Kvalita vody a ryb po povodniach.

Priklad z Dunaja. Voda je uz v koryte, ale je strasne kalna. Taku ju ryby filtruju uz dva tyzdne. Odrazi sa to na kvalite masa? Kedy sa precistia tak, ze budu jedle?
Autor diskuse: ajko - Profil , 1.9.2002 všeobecné - ostatní

Pavel Z. | St 4.9.2002 12:31:36

Otto: 3.000.000 x

Otto - Profil | St 4.9.2002 12:01:15

noe: nemas pravdu, ukladaji se jen jiste chemikalie, napr. organometalicke slouceniny rtuti, zkratka takove latky, ktere se vazou na tuky. Vetsina ryb po povodni jedlych bude, i kdyz je pravda, ze jist neco z Labe pod Neratovicema bych si na par mesicu asi 3x rozmyslel.

Otto - Profil | St 4.9.2002 11:56:52

Luznice: ryby bez problemu jedle, nesmrdi (sam chytam jen dravce), voda vcelku cista, zadna nafta a oleje, ani jine sracky. Osobne ale v teto dobe prakticky vsechno poustim, pripada mi to krybam ferovejsi, po takovem pruplachu. Mame tam spousty kapru uprchlych z rybniku a masarska prasata maji hody, berou si je i po 5ti kusech na osobu a den.

Gudaska | St 4.9.2002 10:04:07

Knecht:Já se z toho stresu odreagovávám s Bernardem na rybách.

Knecht - Profil | St 4.9.2002 9:57:10

Gudaska: A kdo za to muze? Lidi! Tak to neres a nech je v poklidu pozdechat ;-) Maj co si zaslouzej.... Tak je ale pri tom jeste navrch nemusis takhle stresovat!

Gudaska | St 4.9.2002 8:53:06

Smutná zpráva: Voda z řek teče do moří, nemluvě o tom, co tam "ukládají" různé firmy. Ryby z moře jsou nejedlé. Krávy, prasata, drůbež z velkochovů jsou krmeny chemicky upravovanými granulemi. Jsou na hranici poživatelnosti. Ovoce, zelenina a obiloviny jsou ošetřovány chemicky proti hmyzu, plísním, myším, plevelům. Jsou nejedlé. To, co nazýváme vzduch se již dávno nedá dýchat. Fakt je pouze to, že po povodních je to ještě horší.

Rici - Profil | St 4.9.2002 8:49:26

Kurva ta čeština!!

Rici - Profil | St 4.9.2002 8:48:49

Včera jsem mluvil s kamarádem,který se byl podívat na Vltavě (konali se tam fídrové závody)a říkal, že to ještě neviděl. Plno bobkařů a vše co chytí mlátí po hlavě.
Já vím, řeknete si ať se otráví prevíti, ale i tak je těch ryb škoda.
Všude se o tom mluví jak ryby berou, televize,noviny, rádio a vlastně i tady a jak to lidi berou po haldách, ale zatím jsem nikde neslyšel, že by RS nějak reagovala a někoho chytla.

Kaprňák - Profil | St 4.9.2002 7:09:39

Chceš li rybu k jídlu tak si ji kup v marketu a pokud možno tak mořskou!Veškeré ryby po záplavách nejsou ani nebudou k jídlu.Je to humus co tam plaval,samé jedy!!!!!

Šlehy | Út 3.9.2002 22:08:54

Doufám,že ti co domů chodí s pytlama plnejma kaprů na to zdechnou.

Milos - Profil | Út 3.9.2002 17:16:02

Tak to ani nezkousejte, zkuste ty ryby letos jen fotit, myslim, ze si to urcite zaslouzi.Taky si rad vezmu obcas rybu, ale neni to podminka.Nechte je dedkum bobkarum, tem uz na zdravi asi moc nezalezi, maj porad plny vezirky.PS: nezapomente doma fotaky!!!

Robert | Út 3.9.2002 14:50:50

Právě mi kamarád referoval o Berounce pod Plzní - smradlavá stoka, kapři nepoživatelní, smrdí i po usmažení.

andrej | Po 2.9.2002 14:21:59

Při smažení takových ryb ušetříš za olej. Ovšem olivový je kvalitnější, než ten, co v rybách a na nich zůstal po povodních.

noe | Ne 1.9.2002 19:14:48

takove ryby už nebudou nikdy jedlé, všechny chemikálie se v rybím mase ukládají, když ryba umře tak proto bobtná a smrdí - proto ryby nikdy nejez (pokud nechceš mnoho minerálů a jiných stopových prvků)