Tragedie aneb šílenosti na rybách

Tragedie, která se odehrála na kaprařských závodech na Šíravě je hrozná. Ale rybář obvzláště kaprař je někdy schopen udělat takové věci, že "rozum zůstává stát". Popište své šílenosti. Pokud budou jen malým varováním pro ostatní nebude to marná práce.

Batour - Profil | St 25.11.2009 20:31:11

kolega na mě bafnul rano když chytíl tohoto kapříka a jse tak lekl že jsem spadl na stojan s prutama ale dopadlo to dobře tak jsem ho i vifotil

Tuber - Profil | St 25.11.2009 19:48:50

Byl horký letní den, a tak jsme se vydali s tátou a ségrou na ryby.
Nic moc nebralo a tak ségra zvědavě okukovala břeh.
Najednou uviděla nutrii,vydru či co a už po ní natahovala ruce když najednou "He" a už se sbírala z vody. Jako divák jsem se samozřejmě smál a pro ostatní ponaučení "Když se chytaj ryby tak se chytaj ryby" a "Když se plave tak se plave"...

Carabus - Profil | So 2.5.2009 13:09:48

Nebylo to sice na rybách, ale má to s nima něco společného. Choval jsem v akvárku rybičky. Jelikož byly masožravý, tak jim začala smrdět voda a já ji chtěl vyměnit. Vzal jsem cedník a rybky přelovil, akvárko vyčistil a chtěl rybky vrátit. Jenže ouha, cedník byl širší než kýbl a tak nezbyl než tam šáhnout rukou. Paráda, první ryba, druhá........ a u páté chramst, potvora mě kousla. Tak jsem jel k doktorovi, ten na to kouká: tak co se vám stalo? Kousla mě piraňa. Doktor na mě kouká jestli si z něj dělám srandu: tak ještě jednou, co se vám stalo? Pak teprve pochopil, že mě vážně kouslo piraňa a dal se do šití. Jizvu tam mám dodnes, takže pozor na ně.

hunter 1 - Profil | So 2.5.2009 12:19:44

Jako mladoch jsem moc nedbal na posezení si u vody,a bral jsem sebou takové to klasické rozkládací křeslo s opěrkou zad.Jenže mělo jednu vadu a to tu že se mi vytratily v opěrkách rukou šroubky které měly taky za úkol držet váhu těla při sezení.A tak jednoho dne si sedím u vody ,samozřejmě nikde ani noha,bylo to na podzim a už bylo poměrně chladno.Z ničeho nic se mi křeslo začalo rozjíždět a vlastně balilo se k odchodu a mně nic lepšího nenapadlo než vpálit prsty pravé ruky mezi opěrku a sedátko.musím ještě připomenout že tato svině byla vybavená 5 velkými pružinami které mněly za úkol v setině sekundy spolehlivě křeslo složit.Sevření bylo šílené a váhou těla špičkově dokončené.Instinkt mi rychle napověděl seskočit z křesla na zem.Válel jsem se v bahně po zemi a řval jak jelen v říji o pomoc.Uvědomil jsem si že je to v prdeli,a že tam asi chcípnu.Zkoušel jsem levou rukou zachránit situaci,ale vysílen bolestí to nešlo.Prsty se začaly zabarvovat do fialova.Řekl jsem si že neskončím přece jako mrzák,popadl jsem křeslo a z posledních sil jsem běžel směr civilizace.Měl jsem štěstí,asi 300 metrů za mnou bylo stavení.Zrovna v tu chvíli tam stál majitel a něco dělal kolem chalupy.Když mne viděl a slyšel jak volám o pomoc tak mi šel naproti a vysvobodil mne z klepet mého lajdáctví.Smál se jak jelito a mlel furt dokola že jsem zelený jak mimozemštan.Ale i tak mu milionkrát děkuji.Ještě dnes když si vzpomenu tak je mi horko a na prstech mám památku až do hrobu.Takže chlapi bacha na kemping křesla!!!!!!!!!

