soukromý revír na severu čech

Lidi neznáte ňáký soukromý revír na severu čech. Tedy kromě Vrbenského. Ten se mi zdá poměrně drahý. Sice je asi nej, ale mam určitý hranice. A 850 se mi fakt příčí.
Autor diskuse: mathas - Profil , 13.12.2006 všeobecné - revíry, cestování

liborcarp - Profil | Ne 17.12.2006 16:16:28

Petrson-toto se ví a také nikdo nesebere povolenku za to že někdo někde nocuje-ale je pravda že si to každej vyhodnocuje jinak-celkově se dá říct že je v tom pořádnej bordel ale za to já nemůžu takže bivak v klidu postavím a v klidu chytám-v CHKO-chytám také ale nepřespávám a zatím jsem nikde žádnej problém neměl.Já to zjištoval na policii,životním prostředí,místní organizaci a odpověď zněla-stanování asi jó-takže?

Petrson - Profil | Ne 17.12.2006 14:18:28

>> Liborcarp, mathas > myslím, že tady máte částečně pravdu oba. Je dobré si uvědomit, že i když RŘ a BP principielně vychází ze zákona 99/2004 Sb., lovec samozřejmě musí dodržovat i jiné zákony. Proto se i "odnože" prováděcích předpisů jiných zákonů (tedy např. krajské vyhlášky) mohou promítnout do BP, kde jsou "naroubovány" k zmíněnému odst. 9 § 13 (zjevně z důvodu, aby jejich dodržování mohla také kontrolovat RS). Podívejme se, co onen odstavec uvádí:
" § 13 (9): Povolenku k lovu pro dané rybářské revíry vydávají uživatelé rybářských revírů zpravidla za úplatu. V povolence k lovu uživatel rybářského revíru označí držitele rybářského lístku, popřípadě stanoví bližší podmínky výkonu rybářského práva. Osoba provádějící lov je povinna vyznačit v povolence k lovu datum lovu, rybářský revír, počet, druh a hmotnost ulovených ryb."
Zde tedy vidíme, že diskutovaného případu se týká zejména část: "stanoví bližší podmínky výkonu ryb. práva". S tím úzce souvisí také odst. 11:
"§ 13, odst. 11) Prováděcí právní předpis stanoví:
a) kvalifikační předpoklady pro vydání rybářského lístku, vzor formuláře a dobu platnosti rybářského lístku,
b) důvody odepření vydání rybářského lístku a jeho odebrání,
c) způsob měření délky ryb a nejmenší lovné míry vybraných druhů ryb,
d) denní doby lovu ryb v kalendářním roce,
e) povolené způsoby lovu, povolené technické prostředky k lovu a způsob jejich užití,
f) vzor formuláře povolenky k lovu,
g) doby hájení ryb. "

Vzhledem k tomu, že BP jsou zde zmíněny jen velmi obecně, vykládají si to jejich tvůrci někdy tak, že do BP mohou zahrnout cokoliv, což se pak odůvodňuje právě ustanovením odst. 11 - e) (povolené zp. lovu...)
Vtip je ale v tom, že i když třeba zákaz nocování přijemce BP legislativně zaštítí "povolenými způsoby lovu", měl by postupovat jen v rámci vymezení zákona, který jej opravňuje k zpřísnění již stávajících norem. Což chápu tak, že není možné někomu zakazovat kdekoliv nocování, přípravu jídla apod., pokud toto zákon 99/´04 ani jiný zákon vůbec neupravuje. Prostě - zjednodušeně řečeno - orgány, které mají tyto kompetence, si je vykládají tak, že v rámci "povolených způsobů lovu" mohou zakázat úplně vše. Což je nesmysl, protože v tomto případě musí ctít zásadu "co není zakázáno, je dovoleno", resp. pohybovat se jen v intencích vyšších zákonů.
Věřím tomu, že kdybych si tedy u vaší vody během rybaření zdřímnul a nějaký blázen mi za to sebral povolenku, nenechal si to líbit a dal ho k soudu, tak bych to vyhrál na celé čáře. A troufám si tvrdit, že i případné přestupkové řízení, kde úředníci na OÚ zdaleka nejsou zárukou nestrannosti, jako třeba soud.

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 21:27:13

mathas-ta ženská je blbá a nemá tam co dělat -že jí to vzkazuju.Jinak ty tam máš takové vody že by ti to mohl každej z republiky závidět a v okolí ani nemluvě.Já jsem tak před deseti lety chytal na propadlinách.směr Horní Jiřetín kapry do deseti kil a okolí mostecka je takové vody habakuk-dále-chomutovsko.-Jirkov-Nechranice-já jsem spočítal ve tvém okolí tak 50lokalit kde se dá provozovat kaprařina-a´t nežeru tak na půlce absolutně v pohodě,takže nechápu vůbec na co se tady ptáš-vem si do ruky R.Řád-pořádně si ho přečti-vlez do auta a vše si projeď-zblázníš se s toho co tam všechno máte-víc ti už opravdu k tomu nemám co napsat.

