Jak jste začali chytat ryby?

Dostali jste se k tomuto koníčku přes pytlačení, díky chození s otcem k vodě nebo úplně jinak? A jaké byly vaše prvotní úspěchy?
Autor diskuse: jepice - Profil , 27.1.2007 všeobecné - ostatní

Jirka R - Profil | So 5.2.2011 19:38:04

ja sem chodil s dědou na ryby pak umřel a pruty sem si vzal a pytlačil sem řeku sem mel asi 10 metru od baraku takze kdyz sem nekoho vydel tak sem sel domu to my bylo 12

Denny | Čt 1.2.2007 17:30:23

Pred vice nez ctyriceti roky jsem zacal na jednom ze sumavskych potoku lovit raky a k tomu na pytlacku i par mistnich rybicek.Postupne jsem presel na stipany ,bambusovy a laminatovy prut a ackoliv nikdo v rodine rybar nebyl mel jsem v 9 letech prvni rybarsky listek a chodil jsem strasit ryby na Uhlavu,Vydru, Kremelnou atd.Takove to opravdove rybareni vsak prislo zhruba v 16-17 ti letech i poradnou vybavou a vypravami na ruzne reviry.Kdyz jsem se seznamil se svoji zenou tak zacala chytat take a dnes je mozna vetsi blazen nez ja.

Sander - Profil | Po 29.1.2007 16:38:11

Rybaření mi asi bylo souzeno, nikdo u nás nikdy nechytal, přišlo to v šesti letech samo od sebe. Vyrůstal jsem u pstruhovky, takže byla jen otázka času, kdy poprvé vemu klacek do ruky...

Stanislav Krouzel - Profil | Po 29.1.2007 16:34:58

Mr.Stick - ® ted netaham k vode na ryby ja ji,ale ona me.kdyz jsme byli spolu poprve na rybach tak jsem ji to vsecko vysvetlil,sama si davala rohlik na hacek,sama nahazovala,sama zasekavala,...........mno a nakonec sama vyhrala 8-5 na ryby

Mr.Stick - Profil | Po 29.1.2007 16:29:19

@SK: "pred rokem na jare jsem podobnym zpusobem privedl k rybarine svoji pritelkyni."

klobouk dolů :o)

Stanislav Krouzel - Profil | Po 29.1.2007 16:26:49

k rybareni me privedl taat (taky rybar) poprve jsme sli na Labe a ja mel jako prut vrbovej klacek a jako splavacek osten z dikobraza.tata mi an klacek navazal vlasec,dal tam splavek a hacek.nahodil jsem a cekal.ani ne za 5 minut jsem na zozalku dostal svoji prvni ybu.HROUZEK OBECNY.ten denjsem jich dostal 5 byl jsem na sebe strasne pysnej.

pred rokem na jare jsem podobnym zpusobem privedl k rybarine svoji pritelkyni.

Pali | Po 29.1.2007 15:52:36

Ako decko som chodil so strýkom na jeho pstruhové výpravy a občas som na rieke Kysuca chytal biele ryby na plavák. Ale až v roku 96 (teda 25 rokov neskôr) som si pár krát zahádzal blinkrovačkou na splave Malého Dunaja a chytilo ma to tak, že o rok som už mal na splave vlastný prút a povolenku. Hneď za úsvitu prvého dňa splavu mi skočil pekný boleň a adrenalín lovu už odvtedy nevyprchal... Po nejakom čase so mnou začala chytať aj manželka a teraz chodievame už aj na seriózne výpravy.

MrKos - Profil | Po 29.1.2007 13:21:31

strejka: jasné... taky jsme chodívali na hodinku, dvě a to ještě pětkrát smotávali pytlačky protože někdo někde šel... :-)
pak jsme to vylepšili tak že když majitel chovňáku zakrmil ( pytlem pšenice ) tak jsme lapali přímo v tom místě... to býval fičák... :-)

strejka - Profil | Po 29.1.2007 13:13:59

MrKos: se mi na tu 0,45 blbe vazaly hacky, navic jsme i dost trhali, takhle stacilo jen sahnout do kapsy pro dalsi uz navazany, tenkrat to nebyly vypravy na cely den, to musela byt rychlovka :-))

MrKos - Profil | Po 29.1.2007 13:07:37

strejka: to už jsi i tenkrát používal forpas? :-) jako kluci jsme na chovňáku chytávali na čtyřicítku bez forpasu... a nejraději na kůrku aby se to vznášelo nad bahnem... :-)

