Rybaření v U.S. (Pa) ?

Není tady někdo, kdo má praktickou zkušenost?
Autor diskuse: JuraS - Profil , 10.4.2002 všeobecné - revíry, cestování

papalulu - Profil | St 10.4.2002 17:49:27

Momentalne South Bend stat indiana reka St.Joseph skusenosti ze vcerejska pocasi se zlepsilo dva zbery na kolinka na kukurici nic na trpitku dva Basse je to neco jak okoun jinak kapri jsou zde kolem 80cm povolenka se kupuje ve Walmartu jedna je jen na chytani a druha ze si muzes rybu vzit chytani je zde velice prymityvni nemaji zde teleskopi ale neco jak lipna vyber je zde v muskarskych vecech pruty nav. scha. shim. atd taky velky vyber trpitek a vobleru ubytovani neni problem ma adresa je registrovana v klubu .

Chacharius - Profil | St 10.4.2002 14:45:19

Kdybys mel konkretni misto, kam chces vyrazit, mohl bych ti jednoduse dodat informace. Mam tam spoustu rybarskych pratel.

Robert | St 10.4.2002 8:24:58


Povolenku je možno koupit v obchodě s rybářskými potřebami nebo ve Visitor's Centre ve státním nebo národním parku. Platí týden (cca 10 USD), nebo rok (cca 30-40 USD, vždy od 1. června), pokud máš místní řidičák nebo ID tak platíš 10 USD ročně. Na Floridě je potřeba licence i na mořský rybolov, pokud chytáš volně z pláže.
Rybářské náčiní je v USA levnější než v Čechách, ale například teleskopické pruty nebo skládací podběrák tam vůbec neznají.
Nejlepší nástrahou jsou rousnice (nightcrowler) nebo hnojáci (red worms), prodávají se v parcích, u některých benzínových pump a ve vesnických General Store. Někdy se dá narazit i na Bait Shop, kde mají i cvrčky a živé rybičky. Okounci pstruhoví se chytají na přívlač s umělými červy (předlouhé twistery), ale dobře berou i na woblery nebo obyčejné twistery. U moře je nejlepší kreveta (shrimp), nebo oliheň (squid). Na východním pobřeží se solidně chytá i z mořské pláže.
Útlocitným nedoporučuji - Američani se k rybám chovají hrozně. Často vyrazí na ryby nerybáři, jenom proto, že slyšeli, že to je dobrá zábava. Často vezmou i babičku, ty jsou nejhorší. Pak chytí rybu, které se štítí a co s ní pak vyvdějí, to Vám nepřeju vidět.
Těžký problém je zákaz vstupu na soukromé pozemky. Ty jsou kromě parků absolutně všude. Může se stát, že z okna uvidíš řeku, ke které nesmíš.
Často je problém sehnat rybářský řád (dává se k povolence, ale během července jim většinou dojde a pak prostě není).

Royal Wulff | St 10.4.2002 7:52:28

Mam niekolkorocne skusenosti s muskarenim v USA, hlavne v state New York ( Catskills a Adirondacks ) a potom v Montane a Wyomingu. V Pennsylvanii je to podobne ako v NY, podla niektorych znalcov je PA najlepsou muskarskou oblastou na vychodnom pobrezi. Lovil som tam na hranicnom useku rieky Delaware v obdobi tahu shad, je to temer ako tah lososa. S povoleniami nie su ziadne problemy, rocne stoji cca $ 30 - 40, plati pre cely stat. Ak mas tu moznost, vrelo doporucujem.