Petice za změnu RŘ ?

S kamarády bychom chtěli rozvinout diskusi o petici na změnu RŘ.Jedná se např.o 24-hodinový lov,chytání na 3 pruty,zrušení zákazu zavážení a pod.Podpořili byste tuto petici svým podpisem ?
Petice by byla určena Ministerstvu zemědělství ČR.
Autor diskuse: Dantos - Profil , 1.2.2002 všeobecné - RŘ, MO, svazy

elhierro - Profil | Po 3.9.2012 15:36:58

Dovolím si položit otázku. Proč kapraři prosazují pouze "své" zájmy, proč je jako rybáře nezajímá i problematika, že míra candáta 45 cm, štiky 50 cm je nedostačující atd.? Má-li se RŘ měnit, je potřeba k němu přistupovat jako k celku, aby to jaksi vše mělo smysl. Zatím se pouze objevují výkřiky jednotlivých zájmových skupin, které ani nejsou na patřičných základech. Rybolov není pouze kaprařina.

Lee-Haney - Profil | Ne 2.9.2012 20:22:22

Hlubočepy >> V čem je řád zastaralej?Dneska lidi nepotřebují spát,ryby nepotřebují ochranu?Uvědom si že ty omezení jsou hlavně na ochranu ryb,ne proto že by spaly jak někteří hloupě zesměšňují.Nejlepší ochrana ryb je totiž když lov má nějaké pravidla.A to nemá nic společneho s nějakým chyť a pusť,ale s obtížností lovu.
Oblíbená řeka?To je hezké,ale nevidím důvod proč by se měl upravovat zákon či řád kvůli jednotlivcům.Jestli si chceš lovit podle sebe tak si zajeď do nějaké zaostalé země někam kde dávají lišky dobrou noc a tam si můžeš lovit podle svých pravidel.
Stávající řád umožňuje každému si zachytat,ale nikdy se nedá vyhovět všem.Řád a zákon je tu pro ochranu ryb.
K poslední větě se ani nemá smysl vyjadřovat,patříš mezi lidi kteří si prostě neumí dát některé souvislosti dohromady a tudíž je nějaké vysvětlování zbytečné.Napsal jsem o tom dost,zkušeností které tady kolegové se slavnou 24 napsali je na mrku taky dost.Když to nevidíš nebo spíše nechceš vidět pro svoji zaslepenost je opravdu tvůj problém,nikoho jiného.Argumentace z tvé strany je totiž jen ,já,já,já a všichni se kvůli mě poserte a přízpůsobte.

Lee-Haney - Profil | Ne 2.9.2012 20:12:36

FRANK71 >> Já,ale vše nesvádím na kapraře,ja to beru jako celek.Ale nikdo mi nevymluví že po tomhle volají hlavně kapraři a stejně tak si stojím za tím že tihle lidé nehledí do budoucna.Do kaprařů si rýpnu rád to ano,ono totiž u některých ta blbost kdyby nadnášela tak chodí ve skafandrech.S 24 hodinovkou problém mám ,nechci ji na svazovce a mám k tomu velké důvody které jsem tady xkrát napsal.Nakonec Kakr zde hodil příklad.24 hodinovky totiž více táhnou kempující lidi a po těchto lidech je akorát bordel a to se nebavím o pytlactví u kterého tady tvrdí opak.

Bláža - Profil | Ne 2.9.2012 20:09:13

kakr >> Koukám, že se jasně ukázalo, k čemu to vede. No kazej si to sami, takhle jim to nikdy neprojde. Je dobře, že to RS takhle hlídá.

Bláža - Profil | Ne 2.9.2012 19:27:10

Kemara >> V klidu, se nečertím. Navíc na tom není s čím nesouhlasit, je to čirá pravda.... ;o)))

Kemara - Profil | Ne 2.9.2012 19:08:02

Bláža >> Tak se hnedka nečerti ale jinak souhlasím:o)

Kemara - Profil | Ne 2.9.2012 19:06:42

Hlubočepy >> Pravdu máš kolego:o)

malamut - Profil | Ne 2.9.2012 11:10:15

Pantera >> o to nejde, ale když udělám chybu, tak se přiznám :-)))

Pantera - Profil | Ne 2.9.2012 11:05:43

CoDu >> Koukám,že jste příteli z HB,třeba se někde u vody potkáme. Tímto Vám přeji hezkou neděli :o)

Pantera - Profil | Ne 2.9.2012 11:01:31

malamut >> nedělej si s tím hlavu na libí-nelíbí nehraju :)

Pantera - Profil | Ne 2.9.2012 11:00:30

CoDu >> Je díky za upozornění ,nějak mi to ulétlo.. ta ryba, rod žensky, množ. číslo :o) Idea hezka, pravda. Ono to chce kombinovat více faktorů, jenom mira nepomůže ani samotné omezeni dochazky. Muškařim, na pstruhovce je 3x v týdnu docházka a stejně je výsledek stejný.Třeba jednou přijde generace ,která to bude mít v hlavě srovnaný ,ale to už může být taky pozdě ...