Takira - Profil | Pá 1.5.2009 21:32:49

Přidám pár drobností.
Před nějakými 30 lety (příběh z vyprávění) byly 2 rybáři někde u vody,tuším v okolí Pardubic nebo Chrudimi.Nějakým nedopatřením však skončil háček s nastraženou žížalou při nahazování v nose kolegy.Pak se městečkem pohybovala zajímavá skupinka.Rybář s prutem přes rameno,na vlasci splávek s olovem a na konci vlasce druhý lovec s háčkem a žížalou v nose cestou do nemocnice.
Můj případ. Při přerovnávání prutů v autě mě něco píchlo a já cuknul. CHYBA! Najednou jsem měl dva háčky trojáku v ruce.Naneštěstí v pravačce a já jsem pravák.Naštěstí se operace za pomoci kolegy,loveckého tesáku,kleští a vodky povedla.Dal jsem si panáka, našponoval lankem trojhák v mase,kolega proříznul kůži (Zajímavý je,že dovnitř háček jde a po směru ven už ne.Zpátky nejde tuplem.), špičky vyjely ven. Stačilo uštípnout a už v pohodě se troják dal odsranit. Stejně jsem se nepoučil a s háčky se nerozloučil.Lovím dál.

Plumley27 - Profil | Pá 1.5.2009 20:39:06

Stalo se to tak před třema rokama v létě. Byl jsem se svým kamarádem u babičky na rybníce a rozhodli jsme se chytat až do pozdního večera. Když jsme přišli, tak já začal připravovat vydličky a tak, zatímco kolega byl už připravenej. Nahodil prat na těžko a chystal se nahodit také na splávek. Při náhozu se mu ale stalo že trefil vlaštovku, která létěla za nízko letícím hmyzem. Naštěstí jí dapadl vlasec s háčkem na záda a nezasekl se. Poodleťela asi 5 metrů a háček naštěstí spadl do vody. S tímhle sem se setkal poprvé a doufám že taky naposled.

Enigma - Profil | Ne 15.2.2009 13:49:04

Kluci tak to já mám taky jednu historky přijel jsem na Labe vyndal jsem svoje proutky a nahodil jsem v klidu jsem si snědl večeři.....a druhý den ráno jsem se vzbudil a byl vedle nás karavan s ožralími chlapy byli tři......tak zatím to bylo v pohodě dokavaď nejeli na člun a nedělali tam krávoviny a nenaházeli tam 20Kg KUKU byla tvrdá.......tak že jsem začal nahazovat...hodně daleko od nich jenže večer to přišlo přišli za mnou ožralí jestli prý bych jim nedal kapra až ho chytím že ho potřebujou že by ho dali kamarádovi do rybníčka,ale přitom všechno co chytli tak to zmasili......prostě na labe nejezdí jenom slušní lidi,ale i takoví co jsou zlý a chytají chyť a sežer.......to je můj názor...

Forcell - Profil | Ne 15.2.2009 13:41:39

Jednou,bylo to na zahájení kaprů- 15.listopadu, nám zamrzly skoro všecky rybníky, my jsme tam byli skupina mladých rybářů a pravda je ,že byla zima,tak jsme se vnitřně zahřívali,přišel hospodář,nebo porybný a jestli bysme nevzali pramičku a jestli ty ledy nerozbijem,že nám dá celou brigádu což je normálně 10hodin... Tak jsme souhlasili, možná to bylo už i tím co jsme vypili,tak jsme řekli,že jo,tak všichni tři nabití jak baterky jsme vlezli na lodičku, kamarád pádloval,já dostal sekyru a kamarád hrábě,jak jsme vyjeli bylo to dobrý,po pár metrech jsme to teda začali třískat,chvíli to šlo,ale pak led hrubl a bylo to těžší rozsekat,no mazec... Já s tou sekyrou ještě budiž,ale ten co měl ty hrábě je zarazil do ledu a nic zůstaly zaražené,začal s tím tak rumplovat,že nás málem do té vody vyklopil,no pravda,je,že se mi hodně scvrklo sraní,jako malý jsme pod led spadl a pravda je taká,že jak vidíš ty bublinky v ledu a ty jehly co do tebe valí ze všech stran nejsou zrovna to pravé ořechové... Ale žiju...

