Slovensky Rybarsky Zvaz - jak se stat clenem?

tuto otazku jsem ted aktualne resil a vyresil prechodnym clenstvim. do buduoucna uz vim co potrebuji, ale nejak mi nevoni kazdorocne si obnovovat toto clenstvi. stanovy SRZ hovori jasne. clenem se muze stat obcan SR, nebo cizinec s prechodnym ci trvalym pobytem. problem vsak je ten, ze trvaly pobyt by byl pouze fiktivni navic se nevyda na dobu kratsi nez 5 let, navic si vas musi nekdo vzit do bytu. prechodny pobyt je pro mne jako obcana EU nedosazitelny, protoze se na mne vztahuje zakon o volnem pohybu osob. tedy v podstate nemam sanci. cim se to da obejit je to ze zajdete na cizineckou policii a vyplnite hlasenku o pobyte, ktera poslouzi SRZ jako prechodny pobyt a na zaklade tohoto vas vezmou za prechodneho clena. protoze SRZ je obcanske sdruzeni neda se asi jendozncne urcit ze mne jako obcana CR, nebo EU musi podle svych stanov prijmout. otazkou ale je jak je to v pripade ze stat SR primo v zakone uklada povinost starat se o vody jim sverene a tedy umoznit lov vsem zajemcum. tato podminka je sice splnena ale uz ne za rovnych podminek pro vsechny. to je dle meho nazoru diskriminacnim jednanim a ja se tedy citim jako poskozeny obcan EU. co si o tomto myslite? diky
Autor diskuse: Pan Slamáček - , 30.9.2006 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Tom - Tuk - Profil | St 28.12.2022 12:54:32

Dobry den. Prosim muzete nekdo poradit/napsat odkaz, kde mohu najit/kam zavolat ohledne rybareni v SK jako obcan CZ? Konkretne mne zajima Vah v okoli Ziliny a blizke pritoky. Predem uctive dekuji za jakoukoli pomoc/radu. Diky. T.

JVC - Profil | Ne 8.10.2006 16:40:57

Medvěd: Nikdy jsem tam, žádný rozdíl neviděl. Ovšem konzultuji to s Márfičem. Ale na Örrešíselvě (nevím jak se to píše) se kupovaly lístky v chatě v automatu. Něco jak u nás cigarety a tam byla cena rozhodně jen jedna pro všechny.
Slamák: U nás ho nemůžeš nechat ani zamčený v autě ;-)

medvěd - Profil | Pá 6.10.2006 18:45:39

JVC:mám pocit,že na revírech ve Švédsku byly na informačních tabulích dvě ceny pro domácí a cizince.Rozdíl nebyl nijak výrazný,ale byl.Tuším 100 SK

Pyzda | Pá 6.10.2006 17:00:16

Pan Slamáček: vycházel jsem z toho, že u nás v ČRS se dá koupit územní povolenka pro cizince za cca 3000 na MP a cca 5000 na P revíry? Pokud bych lovil často, tak to není až taková darda... jinak rybářskou situaci na Slovensku neznám.

Pan Slamáček | Pá 6.10.2006 13:35:43

JVC> vim, ale to jina kultura. nech si tady pres noc loomise venku oprenej o strom a v klidu spi....

JVC - Profil | Čt 5.10.2006 18:15:20

Slamák: Určitě jsou, ale viděl si sám tu spustu rovných možností.

JVC - Profil | Čt 5.10.2006 18:14:18

Joci: Ano přesně tak, bohužel pro nás.

joci | Čt 5.10.2006 16:15:33

JVC tak s tým súhlasím, ale čo narobíš, poslanci sa zvolia a robia k obrazu svojmu, musí dorásť generácia, vieš ako je to, keď mne zdochla koza, susedovi nech skapú dve.

Pan Slamáček | Čt 5.10.2006 14:27:55

Pyzda> ale da se to vis ze jo. na 500 za den. pokud tu jsi na dovolenou tak je ti to celkem jedno, pokud tu travis ale pracovne mesic tak je to pak uz celkem ranec. navic jsou vody kde musis platit i 1000 na den oproti 200 pro mistniho. otazkou pak je jestli cizinec muze ziskat jinou nez deni povolenku jako mistni treba za 3000 na rok. tato voda je opravdu hodne zajimava ale za 1000 na den na to kaslu a pojedu radeji chytat do more, nebo do holandska.
JVC> no i ve svedsku mas ale klubove vody, kam se dostanes jen jako clen klubu. stat se pak clenem klubu nevim jak je slozite, marfic by ti povedel o tomto urcite vic