flo - Profil | So 16.12.2006 21:09:35

ženská blbá není....někdo jinej, ale určitě jo:))

mathas - Profil | So 16.12.2006 21:08:54

em se ptal i na rybarskym svazu a tam mi rekla ze to nemuzu nikde. Tak nevim. Takje asi blba ta zenska co tam sedi

flo - Profil | So 16.12.2006 21:07:57

nic proti ale mathas seš trochu vedle...zakázáno tábořit je pouze v chráněných oblastech, ale tohle je celkem normalní:-)

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 21:05:58

mathas-to je to samé,ty to nechápeš?tu už si ale vážně děláš prdel.Já jsem ti poslal novej r.řád na rok 2007.

mathas - Profil | So 16.12.2006 21:00:08

Nevim kde si to nasel. Si prečti tohle

Petrson - Profil | So 16.12.2006 20:01:43

>> Liborcarp > jasne, uz si rozumime: RS poprve mysleno jako Ryb. svaz :-} - moje chyba.

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 20:00:05

mathas-čti pořádně to co píšeš tam není a nikdy nebylo.

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 19:55:46

Petrson-omluva špatně jsem to pochopil-jj-souhlas pane.

mathas - Profil | So 16.12.2006 19:52:06

Ale je to v BP pro severni cechy. Je tam presne napsano e je zakaz stanovani atd. Nenajdes to RŘ. Tamto neni. A kvuli zivotnimu prostredi to taky neni. Je to plosnej zakaz

Petrson - Profil | So 16.12.2006 19:49:56

>> Liborcarp > to ale nebyl utok na RS - tech si naopak vazim {na vola jsem jeste nenarazil}, nybrz celkovou ne-koncepci v ochrane reviru. Uznavam, ze jsou lokalni vyjimky a tu mene, tu vice se veci pomalu lepsi, ale mne tu chybi jasne analyza problemu shora a na stole projekt, co s tim jako svaz do budoucna hodla delat. Neni v silach par dobrovolnych nadsencu tento stav zmenit, a sam urcite vis, ze je porad blizky tomu, co jsem popsal nize.

liborcarp - Profil | So 16.12.2006 19:29:50

mathas-prosím tě přečti si pořádně rybářskej řád-ten zákaz platí jen na území chráněných krajiných oblastí, přírodních rezervacích a přírodních památek.Poradím ti zajdi si na životní prostředí a zjisti si kam sahají tyto oblasti, rádi ti poradí-zrovna na Nechranicích máš dost míst na bivakování a R.S-je tam v pohodě ale zase, musíš se chovat jako člověk a né jako prase-pak ti dá každej pokoj.
Petrson-z druhou půlkou tvého příspěvku nesouhlasím už se dávno se něco děje(alespoń u nás)-teplíčko a smrad je dávno tatam.

Petrson - Profil | So 16.12.2006 18:59:29

>>mathas > nepatřím k lidem, kteří nadávaj na "přespolní" jen z principu, protože "místním" dozajista přijeli vychytat všechny ryby. Ne ne. Bordel totiž nedělají jen oni. Dělají jej všichni. Včetně koupačů, piknikerů, vodáků, pejskařů a další rozličné havěti.
Druhá stránka věci, a sice že zákazy samy nic nevyřeší, je bohužel důsledkem stavu naší společnosti, kde se vymahatelnost práva stále blíží nule, sic zde od sametu nakynulo již skoro 20 járů. Pak se nelze divit, že "drobné přestupky a prohřešky" se staly obecně přijímanou normou napříč všemi vrstvami obyvatelstva, vč. těch nejvýše postavených a teoreticky nejzodpovědnějších. Podle hesla: "Proč nemůžu já, když můžou oni". A vedení RS tomuto trendu vydatně napomáhá, když vesele řadu let ignoruje bordel a chování "takyrybářů" u vody, o kterých všichni dobře ví. Raděj si vklídku zahnívat v přetrvávajím sociku, než řešit problém a vysvětlovat členstvu, proč potřebujeme pořádnou RS a povolenka bude dražší. Smrádek přece nevadí, hlavně že maj teplíčko.

mathas - Profil | So 16.12.2006 18:35:37

Petrson: mas pravdu. Ale toto ustanovení nepomaha. Myslim e bordel a ohniste se nerovna poctu bivaku u vody. Bordel tam je i kdyz se tam nestanuje. A o ohnistich ani nemluve. Větsinou ti co tam bivakuji vse uklizi. Bordel delaji vsichni a tim ze se zakaze bivakovani se to nezlepsi

Petrson - Profil | So 16.12.2006 18:15:14

A teď k otázce: Je to spíš západ, přesto ze SČ kousek (koukni vpravo, je jich tam víc):
http://www.ceske.rybarstvi.cz/rybnik-farsky.html