strejka - Profil | Po 29.1.2007 12:51:32

obcas jeste s nostalgii zavzpominam, jaka to byla parada se silonem 0,45 za par susnu rozdelenym po padesati metrech na dvou civkach, 20g prubezne oluvko, ventilkova gumicka a navazec cca 0,35 na poradne kramli, navlhcena stridka chleba zasadne, aby spicka hacku nekoukala, pak uz jen vymotat z civky cca 30m pod nohy, premotat zpatky, aby se oka nemotala, rozrotovat olovo na konci jak blahe pameti David a jeb s tim do pulky chovnaku, imrvere se to stejne motalo at uz samo do sebe nebo do bordelu na brehu, ale kdyz to slo, tak deset kapriku za hodinu nebyl velky problem, obcas clovek musel pred kolemjdoucimi (vetsinou ale houbari) vybehnout nahoru do lesa a "cajk" tam nechat, ale to bylo jen malokdy, jako zpestreni se k tomu dalo zavlacet nejake to stihle ci okouni, na plavacku u bely sli pekne na zizalku okouni, kteri navleceni na vidlicce z pobrezniho porostu v poctu vetsim nez malem splnovali nejprisnejsi kriteria trofejniho designu, pres noc se dal lapit i nejaky ten had, proste romatika jako krava...

profo - Profil | Po 29.1.2007 10:43:21

Od mala jsem chodil s Otcem - vášnivým rybářem na lovy a byl z toho celkem vedle. V 6-ti letech jsem nastoupil do RK a ten absolvoval a to dokonce s diplomem za 2 místo v RT. Můj první proutek byl lamináťák zelenobílé barvy se Stabilem. Mám jej dodnes a vždy když jdu s ním na ryby, tak mám štěstí s ještě se nestalo, že bych si na rybu s ním nesáhl. Z nostalgie jej občas k vodě vezmu v sestavě jakou mi táta dal, jen vlasec měním cca jednou za 3 roky. Od cca 6 ti let mám své papíry a do 18-ti let jsem byl na rybách jakmile byla chvilka volna. Pak nastali roky útlumu, hlavně díky práci a taky nynější manželce. Od roku 2002 jsem se začal rybařině oddávat zase trochu víc a od roku 2006 i jako jeden z těch, kteří jí hodlají věnovat víc než jen čas na ty chvíle u vody. Zabere to sice hodně času, ale ten pocit, že dělám pro tento krásný koníček víc než jej jen využít pro potěšení je pro mě příjemný. Od svých 3,5 let se mnou pravidelně dochází i má dcerka a mám z ní velkou radost. Asi takovou jakou já dělám tátovi tím, že se rybařině věnuji víc než jen jako lovec což si přál a v což doufal, když ze zdravotních důvodů opouštěl funkci jednatele. Bratr sice taky rybařil, ale moc ho to nechytlo a tak jsem zůstal u tohoto krásného koníčku sám, ale aspoň jeden za synů se tátovi potatil...:-)))) Snad se mě povede to samé co tátovi a alespo'ň jeden potomek se potatí...:o)))

Sagar - Profil | Po 29.1.2007 10:28:50

Asi v 5 letech mě to učil děda a od tý doby mě to chytlo, ale papíry mám až od roku 2000, takže pak cca 20 let chytání na různých místech, kde se mohlo i nemohlo chytat,čili pytlačení, ale nikdy jsem si toho moc neodnesl. Jsem zatím jediný rybář v rodině a doufám, že syn bude taky.

harpunar - Profil | Po 29.1.2007 10:11:30

Já jsem dostal od strýce Rudly,vášnivého rybáře před čtyřiceti léty bambusový prut(mám jej dodnes!),poučení že mne nesmí na rybníce chytit,jinak mi dá do čuně,když nabonzuju odkud mám prut a tak jsem začal.Plížil jsem se rákosím a chytal kapry,líny,plotičky a děsně se mi to líbilo. A líbí dodnes,jen už se nemusím plížit(ostatně bych to už asi nezvládnul) a můžu si vykračovat kolem břehu s povolenkou v kapse.A Rudlovi,dej mu pánbůh věčnou slávu za to dodnes děkuju!!!

Vlk | Ne 28.1.2007 23:14:46

Cca v 6-ti letech jsme chodili se sestrou chytat okouny "do ruky" na potok. Slavnostně jsme to nosili domů (a rodiče večer zase do potoka). Naším nej úlovkem byla štika chycená do drátěné vrše kterou měl hajný na ondatry. Pak od 10-ti let první lístek,...

okurkus - Profil | Ne 28.1.2007 20:18:50

Začal jsem v 5 letech na bambusuvou špičku z 8 metrového biče, na které byl přivázaný kus vlasce s brčkem . Na vesnickém rybníčku při prvních pokusech přišel karas, 30cm a já ho nesl přes celou vesnici domu tátovi, jelikož jsem neměl ponětí, jak ho mám sundat z háčku. A pak už to šlo samo, první povolenka, k tomu modré lipno se stabilem, u kterého když člověk nechal povolenou brzdu a zasek, tak bylo o zábavu postaráno, ale kdo ho měl, ví o čem mluvím. Od té doby mě rybařina nepustila a jsem za to rád.