CoDu - Profil | Ne 2.9.2012 10:34:57

Pantera >> Příteli, ryby byly se píše s tvrdým i na konci. Jak je možné dosáhnout, aby ryby byly po celý rok? Je to hezká idea. Jedině omezit jejich lov, ale né počtem úlovků. To povedede jen k tomu, že se nebude zapisovat. Některé revíry mají omezené rybaření např. na 2 docházky týdně a to opravdu pomáhá, ale s tím tady nikdo souhlasit nebude. Dávat do rybníku např. 10 kaprů denně nebo nějaký počet týdně? To je tak ekonomicky náročné, že je nesmysl.

malamut - Profil | Ne 2.9.2012 10:27:31

Pantera >> správně. Omylem jsem ti dal nelíbí, omlouvám se. Oni by ale tihle lovci klidně seděli u vybetonovanýho rovnýho koryta plnýho "dvacítek", jen kdyby mohli na tři a nonstop se zavážkou, protože už ani pořádně nahodit neumějí. Čest několika málo výjimkám.

Pantera - Profil | Ne 2.9.2012 10:17:25

Hlubočepy >> Pravda, tato část s RŘ nesouvisí ,ale není lepší tu energii a usili vložit třeba i do boje s tim bordelem co všude jen kvete....a jsou duležitějši věci v RŘ nežli ji plýtvat
na 3 pruty a 24h a pod.

Hlubočepy - Profil | Ne 2.9.2012 9:19:22

Pantera >> Ano,máš naprostou pravdu. Ovšem revitalizace , bagrování, betonování je velmi výnosná činnost.Jenže RŘ s tím nemá nic společného.A to ,že se bafuňáři z vedení ČRS k tomu vyjadřují tak jako doposavaď značí jen to,že tam tak trochu jde o škvarky.

Pantera - Profil | Ne 2.9.2012 9:07:39

Změna řádu je potřeba, ale k tomu,aby byli ve vodě ryby celý rok a ne chvilku po vysazeni! OMEZIT POČTY ULOVKŮ A ZVYŠIT MÍRU! Lobovat proti zakonu,který chrani přemnožené predatory a řešit problem s pytlactvím, odvodnovani betonovani kaceni stromu atd.Probemy menšich toku,které jsou zničene zasahem člověka- revitalizace a ne bagrovani a rovnani zasypaní splavů ,poloprazdná a zničená řeka ta už nikoho nezajima. Až budou tyto zakladní věci vyřešené, tak řešte ten" luxus " jako 3 pruty a 24h. TEDY POKUD VAM JDE O RYBY A PŘIRODU KOLEM,ABY JSTE SVYM VNUKUM MOHLI JEDNOU UKAZAT ,CO TO TA RYBAŘINA A PŘIRODA JE A NE "JO TENKRAT JSEM MOHL CHYTAT NA 3 PRUTY A NONSTOP A TED JE VE VODĚ H....".Chce se mi brečet,když vidim jak zničena jsou mista kde ještě před 15 lety bylo nadherně...

Hlubočepy - Profil | Ne 2.9.2012 8:45:40

Lee-Haney >> Zdar kolego,marně hledám místo kde si protiřečím. To, že je řád zastaralej není můj problém. To ,že rybář může na svou oblíbenou řeku,místo chodit lovit jen v tímto řádem vymezených hodinách to je problém.Mimo jiné soukromáky již nenavštěvuji,je mi jedno a ani nevím jaké kde mají podmínky lovu-tudíž je velmi těžko mohu prosazovat na svazovce.Tvůj katastrofickej scénář , co by se všechno stalo , kdyby se v létě na 4 hodiny nemuseli vyndavat klacky je tedy hustej, a mohl by vyvolat i veřejnou paniku :o)

malamut - Profil | Ne 2.9.2012 8:35:55

kakr >> dobrá práce RS, a to je jen špička ledovce, v ČRS se už od těch výjimek upouští, VČÚS je letos již neměl, ale i tak se za dva roky podařilo vyplundrovat jeden krásný revír, tedy jeho část, víc by o tom mohl vyprávět Dominik (Netipa). Ale zase musíš uznat, že na koule nebo pelety candáta na gril nechytíš, takže dva tři pruty s rybkou hozené bokem lze i pochopit, zvlášť, když ti kluci všechno pouští.

kakr - Profil | Ne 2.9.2012 8:26:58

malamut >>
Zastánci "nutných změn" udělali maximum, tedy alespoň v MRS.

