Recept

Máte někdo nějakej dobrej recept na úpravu tolstolibka? Dneska jsem si jednoho přinesl jako odměnu z výlovu.Upozorňuji,že nemám kde bych ho vyudil což by mi určitě někdo poradil.
Autor diskuse: Honza H. - Profil , 27.10.2001 všeobecné - ostatní

Honza H. - Profil | Po 29.10.2001 20:08:44

RC>to by tam museli takovy bejt.
Jinak jsem jeste dostal peknyho kapra.

pike | Po 29.10.2001 9:33:25

Hlad na vas, vy bando mlsna :-]]]

jariss - Profil | Po 29.10.2001 9:17:05

Uzený tolstolobik se v teplém stavu nedá jíst. Po vyuzení nechat tak 2 - 3 dny odpočinout a pozřít se to dá. Jinak pokud není možnost vyuzení, tak bych z něj dělal karbanátky jako z kalsického mletého masa, akorát bych byl hodně opatrný z olejem. Tolstolobik je sám o sobě hodně mastný a vypeče se z něj dost tuku. Já bych zkusil mnou mockrát otestovanou sekanou i když ne teda z tolstolobika. Rybí sekaná. Ingredience : 1 kg rybího masa, sůl, 1-2 vejce, pepř, česnek dle chuti, 100 g strouhanky, 1/4 l mléka. Postup : Vykostěné rybí maso umeleme na masovém strojku. Maso vsypeme do mísy, přidáme sůl, vejce, pepř, utřený česnek, mléko a zahustíme strouhankou. Uděláme dvě šišky, vložíme je na vodou vypláchnutý pekáč, a povrch potřeme studenou vodou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.

PeterL | Po 29.10.2001 8:49:43

Ja som si v supermarkete kupil udeneho tolstoloboka v zivote 2x (prvy a posledny)!!! To sa fakt neda jest!!!

Roman C. - Profil | Ne 28.10.2001 22:49:39

Priznam se, ze jsem kdysi neco takovyho jedl (tolstolobik, nebo tolstolobec ted nevim). Udilo se to na chate a musim rict, ze to uzeny nebylo spatny. No, ale pri jinych upravach jsem na jeho maso chvalu neslysel, spis naopak. Jako odmenu z vylovu bych si ja osobne predstavoval candata, nebo stiku kolem 70cm.... :-)

G. Moolis - Profil | Ne 28.10.2001 20:21:02

Kdysi dávno, když jsem cestoval po Ukrajine, byla jediná konzerva, která se tam dala sehnat, tolstolobik v tomatě. Zachránil mně od hladu. Doporučuju teda tolstolobika do tomatu a pak všechno do plechu.

PAM - Profil | So 27.10.2001 21:44:46

Divná odměna. U nás ho chlapi přinesli do hospody vyuzenýho a nežrali to oni ani pes. Pokud máš s někým nevyřízený účty, věnuj mu ho.

vráťa | So 27.10.2001 20:19:29

Špatý zpávy. Vtípkům se nevyhneš ani tak. Jednou jsem obdržel 3 pytle ( celkem asi 150kg) tolstolobiků ve velikosti 100 - 135cm. Sežral je pes. Snim lescos, ale tohle byl neskutečnej hnus a nešli pozřít ani jako uzenina. Nevím, jak velkýho tolstolobýka máš, třeba by šel zužitkovat jako kapr na grilu. Ale pokud vím, jedinej, kdo je baští ve velkým, jsou Vietnamci z Chebský tržnice Drago(u)n - zdroj info Bublík. Zkus se doptat tam.

Honza H. - Profil | So 27.10.2001 20:00:11

tak ne recept na upravu tolstolibka ale tolstolobika.Vetsina by asi pochopila i bez opravy co jsem myslel,ale moje povedena komolenina by se urcite nevyhnula nekolika vtipkum.