Vltava v Praze

Dobry den.Prosim o radu a nejakou tu zkusenost z vlavy v prazskych Modranech.V zari se tam stehuji a nevim kde a na co chytat. Jde mi o lov kapru na boilies nebo lov sumcu.Vim ze kazdy ma nejake to svoje misto a neprozradi ho,ale kazdy typ ci rada se mi bude hodit.Diky za odpovedi....

xof | Čt 10.8.2006 10:14:29

Jiří Špinar:Nemusíš se bát, že by Vltava byla bez kaprů.Na Labi budou asi větší kapři, jestli ti jde o trofeje a né o maso:) Ale zase na druhou stranu, není na Vltavě takový tlak kaprařů, jako na Labi.Chytám na úseku od Podolí k železničnímu mostu a nebojím se, že by jsis tam nějakej ten flek nenašel:)

Dopyta - Profil | Čt 10.8.2006 9:02:33

Můj kolega Praha centrum: 14,5 kg míra: 86 cm uloveno na: Ultra Red&Fish/AK Ananas N-BA

Jiří Špilar - Profil | St 9.8.2006 21:18:36

Tronda: Diky za info!! No i na Laby jsem si musel najit svoje mistecka a taktiku lovu a na Vltave to asi bude stejne,ale dik, moc si mi pomohl!!

Tronda | St 9.8.2006 13:15:32

Fousaty se chytaji hodne na soutoku, lepsi ale mit lodku. Ty kapri nad 60 tam urcite jsou ale par let zpatky jsem je videl tahat pod jezem - bohuzel ten chlapik chytal zase z lodky. Nicmene bych spis asi chytal pod jezem. Pokud budes krmit tak mozna budes mit problem s obsazenim zakrmeneho felku nekym jinym.

Jiří Špilar - Profil | St 9.8.2006 13:12:14

Jde mi predevsim o lov na boilies.Da se tam chytit i neco vetsiho(nad 60cm)? Vubec to tam neznam.jezdim na labe kolem Pardubic a Vltava je pro me uplne neznama. Taky bych chtel zkusit nejakyho fousatyho..jak je to tam s nima? diky

Tronda | St 9.8.2006 13:03:14

jo a dobry misto je pod jezem na pravem brehu kde nad vodou konci trubka, protoze ve vode je ta sama kde konci spousta sladkych veci z cokoladovny. Chodi tam jeden chlapik kterej tam napraskal kapru hafo na bramboru.

Tronda | St 9.8.2006 13:00:06

Nad jezem se da chytat temer vsude breh od Modran je pristupny. U brehu je plno vazek z kameni. Pred zimou jdou hodne nad jezem kapri, protoze se stahuji z chladnejsi Berounky do Vltavy. Loni to tam vypadalo jak na zavodech. Na druhy breh musis preject autem nebo si to preveslovatg lodkou pokud mas moznost ale v tom pripade je zase zbytecnost lezt z ni na breh. Primo pod jezem se da chytat na plavku, chodi tam par rybaru pravidelne. Dal od jezu po proudu je regulovany breh kde budes mit problemy se zapichnutim vydlicek - samy kameni takze potrebujes stojan nebo trojnozku. Od golfu je normalni breh ale spis se chodi chytat az k takovy maly zatoce kde kotvej hausboty. Je to kousek od zeleznicniho mostu. Dal jsem nikdy nebyl.

KóĎA - Profil | St 9.8.2006 12:52:03

loni jsem tam byl za silného podstavu a chyceno každý den okolo 25 kapříků (do 50). Feeder, chytáno s krmítko okolo 60 g. Táhne to fakt hodně

Haninka | St 9.8.2006 11:51:27

Já v Modřanech bydlím a zkoušela jsem to několikrát od vlakového nádraží směrem na Zbraslav (úsek asi 2km). Nebylo z toho nic, řeka je tu moc proudná i když máš těžké krmítko a je méně vody. Za půl minuty ho máš o 150 m dál. Jinak tam jsou menší tůňky, ale totálně zarostlé rákosím (ale jednoho rybáře jsem tam viděla). Asi je lepší chodit na Berounku. Ale ber to jako názor pokročilejšího začátečníka.