Zkušenosti s útěky červů/žížal

Pochlubte se, jaké máte zkušenosti s útěky žížal nebo červů z krabiček. Stává se Vám to pravidelně nebo jen občas? A pokud Vám utečou doma, jaké jsou reakce spolubydlících?
Tahle otázka mě napadla po včerejším zážitku- nějak se mi otevřela krabička s červy a ti se vysypali do baťohu. A jak jsem vyndával věci z baťohu tak jsem si jich nevšim a už byli zalezlí v těch věcech. Takže jsem byl seřván slovy jako prase, hovado, atd....
Autor diskuse: jepice - Profil , 2.4.2007 všeobecné - nástrahy, návnady

Marek211 - Profil | Po 3.9.2007 20:31:14

nic z podobných tragicko-komedický příběhů se mi nestalo. ovšem jednou jsem byl na rybách a měl jen jednu krabičku červů. asi jsem je zapomnel zavriut ci co a mrknu po chvili, jak se tam krasne hejbou---a oni nikde!!! hruza

splavek - Profil | Po 3.9.2007 19:14:42

Moje klasika,červy v lednici,mi manželka toleruje,je to jednoduší než rozvod.To ale neví, je to tajem,že mi utekly červy a pár se jich schovalo do dceřina narozeninového dortu.Seděl jsem v kuchyni,ráno mezi čtvrtou a pátou ranní .Místo odjezdu na ryby jsme ze synovcem vybírali červy z dortu,když se nám to podařilo tak jsme se zavázali přísahou na život a smrt,že nikomu v rodíně ani muk.Dort se snědl niko žádnýho červa nikde neobjevil.Houby vědí po čem stlousnou.

Miky26 - Profil | Pá 31.8.2007 13:05:57

pánové musím se taky podělit .S kamarádem který ma Renaulta espace což je něco mezi nákladákem a výkladní skříní jsme jeli vloni na závody a vezli si 5 litrů červů.Dovezli jsme tak 2,jelikož se nám pod tlakem ostatního vercajku kyblík otevřel.Kamarád má auto převážně na ryby.Takže když jsme počtrnácti dnech otevřeli jeho garáž čekal nás nálet masařek a těžkej tuning oken ve 100% zatmavení.Po půl hodinovém vyvětrání auta jsme vyrazili na ryby se staženými okny za doprovodu neustále vylétávajících much. Na křižovatkách ve městě jsme vypadali jak když vezem auto mrtvol.

Angle face - Profil | Pá 31.8.2007 12:48:51

Pikes nápod mě to samý :-D

Děda Gandalf - Profil | Pá 31.8.2007 11:52:30

Edit - vysbírat

Děda Gandalf - Profil | Pá 31.8.2007 10:55:53

Emroy : Tak to zůstaň na srazu minimálně týden. Ubezpečuju tě, že jsi určitě z lednice všechny nedostal. Ty mrchy si nacházej takový skovky, že je najednou vyzbírat nejde. Mám své zkušenosti.

jepice - Profil | Pá 31.8.2007 10:47:52

teď jsem si vzpomněl, že na závodech kolegovi Kolárovi vysypali borci do krosny krabičku červů a ti se rozlezli všude možně. největší překvapení pro Kolára bylo při žraní chleba. vytáhl chleba z krosny, kousl do něj, koukl se na chleba a kuk- červ :-)
na stejných závodech o rok později byla zase sázka, že za sežranýho masňáka dostane 2 pětky. to splnil a mimo sázku pak sežral další 4 :-)

Emroy - Profil | Pá 31.8.2007 10:42:17

Možná mě nebudete věřit, ale mě se to (a ne poprvé) stalo zrovna dneska v noci.V lednici mám od včerejška dva půllitry masňáků na Sraz.Večer, než jsem šel spat, otevřel jsem jeden pytlík, aby si červi nabrali trochu luftu.Potom zatáhnu pytlíka dám ho do lednice.Protože je horko a občas je potřeba "bejt ve střehu", (co kdyby manželka...), šel jsem spát "na ostro".V noci , asi o půl druhé, šla manželka dát léky malýmu. Měla je v lednici.A co myslíte? Byli tam !!! Musím napsat, že řev nebyl, ale budíček jak sviňa..Červi po celé kuchyni, po celé ledničce, mezi vším.Mimojiné tam byl dort pro malýho k narozeninám, naštěstí už ale jenom kousek :).Prej na mě byl super pohled, jak jsem nahej lítal po kuchyní a sbíral cca půl litru masňáků....vyčistit ledničku, umýt všechno, co bylo vevnitř...super noc!! :)))

