Legislativa a rybolov

Nemáte už dost šikany ze strany policie,porybných a obecních policajtů
Autor diskuse: Marty - Profil , 4.12.2006 všeobecné - RŘ, MO, svazy

hlinomaz - Profil | Po 4.12.2006 21:38:40

Nemyslím si že by mě někdo šikanoval.Pravidla jsou jasně stanovený ,dodržuji je a mám klid.Zažil jsem snad jeden exces když nám s bráchou chtěl sebrat papíry nějakej dědek na rybníku v Boleradicích za to ,že nemám napsanej revír bezprostředně po vystoupení z auta ,pak za to že nemám podběrák a doprovázel to slovy:"No jo Brno 5".Tak sme s bráchou řvali a mávali RŘ než nám ty papíry vrátil.Kdyby nám je nevrátil tak by sme ho možná začali šikanovat:-)
Jinak si ale myslím že porybní sou většinou pohodoví chlápci co mají stejnej koníček jako já .Navíc to jsou často dobří znalci vody kde kontrolují a můžu se třeba od nich dozvědět spoustu věcí.

JKL - Profil | Po 4.12.2006 20:00:42

Mira Rybář: Na troubu narazíš kdekoliv, ale musím je v tomhle případě trošku bránit - jak přes pole přejede první auto je tam do týdne vyjetá cesta. To vím ze zkušenosti. Já vím že je to v Tvém případě ospravedlnitelné, klidně bych Ti pomohl auto vytlačit kdyby mezitím spprchlo, ale někteří kolegové - naprosto zdraví - dokáží neuvěřitelné čuňárny. Tolik pohled z druhé strany, nezastávám se v žádném případě lemplů v řadách RS a MP. Tvůj případ by šel určitě řešit na úplně jiné úrovni.

Mira Rybář - Profil | Po 4.12.2006 19:47:04

TomášV -tak to vám můžu jen závidět, protože u nás není vyhrazeno jedinné parkovací, natož jiné místo.Tohle ale neplatí o městě, tam je míst dost.

TomášV - Profil | Po 4.12.2006 18:16:18

Míra R. . nic proti, ale pole je vždycky polem. U nás máme na revírech vyčleněná místa pro ZTP a budou jen a jen přibývat ....

Mira Rybář - Profil | Po 4.12.2006 16:54:37

Mám taky jeden poznatek s MP a RS. Letos po žních, kdy na polích bylo ještě strniště, jsem zajel k asi 20 m od vody.Za nějakou dobu přiběhli dvá členové RS s tím, že ten, který mě kontroloval je zároveň MP.Začal mi vyhrožovat, že jestli se to bude opakovat, pozve si mě na oddělení, kde mě bude pokutovat. Musel jsem se ho zeptát, jestli je tam jako RS, tak že po autu mu nic není a jestli jako polda, tak že není patřičně ustrojen. Druhý kontroloval o kousek dál sedícího kolegu, který měl ve vezírku dva kapry (smí se brát jen jeden), jenže to byl jeho známej a tak je nechtěl ani vidět. Odešli a asi za půl hoďky šel kolem sám velký šéf zdejšího spolku a začal mi nadávat, že jsem sobec a já nevím co ještě. Jenže, já si myslím, že sobci jsou oni, protože já jsem invalida a tak bohužel se do těch míst, kde jsem chytal normálně nedostanu a připadá mi to jako za komoušů, kdy se lidé s nějakým hendikepem zavírali do různých ústavů, jen aby nebyli na očích a nelezli tam, kam chodí panstvo.Zdůrazňuji, že pokud by bylo pole oseté, nebo uvláčené, určitě bych tam nejel.

hanss - Profil | Po 4.12.2006 15:17:28

někteří sou fakt největší dementi,ale na druhou stranu je stráž která ti poradía vysvětlí jak na tom místě nejlépe lapat!!!!!Můj názor

jauky | Po 4.12.2006 15:12:23

to tomm - to je sice možný, ale tam kde chytám já, vidím až moc často hrubé porušení RŘ a všichni o tom ví a nikdo nic nedělá. Už jsem tu o tom v minulosti psal, ale jde hlavně o chytání candátů v květnu, nedodržování počtu odebraných ryb a to kaprů. Jenže tady je problém v tom, že RS se tam bojí jít mezi skupiny kempařů.