V roce 2011 radikálně stoupl počet zadržených povolenek za lov na tři a více prutů v noci na revírech, kde platí non stopka. Letošní rok ještě není vyhodnocen, ale bude minimálně stejně
"úspěšný".

Resumé - MRS nebude žádat o další výjimky.......

malamut - Profil | Ne 2.9.2012 8:03:21

Mě by se líbilo, kdyby ti zastánci "nutných změn" konečně nějakou petici sepsali, předložili kompetentním orgánům a pak se pochlubili, jaká byla reakce. Opravdu tyhle žvásty, co bych kdybych, na MRKu nemají nejmenší smysl. Kuci, domluvte se, třeba po SZ, sejděte se, napište to, vyšlete delegáty za těmi, o kterých si myslíte, že Vám pomohou. Ale takové akce asi schopni nebudete, umíte jen pořvávat, jak je to na hovno, protože Svaz je nahovno, protože za to mohou komouši a podobně. Tak kurva už běžte a udělejte něco konkrétního..... Nebo neudělejte a běžte taky.

FRANK71 - Profil | Ne 2.9.2012 1:23:11

Lee-Haney >> Pravidla jsou danná a mají se dodržovat to je jasný, ale neznamená to, že by nešly změnit, a cpokud se nezmění neznamená to, že by se měli porušovat.Ruku na srdce i dřív se chytalo přes čáru běžně, jenže nebyl internet, tak se o tom nediskutovalo ( Orlík , Lipno, Rozkoš, Berounka, Vltava atd.) Jen mi připadá, že dnes se všechno zvrhlo na kapraře a ty ostatní. Sumcaři chytají také přes čáru a nikdo se do nich nenaváží. Samozřejmě je to tím, že dotyčného odpalkují a dál snim nediskutují. Za druhé chápu, že někteří kapraři svýma blbýma výmluvama si za to mohou sami, a potom i člověk, který by s 24 neměl problém je provokuje a je proti. Ruku na srdce i ty rád poškádlíš přiblblýho kapraře.:-)))

Lee-Haney - Profil | Ne 2.9.2012 1:03:20

FRANK71 >> Lov 24 hodin je prostě nesmysl.Jsou dané nějaká pravidla.Ty pravidla nejsou dělaná proto,aby štvaly rybáře,ale dělají lov obtížnější.Tahle skupina co křičí po změnách,na jednu stranu se kasá jak pouští ryby a tím je chrání a přitom chce mít neomezený lov.Ta protiřečnost je až do nebe bijící.Budou vykládat jak je to nesmyslné,jak je 21 století,jak za vše mužou komouši,Jak chodí do práce a nemůžou strávit noc na rybách,protože spánek nepotřebují,jaký je to nesmysl vždyť ryba nespí a přitom o tom to není.Jak se sníží pytláctví když u vody budou rybáři i v noci,jak by měli začít svazovky konkurovat soukromákům a přitom to není vůbec potřeba.Tohle jsou všechno jen nesmysly.Ale už nikdo z nich nenapíše dopady na vodu těch jejich slavných 24 hodinovek.Někdo už začne vymýšlet 3 pruty a pak budou i ty tři pruty málo,protože ono je přeci potřeba těch smradlavých koulí vyzkoušet co nejvíc za ráz,aby bylo uspěchu dosaženo za každou cenu a navíc je potřeba využít potenciál stojanů pro více prutů a jak to krásně ladí pak.A tohle všechno táhne svazový rybolov jak ho ještě známe do pr.ele.
Našlo se tu pár lidí co blábolilo jak se těší že v budoucnu ty komoušské dědky nahradí nová krev.No jestli to budou odbornící a křiklouni jak někteří na mrku tak to bude pro naše vody pohroma....

FRANK71 - Profil | Ne 2.9.2012 0:33:14

Lee-Haney >> Jsem rybář bez přídavků, chytám všemi způsoby samozřejmě bych byl pro lov 24 hodin v létě. Samozřejmě na všech revírech, aby se tlak rovnoměrně rozložil, ale je mi jasné, že dnešní situace to neni možné. Ale je mi jasné, že i tato situace kdy je lov do 24 hodin nahrává právě těmto nepoctivcům. protože po této hodině na většině revírů už rybářská stráž nechodí a tyto lovci si zde mohou dělat co chtějí.

