Dotázek,možná hloupý

Mám takový dotaz,kdysi jsem byl člen ČRS,ale asi 3 roky jsem neplatil příspěvky protože jsem nechytal. Tudíž jsem byl vyloučen. Nyní bych se chtěl vrátit,obnovil jsem si RL a nevím co teď dál. Mám jít do nějaké MO a zažádat o členství? Budu dělat testy,nebo mi rovnou prodají povolenku a dají členský průkaz? Poradte prosím.

Puntík - Profil | Pá 9.3.2007 8:00:49

Já jen potvrzuji slova Hrajiho. I když je to u vás možná jiné.. Já neplatil ani členské příspěvky od roku 2001. Státní RL jsem měl také propadlý. Letos jsem do toho šel.. Nejprve jsem navštívil mateřskou MO, kde mi bylo sděleno, že mě vezmou, za podmínek, že uhradím jakousi pokutu ve výši 1000kč a samozřejmě veškeré další-běžné poplatky, jako každý jiný člen. Brigádu jsem samozřejmě loni nedělal, tak jsem ji musel také zaplatit. Při vystavování nového státního lístku jsem se jen prokázal tím starým-5let propadlým a nebyl to žádný problém. Ještě doplním že jsem ze Znojma-MRS.

martinsvoboda84 - Profil | Pá 9.3.2007 7:37:43

Děkuji všem za odpovědi a upřesnění.

Kuřátko - Profil | Čt 8.3.2007 19:56:43

Ahoj Martine. Měla jsem podobný problém. Byla jsem na na mateřské a pouze jsem před narozením syna odevzdala vyplněný sumář. Příspěvky jsem nezaplatila. Po dvou letech jsem si šla koupit povolenku, RL a vesele chytám dál. Žádný problém. Pokud máš starý RL, jdi si na UMO v místě bydliště pro nový a potom si zajdi do své MO, kterou máš v místě bydliště a obnov si členství zakoupením povolenky a uhrazením všech příspěvků. Nemusíš dělat žádné zkoušky a já jsem neplatila ani žádné nové zápisné.

profo - Profil | Čt 8.3.2007 7:42:02

hraji : ano, výši zápisného si určuje MO na své VČS. Tento rok jsme si například odsouhlasili navýšení zápisného pro rok 2008 a členská základna to odhlasovala.

Edit : do teďka bylo 200/50 dospělí a mládež 16-18 let/dítě

hraji - Profil | Čt 8.3.2007 7:38:58

profo: vy můžete mít různě vysoké zápisné v jednotlivých MO? U nás je stanoveno jednotně na 1000/300 dospělý/dítě

profo - Profil | Čt 8.3.2007 7:36:19

Jen Doplním. Většinou se na testu trvá v případě, že nemáš platný RL a nebo jej nevlastníš vůbec. Někde se to řeší pouze proškolením bez testu. V každém případě podle toho co čtu, tak RL máš byt propadlý. Doporučuji si s ním dojít na úřad a zakoupit si nový. Tím se pak prokážeš u MO. V každém případě tě čeká zaplacení zápisného. Výši tohoto poplatku ti rádi sdělí na MO kam chceš vstoupit. To samé je v případě brigád. Tyhle dva poplatky se liší podle MO. Ostatní poplatky jsou všude stejné (povolenky, členství) Pokud budeš mít platný RL, tak ve většině případů ti vydají legitku a prodají povolenku. Testy jsou povinné pouze pro získání RL a ten ty máš. Jinak jejich použití při vstupu do MO je jen na rozhodnutí MO.

hraji - Profil | Čt 8.3.2007 7:21:09

Především jsi nebyl kolego vyloučen z ČRS, vyloučení je trest. Tobě členství zaniklo, protože jsi neuhradil členské příspěvky. Takových lidí je ročně několik tisíc. Je třeba, aby jsi zašel do MO ČRS, kterou jsi si vyhlédnul a zeptal se zda tě vezmou za člena. Ono to není totiž úplně samozřejmé a některé MO nové členy neberou. A pak se zeptej, jaké jsou podmínky. Ty se mohou v různých MO lišit, někde trvají na testu, někde ne. V každém případě budeš muset zaplatit zápisné a jak to bude s povolenkou, jak s neodpracovanou brigádou atd. ti řeknou nejlépe v MO.