Petrson - Profil | So 16.12.2006 18:14:13

>> Mathas > vím že o tom se už napsalo mnoho, ale přesto si to neodpustím:
Představ si, že kdysi podobná ustanovení (zákazy rozdělávání ohňů a bivaků, plastových obalů atd.atd...) v řádech a BP vůbec nebyly. A zkus si položit otázku, proč je tam asi někdo dal ? Mě to taky někdy pěkně vytáčí, když čtu v soupisech dlouhé odstavce místních BP. Pak se vypravím na nějaký revír, kde to ještě nezakázali: na každém fleku 3 - 4 (samozřejmě nechráněná) ohniště, 50 kg bordelu vč. konzerv, střepů a plastů, zdevastované porosty (o zválenou trávu nejde, ale proč musí někdo každý druhý keř či strom "opracovat" na pahýl, to fakt nechápu). Sice si říkám, fajn, že můžu rozdělat bivak, ale jedním dechem si myslím, že být zde správcem, asi bych táboření zakázal.
A hádej, po kom to tam zůstalo ?
PS: Není to tak všude, ale revír, jak jsem je popsal, jsou bohužel v jasné většině.

mathas - Profil | Čt 14.12.2006 17:59:10

Car a mas nake e-stranky k tomu reviru? Nake blizsi info by nebyly?

mathas - Profil | Čt 14.12.2006 17:58:39

Jooooooo ten zakaz eni na pristi rik. Ten tam je i ted. Mas v soupisu reviru. Jak tam mas ty blizsi podminky. Tak je tam presne napsano ze je zakaz stanovani a prebyvani u vody. Mimo mista k tomu urcena. (kempy)

jooooooooooo - Profil | Čt 14.12.2006 16:51:22

ja se chci jen zeptat o tom zakazu to je na pristi rok?????????????ja to nemuzu najit v tom pripade pakli ze jo tak rusim clenstvi a mazu rybarit smer polsko diky moc

car - Profil | Čt 14.12.2006 16:13:22

Na Českolipsku je celkem slušný Hamr na Jezeře u Stráže pod Ralskem. Denní povolenka stojí 150 Kč. Nachytalo se tu spousta kaprů 50 - 90 cm. Nevím ale jak to bude vypadat příští rok.

tomm - Profil | St 13.12.2006 16:55:10

mathas > Souhlasím. Pokud ti na těch Nechranicích vadí ta změna hladiny, tak se někdy přijeď podívat na Dalešice tam se děje něco podobného jen s tím rozdílem, že nejde o 20 cm ale o metr a půl. Kapraření je tam dobrý, kolísání hladiny na to nemá vliv.

mathas - Profil | St 13.12.2006 16:50:28

No asi jo. Uz me to proste se..e. Nevidim jedinej duvos proc to zakazovat. Nemuzu si pomoct ale oni vlastne zakazujou kaprarský výpravy. Jedina moznost je jit do campu. No ale takova voda kde je camp jsou jen nechranice a tam fakt nepojendu. Horsi prehradu neznam. Za hodinu se zmeni hladina o 20 cisel na obe strany. Tak bych potrboval nakej peknej revir nekde treba venku nebo soukromak.

tomm - Profil | St 13.12.2006 16:43:28

mathas> To je drsný, nevěděl jsem, že ČRS to má až takhle propracovaný, aby se u vody nesmělo už vůbec nic:-((( V tom případě chápu, že soukromý revír je pro tebe jediná možnost. V tom vašem kraji si otevřít slušnej soukromák, tak seš za rok milionář:-))

mathas - Profil | St 13.12.2006 16:39:09

proste tam je doslova napsany ze je prisny zakaz stanovat a prebivat pre noc. Vykonavat hygienu a pripravovat jidlo. Tak nevim

mathas - Profil | St 13.12.2006 16:26:57

doprdele to neni videt. ja se picnu. Tak vydrz chvilku

mathas - Profil | St 13.12.2006 16:26:17

tady to je

tomm - Profil | St 13.12.2006 15:38:15

mathas> Jak nemůžeš stanovat? Něco takového je v BP????

mathas - Profil | St 13.12.2006 15:35:37

Okolí Mostu, Usti nad labem. Proste je mi to jedno. Hlavne at to neni na Morave. Nebo tak aspon nakou vodu ktera je v pekny prirode a jsou tam kempy. Nevim jak to chodi ale RŘse pise ze nemuzu stanovat. No jak to resite vy? Chtel bych na nkou vypravu z kamosema. Ale nevim kam. Jo a tak treba muzete poradit i naky dobra reviry v sirsim rozsahu nez jsou severni cechy. Budu rad za kazdou radu. Hlavne aby to byla velka voda kde se da campit. Dik

moll2 - Profil | St 13.12.2006 11:38:20

a v jaký části sev.čech máš na mysli??

Novacek | St 13.12.2006 2:11:07

Soukromý revír snad pořád funguje v Libčevsi okr.Louny.Jak to tam vypadá teď nevím, letos jsem tam nebyl.