Sušená vejce.

Používáte sušená vejce při výrobě boils ?
Autor diskuse: Handa - Profil , 28.7.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

don Ferrari - Profil | Po 12.3.2012 18:39:28

Rostid >> na léto hov. játra

Rostid - Profil | Po 12.3.2012 18:37:12

don Ferrari >> na jaro a podzim přidáš vejce a na léto ne? nemělo by to být naopak?

don Ferrari - Profil | Po 12.3.2012 18:33:40

Rostid >> dělám to tak, že udělám 10kg směsi a do toho přidám 1kg vajec, když dělám boilies na jaro a podzim, přidám 2 normální vejce,

Rostid - Profil | Po 12.3.2012 18:29:15

don Ferrari >> aha, tak to pak jo :-)

don Ferrari - Profil | Po 12.3.2012 18:26:55

Rostid >> to nemám, ale nedovedu si představit, že bych do mé tekuté složky ještě nacpal 100gr. vajec, to už bych z toho měl těsto :-),

Rostid - Profil | Po 12.3.2012 18:22:23

don Ferrari >> ok, to beru, ale máš vysvětlení, proč je to lepší?

don Ferrari - Profil | Po 12.3.2012 18:16:26

DejF >> musíš vědět, kde kupovat :-D

don Ferrari - Profil | Po 12.3.2012 18:15:35

Rostid >> vlastní používání třetí sezonu,

Rostid - Profil | Po 12.3.2012 18:12:34

don Ferrari >> proč myslíš, měl jsem právě spíš rady, že to mám namíchat ve vodě a pak přidávat směs

don Ferrari - Profil | Po 12.3.2012 18:10:01

Rostid >> ve vodě to nemíchej, přidej to normálně do suché směsi

Rostid - Profil | Po 12.3.2012 18:08:50

don Ferrari >> při nynější ceně vajec výjdou ty sušený na polovinu...proto jsem je objednal a letos poprvé použiju...udělám zkušební minivárku boilí se 100g rozmíchanými ve vodě na 1kg směsi a uvidím, jak se to bude chovat :-)

don Ferrari - Profil | Po 12.3.2012 18:04:33

Rostid >> já dobré

Rostid - Profil | Po 12.3.2012 18:00:02

kdo má jaké zkušenosti s použitím do boilí?

Handa - Profil | Po 30.7.2007 21:19:15

J.P. máš naprosto pravdu a nelze něž s Tvým názorem souhlasit.čistým albuminem nevyřešíš nic protože on v čisté podobě začíná kolagovat(srážet) již asi při 50st,C a udělá takový gel.Já jsem ho měl a zkoušel.Tudy cesta nevede.A ty aromata syntetická, přírodně identická (samozřejmě vyrobena synteticky ) a přírodní získávána.Axtrakcí nebo louhováním z konkrétní rostliny nebo živočicha.Nás přece zajímají jen ta poslední,ne?

J.P. - Profil | Po 30.7.2007 20:46:35

Handa-s tou klamnou reklamou máš naprostou pravdu,vem si jen aromata a přír. silice,všichní udávají,že jsou přírodní,ale zapomenou popravdě dodat přírodně identické-to je ve skutečmosti syntetické,Ty přírodní by pro vysokou cenu neprodali(až na malé výjimky).Zase po pravdě (dle mého názoru)by čístý albumin moc velkou změnu k lepšímu ve směsi oproti bílku neudělal(ty aromata ale ano).Vše záleží na reklamě a potom se dá prodat dobře cokoli.

