Co podniknout se zákazem bivakování na Rozkoši

Poraďte jak to obejít?? Oni už dali do řádu i zákaz stavění ryb. přístřešků zdá se vám to normální???? Není toho už moc???? Jaký bivak si mám koupit aby to prošlo ??? Poraďte ... Díky Jirka
Autor diskuse: jirka - , 20.3.2002 kaprařina - náčiní, doplňky

Mirek S | Út 26.3.2002 14:59:09

Pred par lety jsem v tzv. lesnim zakonu cetl, ze taborit a prespavat se nesmi v lese, v chranenem uzemi(CHKO, rezervace) a na pozemku, kde to majitel zakaze. Pokud ma Povodi jen pobrezni pozemky, tak by se nechalo na noc chodit spat dal od vody (na pozemek jineho vlastnika), ale ne do lesa. Urceni co je les bude asi podle druhu pozemku podle Katastralni mapy, coz nemusi byt vzdy shodne se skutecnym stavem. Podobne se vlastnik pozemku najde podle vypisu z Katastru, to je ale dost drahe a pracne.
Hodne zalezi na rozumnem pristupu RS a Policie, jednou nas odchytnuli na Lipne , v chranene oblasti ochranari s Policii a jen jsme museli zbourat pristresek, a to to mohlo byt i na pokutu.

brach | Út 26.3.2002 9:26:41

Bohužel, i na Policii dostali žádost od Povodí Labe na vyhazování všech stanujících od vody (Rozkoš)

Petr K - Profil | Pá 22.3.2002 6:57:56

Já mám místo bivakovacího pytle lampasáckej spacák, kterej má v sobě už i nafukovací lehátko, síť proti komárům a přežil jsem v něm i v říjnu pod širákem při -5 bez problémů. Cena je 1200-1500kč(podle překupníka).

boban - Profil | Čt 21.3.2002 18:41:02

brach© dobrá úvaha až budeš vědět něco více dej vědět.... Prca© To není vůbec špatný a ani cenově to není nejhorší

Prca | Čt 21.3.2002 8:39:10

boban:
BIVAKOVACÍ PYTLE nejen pro horolezce, kde naprostá ochrana před nepřízní počasí má svrchovanou důležitost. Konstrukce umožňuje větrání i v nejhorším počasí, všechny zipy jsou chráněny légami.

Tepelný komfort se výrazně zvýší použitím nepromokavého, ale prodyšného bivakovacího pytle, který výrazně eliminuje tepelné ztráty, zvláště při větrném počasí. Bivakovací pytel použijte na ochranu před větrem, deštěm nebo mokrým sněhem. Užívá se spolu s letním spacím pytlem, se zimním spacím pytlem, nebo s oběma spojenými spacími pytli pro extrémně chladné období nebo sám o sobě ve velmi teplém počasí.
http://www.humidoor.cz/CZ/kerinchi.htm
http://www.humidoor.cz/CZ/gerlach.htm

red.foot - Profil | Čt 21.3.2002 7:57:42

pod širákem přece může spát kdokoliv a kdekoliv, pokud to není soukromý pozemek

brach | Čt 21.3.2002 6:14:17

Tento zákaz se dostal do RŘ díky Povodí Labe, což znamená, že platí pro jejich pozemky, které mají ohraničeny hraničními kameny. Takže se budeš muset posunout za ně, pokud tě pak nevyhodí nějaký soukromník. Protože je tento zákaz v RŘ, bude ho určitě prosazovat RS zejména z Č.Skalice, N.Města i Náchoda, která však nemůže na nerybáře, který může téměř všechno, protože ho zajímají pouze zákony a nikoliv omezení dané nějakým, pro něj vlastně neplatným, RŘ. A protože už zde neplatí Statut rekreační oblasti, nevím, jak by kdokoliv (i Policie ČR) vyhodila třeba stanujícího, který neporušil žádný zákon!! A že u něj ve stanu spí nějaký rybář by měla být jeho věc. Já teď doufám, že mám pravdu a zkusím brnknout na Policii v Náchodě. Pošlu e-mail.

boban - Profil | St 20.3.2002 21:06:07

Martin M. A není to už omezování v rybářském právu???

Martin M. | St 20.3.2002 18:59:45

Respektovat, nebo platit pokuty, nebo se pokusit zakaz zrusit pravni ci jinou cestou. Ono to asi neni zakazano jen tak, ale protoze to nekomu vadi a pak mu bude vadit i ten pytel a pristi rok uz muze byt zakazan i ten.

boban - Profil | St 20.3.2002 17:12:29

Prca© Taky řešení,máš kontak na netu na ty bivakovací pytle ať to okouknu..

Prca | St 20.3.2002 6:44:48

no my spáváme u vody bez stanů a bez přístřešků a problémy nemáme.Když chčije tak přes sebe přehodíme tropiko(takovou nepromokavou plachtu,ze které se dá postavit Ačko se zadní stěnou.Jinak si kup v huddy sportu bivakovací pytel a když budeš mít dobrý spacák budeš chytat přes noc i v lednu.