JKL - Profil | Pá 23.11.2007 21:40:14

Trochu z jiného soudku - jeli jsme před lety s bráchou a jedním kolegou na rybky na Sázavu. Když jsme sjeli z dálnice brácha - který má poněkud výkonnější ledviny či co - byl na zabití. K vodě kousek, ale donutil mě zastavit ještě před koncem vesnice. Vyřítil se z auta, zaběhl za roh baráku, vyjmul a konal. Zpocené čelo opíral o zeď. Konal velmi, velmi dlouho. Úleva byla přímo hmatatelná. Já kousek popojel abych netrčel do silnice - a zkameněly nám huby. Zeď končila 50 čísel bráchovi pod bradou a pak bylo okno. Otevřené. Jeli jsme chytat jinam a to tak že rychle. Moc rychle. To byla šílenost. Tragédie mohla být taky - kdyby za tím oknem seděl někdo s něčím ostrým v ruce.

SID - Profil | Pá 23.11.2007 19:26:28

vyky-to jsi měl ještě dobrý, že ti to vyndali. Mě se stalo, že jsem vytáhl ještě za šera kapra a při vyndávání háčku z tlamy jsem zjistil, že není chycen na můj návazec,ale na nějaký jiný.Při hledání mého háčku jsem chytl montáž za olovo, abych návazec natáhl a ve stejné sekundě jsem ucítil píchnutí do mého ukazováčku, pouštím olovo a co se nestalo, kapřík v poděráku sebou hodí a milý háček mi zarazil do prstu ze spodu až pod nehet, o který se zarazila špička.Co teď háček kaprovy nemužu vyndat jednou rukou a v druhý mám svou montáž, nuž v bivaku a kolega nejde vzbudit ani kulometem,do ozdobené ruky beru prut a do druhé kapra v podběráku a mířím k bivaku, tam jsem uřízl háček, vyprostil a pustil kapra.Jdu vzbudit kolegu a nastává vyndávání háčku nikdy bych nevěřil jak drží protihrot, beru kleště a zkouším háček vyrvat než prst přijde k sobě a začne bolet samozřejmě že háček vyrvat nejde.Ve snaze rozříznout si prst čímkoli co mám u sebe, zjištuji, že říznout se když to člověk potřebuje není zas tak jednoduché. Kolega obíhá okolní rybáře jestli nemá někdo žiletku nebo něco hodně ostrého, se vrací z nepořízenou, přichazejí na řadu nůžky.Po vystřihání si do prstu malé dírky ve snaze objevit protihro,t kolega málem omdlévá, selhává i tento pokus.Nic jiného nezbývá než sednout do auta a jel jsem do nejbližší nemocnice.Mužu být rád, že se to stalo doma a né při nějaké zahraniční výpravě. Velké ponaučení berte sebou k vodě žiletky,skalpel nebo něco hodně ostrého samozřejmost je dezinfekce.V zahraničí bych to musel asi odsedět z háčkem v prstu.

Mad Carp - Profil | Pá 23.11.2007 18:14:59

Sjatkac-Mam uplne nachlup stejnou prihodu jako ty a stalo se mi to taky na pade.Akorat diru jsem si udelal do palce a misto pelety to byl loveckej salam :-))

Carlos - Profil | Pá 23.11.2007 15:05:29

Sjatkac - ® : mě díra v ruce ani moc nevadila, jen na fotkách držím ryby s jednou gumovou rukavicí a vypadá to blbě.