Handa - Profil | Po 30.7.2007 18:46:19

J.P.-jinak ten Albumin human to je krevní albumin.Viz: Distribuční sklad léčiv Dodáváme léčivé přípravky na bázi krevních derivátů zdravotnickým zařízením (ústavním lékárnám, krevním bankám, nemocničním oddělením atd.). Objednat léčiva lze telefonicky, faxem, e-mailem, dopravu na místo určení zajišťujeme expresní dopravní službou, v případě většího množství i vlastní kurýrní službou. Seznam běžně dodávaných léčivých přípravků Human albumin 20% (100 ml, 50 ml) Human albumin 5 % (250 ml)

Handa - Profil | Po 30.7.2007 18:26:42

J.P.-Já jsem se nezaregistroval proto, abych tady šířil bludy.Nech ho, musí se sám přesvědčit.Proto jsem na to nereagoval.Ono těch výrobků kde klamou spotřebitele je více.Horší je to když to je pro lidi.Viz: popis: Silná forma EGG aminokyselin vyráběných v USA. EGG amino je speciální, váječný albumin isolát resp. čistý ovoalbumin-nejkvalitnější bílkovinná frakce bílku; nejedná se tedy o tabletovaný sušený bílek, který řada výrobců nabízí jako EGG albumin!!! To je výňatek z Webových stránek preparátů pro kulturisty.Z toho plyne že prodejci vědomě lžou.Když si to dovolí u takových špičkových věcí,proč by to nedělaly u výrobků pro ryby.Tam o nic nejde a nepodléhá to žádnému schválení o nezávadnosti.Napíše se pouze pro ryby a je to.

J.P. - Profil | Po 30.7.2007 17:40:08

bobin-věř,že má Handa pravdu ceny albuminu jsou opravdu jiné něž sušených bílků.Jen pro tvou info-albumin vaječný-crystal research grade stojí 1gram-964,-Kč, album.human-1gram-1892,-Kč, album.bovine-1gram-1166,-kč To jsou ceny staré již několik měsíců,nové budou ještě vyšší.

Bobin - Profil | Po 30.7.2007 15:30:37

Handa-dík, jak pojedu na Mušov, stavím se přímo v vpdz, koupím bílek, porovnám a přímo u odborníků ve výrobě prodiskutuji a tím tvůj názor potvrdím. Určitě to zajímá i více rybářů.

Handa - Profil | Po 30.7.2007 13:46:26

Bobin-Na Tvůj dotaz z času 12:05:32 ještě doplním.Je to z přednášky nějakého DR. CSC. jméno už nevím::::Dosud isolovány 3 druhy albuminův: a) Albumin vaječný (procentový sklad: C = 52.25, H = 6.90, N= 15.25, S = 1,93, O = 23,67, Starke), obsažený v bílku vajec ptačích pohromadě s jinými [Bílkoviny]-nami a jinými látkami v roztoku vodnatém. Příprava: bílek z vajec slepičích rozstříhá se nůžkami, procedí po přidání stejného obsahu vody plátnem a roztok nasytí při 20°C. síranem hořečnatým. Od sraženiny povstalé se filtruje, a filtrát po odstranění solí neorganických dialysou odkouří při 40-50°C. do sucha, při čemž obdrží se albumin co nažloutlá, gummovitá, průsvitná, hmota. Roztoky albuminu vaječného koagulují při 56°C. Specifická otáčivost jeho aD = -37.79 (Starke). Pokud jsi si koupil "Albumin" a najdeš v sáčku nažloutlou gumovitou průsvitnou hmotu tak poraď kde to mají .I já bych vzal něco málo !!

Handa - Profil | Po 30.7.2007 13:25:31

Dujac-Objednávky na p.Tomková tel:519 308 240

Handa - Profil | Po 30.7.2007 12:53:14

Pochopils to správně.Pořídit ho tam můžeš ale aktuální cenu nevím, dlouho jsem ho neobjednával.Suš.bílek a suš. žloutek je o něco dražší než sušená vejce.

dujac - Profil | Po 30.7.2007 12:52:31

sorry,nepodíval sem se dolů :-)

dujac - Profil | Po 30.7.2007 12:42:24

Handa:a nemůžeš,prosím tě,přihodit nějakou konkrétní adresu,kde se suš.vejce dají objednat?díky

Bobin - Profil | Po 30.7.2007 12:05:32

Handa - chápu-li dobře, tak albumin, který kupujeme v rybářství, je dle tebe sušený bílek, který lze pořídit v vpdz.A cena je stejná jako u sušeného vejce?