Molek - Profil | Pá 31.8.2007 0:42:22

Zdravim tento problem jsem zazil nekolikrat a nikdy jsem nebyl pochvalen mluvim o cervech a uteku v lednicce ale krasna prihoda je jeste od pana Belovskeho kterou popsal ve sve knizce a mne ji vypravel ve Vystrkove pri zavodech kde mne chvilku kaucoval a bylo to myslim z mistrovstvi sveta v Anglii kde jim jich uteklo par litru v hotelovem pokoji

Pikes - Profil | Pá 31.8.2007 0:29:43

Angle face> nj, byla to síla.. Mamka začala histericky ječet a pak se svíjela v ňákých křečích, prostě fakt psycho.. :-) Už si na ně radši ale dávám pozor..

Kolči - Profil | Čt 30.8.2007 23:18:25

Cottus: zakuklí se a vylíhnou se z toho masařky. Pokud byla krabička dobře zavřená, tak chcípnou, pokud ne, rozutečou se ti po baráku :-)

tench - Profil | Čt 30.8.2007 21:42:43

Cottus: ani ti to nezávidím............

Cottus - Profil | Čt 30.8.2007 21:38:20

Z ryb jsem vezl domů kolegu plavačkáře: ..a asi čtrnáct dnů postrádám jeho krabičku s kostními červy....jak to dopadne???uhynou sami,nebo od někud vylezou???

tench - Profil | Čt 30.8.2007 21:27:12

Dostal jsem od našich po dlouhem přemlouvání povolení pro azyl masnáků v ledničce a co se po 2 dnech nestalo. Ze zhruba tří krabiček jich bylo asi z každého třetina rozlezlá po ladničce mezi šunkama a sýrama.málem jsem to nepřežil...

KóĎA - Profil | Čt 30.8.2007 20:28:07

tak o tom můžu sepisovat romány, doma v ledničce, v práci, v autě, tučné masařky v autě i doma. Jsou to mršky, ale obyčejně si to člověk zaviní vlastní hloupostí...

Angle face - Profil | Čt 30.8.2007 20:23:34

Ládin tak to si zaslouží 1.* :-D Pikes maras mno :-D

Pikes - Profil | Čt 30.8.2007 20:22:10

No mě jednou uteklo v ledničce tak 15 tlustých rousnic - (nechápu jak) a schovali se mezi papriky a rajčata, no a nevěřili byste jakou má moje mamka bohatou slovní zásobu kterou mě obdarovala když šla dělat večeři.. :D

Ládin - Profil | Čt 30.8.2007 20:20:42

Já radši na červy nechytám, abych předešel podobným problémům, ale jednou se mi stalo, když sem si opřel mokrej podběrák o strom, že mi do rukojeti nalezli mravenci v hojném počtu. Doma si tak ležim v posteli a najednou vidim po koberci utikat mravenečka, pak druhýho, třetího, tak du po stopě, otevřu bágl a v měm mraveniště :). Tejden trvalo než sem je zlikvidoval. Nejhorší bylo dostat je z toho podběráku, protože i třetí den z něj pořád vylejzali další, no hrůza. Až když sem jednoho slunného odpoledne položil podběrák na parapet, tak se upekli, pak sem je z tý rukojeti vysypal a byl pokoj. A co jich tam bylo ;)

Angle face - Profil | Čt 30.8.2007 18:37:56

Já našel při uklidu pod postelí v krabici plno krabiček z červy no ono už to nebyli červy ale mouchy či so já to otevřel že se podívám a pka jsem to až do noci lovil v pokoji :-D

