The Method?

Můžete mi prosím popsat blíže tento nový způsob lovu a na jaké ryby je vhodný?
Autor diskuse: Petr - , 26.4.2002 všeobecné - techniky lovu

Martin M. - Profil | Út 30.4.2002 19:09:35

no, jestli to znaly nasi dedove nevim. Lov na krmitko se to _masivneji_ zacal prosazovat tak v osmdesatych letech.

Kocour - Profil | Út 30.4.2002 9:14:40

Tuto metodu popisuje anglický kaprař Simon Crow. Je to v podstatě u nás nazývaný způsob "na srkačku", ale bez drátěného krmítka. Crow doporučuje pastu z pstružích granulí, ze které se udělá koule, namáčkne se na zátěž a do ní se vmáčkne háček s návnadou. Nic nového pod sluncem u nás to znali již naši dědové.

MISO - Profil | Út 30.4.2002 6:55:06

MartinM> Nemyslel som nic ine...za klasicky lov na polozenu s krmitkom povazujem Tvoju "srkacku", ale u nas sa tomu tak nehovori. Proste krmitko a jeden/dva navazce (pod alebo nad krmitkom) napevno. Metoda starych otcov. No proste The Method :-) HOWGH

Martin M. - Profil | Po 29.4.2002 22:30:59

Lumir> mozna to nazyval p. Zelenka stejne, ale puvodni vyznam The Method je ten, ktery jsem popsal. S lovem na boilie to nema nic spolecneho. Kdyz si koupis balicek Method Mixu tusim od Sensasu (ryba/jahoda), mas na zadni strane nakres toho, co pisu.

Lumír | Po 29.4.2002 21:01:29

Ja teda nevim Martine, ale podle me je to opravdu zpusob lovu na boilies, pri ktere vyuzivas klasicke krmitkove smesi urcite konzistence. Vzdyt s tim chytal na Radute Milan Zelenka. Je to i na te jejich nove kazete. A myslim, ze tam pouzil prave tento nazev. Predvadi tam pripravu, samozrejme s pouziti Moselly... Nevim, ale jses si jisty, ze by na Radute chytal na nejakych blbych 300metru se srkackou??? Ale ono je to jedno, at chytas jakymkoliv z uvedenych zpusobu, rikej tomu jak chces:)))

Martin M. - Profil | Po 29.4.2002 11:49:43

Prominte, ale nesouhlasim ani s jednim z vas.
Ja to chapu tak, ze Method je chytani na srkacku. Zadny feeder, zadna klasicka polozena s krmitkem a uz vubec zadne zavazeni!
Proste namackate na krmitko lepivejsi krmenou smes a do te zamacknete hacky (mohou byt i bez nastrahy nebo treba s kulickou polystirenu). Navazce jsou vetsinou velmi kratke. Ryba "ocucava" hroudu krmeni a nasaje i hacky, zasekne se vetsinou sama. Zaber je velmi zretelny. Vyzkouseno, funguje na klasicke kaprovite ryby.
Veskery ucinej je podminen tuhosti navnady. Pokud se rozpadne pri uderu o hladinu, nic nechytite. Musis se rozpadat tak 5-30 minut az na dne. Daji se koupit komercni Method mixy (Mosella, Sensas...), nebo si udelate to stejne sami. Dulezita je konzistence a az potom atraktivita komponent. Ovesne vlocky se strouhankou umi chytnout rybu.

Lumír | Pá 26.4.2002 21:19:51

The Method je v podstate skloubeni klasickeho chytani s krmitkem a lovu s boilies. Priprava monaze je celkem jednoducha. Vsechno je stejne, jako pri normalnim chytani s boilie, jenom se na zaves na oluvko muze zavesit koncove krmitko(ale neni to podmínkou).Mozna by bylo vhodne pouzit o trochu kratsi navazec. Do koule z "Method mixu" zamackame celou montaz a zazrak je hotovy. Vyuzitelne je to jen pri zavazení, pri hazeni nepouzitelne. Na vetsine nasich reviru to podle me nema smysl pouzivat, mix prilaka samozrejme driv mensiho kapra, protoze je jich nekolikanasobne vic. Vhodne je to spis na vodu, kde je ryb mene, ale velkych. Samotny Method mix je v podstate klasicka krmitkova smes. Asi z kvalitnejsich komponentu, ale nepomerne drazsi. No, nevim kolik lidi da za kilo pres 100Kc... Vyrabi to pokud vim Mosella a Nutrabaits.

Neomorph | Pá 26.4.2002 11:01:47

obcas tak volaju aj feeder - ale to je v podstate len variant misovho vykladu
napriklad na: http://www.coarse-fishing.org.uk/methods.html bolo spominane nieco podobne

MISO - Profil | Pá 26.4.2002 7:07:41

Tento "novy" sposob lovu sa u nas pouziva u nas uz niekolko rokov, mozno niekolko desiatok rokov. Myslim, ze k nam prisiel z juhu, z Madarska. Pokial ja viem, tak to slavne, anglicanmi oznacované a odborne znejuce "the method" nie je nic ine nez lov na polozenu s klasickym krmitkom...