Handa - Profil | Po 30.7.2007 11:53:09

Bobin- VPDZ vyrábí jen Suš. bílek,suš. žloutek a suš.vejce.Podle mne nikdo v ČR nevyrábí Albumin.Jeho nákup by Ti udělal menší průvan v peněžence.Suš. bílek obsahuje jak už jsem psal Albumin,takže nevidím důvod proč by jsi ho nahrazoval.Ty přece nemáš Albumin.Všichni děláme ze suš.bílkem a není na tom potřeba nic měnit.Já chtěl jenom poukázat že nás prodejci mylně informují.Suš.bílek splňuje to co od něj očekáváme a Albumin není dostupný.Nevím jak bych Ti to lépe vysvětlil.To co kupujeme je dobré ale není to Albumin.To je jako když si koupíš syrovátkový protein ale v skutečnosti máš obyčejnou sušenou syrovátku.Cena je samozřejmě někde jinde.Syrovátkový protein se izoluje právě ze sušené syrovátky a je hrozně drahý.Dává se jen do preparátů pro kulturisty atd.

Bobin - Profil | Po 30.7.2007 11:07:03

Handa - když tedy znáš vlastnosti albuminu a sušeného bílku, dá se albumin nahradit bílkem z vpdz,aby splnil stejný účel, nebo dělá vpdz taky albumin. Pokud ano, kolik stojí. Dík.

Handa - Profil | So 28.7.2007 12:09:43

Ještě bych se v této souvislosti chtěl vyjádřit k Albuminu.Všechny firmy prodávající Albumin uvádějí že je to sušený bílek.OMYL ! sušený bílek je sušený bílek obsahuje samozřejmě i Albumin.Ale Albumin je čistý izolovaný protein získaný ze suš.bílků.A to je velký rozdíl.Albumin je i v mléce tkzv. Laktalbunin stačí slovo rozdělit Lakt albunim a v naší krvi Serum albumin.Je zajímavé že i firmy prodávající proteiny pro sportovce matou zákazníky a uvádějí Albumin rovná se suš.bílek.

certbert - Profil | So 28.7.2007 11:23:34

Handa dík-:o)))

Handa - Profil | So 28.7.2007 11:17:18

CertBert-Dej 50-100gr do kila směsi.Po vyválení jedné dávky zjistíš kolik pro Tvou konkrétní směs.

certbert - Profil | So 28.7.2007 10:33:38

Handa-můžeš trochu upřesnit dávkování-:o))Dík

Handa - Profil | So 28.7.2007 10:08:58

Já je beru z Velkopopovických drůbežářských závodů.1 Kilo za 169,- vč.DPH.V dobírce přijde i z certifikátem jakosti.Absolutní kvalita přísně sledována k užití v potravinářské výrobě. A nebo mají za 95,-vč DPH v té samé kvalitě ale je to spad který může obsahovat mechanické nečistoty(např štětina z metle při smetání) které se dají jednoduše prosít.1 kilo nahrazuje 88 vajec(dle sdělení tech oddělení).Záleží na Vás ke které variantě se přikloníte.Zajímavá je výroba,kdy tryskovým motorem se živá vejce pod vysokým tlakem stříkají do horkého volného prostoru a na zem padá již čistý prášek.A toto je finální výrobek,který se již neupravuje a nepřídávají se tam žádné stabilizátory atd.čistá příroda.To je pro ty co se obávají že si své boilis znehodnotí.Použití má jednu nezanedbatelnou výhodu a to,že do směsi můžete použít daleko více tekutých slžek(tekut.potravu aminokompl. atd.)Protože při zpracování použijete o to méně vody.živé vejce již směs částečně rozředí, což u sušených nehrozí.

milanH - Profil | So 28.7.2007 7:42:29

http://www.vpdz.cz/ asi 135kč/kg

100g na kilo změsi,
tekutu zložku můžeš využit - jatra, mlečne vyrobky,...

mirmen - Profil | So 28.7.2007 0:11:29