SKÚTRY - demonstrace za povolení

Jaký máte vy názor na skútry, snahu asociace o povolení na úsecích řek,.....viz:
Demonstrace České sportovní asociace vodních skútrů za povolení letního provozu motorových skútrů na splavných úsecích řek.
Místo konání: Praha 1. Před Ministerstvem dopravy, nábřeží Ludvíka Svobody 1222.
Pořádá: Česká sportovní asociace vodních skútrů, http://www.csavs.cz. Zajímají mě vaše osobní zkušenosti, názory, diskuze.
Autor diskuse: dandys - Profil , 14.4.2007 všeobecné - ostatní

Kapitán - Profil | Po 12.11.2007 17:41:13

David-jsem rád za tvojí reakci k mému citátu.
Rád podám jaké koliv vysvětlení k problematice na Správčáku co se týče motorových člunů,skútrů a vodního lyžování ,samozřejmě za každého druhého nemúžu dát ruku do ohně s pozdravem.
Každý kdo jezdí motorovým člunem má platné doklady ,když nedodržuje předpisy tak ať to řeší policie !

David - Profil | Po 12.11.2007 13:18:38

Kapitan> Nejsme ve sporu, to co jste napsal klidne podepisu. Byl jsem na Spravcaku letos jen parkrat a nebylo to nakonec tak strasny. Celkem mne prekvapilo, ze se ta pravidla celkem dodrzovala. Samozrejmne az na vyjimky, kdy blbec na motoraku dojede na 20 m ke brehu a tam udela obratku proti brehu, apod.
To co tam vyvadeji party, ktere tam jezdi na delsi dobu,(umyslne nepisu kaprari, ac jsou to prave vetsinou oni) je kapitola sama pro sebe. Celkem by mne zajimalo, maji-li na to povoleni. Za rok tam vyrostlo x chat a dalsich prapodivnych pribytku, v lesiku je narvanejch nekolik maringotek, vsude bordel a v okoli nasr... Musim tedy konstatovat, ze Spravcak poskodili vic "rybari" nezli kdokoliv jiny.Vysledek je pro mne ten, ze na Spravcak jezdim uz jen mimo sezonu.

jechyn - Profil | Pá 9.11.2007 22:37:44

No řeknu vám to takhle v Brandýse nad Labem je u dálničního mostu na Labi místo vyhrazené pro vodní skůtry, Většinou se ty skůtraři chovaj slušně a jezdí ve vymezeném prostoru, ale je fakt že občas se tu a tam vyskytne nějakej idiot, kterej naschvál jezdí mimo výseč. Nicméně není to hrozný je to uplně stejný jako když na tenhle úsek řeky přijede partička "Kaprářů" po kterých je tam po jejich odchodu takovej bordel, že bych je nejradši šel seřezat vydličkou. Takže řešením je nechat jim nějaké vyhrazené prostory, ale né celý koryto řeky to by byla demence a občas si holt vychutnat nějakého toho idiota s kterým stejně nic neuděláš.

Ledňáček (Iceman) - Profil | Pá 9.11.2007 19:16:10

Sander: trefa do černého :o)))))))

Sander - Profil | Pá 9.11.2007 19:10:28

Miki > promiň, ale ty dej prozměnu bacha na základy pravopisu jednoduchých slov.
ČárkamA - čárkami. PříZpěvek - příspěvek.
Neber to osobně, ale na Kapitána to od tebe moc nesedělo.

Miki - Profil | Pá 9.11.2007 18:25:11

Kapitán: souhlasím s tebou, ale až budeš psát příští přízpěvek, rozlišuj nové věty velkými písmeny a nezapomínej rozdělovat souvětí čárkama.

