Prodejny

Rad bych znal vas nazor na to zda si myslite ze je v Cechach dost rybarskych prodejen s dostatecnym sortimentem a profesionalitou prodavajicich
Autor diskuse: Denny - , 27.10.2006 všeobecné - ostatní

Hiram - Profil | Po 30.10.2006 18:13:18

V ČR je rybářských prodejen až moc, ale kvalita je v 75% ubohá. A ve zbytku mají neucelený sortiment tj. hlavně věci které jdou dobře na odbyt a když potřebuješ něco, byť levného ale ne úplně obvyklého máš smůlu. Když jsem byl v prodejně v Anglii měli na stejné, né-li menší prodejní ploše VŠE. Cokoliv na co si vzpomeneš - VŠE. Byl to snad ten nejmenší a nejzapadlejší obchůdek v celé Británii, no jo rybářská velmoc. Pokud ČR srovnáte s rovnoceným např. SK jsme na tom katastrofálně, tragicky a mizerně. V našem 100tisícovém městě je 5 prodejen. Z toho ve dvou neví co to je obústek.........

obrisek - Profil | Po 30.10.2006 17:41:14

brno- vše speciálního už mám takže speciálky typu zábranský nenavštěvuju páč i když je tam 5 lidí a 5prodavačů je to na půl hodky! vřele doporučuju prodejnu na lerku na vincky dále na vláčku chodím k okounovi na pekařskou je v tom machr a vždy dobře poradí a pepa na křence má vždy živí nástrahy... petrův zdar:-)

Petrson - Profil | So 28.10.2006 11:40:18

Můžu potvrdit, že zásobení v Praze je fakt dobrý, je zde už dost prodejen s speciálním zaměřením (přívlač, muškařina...) a řekl bych silná konkurence, protože prodejny ve stylu níže zmíněném - všechno a nic - se nechytají (vím o dvou takových, které nedávno zkrachovaly, přestože byly jediné v poměrně velké městské části). Když jsem trávil dovču v JČ, byl jsem poněkud rozčarován z toho, že ve Veselí za celou dobu nedostali ani obyč. žížaly a červy, což byla silná čára přes rozpočet úlovků. Asi byl nějaký výpadek na trhu v tom suchém období, protože jinak je prodejna zásobená obstojně. Musel jsem si pro ně zajet až do Třeboně.
Ale - jak se říká - všechno špatné k něčemu dobré: Měli tam jakési thajské červy (nikdy jindy a jinde jsem je neviděl) - takový až 5 cm mléčněhnědý houseny, na který jsem tam lapl zatím svého nej sumíka a slušnýho úhoře. Možná pro ně byly atraktivní pro tu neobvyklost. Kdo ví, jestli by vzali klasickou rousnici.

Amurek - Profil | Pá 27.10.2006 18:36:09

harpunar - ® tak co se týká té prodejny na náměstí v Novém Jičíně tak s Tebou souhlasím,tam mně už nikdo nedostane to si reději zajedu do Ostravy.Naštěstí majitel prodejny v Ostravě vedle mně staví barák a i když je teprve v začátcích a něco potřebuju tak mi to sežene a doveze až domů.Jinak na tu Hřbitovní ulici v Novém Jičíně si taky rád zajdu,o Příboru se ani zmiňovat nebudu.

miki - Profil | Pá 27.10.2006 17:35:14

Denny: Někde není potřebný sortiment, někde kvalitní obsluha. Nejvíc mě štvou ty keci prodavačů typu: "no, tohle je na nic, kup si to od nás, mi to máme lepší než ten druhej, nebo ta či ona firma" atp. To je zralý jít pryč. Na druhou stranu, každej chce prodat, to je jasný a tak se kolikrát snaží natlačit ti do palice sebevětší magořinu. Taky jsem zažil, že jsem něco sháněl a ze třech věcí nevěděli ani o jedný, že to existuje. Opačnej extrém je, když příjdeš do krámu a totálně unuděnej týpek s nasraným výrazem ve ksichtě se tě zeptá co bys jako rád.
U nás v Pardubicích je to poměrně v pohodě a dá se tu sehnat ledasco. Na prodavače si taky nemůžu stěžovat. Každopádně ale doporučuji: najít si konkrétní věc na Internetu, sehnat veškeré informace a přímo v krámě pak doladit dotazem jen detaily.

noap - Profil | Pá 27.10.2006 13:33:23

Hmm v Čechách je možná dosti prodejen, každopádně u nás v Šumperku máme ho**o. Když jsem v létě přišel do obchodu a chtěl jsem háčky č. 12 - tak neměli, když jsem chtěl alespoň olůvka ve velikostech 10g, 20g, tak taky neměli a o plochejch olůvkach s očkem (obratlíkem) ani prej neslyšeli...... takže pak si něco kupte když nemají ani základní sortiment.....