JVC - Profil | Čt 5.10.2006 10:51:12

Joci: To jsme si asi nerozuměli. Mě šlo o to, že všude ve světě má vše jen jednu cenu. Tj. např. 100 švédů jak pro Pražského Pepíka, tak Moravského chasníka, Slovenského Zbojníka, tak pro Švéda. Jakékoliv dvojí ceny mě přijdou jako naprostý nemorální nesmysl. A podmínky získání lístku v ČR nebo v SR a ve světě leží na protilehlých pólech. O tom se nemá cenu bavit už vůbec. Hold tam je to pro lidi. Takže rybářský lístek, koupíš na každé poště nebo v rybářském obchodě bez jakýchkoliv problémů. Příslušnou licenci taky. Nebo i v automatu u vody v chatě pro rybáře. Je tam vše, nádobí, varná konvice , mikrovlnka, káva, čaj a nikde nikdo. Jen tam visí cedule: Umyjte prosím po sobě nádobí. Zkoušel jsi někdy vyřídit povolenku pro cizince u vás ? Já to u nás zkoušel a bylo to hodně neprůchodné. Až pak se nade mnou slitoval kamarád hospodář jedné MO.

Pyzda | Čt 5.10.2006 9:15:18

Pan Slamáček : na revíry na Slovensku nejde koupit povolenka ve statutu cizince, jako u nás?

Pan Slamáček | Čt 5.10.2006 8:25:54

Pyzda> jen chci chytat za normalnich podminek na nekterych vodach na SR a paklize je to mozne pouze za predpokladu clenstvi v SRZ tak se prirozene chci stat clenem tohoto svazu. pokud je prekazkou ze jsem cizinec tak to mi v ramci EU pripada podivne. jeste zvlastnejsi je pak i to ze jako cizinec tuto moznost mam ale pouze v pripade trvaleho ci prechodneho pobytu. tot vse.

Pyzda | St 4.10.2006 18:06:25

Pan Slamáček : Je to pospubescentní vzpoura a nebo chceš Evropské občanství a Evropské členství v Evropském rybářském svazu?

Michal | St 4.10.2006 14:30:42

Slamáček: dva trvalé pobyty v ČR mít nemůžeš, jak se někde nahlásíš k trvalému pobytu, tak musíš uvést ten předchozí a oni automaticky posílají oznámení o přehlášení si pobytu a ten původní je ti smazán, toť ovšem v rámci ČR, zda můžeš mít trvalý pobyt v ČR a v SR zároveň, tedy zda to nějak jde, to nevím

Pan Slamáček | St 4.10.2006 14:18:01

stefan58> jo neco takoveho jsem zaznamenal, ale jak to funguje v praxi to nevim. ovsem administrativne si nejsem jistej ze muzu mit dva trvale pobyty. az se budu stehovat do noveho bytu tak to muzem udelat at je pokoj. stejne by mne ale zajimalo jestli ma potom vubec nejaky vyznam pozadovat ke clenstvi trvaly pobyt, kdyz se to stejne obchazi?

joci | St 4.10.2006 13:10:00

JVC veru mi to pripadá správné, som domorodec a nebudem platiť toľko čo švéd, jedine v tom prípade ak sa dožijem daľších 50 rokov a životná úroveň sa vyrovná, potom sa budeme môcť baviť o rovnej úrovni platby za čokoľvek. A pravidlá sú prispôsobené podmienkam tam i tu

stefan58 | Po 2.10.2006 17:14:12

Pan Slamáček : podľa novely zákona o trvalých pobytoch , ťa môžem zobrať na trvalý pobyt ako vlastník nehnuteľnosti kedykoľvek a tento trvalý pobyt ti kedykoľvek môžem aj zrušiť . Dokonca na Slovensku má obec povinnosť občana prijať na trvalý pobat aj bez adresi a vtedy je adresa trvalého pobytu len názov obce ( napr. u bezdomovcov ) .

JVC - Profil | Po 2.10.2006 16:17:29

joci: nemáš pravdu. V jiných státech např. švédsko, chceš lovit lososy zaplať 100 SEK, vem si pravidla, jedna slovy jedna strana A4 (na druhé straně je mapa půlů) a běž. Ovšem CZ nebo SK ? Chceš chytat jsi cizinec, zaplať 1000 SK viz Bešeňová, domorodec 200 SK. Připadá to to stejné ?

Pan Slamáček | Po 2.10.2006 11:42:29

stefan58> to ze je nejaky klub (SRZ) ktery zvyhodnuje clena je v pohode, to mi nevadi. to jak hospodari je vec jina, na to budem mit vzdy jiny nazor.
co se tyka tve nabidky, jak dokazes mi zaridit zruseni trvaleho pobytu, kdyz jej ziskas na nejkratsi dobu 5 let? nevim co je vsechno potreba pro jeho ziskani a pak zrsueni. na druhou stranu asi se nechci vydat touto cestou, ale kdyz nebude jine cesty? tak opravdu nevim...

