Jaké woblery se vám nejvíc osvědčily na pstruhy?

Barvy, velikosti, druh.
Autor diskuse: Pike - , 20.12.2000 muškaření - nástrahy, návnady

Tomáš.T | So 6.1.2001 19:26:18

Moje nejuspesnejsi woblwry jsou na jaro Yoo-zuri v parve pstruha duhoveho: jedná se o potápivý wobler váha 3g velikost 5 cm. Na Cerven az srpen je to bomba pak, ale na vode kde lovim UPA 4 ryby zacno preferovat nenápadnejsi barvy a musim prejit na rapaly. Z rapal se mi nejvice osvedcil Hasky jerk 7 cm zabarveni pstruh duhovy.Prasto moji jenickou na Pstruhy jsou YO - ZURI

Vlada S. | St 3.1.2001 9:08:30

Woblery - Salmo, Rappala, Crotalus, Yoo-zuri, Niels Master - úspěšnost zhruba v poředí jak jsou napsány, přičemž Yoo-zuriho jsem moc nezkoušel a myslím, že si ještě polepší.
Barvy - pstruh potoční, střevle, černý se zlatým vzorem, všechny různě do zelena tónovaní wobleři, světle hnědí, pstruh duhový - opět zhruba dle pořadí úspěšnosti
Tvary a velikosti - menší woblery volím zavalitější (3-6 cm), větší štíhlejší (5-8 cm), na konci sezóny občas přinesou úspěch až 15 cm nástrahy.
Obecně platí, že do mělčích a zarostlých vod (hlavně řasami) woblery plovoucí jinak potápivé. Já osobně začínám preferovat potápivé woblery všude. I na Střele v mělké vodě se dají udržet ve sloupci pokud chceš, ale snáz s nimi "skáču" po dně což pstruhy spolehlivě vydráždí, snáz se prochytají různé zlomy a hlubší tůně a díky větší hmotnosti je dopravíš dál a přesněji na místo, na které potřebuješ.

Udo | Pá 22.12.2000 7:08:04

Má stejné zkušenosti s woblery Salmo jako Martin - nejlepší Hornet 2 - green tiger nebo brown tiger (velikost asi 2,5 cm).

Martin Přibv - Profil | Čt 21.12.2000 11:03:03

Letosni sezonu jsem odchytal pouze s woblery Salmo. Naprosto skvelé byly na duháky a siveny. Nejvíce se mi osvedcil model Hornet 2,5 cm a 3cm. Zejmena v barve modré, fire tiger (zelena barva s tmavym prouzkovanim na hrbitku) a asi nejvice imitace potocaka. Problemy jako TomL se zasekem jsem nemel, maji opravdu perfektni chod a da se s nima chytat i v pomerne velkem proudu. Pouzival jsem je hlavne na Vltave 28,27,25 a na Malsi 3,4. Jedinym problemem techhle wobleru je to, ze se daj tezko sehnat. Teda aspon v C. Budejovicich je maj opravdu malokdy a vetsinou jenom zlomek sortimentu.

TomL | St 20.12.2000 14:37:31

Na woblery jsme chytal pred muskarenim. Nejvetsi uspechy jsem mel na Rapaly 5 cm stribrna s modrym a stribrna s cervenym nadechem - zacatek sezony. Dale pak imitace pstruhy - az se ti zacnou stribrne barvy bat.
Naprosto jsme nemel uspechy na Salma. Chod i vzhled jsou supr, ale nedokazal jsm enic seknout. Maji vetsi lopatku a ja nemam dostatecne tuhy prut.
Ostatni woblery nebyly tak uspesne - do silneho proudu byl zajimavy Crotalus?? ten chodi silene ale obcas jsem na nej neco dostal - vymen hacky!!