Petr Havlíček - Profil | Út 3.4.2007 10:51:23

Jenom ve zkratce. Červi mě utečou každou chvíli hlavně v autě. No a když se oteplí a nastane ten správný čas je v autě masařek jako příslovečných much. A vyhnat je všechny najednou je problém. Komu se to stalo ví o čem mluvím. Jednou zrovna, když se oteplilo, mě stavěla hlídka Policie, stáhnul jsem okno a při policistových slovech "dobrý den kontrola dokladů" proletěla kolem policajtovi hlavy tučná přiblblá masařka. Samozřejmě z mého auta. Jen tak tak uhnul. Další masařice toužící po svobodě mu již usedla na kontrolované doklady (moje). Z hnusem ji odehnal a pohlédl do mého auta. Když viděl, že na zadním okně je ještě celá "baterie" masařek vrátil mě papíry aniž chtěl cokoliv dalšího mě pustil. Tak mě masařky zachránili od nepříjemné kontroly.

Pali - Profil | Po 2.4.2007 23:31:20

Matejoso: Nesmieš kupovať hnojáky vo firme Copperfield a spol. :))

jepice - Profil | Po 2.4.2007 19:24:04

zrovna jsem si vzpomněl, jak mi jednou utekli hnojňáci ve skříni... prostě jednoho dne jsem vzal krabičku s hnojňákama, co jsem měl ve skříni kam jsem si dával věci na ryby, no a čumím a hnojňáci nikde... měsíc jsme je potom ve skříni nacházeli uschlý :-)

yzak!!! - Profil | Po 2.4.2007 16:17:38

To mně se jednou stalo ,že jsem vzal žížaly na ryby ,a protože jezdím na kole tak vždycky seknu s báglem do rohu a jdu se napít. No a jednou jsem na ně zapomněl. Po týdnu jsem přišel a otevřel batoh a takovej smrad ,který z něho šel jsem ještě v životě necítil. Až se mi nátáhlo :-)

Matejoso - Profil | Po 2.4.2007 16:08:22

Pali- problem je zhe ta krabicka nemela dirky a byla zavrena a jeste v sacku........newim museli mit sakra silu!!!!!! :-D

Pali - Profil | Po 2.4.2007 15:31:00

Menší hnojáci pravidelne utekajú v chlade aj cez malé dierky, tak je v chladničke galiba pravidelne. Manželka je rybárka tiež, tak ich vždy pozbiera a uloži do krabičky bez dierok a tak máme pred lovom menšie kusy červov už vytriedené.

Matejoso - Profil | Po 2.4.2007 15:05:46

To me prijde jako super namet zrovna vcera jsem mel doma problem ..... vyfasoval jsem od sponzora cervy a dendrobeny a aby vydrzely tak sem je soupl do lednicky smozrejme obe krabicky byly jeste navic v sacku abych zabranil pripadnym uprchlikum dostat se do potravin........ :) ..........druhy den jsem sel na ryby a krabicky byli zavrene, tak jsem je vzal z lednicky a sel na ryby........ihned po mem navratu jsem dostal vynadano od sve mamy = zizala zbloudilice se snazila dostat s policky lednicky do police na dverich lednice a kdyz byla presne mezi tak mamka otevrela lednicku, zizala se natahla a pak ji spadla rovnou do naruce............ihned krik jako blazen a byl jsem rad zhe se to vse obeslo bez zakazu chozeni na ryby!!!! :-) Mejte se good a bacha na zizaly!!!

Miras - Profil | Po 2.4.2007 12:26:58

Honza. - ®: myslíš, že lásku tvého syna k rybaříně způsobili ti hnojáčci? Ptám se, abych u svého synka něco nezanedbal:-)))
jepice: sice mi zatím nic v lednici neuteklo, ale masňáci mi pomohli změnit zažité návyky mé tchýně. Věděl jsem, že přijede na návštěvu, proto jsem krabičku s červy schoval do krabičky od hermelínu, aby ji to vizuálně nedráždilo. To jsem ještě netušil, že nám bude kontrolovat i data doporučené spotřeby potravin v ledničce. Hermelín byl prošlý, proto se má drahá tchátě jala řádně prozkoumat i obsah krabičky. Otevřela a ono to na ní udělalo kuk a od té doby si netroufne otevřít cokoliv, co je v naší ledničce. Považuji to za vydařenou výchovnou lekci:-)))