Kapitán - Profil | Pá 9.11.2007 17:56:55

Možná trochu pozdě ale reakce z 26.4 pro Davida.
Já jsem skoro denně v sezóně na Správčáku ty lidi co mají lodičky tak se chtějí bavit samozřejmě po svém jako rybáři,spousta lodičkářu jsou také rybářia všichni chytají ryby buď ráno nebo k večeru přez den nebo v pařáku ty ryby moc neberou.
Máte pravdu v poslední době co se tam děje je strašné podívejte se na břehy co tam většina rybářů předvádí kácejí porost narušují břehy a když někdo jezdí na lodi nebo lyžuje tak většinou v podnapilém stavu se baví s tím že po nich střílí prakem nebo hází olovem a sprostě se vyjadřují na jejich adresu.
Koupat se samozřejmě můžete když vyloženě nemusíte plavat v plavební dráze
jje tam samozřejmě vetšina místa kde vás nikdo nebude ohrožovat.
Buďme k sobě tolerantní všichni se chceme bavit po svém čekám na vaší reakci
s pozdravem.

mirmen - Profil | Po 9.7.2007 12:43:09

rudyru: ..."všechno je o teoleranci..." ... hmmm, velice hezké a logické, ale podívej se na silnice ... jsou taky pro všechny, a slova o toleranci je jsou ještě víc namístě .. a podívej se na statistiku, počty mrtvých a zraněných ( a přes 50% postižených jsou nevinné oběti - podle policejních statistik ).

Závěrem - tolerance je samozřejmostí jen pro slušné lidi .. ale není samozřejmostí pro asociály. Takže - ani u skůtrů ( a jinde a jinde a jinde .... ) nelze na toleranci příliš spoléhat.... atd.atd.

judas.d - Profil | St 4.7.2007 20:44:09

rudyru - ® asi tak nějak duležitá je tolerance

rudyru - Profil | St 4.7.2007 20:36:55

Informace o možnosti provozování vodních skůtrů v Polsku.
Rád se podělím o informace a zkušenosti. Jezdíme hned za státní hranici přez přechod Habartice. Od přechodu je to přímo k jezeru cca 2 až 3 km. Jezero se jmenuje podle vesnice Wilka
Jsou tam jak plavci tak rybáři, jachtaři a skůtraři a nikdo nikomu nevadí a nepřekáží.
Na provoz dohlíží polská vodní policie. Tak, že je nutné mít doklady v pořádku.
Když jsem tam byl poprvé, přijela zmíněná polici, provedla kontrolu dokladů a od té doby mě už nikdo nekontroloval. Jak si vysvětlit, že jinde to jde bez konfliktů a dohadů. Možná, že jsou už na sebe všichni zvyklí a nebo možná jiný kraj jiný mrav.

rudyru - Profil | St 4.7.2007 20:21:11

Chci napsat všem závistivcům ,kteří by nejraději všechno zakázali a zrušíli na co oni sami nikdy nedosáhnou. Aby bylo jasno, píší o provozování vodních skůtrů na našich vodách. Samozřejmě jsem taky majitelem vodního skůtru,ale současně i rybář.
Jenom na okraj se chci zeptat těch křiklounů, kteří nás mají za zbohatlíky co se chtějí předvádět. Jestli právě vy nesedíte zrovna někde v hospodě a nelejete do sebe jedno pivo za druhým za současného otravování vzduchu kouřem z cigaret vycházejícím z vaších úst. Potom lze samozřejmě všechno pochopit, protože Vy už jste si svého skůtra propil a prohulil a tak Vám zbývá jenom plácat nesmysly.
Já jezdím na ryby do okolí Třeboně a na Vysočinu, ale na žádné vodě jsem nikdy neviděl motorový člun nebo skůtr a rybačka je tam skvělá. Je to jenom o výběru a tom, že je dobré se řídit pravidlem CO SE NELÍBÍ MĚ,NEDĚLÁM JÁ DRUHÝM.
já si myslím, že takové názory jako 90 olovo a přesný nához nebo střílení prakem na živý terč jsou přesně ty výplody chorých mozků, kteří nejsou sto pochopit, že když je vodní plocha vyčleněna pro motorové vodní sporty a současně pro rybáře, že všechno asi bude na úrovni tolerance a respektování práv těch druhých.

