Ovocná esence v rybyně?

Četl jsem pár článků o přidávání ovocných esencí do rybích směsí, ale když jsem zjistil, že to s úspěchem používají moji dva kamarádi, tak mě napadlo, optat se tady, kolik lidí používá ovocné esence s rybyně a nebo rybynu bez esence. Jen pište, je tu i nuda :-))
Autor diskuse: Aiwen - Profil , 19.8.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

Ondřej Macků-Maca se vrací - Profil | St 22.8.2007 12:04:10

m.kindl:příště to prosimtě vysvětluj třeba na špenátu nebo na dušený mrkvi,takhle musím jít vysát ledničku:-)))

m.kindl - Profil | St 22.8.2007 11:58:51

Dnes budu mít k obědu houskový knedlíky což je ptáčák..k tomu svíčkovou což je maso,omáčku což je smetana,brusinky což je ovoce a citronek což je taky ovoce...sežeru to a je to...proč by kaprům mělo něco podobnýho vadit nevím...Např Brusinka s lososovým olejem v rybím mixu je naprostá klasika...určitě se neboj :-)

carpmania - Profil | Út 21.8.2007 23:08:27

k-70: jak říká, každá voda je úplně jiná... taky boilie stavím co nejlevněji, ale zároveň dbám na co nejvyšší kvalitu, nechci kaprům dávat nic, co by nebylo v té nejvyšší kvalitě. rodiče mne naučili jednomu, nemá cenu kupovat a mít mnoho věcí, které určuje trend, ale pokud už něco koupit, tak to nejlepší, co si mohu dovolit a myslím si, že jim za to mohu být po právu vděčný....

k-70 - Profil | Út 21.8.2007 22:56:16

carpmania já se prostě snažím chytat co nejlevněji. Ono se není čemu divit. prostě jako student nemám dostatek financí na to abych kupoval podle mě až moc předražený věci. Jinak tenhle názor jsem začal mít když jeden místní děda vytáh 2m od břehu na kus knedlíku kapry o velikostech 85,73 a 70 a já s boilím ani tuk. A to není poprvý co má ten člověk takový úspěchy.

carpmania - Profil | Út 21.8.2007 22:05:47

k-70: zase bych to s tím kaprem nebral až tak vážně... :-) třeba na mé domácí vodě je dostat kapra nad 60cm pro mnohé místní "kapraře hotovkáře" nepředstavitelný úkol.... ale každá voda je jiná.... pokud chytáš na takových vodách, tak potom udělej boilie za 30kč/kg a máš to... :-)

kajda - Profil | Út 21.8.2007 22:01:03

Aiwen:Vzdy pouzivam do rybi smesi nejakou ovocnou(BRUSINKA,SCOPEX,JAHODA),ale je to i naopak,do ovocnych davam treba Schelfish a nebo Monster crab a super.o)

carpmania - Profil | Út 21.8.2007 22:00:17

leguan - ® : esence v boilie ti nikdynebude vonět tak, jako v lahvičce... :-) pokud to bereš takhle... a pokud boilie voní jen decentně, je to o to lepší..... :-)

damik - Profil | Út 21.8.2007 21:55:37

Na podzim jsou dobré masové a rybí příchutě,na jaře zas ovocné i když já používám masové a rybí po celý rok.

leguan - Profil | Út 21.8.2007 21:51:14

carpmania.-dělal jsem koule s přísadou fr.klobása a dal jem tam také rybí moučku a docela mi to přerazilo tu klobásu a dal jsem tam té esence podle návodu tak proto mám strach s tou švestkou

k-70 - Profil | Út 21.8.2007 21:12:20

Já používal rybí směs s jahodovou esencí a nebo se scopexem. A šlo to celkem dobře. Oni ty kapři zas tak chytrý nejsou a sežerou skoro vše a když má hlad tak skočí trofeják i na rohlík : -)jinak můj favorit je olihen-scopex a to hlavně na podzim

carpmania - Profil | Út 21.8.2007 18:47:18

leguan: určo nepřerazí, jenom tomu dodá zajímavej "šmrnc" neboj se toho...

leguan - Profil | Po 20.8.2007 23:34:19

;nepřerazí mi třeba švestku když tam dám rybí moučku nebo jí tam nedávat radeji vůbec.díky

Aiwen - Profil | Ne 19.8.2007 21:07:22

all: no používám asi 5 druhů příchutí a jednou úpe bez esence jenom belachan(75gr/kg), mám švestku/belachan, višen, broskev, merunka/belachan a banana, vše OK, ale chcu zkusit i třeba losos/višen apod. Spíš z rybích esencí jen losos a pak ten belachan, inak sry za to "Y", aby ste se nepo... ;p

Cottus - Profil | Ne 19.8.2007 18:32:16

sliver: krab ani oliheň nejsou ovoce.....u jahody nevím,ale snad zelenina...:-)))))
Ale v rybyně se to ztratí- ta to přerazí!!

Muco - Profil | Ne 19.8.2007 15:56:15

Prechádzam na to hlavne koncom leta ,ale nesmie sa to prehnať.Dávam tak max.4ml na kg.Dával som aj viac,ale nebolo to také účinné.

carpmania - Profil | Ne 19.8.2007 1:17:05

až na tu hrubku... no... sladký příchutě do rybiny používám s oblibou. vznikne tak netradiční směs chutí a vůní, která je pro ryby zatím "neokoukaná" , ale časem ji opět prokouknou a člověk musí jít zase dál....

Radim 25 - Profil | Ne 19.8.2007 0:42:53

rybina se píše s iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a ne yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

sliver - Profil | Ne 19.8.2007 0:32:24

Tak nejlepší je myslím úplně zhnilý krab. Anebo smrdutá oliheň říznutá jahodou. Zkus to a napiš , jaké si měl úspěchy.