jaké maso má amur ??

Chytil jsem amura, a vzal jsem ho domů. Nikdy jsem ho nejed, taky to byl první, kterýho jsem vzal. Můžete mi říct, jaké má maso a případně poradit nějaký vyzkoušený recept ? Díky.
Autor diskuse: pepi - Profil , 11.9.2006 všeobecné - ostatní

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 16:28:11

Bulk> hm tak to tady nemám ale seženu

Bulk - Profil | Pá 15.9.2006 16:24:04

zany8999: nějaký sladký zákusky, grilovaný masíčko,....

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 16:22:03

Bulk> vrrrrrrr tak co máš za přání třeba to mám na fotce ale né žádné slemejše a tak.

Bulk - Profil | Pá 15.9.2006 16:10:30

zany8999: Mě takovéhle podobné závitky na rautech moc nechutnají

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 16:07:55

mikdandy> jak říkáš v jeho době to byl správnej člověk na správným místě...jenže čas je proti no..

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 16:06:29

Bulk ještě by sis dal co třeba celej raut???????????co ty na to..hm..jestli jo tak tady je...

mikdandy - Profil | Pá 15.9.2006 15:50:01

Zany8999- Pan Nodl bejval jednicka driv, ted uz mu trosku ujel vlak, ale to neva:-)) JInak vsechna cest pred nim co dokazal zmenit v pomerech studene kuchyne, ale jak rikam cas je previt...

Bulk - Profil | Pá 15.9.2006 15:46:49

zany8999: vinikající to asi nebude :-)

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 15:33:04

Maty čučni na tohle...je jednoduché a vinikající

Ervin - Profil | Pá 15.9.2006 13:38:16

Sice jsem po obědě ale AMURA bych si dal .Podobné pečení jako candáta.Byl pečený v celku na zelenině podlívaný vínem. Byl výborný.Nebo vyměnit to víno za pivo!Nedělal bych si s toho udělání těžkou hlavu.Dobrou chuť ti přeje ERVIN.

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 13:28:13

jasně já mám i další foto i pana Nodla a celej raut

Maty - Profil | Pá 15.9.2006 13:13:58

Zany: pokud je to vykoštěné, pak je to v pořádku :) jak jsem říkal, z fotky to není patrné

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 13:12:11

a neříkej že se ti to nelíbí..:-)))))))))

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 13:11:16

je to foceno telefonem.tušim že ta ryba byla vykoštěná .a krájené to bylo z toho duvodu aby si mohli učastníci ochutnat a vypadá to mnohem líp a je to plněné nějakou směsí ze zeleniny ale přesně to nevím..

Maty - Profil | Pá 15.9.2006 12:36:15

zany: fotka není příliš ostrá, ale podivný to způsob porcování ryby :)

zany8999 - Profil | Pá 15.9.2006 12:33:12

maty> kouni na tohle autor Pan Nodl ,já a kamoš .ještě mám další foto

karelc - Profil | Pá 15.9.2006 12:11:42

black: na vykříčníkový anonymy většinou nereaguju, ale protentokrát udělám vyjímku. Zkusils někdy rozříznout amura (kapra) od řitního otvoru k hlavě? Jesli jo, tak sis asi všiml, že ten "spodek" není stejný maso, jako za hřbetem. Je to (zejména u starších jedinců) hlavně tuk. Proto doporučuju to odřezávat.

Otázkou potom je, jestli ti připadá např taková vepřová krkovička tučná. Někomu ne, mě jo. Stejně to je i s amurem a kaprem...

Jestli se tu nebavíme jen o subjektivních pocitech...

Každopádně pupek u amura odřezat, maso je pak lepší (i když stejně není nic moc)...

black | Pá 15.9.2006 12:03:09

karelc :říkáš,že amur má tučné maso?)))))))
tento názor slyším poprvé.asi jich budeš muset lapnout a ugrilovat mnohem víc)) lovu zdar a dobrou chuť!!!