stefan58 | Po 2.10.2006 6:26:56

petto : fajn takže máme stav ako pred 1988 , výborne všetci sú spokojný lebo lepšie neexistuje nakoľko o lepšom ani nevieme ( nikto to nevidel ) všetci sme presvedčený že to ani lepšie byť nemôže, tak hurá na prvomájový sprievod chváliť sa dosiahnutými úspechmi a taktne pomlčať o prúseroch .Viem že takéto a podobné problémi sú aj inde a moje reči sú na trvalé vylúčenie zo zväzu ( viď Ing. Zontág ) tak ako aj zakrývanie trestných činov a porušovanie stanov členmi rady a KRK pri rade SRZ , len mi prosím prezraď ako sa dostať na snem a v diskusii to tam predostrieť pred dopredu nekúpenými delegátmi .
Ahoj petto a vpred k "svetlejším" zajtrajškom.

petto - Profil | Ne 1.10.2006 20:05:49

pele> súhlasím s tebou. Čo by sa dialo, keby nebolo SRZ to by sme sa ešte len potom čudovali. Však napokon také snahy tu už boli. Že to funguje na viac-menej súkromnej báze v zahraničí to je druhá vec, ale my SLOVÁCI sme trošku o inom národ. Ja osobne som zo Žiliny a boli tu snahy zo strany tzv. súkromníkov vybudovať malú vodnú elektráreň v strečnianskom meandri. Keby to rada nezmenila na lipňové pásmo s výskytom hlavátky, tak to tam už hádam aj dnes straší. A takých príkladov je viac.
stefan58> V SRZ treba určité zmeny, to je nad slnko jasné, ale princíp fungovania je správny. Problémy s obehom financií sú nielen v SRZ ale aj v samotnom štáte :-)

pavel.n. - Profil | Ne 1.10.2006 14:58:09

Až nebudou na svazu v Brne sedět jen bolševici,tak nebudeš muset utíkat k bratrům za lepšími podmínkami.Je potřeba to změnit u nás.Petrův zdar.

joci | Ne 1.10.2006 13:50:47

Zbytočné špekulácie cezpoľných o ničom, jednoducho si zaplať povolenku tak ako ju zaplatíš aj v ostatných štátoch EU, alebo ak ti ide o členstvo, tak počúvni stefan58. Takéto otázky trápia mnohých čo bývajú pri hraničných riekach.

pele - Profil | Ne 1.10.2006 12:12:10

stefan58 : Neviem ako by to mohol štát vyriešiť lepšie než ako je to teraz. Za 1000Sk navyše (celozväzová povolenka) môžem chytať po celom Slovensku. Nehovorím, SRZ má aj nedostatky, ale pokial by neexistovala táto organizacia, kam by sme sa dostali....

stefan58 | Ne 1.10.2006 6:24:25

petto : ja si povolenku platiť chcem , dokonca aj štátny lístok , ale ešte stále nechápem prečo MUSÍM byť členom neakej DOBROVOLNEJ organizácie , aby som mohol zákonne loviť ryby.Je totiž absurdné už znenie zákona že štát dáva do bezplatného užívania vody SRZ .AJ keď som presvedčený že najgeniálnejšia organizácia na obhospodarovanie vôd je praáve SRZ , nebolo by od veci to zo strany štátu vyskúšať aj trosku inak.Čo sa týka toho jazdenia autom , absolútne mi nebráni spraviť skúšky z rybárstva a získať licenciu na lov rýb ( tj. licencia oprávňujúca na jazdu mot.vozidlom , a zaplatiť si štátny lístok tj. daň za postúpenie práva rybolovu ) apropo na čo použilo SRZ skoro 6 000 000 SK vybratých na mimoriadnych známkach , akože na snem a oslavu výročia založenia SRZ .

petto - Profil | So 30.9.2006 19:13:34

stefan58> Ja len toľko, keď chcete jazdiť autom, tak musíte mať spravený vodičský preukaz a platiť každoročne zákonné poistenie. Ja osobne si neviem dosť dobre predstaviť ako by fungovalo rybárstvo bez organizácie aspoň takej, aká je teraz pod SRZ. To, že je čo vylepšovať, to je už druhá vec.

stefan58 | So 30.9.2006 18:48:01

Pan Slamáček : že máš problémi ako sa stať členom SRZ , tak to ti teda ja osobne závidím , môj problém je zase taký ako nebyť členom SRZ a loviť ryby .Totižto nedokážem pochopiť že ak chcem loviť ryby tak prečo MUSÍM ! byť členom neakej DOBROVOLNEJ ! organizácie , napr. ak by si chcel jazdiť autom tak by si musel byť registrovaný v neakom monopolnom autoklube a ten z nezdanených členských príspevkov by veľmi v pohode žil.
No ale k tvojmu problému , ak ti tak veľmi duša piští po tom aby si bol členom SRZ a nevieš si zohnať trvalý pobyt tak ja osobne ťa naň prihlásim a keď budeš členom tak ťa zase odhlásim , ono to už na Slovensku ide aj bez tvojho súhlasu ( trvalý pobyt ) . Toto moje vyhlásenie ber ako vážnu ponuku.
Tak porozmýšľaj a pekný lov.