Sjatkac - Profil | Pá 23.11.2007 15:00:36

Carlos:no uvidim, beru to jako daň nešikovnosti a úspěchu, itak to stálo za to.Nejhorší, že dělám v kanclu a při psaní je to na hov*o, dělám překlepy, píšu kraviny :-)

Carlos - Profil | Pá 23.11.2007 14:53:33

Sjatkac - ® : pokud se Ti to stalo před dvěma týdny, tak nezoufej. Nedavno jsem si probodnul ruku nožem skrz, na plastice mi to sešili v pohodě ale taky necítím půlku prstu - nakrojil jsem si nerv. Dobrá zpráva byla, že prý se to SNAD spraví samo, špatná byla, že to prý trvá několik měsíců.

delkim - Profil | Pá 23.11.2007 13:16:35

v noci po pěti dnech bez pípnutí konečně záběr, já si ale na boku přeležel a odkrvil nohu, nechápu jak... vyskočím, chci udělat krok a padám na kolena a jen slyším tu jízdu... trvalo min. minutu než jsem se byl schopen postavit...

Miki - Profil | Pá 23.11.2007 13:10:56

Pánové přiznám se, že to co tady čtu je opravdu děsivé. Když dovolíte, přidám také něco neuvěřitelného co se stalo v Pardubicích na jezu.

Jedem můj dobrej kamarád jel z ryb z nedalekého slepého ramena, právě přes jez, když viděl a slyšel nějáký křik a lidi si ukazovali z jezu dolů do vody. Zastavil se tam a viděl, jak je malá pramička nemilosrdně stahována proudem k přepadu. V lodičce byly dva vojáci-vožralý na mol. Ten jeden se ale v poslední chvíli probudil a snažil se veslovat proti proudu. Bohužel byl proud silnější a lodičku vtáhnul a oba dva sjeli proudem přes přepad (který má rozdíl hladin cca 3,5m)do vývařiště. Lidi přeběhli na druhou stranu mostu a koukali, kde se kluci vynoří, ale dobrých 20 vteřin se nedělo nic, jen lodička se divoce motala pod zdymadlem. Pak se objevil první z vojáků a snažil se doplavat na břeh, což se mu podařilo. Ten druhý ale nikde. Když už to začínali všichni vzdávat, objevilo se jeho bezvládné tělo asi 50 m od jezu. Okamžitě mu do vody hodili nějákou starou, vodou kdysi vyplavenou dřevěnou paletu, které se přiutopený voják ochable držel a nakonec ho vytáhli z vody. Oba to přežili, ale všem doporučuji na lodičce mít záchrannou vestu, vyjíždět jen při dobrých podmínkách a hlavně NECHLASTAT.

vyky - Profil | Pá 23.11.2007 12:44:41

Tak sem jednou v létě na chalupě ještě jako kluk šel po obědě na vláčku - jen triko, tenisky, proutek, pár třpytek a kraťasy. Celkem nic nešlo a tak sem se vracel záhy domů. Člověk je od přírody línej, tak sem si 2 poslední použité třpytky dal jen tak do zadní kapsy u kraťasů s tím, že až dorazím domů, tak je přehodím do krabičky. No ale když sem dorazil na chalupu tak sem samo už nevěděl, že je tam mám. Unaveně sem dosedl na takovou tu strašně chlupatou pokrývku na sedací soupravě a ouha něco mi protnulo kraťasy, trenažéry i jak tušíte kůži na levé půlce. Zařval sem jak magor, přilítla matka a uviděla mě, jak v podporu ručmo v připosrané pozici levituju nad sedačkou. Po krátké poradě se sousedem, kterej taky přilít jak gripen mi z batohu vyndali peán a vyprostili mě. Obešlo se to bez větších následků ale sranda to byla.

