Lodka nebo clun???

Nemohu se rozhodnout. Chci hlavne k vyvazeni a mapovani dna. mam vyhlednutou plastovku za cca 12tis, ktera vazi cca 40kg- da se v jenom nalozit na zahradku na aute. Clun jsem nikdy nepouzival.Vyhodou je urcite skladnost... Poradte, pridejte odkazy... Predem dekuji.
Autor diskuse: El Duffus - Profil , 31.3.2007 všeobecné - ostatní

El Duffus - Profil | St 4.4.2007 20:34:43

Sumec- díky, ten Bass se mi hodně zamlouvá..
Pali- hezká samodomo prácička, ale když píšeš, že ten člun ani nevyfukuješ, tak jsi se připravil o jeho největší výhodu ne teda ještě kromě hmotnosti a pak nechápu volbu člunu...

Pali - Profil | St 4.4.2007 2:58:42

Čo poviete na tento zlepšovák? Inšpiroval som sa pevnou podlahou (mám ešte Zodiac) a spravil z preglejky palubu do FH 250. V pohode tam dám stoličku, akumulátor a v podstate sa dá v loďke na vode aj stáť.
Inak ten Zodiac ani neskladám a vozím ho na streche, laminát by som určite pre tento účel nekupoval.

sumec - Profil | St 4.4.2007 0:07:27

Tk ..... myslim že jsi zaváhal Fish Ranger se přestal vyrábět .
El Dufus ... mrkni na www.lavex.cz tam mají Pramici 380 nebo pramici Bass

El Duffus - Profil | Po 2.4.2007 17:02:35

gadasnik- ok paráda, díky. Zatím mi z toho ta plastovka vychází nejlépe. Chytám asi na třech čtyřech lokalitách a ty vzdálenosti jsou tak max do 150 kiláků a řídit se podle Ebra, kam se opět někdy chystám se nebudu, tam si větší člun s pořádnym motorem půjčim, protože bez něj si to nedovedu představit.

gadasnik - Profil | Po 2.4.2007 16:54:23

El Duffus:háky jsem do něj nepích,měl jsem ho jenom na zavážení,ss gumákem na vodě za sumcem,to bych si nelajzl.Loni jsem přímo na vodě,kam každej víkend dojížděl,koupil pětimetrovýho plecháče tovární výroby,dost mě baví vábnička a mladej je ještě horší než já,tak proto.Pokud bych řešil dilema s možnostma,co máš ty,šel bych asi do lodě,záleží taky podle mě na tom,jak daleko chceš na ryby jezdit.Do1-2 let chci jít stejně do lodi s podvozkem.

El Duffus - Profil | Po 2.4.2007 16:30:43

gadasník- nyní vozíš loďku na střeše nebo na vozejku za autem? Jak jsi psal, tak dostával docela zabrat, nestalo se ti, že bys do něj habodl hák na sumce?

Unca - Profil | Po 2.4.2007 16:22:38

Zdarec, viděl sem v Brně člun SeaHawk 2 Sport a vypadal fakt dobře. Kámoš si ho koupil, dal za něj 3800kč a prej je super. Pumpou co u toho byla ho prej nafoukl za 5 minut. Je celkem velkej, na vyvážku a na hledání místa bude dobrej. Za ty prachy no nekupte to.

gadasnik - Profil | Po 2.4.2007 16:21:52

El Duffus:je pravdou,že jsem ho nešetřil,měl jsem dvěstě osumdesátku,mých cca 95kg,osumdesátka gelovka a el motor.Kolikrát jsem ho nafukoval nevím,ale od června do podzimu téměř každej víkend,v pátek jsem ho nafoukl a v neděli vypustil,používal jsem ho hlavně na zavážení na vousáče.

El Duffus - Profil | Po 2.4.2007 16:12:12

gadasník- dalo by se jenom orientčně říci, jak moc jsi ho používal???

gadasnik - Profil | Po 2.4.2007 16:05:50

Dva roky jsem měl fish hunter,pokud byl nový,spokojenost.Po dvou letech se mi začaly rozjíždět švy,asi třikrát spravovanej,pak jsem s ním vzteky sekl do garáže a šel jsem do lodě.

