Co přesně znamená tabule "Zákaz lovu ryb"

Chytám na revíru, kde je na jednom místě umístěna tabule "zákaz lovu ryb" a šipka jedním směrem. Týká se ten zákaz břehu, nebo vody? Čili znamená to, že si tam nemůžu sednout( stoupnout ),nebo tím směrem nahazovat? A pokud si tam nemůžu sednout, můžu tam zabrodit nebo chytat z loďky? A jak přesně je definována zakázaná oblast: na řece bych ji chápal jako kolmici k břehu, ale na různě zakřivené stojaté vodě?
Autor diskuse: Emil - Profil , 4.8.2002 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Gudaska | St 11.9.2002 10:21:22

V CHRP nesmím LOVIT, proto je jedno, jestli jsem na břehu nebo pod vodou, ale URČITĚ (logicky)nesmím mít háček za hranicí.
Lukáš J:nejsem žádný zastánce socializmu, ale prvně jsem vláčel ve 12 letech (1961) vedle otce v broďákách. Přívlač a vybavení k ní nebylo vynalezeno v roce 1990.

Gudaska | St 11.9.2002 10:18:12

V CHRP nesmím LOVIT, proto je jedno, jestli jsem na břehu nebo pod vodou, ale URČITĚ (logicky)nesmím mít háček za hranicí.

Lukáš J - Profil | Čt 8.8.2002 9:11:39

Základ RŘ byl kompletován ještě za totáče a tehdy se s tím, že někdo bude chytat jinak než bobkařit např.vláčet nebo mít prsačky asi moc nepočítalo.

Johny - Profil | St 7.8.2002 21:54:07

Dobrá otázka, myslím, že se bere jen břeh. Ale nerad bych byl prekvapen názorem porybného....

Otto - Profil | Po 5.8.2002 16:48:29

Emil: myslím, že pokud stojím PŘED cedulí, tak mi nikdo nic nemůže, ať jsem ve vodě nebo na břehu. Nebyl jsem totiž v CHRP a ani jsem do něj nenahazoval (aspoň poté, co jsem si tu ceduli přečetl :-). CHRP bylo od cedule po proudu ve směru <----- . Akorát nechápu proč ta cedule byla jen při levém břehu a tak malá, že k přečtení z pravého břehu by byl potřeba dalekohled a dle soupisu revírů CHRP začínalo níž.

Branko: to nemá logiku, myslíš, že CHRP se vyhlašuje jen pro BŘEH a ne pro VODU ??? Neznám moc ryb, co žijou na suchu.

Emil - Profil | Po 5.8.2002 14:41:23

Otto> No je otázka, jestli v případě, kdy chytáš z vody ta cedule platí i na tebe. Pořád mi není jasné (a nikde se to nepíše), jestli ta cedule znamená, že v tom úseku nesmí být rybář, nebo nástraha...
Brach> existuje nějaký oficiální výklad, nebo je to jen věc výkladu toho kterého porybného?

Branko | Po 5.8.2002 14:38:14

Podľa mojich skúseností taká tabuľa znamená jednoducho zákaz loviť z úseku brehu ,ktorý je takto označený.

Otto - Profil | Po 5.8.2002 14:22:11

Dobré téma! Pred týdnem jsem taky rešil podobný problém, chytal jsem prívlací pod vysokým sklopným jezem na Otave ve Strakonicích u hradu, v soupisu bylo napsáno, že CHRP zacíná až u silnicního mostu cca 100 m níž. Byl jsem proto velice prekvapen, když jsem asi po pul hodine lovu prebrodil pod jezem na druhou stranu reky a tam videl malou, spatne citelnou ceduli, ze CHRP zacina hned pod jezem, ta cedule byla pod jezem asi 8 metru a byla na ni sipka, ktera ukazovala po proudu. Osobne jsem z toho udelal tento zaver: V cca 8 metru sirokem vyvaristi mezi jezem a ceduli lov povolen.

brach | Po 5.8.2002 6:06:13

Na malé vodě bude "zákaz lovu ryb" (měl by být) i na druhé straně. Znamená to, že nesmíš házet za spojnici těchto tabulí (u nás jsme míva-li i ocelové lano). Pokud je na břehu jen jedna cedule, zabydlím se před ní a budu házet kamkoliv za ceduli, nejaké kolmice mě zajímat nebudou.