Lak na prutu

Jakým způsobem ošetřujete poškrábaný lak na prutu, lze to vůbec nějak. Má poškrábaný lak nějaký vliv na prut, kromě estetiky?
Autor diskuse: Iceman - , 25.9.2002 všeobecné - náčiní, doplňky

Mirek S | St 25.9.2002 9:12:08

Driv (pred asi 15 lety) jsem pouzival acetonovy lak ale moc nevydrzel. Pak jsem plne laminaty a pozdeji i teleskopy natrel epoxy lakem a drzi uz asi 3 roky, nepraska a nedela sedive fleky pri dlouhodobejsim namoceni. Napr. i predposledni posuvne ocko mi driv odpryskalo lak, ted uz se to nestane. U teleskopu se musi opatrne u spojek, aby se vnitrni dil moc nenapatlal, jinak nejde pak zasunout. Taky pripadne popisy se muzou rozmazat, zalezi na typu barvy. U kapr. delicek to asi pouziju taky, az to bude potreba.

siro | St 25.9.2002 7:12:40

Jde tomu předejit hlavně u vydírání spojek děliček častější údržbou.Já měl spíš problémy u teleskopů s vodou která dokáže na laku nadělat pořadné bubliny.Kamarád nastřiká prut voskem na nábytek a voda se neudrží.Dělam to také tak a i to je lepší než nic,ve vipě mi prodavač řikal že neco podobného prodáva snad i milo(?).
Při reklamaci na vady v laku(v téže firmě),mi bylo řečeno že je to jen kosmetická vada,která nemá na korpus žádný vliv(u nového prutu za kolik tisíc to však pěkně n....e).

jariss - Profil | St 25.9.2002 7:10:18

Poškrábaný lak na prutech přetřu bezbarvém lakem na nehty co používá manželka, stránka spíše estetická. Dle mého názoru poškrábaný lak vliv na prut nemá, možná se ale škaredě pletu???