El Duffus - Profil | Po 2.4.2007 16:00:04

Já jsem vybral tuhle plastovku http://www.plastovky.cz/index.php?akce=pramice nedělám si iluze, že ve vlnách to bude něco extra, pořád si ale myslim, že bude stabilnější něž člun. Navíc já mám sto kilo a pořád se nemohu zbavit dojmu, že když vletim do člunu s rybou na prutu tak ho produpnu :-(, ale jak jsem psal, možná se pletu.
Já bych ji taky občas užil na vláčku a nebude to ve dvou žádná extra vyjíždka, ale vzhledem k hmotnosti lodi to zase nebude tak hrozné. Pánové, jenom pro pobavení, přes net koukám na Otázky V.Moravce ze včerejška, kde je host Koštál a změní hotel, aby kluci neběhali za šlapkama...odkaz je zde http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/31602.html

Fishky - Profil | Po 2.4.2007 15:26:23

El Duffus: ...asi 3 roky sem používal gumáka od čičmondů, a šlapal super. Bohužel jsem ho oddělal, když jsem do něj onehdá na NM navalil kýblem vodu s tím, že bude přes den sloužit jako bazén, což se švům vůůůbec nelíbilo, škoda... tenhle je vedle toho minulýho fakt nadupanej, váží neskutečných 6,5 kg (ten předtím měl tak 3 kg :) ale nevím nevím, je to novinka, tak se mi do toho moc nechce... ale ta cena je líbivá :))) loďka by byla určitě trvanlivější, ale zabrala by mi půl garsonky (leda že bych v ní přechodně spával a vyhodil postel, aby byla využitá i doma, ale to by se zřejmě nelíbilo zbylým 50-ti % domácnosti :))) tákže půjdu do gumáku :)

TK - Profil | Po 2.4.2007 15:20:38

Dufe já přemýšlím už dlouhou dobu o člunu na podzimní přívlač. Chci si trochu zavláčet z lodě na různých revírech. A z toho pramení tato kritéria:
- snadný transport (mám sporťák a se zahrádkou se nedá uvažovat),
- pevné sedačky (více lidí se shodlo, že na těch nafukovacích ti po celém dnu upadnou záda do vody :-)
- pokud možno co nejnižší váha

Zatím mi z toho vychází Fish Ranger 280 od http://www.bohemiayacht.cz/, ale zase se obávám, že když se mnou občas pojede kamarád, tak pro dva ta loď zas není moc komfortní. Takže jsem zatím ve slepé uličce.

Zoidberg - Profil | Po 2.4.2007 15:19:38

El Duffus: Fishky myslel asi tohle http://www.fishingtackle24.de/product_info.php?pName=SevylorOutbackOB250V141br250cmx140cm&cName=BooteZubehoer-Boote

Ja bych se v tom určitě bál. Počkej, až budeš v půlce Lipna a začne pořádně foukat :o) Jestlí máš kam doma dát loď a jak ji odvézt k vodě, tak neváhej.

El Duffus - Profil | Po 2.4.2007 15:09:00

Já to mám kam uložit, spíš jsem řešil ten transport. Pro mě je důležitý, že tu plastovku unesu sám... Mám na čluny takové staromódní a možná už dávno neplatné názory, jakože se brzo propíchnou a ucházej atd. Myslim si, že ta lo´dka bude určitě trvalejší, navíc by se při přepravě dala použít i jako druhej zavazdlovej prostor třeba na děličky i když se vozí dnem vzhůru. Člunek je navíc zase jenom v tašce a nafoukneš ho tou nožní mrchou za chvíli... Copak jsi to vybral za 18stovek? To mi přijde podezřele levný a přece nejsme tak bohatý, abychom mohli kupovat levné věci :-)))

Fishky - Profil | Po 2.4.2007 14:53:53

El Duffus: jestli máš kde skladovat loďku a nedělá ti problém převoz, pak je zřejmě lepší variantou, u mně to (králíkárna /rozuměj panelák/) vyřešila za mě :)) jdu do člunku, ale stejně v tom mám hokej :) dlouho jsem parťákovi vysvětloval, že ten OB250 je "našlapaný" člunek za super cenu (1.800,-), leč po tom co mi odepsal, jestli se chci utopit, tak mám našlápnuto správným směrem, tak jsem na vahách... mno nevím, asi k němu koupím rovnou i záchrannou vestu :))) /a táááák se mi líbil :)))/