Kde chytat Mníky???

Pjekná řeka 8 az10m sířka,kamenité dno na mníky se tam nechodí ale urcitě tam jsou,otázka je kde je mám chytat a opravdu chytit??Tesně pod splavem kde je hloubka asi 50 az 80cm,nebo nekde dál v tiché vode kolem břehu ?dekuji za kazdou dobrou radu.
Autor diskuse: Pokr - Profil , 1.2.2007 všeobecné - techniky lovu

horac - Profil | Ne 4.2.2007 12:19:55

lovím na moravě 9-10 a tam mníci jsou tak do 40ti cm ,
ale jak psal kobrik, nejde si říct tak a ted du na mniky,
je to opravdu záhadna ryba bere jenom nahodně,ale když zabere tak tam stopro vysí, protože to mívá zažráno jak se říká až v prdeli

čolkař | Čt 1.2.2007 7:10:05

Zkus místa kam se stahujou malé rybky na zimu, mníci o nich vědí a pak místa s kamenitým dnem a úkryty.Způsob braní a doba lovu-platí co napsal Kobrik, nečekej dlouho se záseky ani na rousnici, jsou to hltouni.Je to fakt PĚKNÁ ryba.

Kobrik - Profil | Čt 1.2.2007 0:54:56

No každopádně si PJEkně vyhlídni spíš bych řekl úsek pod splavem, kde přechází proud v klidnou vodu. Nebo nějaký ještě líp PJEkný vracáček :-). Tam by se měli natuty objevit. Si si jistý že tam určitě jsou? Pokud ano, tak na takových místech určitě chytneš. Jenom to chce trpělivost! Moc bych nepočítal s tím, že napoprvé něco chytneš. Dřív než se setmí nemá cenu pomalu nahazovat. Je to nádherná ryba, ale její braní je mi dodnes záhadou. Vždy když si myslím, že jsem Mníka pochopil, tak zjistím, že o jeho náladách vím PRD! Přeju úspěšný lov!!! Pak dej kdyžtak foto do Můj lov :-) Jo a nezapomeň, že jsou hájení!!!