David - Profil | Čt 26.4.2007 21:25:48

strejka> fakt mi nejde o to, ze tam nemuzu na kapriky, ty klido prenecham domorodcum. Jde o neco jineho. Klidne at si tam jezdi, ale at je nejaky kompromis mezi uzivateli te vody. Nevim jestli Spravcak znas, jezdi tam desitky rybaru, v sezone stovky koupacu a je to navic vyhlasena potapecska lokalita. Tim co se tam ted deje, je v podstate voda okupovana par desitkami lidi,co se bavi tim, ze jezdi (skutr,clun,lyze) po celou sezonu. A nejde ani tak o ryby, ty si casem treba zvyknou, ale hlavnim problemem je hluk. Budes-li se chtit jit vykoupat nebo na jit ryby, asi tezko si vyberes vodu,kde se na brehu jezdi motocross od rana do vecera, po celou sezonu. A na Spravcaku to tak vypada.

Miky26 - Profil | Čt 26.4.2007 17:48:05

doncoyote -stačí 90 olovo a přesnej nához

doncoyote - Profil | Čt 26.4.2007 17:12:02

Kontrolní otázka: má každý, komu skůtry vadí dostatečně silný prak?

Miky26 - Profil | Čt 26.4.2007 16:59:11

Rasto - bud rád,že tě přejel skůtr a ne člun to už by jsi krmil rybičky po kouskách.

Rasto. - Profil | Čt 26.4.2007 16:19:09

No 2 roky dozadu mi pri snorchlovani jeden taky presiel po chrbte.Keby som nemal taku reakciu aku som mal je po mne :-( Mat po ruke gulovu zbran bol by to fajn trenning na pohyblivy terc.Zakazat zrusit.Chcu sa vyblbnut nech si vykopu jamu a napustia vodu.

Modrák - Profil | Čt 26.4.2007 15:52:17

Stanďour: Jo a zítra nám všem budou vyholeny hlavy. To je přesně ten důvod, proč si ji holím sám. Prevence není nikdy dost.

Michal - Profil | Čt 26.4.2007 14:46:30

Stanďour: já bych vyhlásil rovnou stanné právo a zákaz vycházení, to bude jednodušší ... :-)

Stanďour - Profil | Čt 26.4.2007 14:41:49

Modrák: Velmi špatný názor. Já bych to zakázal plošně spolu s plošným zákazem rybolovu, koupání, potápění, chcaní do vody, opalování se. Hlavně, ať je u vody konečně už klid. :o)

Modrák - Profil | Čt 26.4.2007 14:33:56

dandys: Nevidím důvod, proč nepovolit provoz vodních skútrů na vhodných vodních plochách. Za předpokladu, že bude jejich provoz povolen, bude to na základě nějaké právní normy, v níž budou stanovena pravidla pro jejich provoz, jejíž dodržování bude možno kontrolovat, a v případě nedodržení sankcionovat. To je, dle mého, rozhodně lepší stav, než kombinace plošného zákazu a ilegálního provozu.

Miky26 - Profil | Čt 26.4.2007 14:06:06

doncoyote - já mám radši tankery na dálkové ovládání.Zavezeš i udice i návnadu a ještě u toho sedíš v křesílku.

doncoyote - Profil | Čt 26.4.2007 13:53:15

Ten skůtr by nebyl špatný na zavážení. Šlo by to rychle a zbylo by více času na spánek.

Miky26 - Profil | Čt 26.4.2007 13:47:51

šeptal :ok - vyhrazený prostor,vyhrazená doba.
Porušení = pokuta a seberem ti papíry na skůtr (jako s přestupky s autem.)

šeptal - Profil | Čt 26.4.2007 13:32:52

strejka: Souhlas.

Miky26: Rozhodně bych jim ale nevydal v plen všechny vhodné vody a omezil je i časově. Přece jen, doba tření, koupající se děcka..... Nejsem zastánce plošných zákazů, ale volám po pevných mantinelech.