Pyzda | Po 4.12.2006 14:51:42

Šeptal : kolega Marty je asi ortodoxní kaprař, pro něhož je nezbytné při vycházce k vodě zbudovat ubytovnu s teplou vodou, světlem a WC, včetně mísírny krmiv, dále heliport pro odvoz ryb a malý přístav pro kotvení člunů, nemluvě o parkovišti pro doprovodná vozidla. Nedivím se, že taková to rybařina se mnohým odpovědným činitelům nelíbí. Mě taky ne.

certbert - Profil | Po 4.12.2006 13:58:36

O RS atd.bylo napsáno a řečeno víc než dost!!!Vše je v lidech!!jestli po mě někdo chce co mu zákon umožní tak ok.Jinak jde o zneužití pravomoci a každý si to rozmyslí-:o)))

tomm - Profil | Po 4.12.2006 13:56:02

jauky> To, že tě Členové RS nekontrolují ještě neznamená, že u té vody nejsou. Dá se tomu sice těžko uvěřit, ale ne všichni to dělají pro to, aby ti do povolenky napsali číslo a za tuto "aktivitu" pak dostali povolenku nebo vánočního kapra, nebo bůhvíco ještě.
Neprofláknutý obličej je ve stráži velkou výhodou. Ten kdo to s těmi kontrolami myslí vážně nebude zbytečně mávat plackou.

jauky | Po 4.12.2006 13:49:29

Já si vůbec nemyslím, že by RS někoho šikanovala. Spíše bych uvítal častější kontroly. Například na Lipně jsem za 15 let co tam chytám něměl jedinou kontrolu. To už se mi nezdá jako náhoda. A to jsem měl letos kolem 60 docházek. Možná bych to viděl naopak, že někteří rybáři, kteří chytají ve skupinách šikanují RS. Pak se nedivím, že i když vidí porušení, netroufnou si na ně, protože by dostali po čumáku.

petr.k - Profil | Po 4.12.2006 13:26:44

Docela tomu i věřím, že u nás RS provádí šikanu na rybářích.Mě se zdá, že občas i obyčejní lidé provádí šikanu na rybáře.Když na ně třeba pokřikují a nebo se snaží co nejvíce rybářovi sprotivit lov aby co nejdříve vypadnul od vody a oni měli rybník pro sebe.To znám z vlastní zkušenosti.

Michal | Po 4.12.2006 12:45:00

nějaká šikana od RS :

1. známý lovil na P vodě, kde je lov povolen pouze na umělou mouchu, na strímra z lametky a marabou peří, v košíku měl dva duháky, zjevně vysazená ryba, RS mu hrozil odebráním povolenky, protože prý loví přívlačí, bylo to v době, kdy bylo v papírech nesmyslné ustanovení o tom, že "mušky s plíšky, korálky APOD. se považují za třpytku", dle argumentace RS slovo APOD. znamená strímra, RS zjevně pouze štvalo to, že není z místní MO a chytá ryb, nic víc, známý to zabalil a odjel dle úsloví moudřejší ustoupí

2. v Jeseníku byl kamarád peskován ze strany RS za to, že chytá na mušku proti proudu, prý se může mouchou nahazovat pouze napříč proudu a po proudu, kamarád to vyřešil tak, že pana RS poslal do patřičných míst a chytal dál, nedělo se nic, RS odešla a byl klid