obrisek - Profil | Ne 28.1.2007 14:39:24

já začal cca ve 4 letech a přivedli mě k tomu rodiče a kdyby ne, stejnak bych někdy začal, páč sem to podědil...největší rybář byl u nás praděd,poté děda,bába,strejda, teta oba bratránci,mama, tata,kdysi ségra-doufám že sem na nikoho nezapoměl:-)začátky byly lískový prut, splávek červi a okouni na jednom z nejmalebnějších revírů jaké znám-bys.pern.2 (domanín)...od osmy sem měl už noty a také luxusní výbavičku od tety z němec:-)rýbář sem byl ale spíš podprůměrný....zlom začal když mi bylo cca 15 a dostal sem osudovou knihu od Andyho Littla...pak následovala první, dělička,pípák atd.dostal sem se uplně jinam, rybařina se pro mě stala více vízva než relax(někdy na škodu)

polos - Profil | So 27.1.2007 23:04:27

V šesti letech mě stáhl ten největší kapr i s pytlačkou na místním rybníčku do vody.Málem jsem skončil v kytičkách,protože jsem ještě neuměl plavat.Od té doby se mě rybařina drží jak já se držel tehdy toho klacku.Ten chlap co pro mě lezl řval ať se toho klacku pustím, ale já se ne a ne vzdát.

pytlák - Profil | So 27.1.2007 22:20:50

silvan: Jó,pravda, jenže když přítelkyni slibuješ,že jak začne mrznout,že se jí začneš víc věnovat tak je to těžký:-) S tím bičem bych to určitě nedodržel...

silvan - Profil | So 27.1.2007 22:16:08

pytlák: no vidíš, krásné zdůvodnění pořízení si nového biče:-)

pytlák - Profil | So 27.1.2007 22:10:08

silvan: No nevím,zítra chcu opět poškádlit tlouště...Doufám,že teplota bude v plusových hodnotách,aby nemrzla očka..Bič nebo děldu nemám:-(

silvan - Profil | So 27.1.2007 21:52:31

pytlák: neboj, jsi normální, s těmi docházkami je nás víc:-)

pytlák - Profil | So 27.1.2007 21:46:11

Já jsem začal na místní požarní nádrži asi v 6ti letech a přivedl mě k tomu můj otec.Lapal jsem na klacek,na něm vlasec,brček a háček.Asi po roce jsem dostal svůj první (laminátovej) prut a na něm svůj první naviják značky Rex...Od té doby je ze mě fanatik:-) No kdo by měl 27.ledna 8 docházek...

vlbo - Profil | So 27.1.2007 20:37:05

Vůbec netuším,kdy jsem poprvé ponořil sklenku od okurek do vody a rukou do ni naháněl špendlíky-tak jsme říkali potěru-a taky si nepamatuji,kdy se mi podařilo přemluvit mámu,ať mi konečně koupí pytlačku.Tenkrát možná tří korunová investice rozhodla na dlouho dopředu o tom,co bude mým koníčkem.Za 35 let oficiálního lovu jsem "nakazil" bráchu,synovce i tátu.

Vítek | So 27.1.2007 20:26:35

ondra: to bylo na Svratce v lesích na Březinách, tam nikdo nechytal, jak je rok dlouhý, tehdy se to tak nebralo - no, a my děti byly ve vývinu, tak jsme museli jíst ryby - pstruhy, lipany, úhoře. :-)

Vaša - Profil | So 27.1.2007 20:00:28

Já už jako 4 letý kluk chodil s tátou a měl jsem svoji udičku.Klasickou žlutou a rexíka.Chodili jsme na slepé rameno Moravy.Tak jsem s ním chodil až do mích 12 let a pak jsem se odhodlal a začal chodit do rybářského kroužku.V 18 letech jsem toho nechal.Nebyl na to čas (víno,ženy zpěv měli
přednost) 8D Pak jsem se oženil a asi po 10 letech jsem se k rybaření vrátil (člověk si potřebuje od ženy a dětí občas odpočinout).A baví mě to jako nic na světě.

Mr.Stick - Profil | So 27.1.2007 16:50:32

K rybám mě přivedl jeden známý, na MRKu se vyskytující člověk. Bylo to v roce 1994. V roce 1998 se přidal i táta a od tý doby chytáme oba.

Čudlař - Profil | So 27.1.2007 16:47:36

Ani nevim kdo z rodiny mě k rybaření přived :) rybaří děda, strejda , rybařil táta....takže to je tak nějak dědičný či co ...každopádně jsem asi do ryb nejvíc zapalenej z celý rodiny :D...a dnes už můj zápal téměř nikdo z rodiny nechápe a jen kroutí hlavou...:))

Jan - Profil | So 27.1.2007 16:44:03

Teď to čtu a mám tam hrubek jako čuně - tak mě nepomluvte.....

Jan - Profil | So 27.1.2007 16:43:11

Přes lásku....
Moje přítelkině je cizinka . No a když je na dlouho domů(do japonska) tak potřebuju jiné vášně:-)
Tak jsem prostě přmíšlel až mě napadlo rybaření.
Občas je to s těma rybama vášnivější:-)
Z rodiny nechytá nikdo...
Doufám že obě výše jmenované vášně mi dlouho vydrží !!!