Echolot - velikost ryb

Zdravim mam echolot humibird 565 a znaci tri velikosti ryb. Nikde v zadnem manualu ani na internetu jsem nenasel jake jsou prihlizne velikosti znazorňovanych ryb. ( mala, stredni, velka) Nevite to nahodou někdo?? Moc diky

Denny | So 10.2.2007 22:49:25

lukas - Lukasi ty obloucky to jsou prave ryby a velikost oblouku ti znaci velikost ryby,samozdrejme s prihlednutim na hloubku,citlivost sonaru,pokud budes napr s nekym na lodi a bude vabit sumce tak ti muze ukazat jak to vypada kdyz se sumak odlepi ze dna,take to budes videt jinak,je to vsechno na praxi,pokud budes mit nebo mas sonar je dobre si precist nektere veci prave tady na MRKu kde je spousta dobrych rad a postrehu co se teto zalezitosti tyce,sonar ti rybu nechyti ale muze ti usnadnit vyber mista a tim castecne i zvetsit sanci na uloveni ryby.

lukáš | So 10.2.2007 19:22:45

Vendy: jak si řikal ať vypneme fisch id a že obloučky napoví víc, tak jak jsou na echolotu ty obloučky co to znamená? Ty nějak nechápu :(

luboš - Profil | So 10.2.2007 19:12:02

Vendy - ® : Nebereš mi iluze, jen jsem prodal jak jsem koupil.:o))))) Myslím si že všichni ti co používaj echo,nebo alespoň většina z nich vědí že není rozhodující to že je pod nima v daném okamžiku ryba.

Vendy - Profil | So 10.2.2007 18:55:01

Luboš: nechci ti brát iluze o velikosti,ale když pod sondu ponoříš nástražníbělici asi tak 20cm tak uvidíš na obrazovce také ten největší simbol.Všechno se to dovíjí od velikosti plochy a vzdálenosti od sondy která vysílá echa a příjmá zpět odraz od všech pevných částic pod hladinou.A pokud mi můj sonar v hloubce 8metrů dává odraz jako nejmenčí rybyčku od 5g olůvka,tak teorie Tvého kolegi je ta tam.Všechno je relativní a u míry ryb pod sondou obzvláště.Záleží na pohybu lodi nebo ryby pod Tebou.Nějak bych spíš řekl nesoustřeďte se na velikosti rybyček,ale vypněte Fisch ID a obloučky víc napoví.

luboš - Profil | So 10.2.2007 14:22:45

Vecernicek - ®: Zdravím,bavil jsem se s vama o tom u mě a jak jsem řek. Napsal jsem tomu kolegovi na slovensko a on mi odepsal že jak nechám púvodní nastavení ( z fabriky) ta nejmenši symbol je ryba 1-5kg,střední symbol je ryba 5-10kg a největší symbol je ryba nad 10kg. Jsou to pouze orientační údaje.

Spacir - Profil | So 10.2.2007 14:13:15

jak tady chlapi uz rekli, a taky kdyz mas napr nejake hejno ci dve ryby v tesne blizkosti sebe tak ti to ukaze jako nejvetsi velikost ryby na echo. a taktez pouzivam jen na prozkoumani a strukturu dna...

malovec | Pá 9.2.2007 7:25:54

přibližná velikost ryby se na echolotu dá poznat pouze je li přepnutý do režimu stínování a ani to není přesné protože echolot vykresluje pohyb ryby. Při režimu rybích symbolů echolot sám odhaduje co by ryba mohla být a co ne ale je to dost nepřesné.

maca - Profil | Pá 9.2.2007 6:30:17

Toje sporadické, ne každy znak ryby musi na displeji značit rybu,muže to byt treba zatopena haluz ,ja osobně echo používam pouze na proskoumání dna ,zlony atd.Chytat ryba podle toho že ta ryba tam ted je se mi zdá hloupost ,za 5 min tam už byt nemusí.