3. jiný kamarád byl muškařit na stojáku s manželkou, on měl celou výbavu a ona si vzala pouze papíry, chvíli chytal on, pak předal vybavení manželce, která si taky napsala docházku a chytala, místní byli naštvaní, protože oni na rozdíl od bobkařů chytali ryby, na chvíli dorazila RS s tím, že každý musí mít svůj prut, podběrák atd. a že jim sebere papíry, přičemž PS měl v ruce prut a na něm 3 mušky-goldíky, a to v době, kdy platil shora uvedený nesmysl "mušky s plíšky, korálky APOD. se považují za třpytku", takže ho kamarád uzemnil poučením, že jako člen RS sám pozrušuje RŘ, když loví na 3 třpytky současně a byl klid, RS z toho byl docela vykulenej, protože o tomto ustanovení neměl ani páru, kamarád mu ho musel ukázat v RŘ

já osobně jsem zatím žádný problém s RS neměl, vždy byla RS ke mně slušná, dokonce mi v několika případech poradil, kam nechodit, kam neházet, že jsou tam ve vodě pařezy apod.

tomm - Profil | Po 4.12.2006 12:27:41

Marty > Asi máš nějaký osobní zážitek. Bylo by dobré kdybys ho tady uvedl.Každý říká šikana něčemu jinému. Někteří berou jako šikanu, když po nich chce RS, aby jim ukázal pean, nebo když mu chtějí zadržet povolenku za mizerné tři podměrečné kapry ve vezírku:-)))

certbert - Profil | Po 4.12.2006 9:05:36

šeptal-manželka v poho ta chytá taky ale ty komáři si občas nedaji říc-:o)))a hlavně ryby nás šikanujou-:o))

šeptal - Profil | Po 4.12.2006 8:45:05

Otázka měla spíš směřovat k šikaně ze strany manželky ve vztahu k rybolovu. :o)

JKL - Profil | Po 4.12.2006 8:44:30

Jakoukoli šikanu od RS,MP nebo PČR jsem nezaregistroval. Pár kontrol bylo - vždy v pohodě, většinou bez oficialit a s následným pokecem. Spíš byly momenty, kdy jsem doufal, že někdo kontrolovat přijde - spíš vyjdu s kontrolou než s některými "kolegy". Co vlastně považuješ za "šikanu" ??

profo - Profil | Po 4.12.2006 8:38:40

Souhlas s klukama. Nepřišlo mi, že by mě někdo u vody šikanoval. Letos jsem měl 6x kontrolu RS a vždy to proběhlo OK pro obě strany bez jakých koliv problémů či výraznějších výměn byť slovních názorů. Po kontrole jsme vždy ještě notnou chvilku prodebatili a RS se zdržela. Od MP jsem kontrolován nebyl a Policie ČR mě kontrolovala celkem letos 2x a taky v pohodě. Nemám z toho pocit ani toho že by to bylo špatně, ale osobně bych byl pro aby kontroly byly častější a i podrobnější a rozhodně bych to jako šikanu nebral.

Kobrik - Profil | Po 4.12.2006 8:35:58

Já jsem asi 6 let bez kontroly na MP, policajty potkávám u vody často. Ti ale nejeví jakýkoliv zájem o to, aby mě kontrolovali. Takže opravdu nevím, mohl bys to prosímtě trochu víc rozepsat, o jakou šikanu se jedná?

drozďák - Profil | Po 4.12.2006 8:32:47

Tebe někdo u vody šikanuje? Mě ne. Jestli máš na mysli šikanou řádné kontroly, tak těch dost rozhodně nemám.

hraji - Profil | Po 4.12.2006 8:20:30

Po pravdě řečeno, nikdo mě u vody nešikanuje. RS mě letos kontrolovala 4x, MP ani jednou, jen se přišli slušně zeptat, co se u vody děje, když tam byl náš kroužek mládeže lovit ryby a policie ČR mě nikdy nekontrolovala. A nepamatuji si, že by někdo z mých kamarádů zmínil jakoukoliv šikanu a že těch docházek za rok máme hodně moc přes tisíc (dohromady samozřejmě)