Zoidberg - Profil | Po 2.4.2007 12:02:59

Znám to naštěstí jen z doslechu: V hluboké totalitě, měl jeden pán moc rád svůj bourák značky Lada, o který se krásně staral, neustále ho blýskal a luxoval. Taky lovil na plavanou a červy si choval doma. No jednou jel ráno na ryby a potom do práce, a tak se stalo, že mu milí mladí pohybliví červíci utekli z krabičky a zalezli si kamsi. Pán odjel domů, za čas přišel k autu a koukal, proč že má černý okna ... milánci se vylíhli auto měl plný masařek, že nebylo vidět dovnitř.

Kacula the Great - Profil | Po 2.4.2007 11:27:19

me se rozlezly z otevreny krabicky v aute, bylo to v lete tak ty co sem nepochytal sem za nejakou dobu vypustil okynkem jako mouchy. do lednice zatim neutekli ale i tak tech kecu okolo, a to na ne mam dvojity jisteni

Eli - Profil | Po 2.4.2007 11:15:21

Taky sem měl krabičku červů v lednici, jó a taky tam byl plnej hrnec gulášku, zbytek si asi dokážete představit...:)

Kulik - Profil | Po 2.4.2007 10:13:27

To znám, jednou mi taky utekly žížalky z krabyčky v lednici a vnouček najednou začal křičet dědo jsou tu hadi, to už lezly žížalky v kuchyni i po zemi a samozřejmě babička neměla moc pochopení, ale díky vyděšenému vnoučkovi a jeho nadšení při jejich lovu a ukládání zpět do krabičky, jsme se všemu nakonec všichni řádně zasmáli. Situace se ještě několikrát opakovala a vzpomínka na vnoučka nas vždy rozesmála a tak mi i takováto věc celkem projde asi mám hodnou babičku a vnuka s fantazií.

Honza. - Profil | Po 2.4.2007 9:13:02

Príma otázka - to se zase pobavíme! Kdysi mi unikli hnojňáčci v lednici a různě se tam schovávali a taky lezli i ven a tam je sbíral a baštil můj synek - sotva se plížící batole.No vyslechl jsem si lecos, ale hnojňáci a masňáci mají hotýlek v naší lednici stále.A syn? Je nyní zapálenější rybář než já!

flyman - Profil | Po 2.4.2007 8:42:14

Zrovna o víkendu jsem ubytoval půl litru hnojáků a stejný množství patentek do lednice. Jelikož jsem odešel na pivko moje nejdražší polovička je přestěhovala do mrazáku k boiliesu. Asi to už nerozdejchaj, tak je strčím do mixéru a hupnu do boiliesu.

slimak - Profil | Po 2.4.2007 7:49:17

No, jednou jsem měl těch červů asi litr / samozřejmě tajně/ dole v lednici. Ty bestie si někde našli díru a já si tak v poklidu chytám na Dubici a tu pojednou zvoní mobil - moje nejmilejší. Nic netušíc ho zvednu a v něm jenom hrozný řev - ty červi jsou všude!!! .... a prásk. No, pokračoval jsem v lovu, ale už ne tak v poklidu a po návratu večer jsem zjistil, že měla pravdu. Poslouchal jsem to ještě hodně dlouho / prase byl ten nejslušnější název, co jsem dostal / a ještě dlouho nám pak v kuchyni lítaly pěkný černý masařky. Takže jsem se zařekl, že červi doma v lednici už ne.

Musqwa - Profil | Po 2.4.2007 0:17:54

:D no vspominam si ako mi raz nejako z krabicky usli kostaky v chladnicke, mal som ich v tom odkladacom pristore vo dverach pod vajickami, no skratka odtial povyliezali a padali rovno na plech so zakuskom a tie mrchy liezli rovno pod ten zakusok, kedze nebol nakrajany musel som rano o 05.00 zjest asi polovicu toho celeho a cervy po jednom povyberat no a potom rovno k vode :D