Bachy - Profil | Pá 15.9.2006 11:35:41

Bosanac - Myslím, že kmín tu chuť ryby spíš vylepší než znehodnotí. :o)

karelc - Profil | Pá 15.9.2006 9:54:34

pppp: doporučuju, co mi chutná. Amura na grilu jsem snědl nejednoho, upečenýho v troubě taktéž, smaženýho ne, bo smaženky moc nemusím.

PS: Rozdíly ve zkušenosti s tučností můžou být revírem. Btw, i kapr, když se mu neodřeže špek na břiše, je pro mě dost tučnej a "smrdí". Rozhodně nejsem takovým rybářským neumětelem, abych si pletl amura a tolstoje, jak tu někdo psal :-))))))))))

Bosanac - Profil | Út 12.9.2006 15:52:46

Sadlo a ryba jen v pripade prestrle ryby kdyz chces zabit smrad z kapra, amura, nebo jine ryby s chuti bahna . To same je kdyz das na candata, pstruha , lina kmin a jeho prirodni chut znehodnotis .

viko | Út 12.9.2006 15:42:15

amura pokud možno nalož na 24 hod do česnekového nálevu/nakrájeneho na podkovy/ pak mírně nakořenit grilovacím kořením a nejlepší je pečený na roštu na dřevěným uhlí

Moravák - Profil | Út 12.9.2006 12:28:16

Známý (původem z Thajska) který žije ve Vídni ho hodnotí jako nejlepší rybu, když jsme byli v nějaké speciální restauraci, kde byl na jídelním lístku místo písmenek rozsypaný čaj a jako pedkrm nám donesli vařené kuřecí nožky (paprčky) s omáčkou (chutnaly výborně), servírovali jako jeden z chodů amura na zázvoru - celkem se to dalo (na sádle bych si ho dal raději) a jako pochoutku považují oko (na pohled nic moc), chutná to jako oslizlá chrupavka. Amurek má masa dosti, najezte se do sytosti.

Amurek - Profil | Po 11.9.2006 13:39:51

Podle mně má amur lepší maso než kapr tak že od doby kdy jsem ho zkusil mám na vánoce amurka i když mi říkají že jsem kanibal.

MrKos - Profil | Po 11.9.2006 11:05:49

pepi: a není to náhodou praktický rádce mladého felčara? tenkrát dělali mazání na kolena také kde z čeho :-)

pepi - Profil | Po 11.9.2006 10:33:03

Děkuji všem za rekce, teď vím , že amur má maso dobré, možná lepší než kapr. Jenom nějaký ten recept kdyby jste vyšťrourali. Myslel jsem nějakou specialitu, třeba amur po zámecku, amur podle paní starostové, amur se šalvějí a td...
A propo, brácha našel tuhle na půdě nějakou letitou kuchařku z doby Magdaleny Dobromily Rettigové, a tam je spousta receptů na úpravu ryb. Jenže kámen úrazu je ten, že naprosto všechny recepty začínají slovy : "Vezmi rybu, vykosti, očisti, nakrájej na kousky a stluč ve hmoždíři". Takže tato kuchařka mi moc nepomohla, prakticky všechny ryby tlučou ve hmoždíři a dalaj z toho něco jako karbenátky.

MrKos - Profil | Po 11.9.2006 9:48:57

... rybu na sádle jsem jedl jednou a bylo to skoro až nechutné... sice si také myslím že proti gustu žádný dišputát ale troufám si tvrdit že sádlo naprosto změní výslednou chuť ryby...
a k otázce: amura jsem pozřel také jen jednou ( ne na sádle ) a bylo to poživatelné... velkého množství tuku jsem si nevšiml... možná by se to dalo po této stránce srovnat s kaprem...

xycht | Po 11.9.2006 9:45:14

Jak píše mirmen, šup s nim do udírny :-) Ale nebál bych se ani úpravy, kterou jmenoval strejka...

strejka - Profil | Po 11.9.2006 9:40:33

dle me je amur o dost chutnejsi nez kapr, u prerostlych ryb to ale zadny zazrak nebude, klasicky jsme ho obalili v mouce s paprikou a osmazili, dobre to bylo...