Vyvázané jepice....

V článku "Vyvázané jepice" autor používá "držák nad svěráčkem" na uchycení tělíčka aby se to dobře vázalo.?(Totéž u vázání parachutek).Jek ten držák vypadá?Nebo na to uchycení používáte jiný fígl?Dík za radu,popřípadě za obrázek.
Autor diskuse: luigin - Profil , 16.3.2002 muškaření - nástrahy, návnady

Vlada S. | Út 19.3.2002 10:46:31

Jestli si chceš jen vyvázat pár kousků much na zkoušku tak bych se držáčkem vůbec nezatěžoval. Jde to i bez něj, sice je to pracnější a občas si člověk skoro udělá uzel na rukouch, ale zas takový problém to není. Jediný na co je třeba si dávat pozor, že bez držáčku tělíčko neutahuješ tak pevně, tak si to ohlídat.

Luigin - Profil | Po 18.3.2002 20:33:30

Dikas.

David - Profil | Po 18.3.2002 11:08:16

pike to popsal docela slusne, obrazek davam do pokecu "Pstruzi", bo tady to nejde.

pike | So 16.3.2002 9:27:57

Na drzak se muzes podivat v Kajmanovi, prodavaji tam k Tvrdkovu sveracku cely doplnkovy komplet vcetne sitky na vazaci odpad, bile desticky, ktera se umistnuje pod ci za musku a slouzici k uleve oci, jakozto neutralni barva. Samotny drzak koupis i u Zemana. Jedna se o jakysi skripec na pruzince, ktera je umistnena na rameni {jakemsi vinglu}, pricemz toto rameno umistnis do doplnkovehostojaknku ke sveracku. Podle mne to neni zas tak dulezite a da se to urcite nahradit jinak, nek kupovat cele doplnekove zarizeni za 600 Kc. Sveho casu jsem vyvazane telicka tvoril tak, ze vedle sveracku jsem dal nejaky stojanek, na nem jsem v prislusnem uhlu od hacku {podle tvaru telicka} dal skripec, od hacku jsem vedl 0.16 mm vlasec {viy rady Davida Kadecky} a telicko jsem jednosduse vyvazal. K vazani parasutek to povazuju za zbytecne, s dobrym srpkem to jde i bez toho. Jinak dobry tip byl v breznovem Fly fishingu, kde jeden z autoru pouziva k vazani parasut nozicek malou smycku z vlasce.