Sjatkac - Profil | Pá 23.11.2007 11:51:16

x.v.a.s.a :mě se stalo před 14 dni na Pádu něco podobnýho-hned první den,jeli jsme celou noc durch,potom shánění papírů,kýblování metráku krámů k vodě,loď na vodu,stavění tábora,mapování dna a konečně pozdní odpoledne se chystáme na první zavežení.Nevim jestli to bylo způsobeno tim,že jsem nespal cca 50 hod nebo pár pivama,co jsem před tím vypil nebo obojím.Zkrátka když jsem se jal odborně půlit mamutí pelety,za účelem zamoření flíčku na chytání smrádkem co láká kapříky,nenapadlo mě nic lepšího než vzít peletu do ruky a zarazit špičku funglnový,pěkně špičatý a hlavně vostrý kudly do dírky uprostřed.Dál to bylo rychlý-peleta chvíli vzdorovala,tak jsem přitlačil,načež pukla a nůž zajel do ukazováčku.Byl to takovej fofr,že jsem ani necítil bolest.Rychle jsem vybalil kapesník a prst stáhnul,ve snaze zastavit krvácení.Po chvíli se mi zdálo,že je to stažený moc,že prst necejtim.Bohužel ho necítím do dnes,rána nebyla velká,ale hluboká a zřejmě sem si fiknul nerv.Na nějaký šití je asi pozdě,srostlo to,bohužel nervy ne.Mám do smrti vzpomínku na Pád,nic moc,divnej pocit,necítit vlastní prst.Pro stejný voly jako jsem já-když půlíte pelety,dejte si je na zem,lepší ztupená špička nože,než nervy v kýblu :-)

Haborym - Profil | Pá 23.11.2007 9:58:14

a ještě jedna ale kámošovo, bivakujem na přehradě, trošku se v noci popíjelo takže, ráno nahazujem a chrápem, kámoš záběr, jenom tak pootevřu očko abych sledoval situaci, když sem viděl co se děje otevřel sem i druhý a posléze i hubu protože to stálo za to :)), ten vůl si přeležel levou ruku, záběr zasek, ale levačku vůbec neovládal a snažil se s ní navíjet, a řval Hanzi voe já nemůžu navíjet, tentokrát sem se nasmál já :)

Haborym - Profil | Pá 23.11.2007 9:48:19

Podzimní večer před lety, na ryby sem jezdil na Simsonu, krásnej žluťák mimochodem :). Sedime s kámošem do tmy u přehrady na dost strmym břehu, balíme, najednou vidim jak se něco kutálí z kopce do vody, snažim se poznat co toe, najednou se v plexiskle odrazí měsíc, kurva helma. Jakmile dopadla na hladinu nabrala a pokračuje. Skáču za ní po nohou doufajíc že tam nebude taková hloubka, ale jak to tak bejvá pod strmym břehem to de do hloubky ještě strmějš, sem po krk ve vodě, ale helmu se chyt. Kámoš se může posrat smíchy, ani neni schopnej mi pomoct vylízt. Jedem dom, kámoš na fichtlovi, já na símovi, kláda jak prase helmu samozřejmě na zrcátku. Před garáží máme takovej menší kopeček dolu, sjíždim k vratum, jak sem celej mokrej, sklouzla mi nohoa z brzdy, narážim do vrat přednim kolem a setrvačností vercajku samozřejmě i hlavou na kerý nemam tu helmu. Musel sem se smát sám sobě :)

x.v.a.s.a - Profil | Pá 23.11.2007 9:47:50

No taky něco přihodím z mých začátku lovu na boilie.Byl krásný podzimní den a já seděl u nás na štěrku.Kapří docela brali a já chtěl po jednom ze záběru vyměnit kuličku.Boilii bylo trochu tvrdší..tak sem přitlačil na pilu a zabral jsem.Jehla projela kuličkou,ale nezastavila se.....projela mojím palcem a zastavila se o nehet.Snažil jsem se ji vytáhnout ale ta jehla se chytnula a né a né ven.Docela to bolelo...Nechal sem pruty pohlídat od známých a já uháněl k doktorovi do vedlejší vesnice.V čekárně sem si sednul v palci zapychlou jehlu a na ní boilíí:-)Doktor se mě vysmál jehlu skalpelem vyříznul a mě tady tu příhodu připomíná 1,5 cm dlouhá jizva na palci.