harpunar - Profil | Pá 27.10.2006 12:42:32

Prodejen je snad dost,jen sortiment je někdy žalostný. A když,tak konkrétně-jedna prodejna v Novém Jičíně,která stále inzeruje,jak je nejlepší a nejskvělejší,tak když jsem ji navštívil,tak jsem byl zklamán.Reklama jako prase a výsledek žalostný.Jen ať nejsem v konfliktu,sídlí na náměstí. Jinak samozřejmě znám i ty na vysoké úrovni jak sortimentu,tak odborné rady,např. v Hlučíně u p. Chlebiše ,Ostravě Jindra Kotlář a ostatně i v tom Novém Jičíně p. Procházka.Ale někdy jsou prodejci žalostní a já bych je nezaměstnal ani u Vietnamců na tržnici.

Kocháč - Profil | Pá 27.10.2006 9:46:09

Moravák - ® : možná už jsem trochu rozmlsanej z Brna, ale ono to asi bude o trhu a množství zákazníků a jejich zaměření. Pocházím ze Znojma, takže vím o obchodě pod Dyjí, na Pražské, v Traktorce, o Feichtingerovi, pod Liďákem,....
Nedávno jsem se stavoval ve Znojmě a potřeboval něco dokoupit na rybyčku na Podhradí. Hrůza, sortiment všechno a nic :o)
S Brnem se to nedá srovnat. Chodím hlavně do Zábranského speciálky a se sortimentem jsem v podstatě spokojen. Mají skoro všechno co momentálně chci a kluci jsou schopni poradit, protože se třeba mojí kaprařině věnují. A co se týče ceny, jako stálý zákazník se člověk dostane po nějakém čase na 7%, 10% slevy a to už se nakoupit dá za srovnatelné ceny s konkurencí. Teď zrovna probíhá anketa na spokojenost zákazníků jak dole ve vláčce, mouše a sumcařině, tak nahoře v kaprařině. Co mi nevyhovuje, to jsem napsal, ale moc toho nebylo. Snad jen ta cena bez slevy je dost vysoká, jinak nemám problém. Snad to nevyzní jako reklama :o))) Prostě jsem v Brně spokojen a s regionálníma prodejnama se to nedá srovnat.
Když chtějí lidi splávky, olova a háčky+ šrot a to hlavně levně, tak asi těžko navalí do obchůdku prodejce z horní dolní zboží nesrovnatelné kvality a taky ceny.
Moje rada je, jezdit nakupovat do větších měst a nebudete mít problém.

PV - Profil | Pá 27.10.2006 9:18:24

Moravák: a jak se ti jeví prodejna VMF Feichtinger ?

Heiko - Profil | Pá 27.10.2006 9:16:33

Ostrava, FM, Brno, Praha - no problem

Moravák - Profil | Pá 27.10.2006 9:08:01

Ve Znojmě je celkem dost prodejen s rybářskými potřebami a v některých z nich jsou velice vstřícní a dovedou poradit. Mimo to jsou i takové, kde chtějí jenom co nejvíc prodat a nejlépe nicnevědoucím sousedům z Rakouska a nabídmou jim věci, které nikdy neupotřebí. Nicméně k otázce, myslím si, že je dostatek obchodů, kde dovedou dobře poradit, každý si však takovou radu nezaslouží. Rovný s rovným. Nemá cenu radit bobkařovi který chytá třicet let pořád stejně blbě, vyprávět mu jak chytat ryby na profesionální úrovni, je to jako házet perly sviním.

Rade - Profil | Pá 27.10.2006 0:56:16

V Pardubicích to docela jde, lepší to je v Hradci, ale v okolí Nového města a Náchoda je to dost špatný. V oblasti je jen krámek ve Skalici, "sport" v Náchodě a rybářství v Dobrušce - tam jen bobkařina. Když jsem se tam ptal na boloňku, tak nevěděli co chci :-)

Pete - Profil | Pá 27.10.2006 0:06:48

souhlasím s Kolčim v Praze je to dobrý ale v jižních čechách bych řekl katastrofa hlavně co se týká vybavení na feeder a plavanou přijde mi že jsou tady krámy zaměřený jen na bobkařinu :o(

Kolči - Profil | Pá 27.10.2006 0:05:10

Denny: jak kde. U nás rozhodně ne... Když chci sehnat nějakou normální věc, musím do Prahy nebo do Tábora, nebo objednat z nějakého e-shopu.