Lee-Haney - Profil | Ne 2.9.2012 0:15:27

Bláža >> Mě prostě vadí to že tihle bezohlední rybáři opravdu hledí jen na to svoje a nečumí do budoucna.Pro svazovky by to byla pohroma.Soukromáky neuznávají,ale hlavně že je chcou mít ze svazovek,ale s rozdílem že za pár šupů.Tihle lidé ničí svazový rybolov a chcou na něj zatáhnout moresy které přitáhnou bordeláře,kempinkaře atd.Klasicky svazolovec bude touhle komunitou vytlačen.

Pokud jde o ty soukromé vody a dodržování zákona o rybářství na nich tak realita je taková že kdyby se vše dodržovalo do puntíku tak nemá soukromá voda co nabídnout a neuživí se.Nebo uživí se ,ale jen těch pár.Proto mě to osobně nevadí.Klidně ať si tam provozují bowfishing,ale ať si svoje moresy nechají tam a netahají to na svazovku.

Bláža - Profil | So 1.9.2012 19:25:20

Lee-Haney >> Mě osobně to taky na soukr. nevadí, je to jejich boj, ale proč mě to ti kapraři vnucujou i na svazovkách, ať si zalezou na soukromáky a maj klid. Tam si můžou ošmatávat ty svoje prasátka stále dokola dokud jim nechcípnou z vysokého obsahu kliniku ve vodě....

I když je fakt, že zájon by měl platit i tam. Proč si to některé revíry dokážou ošéfovat a většina ne? Asi jsou moc líní a nemaj snahu dodržovat české zákony.

Bláža - Profil | So 1.9.2012 19:20:25

Kemara >> Jseš mimo, masaři si svoje uměj odchytat i dnes a nemusej mít takovou úlitbu jako je lov 24h denně. Je to nesmysl a korát bude u vody víc šílenejch kaprofilů a budou tam vyspávat nonstop.....

Best 7 - Profil | So 1.9.2012 18:57:54

ctc >> Dantos - >> Jelikož preferuji převážně kaprařinu, tak lov nonstop by se mi libil. Ale vzhledem k mým zkušenostem s jiných revírů kde je nonstop povolen tak bych to nechal být tak jak to je. Bordel , vožralý rádoby kapraři, ohniště a pytláctví. Tak za mě ne.3 pruty jsou zbytečné, dva jsou dostačující. Nedokážu si představit, třeba lov na feder s třemi pruty.

Lee-Haney - Profil | So 1.9.2012 18:38:19

Hlubočepy >> Nějak si protiřečíš.Nemá na výběr?Jaktože ne?Soukromáků je dost.Nebo se pletu?.Řád je dobrý,to že tobě a tobě podobným přijde zastaralý je holt tvůj problém.Pokud ti nevyhovuje můžeš odejít od své Mo a chytat jen na soukromácích.Nikdo tě v téhle zemi nenutí být pod nějakou Mo.Rybařina není poviná,ale je povinost když někam vstoupíš se řídit pravidly daného spolku,že se ti to nelíbí je zase jen tvůj problém.
A propo to hlavní na závěr.Soukromák jako volba ne?A proč ne?Zase si protiřečíš.Soukromák ti nevoní,ale stejné podmínky by jsi chtěl mít na svazovce.Tak přemýšlím co ti teda na tom soukromáku nevoní?Můžeš mi na to odpovědět?Nebude to jen cenou povolenky?
Navíc jsme zase u toho hlavního.Spousta těchto křiklounů si neuvědomuje dopady jaké by to mělo.Už jsem jednou napsal.Je spousta individui co by chytat ryby ani neměla a to že se zatím drží na dražším soukromáků je jen díky tomu že na svazovce nemají podmínky pro svoje vyblbnutí...
Až jednou všechno tohle vaše svinstvo prosadíte a budete se na veřejnosti plácat jak jste si tu rybařinu přetvořili podle sebe tak pak nebrečte že máte ve vodě kulové a že si nemáte díky zabivakovaným rybářům kam sednout.Dále nebrečte že na svazovce budete potkávat více bordelářů a ožralců co tam chodí provozovat sport a hlavně zábavu v jiném smyslu než rybolov.Pak můžete všichni brečet jak jste to s těma rybama mysleli vlastně dobře....