Maxwell - Profil | Pá 23.11.2007 9:09:59

Forest 1 :no fuj,smát se cizímu lidskýmu neštěstí ! :-))

Forest 1 - Profil | Pá 23.11.2007 8:59:58

Maxwell - ® pardne jsem se zasmal,dekuji hned se me bude lepe pracovat

Maxwell - Profil | Pá 23.11.2007 8:50:16

Krásné podzimní ráno,začíná svítat mlha se jen tak válí kolem.Všude je naprosté ticho,které přerušuje jen občasné kváknutí kačeny,nebo žáby.Vychutnávám si tento krásný okamžik,protože jich nemám mnoho,skoro zžívám s přírodou.Jsem v absolutním rauši,když se ke mně nečekaně,velmi tiše připlížil zezadu myslivec.Vypáli dvě rány z brokovnice ze vzdálenosti jen pár metrů za mnou.Již po první ráně,jsem se připosral a kdybych nebil připosranej a on ozbrojenej,asi bych ho i zabil.

Aiwen - Profil | Čt 22.11.2007 22:15:44

Carlos: normálně sem se taky málem posral, ale tedka smíchy z toho tvého příběhu :-))) Fakt gratuluju, super zážitek :-))) Nic ve zlém ;o))

Carlos - Profil | Čt 22.11.2007 21:58:47

Taky jsem před několika lety musel jít na velkou pod hráz, prolez jsem hustým křovím a sed si k plotu nějakého starého neudržovaného sadu. Najednou se ozval strašnej dupot a funění, kouknul jsem skrz dřevěný shnilý plaňky a vidím divočáka velkýho jak kráva, jak se řítí přímo na mě. Kdybych neměl už stažený kalhoty, určitě bych se leknutím posral. Ta hora masa ale u plotu zastavila a dožadovala se drbání - byl ochočenej a ten sad byl jeho výběh ale to jsem se dověděl až po několika dnech, když jsem to všude vyprávěl.

SAHIB - Profil | Čt 22.11.2007 20:31:40

zapoměl jsem dodat,že to bylo 7.12,...

SAHIB - Profil | Čt 22.11.2007 20:31:06

před třemi roky na 5 ha rybníku,parádní vláčka,oblečen v teploučké kombinéze,zimní "kozomrdy"až pod kolena s kožíškem na drc,vláčku v ruce a vláčím na panelech...kámoši:nezapomeň tam padnout - nebojte,nejsem nouma.
He-he,dopověděl jsem,pod nohou byl klacík,já ho chtěl odsunout-převalil se mi pod nohou a zajel jsem do vody,jen krka čepice na kukuči mi čuměla,samožřejmě 15 smíchy "připosraných" chlapů s klacka na káču se mohlo uválet smíchy...

Martin... - Profil | Čt 22.11.2007 20:18:58

Byl jsem v Ostravě na návštěvě a jeli jsme na ryby na Pilíku...Ryby mě vcelku brali a najednou mě chytlo sraní...tak jsem vzal papír a šel pod hráz...sednu a tlačím a najednou cosi okolo mě lítá a doráží to na mě...vyletěl jsem odtamtud a ani jsem si neutřel prdel a sršeň pořád za mnou...Nakonec mě hryzl do hlavy a mě se udělalo zle...ještě me tam byli autem a známý je lékař takže jsem to odnesl jen s prášky

Tomi SR - Profil | St 21.11.2007 19:54:48

Ja som sa minulú sobotu na rybach šmykol, ked som niesol kapra a udicu hore brehom, bolo mokro q ja som sa šmykol a padol som na ruku a odnieslo si to rameno