Miky26 - Profil | Čt 26.4.2007 13:28:52

šeptal - vliv na okolí (přírodu),nebo na lidi kolem.
Co takhle zakázat rallye.motokros,autokros,letiště.
Věř tomu,že ta ryba si na to na rozdíl od tebe zvykne.
Spousta rybářů mi dá zapravdu třeba v tom,že na rybníce,kde se koupou zároveň lidi můžeš bez problémů chitit i rybu hned vedle nich.

strejka - Profil | Čt 26.4.2007 13:14:43

septal: jasne, ale vztekat se, ze nemuzu na kapriky na tenhle pisak, ale musim popojet pet kilometru jinam, mi prijde hodne "ceske", konckoncu tohle dementni myslelni je rozsireno i v nasich radach viz. privlac na prazskych stojacich, privlac od 1.9. zatimco rybka od 16.6., uvahy nad zakazem boilies, zakaz vabnicek na sumce atd. atd., dulezite preci je, co chci ja, vic me nezajima, na ranu...

šeptal - Profil | Čt 26.4.2007 13:06:30

strejka: Jde taky o vliv toho koníčka na okolí.

strejka - Profil | Čt 26.4.2007 13:01:37

David: zamysli se nad tim, kolik moznosti provozovat svuj konicek maji oni a kolik ty...

David - Profil | Čt 26.4.2007 12:56:46

Typickej priklad, jak zlikvidovat revir je Spravcak. Je sice hezky, ze maji vymezenou plochu, ale meli by mit omezeny i dny, kdy lze jezdit a nechat aspon par dni v tydnu, kdy bude na vode klid. Ovsem na Spravcaku to je takto: Sezóna začíná vždy 15.4. a končí 30.9.

Schválená provozní doba:
Vodní lyžování: denně 9 - 19 hod.
/tzn. i soboty, neděle, svátky/
Jízda na skútru: denně 9 - 12 hod. 14 - 19hod.
Motorový člun: denně 9 - 19 v kluzu
19 - 9 pouze ve výtlačném režimu.

Tzn. od jara do podzimu, denne kraval, vlny, zkalena voda, ryby v prdeli.

http://www.spravcak.cz/

TK - Profil | Po 16.4.2007 16:36:52

Mildas píšeš to moc dobře. Zcela souhlasím s tvými názory. Výroky v duchu : "Je to zbohatlická pakáž, všechno zakázat ..." to je absolutní přehlídka závistivosti a české malosti.

strejka - Profil | Po 16.4.2007 15:45:57

povolit jen nekde a na velkych vodach, to, co jim umoznuji dnes, je velka bida, spis skodoliby usmesek trotla s razitkem, zbytek je o tom, aby se lidi nechovali jako idioti, lidi je jak s...k, tak se halt musi naucit o planetu delit...

šeptal - Profil | Po 16.4.2007 8:13:03

Měli by mít vyhrazený prostor, kde si můžou skotačit. Nechat jim řeky napospas, to by byl průser. Nakonec, i vyznavač lukosřelby si může zastřílet jen ve vyhrazeném prostoru. A to hlukem své střelby ani neobtěžuje široké okolí, jako psychopati z řad rádobysportovců, co se bezcílně motají po hladině a předvádějí jakésy pseudofigury.

Miky26 - Profil | Ne 15.4.2007 13:09:28

petrasek -nejsem zastáncem skutrařů,ale je to jen o lidech.Pokud budou jezdit ve vyznačených plavebních drahách stejně jako jiné motorové lodě nevidím v tom problém.Problém je v tom,že v tomto Kocourkově ještě nikdo nedokázal prosadit zákon v takové míře aby jej každý respektoval a pokud ne tak si musí být vědom pořádného postihu.Tím myslím smlouvavé policisty s minimální kontrolou a to nemluvím o četnosti kontrol u vody a pokutování přestupků.
Navíc jsme národ kecalů ,kteří si stěžují na třeba na bezohledné řidiče a když se podle toho připraví zákon s pořádnými pokutami a postihy tak všichni řvou.
Jen si vzpoměnte kolik bylo kolem keců když se řeklo,že RS ti může skontrolovat i kufr u auta.

tomsa - Profil | Ne 15.4.2007 10:16:47

Mildas: motorky nezakážem, to je jasné. Jen bych nepovoloval další nekontrolovatelnou zábavu. Budou-li mít svou vodu, nikdo je neomezí. Stím tvrdým postihem bych to neviděl tak horké, vzhledem k tomu jaká vrstva spoluobčanů o povolení žádá. Spíš mně zaráží, že hrstka lidí rozhýbala média. Rybářů je 300000 a nejsme si schopni ani prosadit odstřel kormorána.

mildas - Profil | Ne 15.4.2007 9:58:34

tomsa: Souhlasím s první částí, s druhou ne. Stále se tu bavíme o dvou věcech. Pokud skůtrům vyhradí prostor, je vše OK. Pokud tento prostor opustí, je třeba tvrdý postih. Motorkáři. Zakážeme tedy motorky ? Ne, to systém je špatný. Skůtry na řeky, samozřejmě, NE !

Petrasek - Profil | Ne 15.4.2007 9:29:22

Miky26: ok beru na vedomi, ze skutr treba nenici vodu z hlediska oleju apod. Ale i tak si myslim, ze neni zrovna naklonen svym provozem zivotnimu prostredi... viz nasledujici clanek... Násadu úplně rozjezdili

Vyznavači tohoto sportu i jejich zastánci v parlamentu by si podle ní měli uvědomit, jak nesmírně hluk zatěžuje obyvatele obcí podél řeky a co všechno mohou čluny a skútry zničit. "Loni nám mimo jiné zcela zlikvidovali nasazené malé rybičky na Kocábě. Zajížděli totiž do tohoto ramene Vltavy, kde se malé rybičky držely u hladiny a doslova je rozjezdili. Když jsem je na to upozornila, sprostě mi nadávali," uvedla Vlková.

beru, ze to neni jen o stroji,ale hlavne o uzivateli skutru. Asi budou muset policajti zridit specialni jednotku, ktera bude kazdej den skutrare hlidat... asi jako deti na piskovisti

tomsa - Profil | Ne 15.4.2007 9:04:30

Rozhodně bych neřekl, že skůtry patří na řeky. Nevím o žádné alespoň na moravě kde by tyto stroje mohly jezdit. Věřím skůtrařům, že chcou se taky vyřádit, jenomže jejich koníček je tak agresivní vůči ostatním, že to asi nebude fungovat.Představa, že se mé děti koupou ve vodě a o 100 metrů dál řádí parta hodných skůtrařů na vyhrazené vodě mi jaksi nedá spát. Řešení je jediné. Mněli by si obstarat svoji vodu. Rybáři mají soukromé revíry, v Račicích je postavená trať pro veslaře. Prostě všichni se snaží pro svého koníčka něco udělat. Stávkováním v Praze jen dokázali, že jim nejde o sport na malé vodě kde se vyřádí, naučí se kotrmelce. Jde o vodní turistiku. Bude to stejné jako na cestách s poctivími motorkáři!?

x.y.c.h.t. - Profil | Ne 15.4.2007 8:38:24

mildas: Vůbec se nemusíš omlouvat, to je v pohodě :-)

Nejhorší je, že s každým takovým zákazem se s tím sveze plno slušných, který bordel nedělají a pravidla by dodržovali. Určitě bych i skútrařům nějak umožnil, aby v létě mohli tenhle sport provozovat.

mildas - Profil | Ne 15.4.2007 6:44:44

Xycht: Já jsem to pochopil. Před boháčem i zbohatlíkem jsou příd.jména. Neoddělil jsem odstavce. Nebylo to pro Vráťu, ale všeobecně.Sorry.
RwCh: Nepojedu. Mám na to na Orlíku prostor, kde je to dovoleno, ohraničeno bójkama. Je to pod skálou, nejbližší pláž je asi 2km a rybařit se tam nedá, protože břeh je 8 matrů nad hladinou. Že na ty skály jde někdo na okouny a já ho tam seru, je v tu chvíli jeho problém.