denní doba lovu na MP a P vodách?????

bdím či spím, chtěl jsem te%dka v září na pstruhovku, bylo 16,30 hod říkém akorát čas, perfektně stihnu večerní zběr. Ale jelikož jsem byl letos tak 5x tak jsem mrknul do řádu do kolika se vlastně chytá a ouhle. Brrrr P do 18 hod co to je ??????? (východní čechy) pardon východní česko - :o)))
Autor diskuse: sendwich - , 8.9.2001 muškaření - RŘ, MO, svazy

pike | Čt 13.9.2001 8:18:07

No abych argumentoval i jinak, ne vzdy je nutne nadavat na vedeni mistnich organizaci, vetsinou za to muze clenska zakladna. Ja na schuze chodim pravidelne, tak vim co se tam deje. Nase vedeni se snazi zarybnit reku Moravu puvodnimi druhy jako je ostroretka, parma a tloust {dokonce na schuzi MRS prosadil vybor navrh, at se parmami povinne zarybnuje i vyse] a treba na posledni schuzi jsem vyslechl pri diskuzi navrh od jednoho rozhorceneho clena, at se tyto ryby prestanou vysazovat, ze je pak min vysazenych kapru - co k tomu dodat? O tom ze zmeny udelat jdou, svedci dalsi navrh jednoho clena, ketry navrh miru stiky zvysit z 55 cm na 60 cm, zduvododnil to, schuze to odhlasovala, vybor organizace to pak prednesl na celozsvzove shcuzi MRS, kde se njavrh zapracoval do radu a rok na to platila na revirech Uher.Hradiste mitra stiky 60 cm.

sendwich | St 12.9.2001 21:33:33

odpověd na 1 mail:
Vážení pane.
Dovolte abychom Vám zodpověděli na Váš dotaz ohledně denní doby lovu na MP a P vodách. Denní doby lovu uvedené v rybářském řádu vychází z prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 103/1963 Sb., v platném znění, kde v §40 jsou jasně stanoveny denní doby lovu ve vodách pstruhových. Rybářsky řád tedy vychází z dosud platného zákona o rybářství č. 102/1963 Sb., v platném znění a jeho prováděcí vyhlášky. Pokud máte ještě nějaký dotaz, velmi rádi Vám naň zodpovíme.
odpověd na 2 mail:
Vážení pane.
Dovolte abychom Vám mohli opět odpovědět na Váš dotaz ohledně rybářského
řádu. Rybářsky řád podléhá schváleni MZe ČR. V roce 2000 byly ČRS navrhnuta
denní doba lovu v uváděném znění, která byla následně schválena a platná v
roce 2000. V roce 2001 se znění denní doby lovu na vodách pstruhových
vrátilo v souladu se zněním prováděcí vyhlášky o rybářství č. 103/1963, v
platném znění. Doufám, že tahle odpověď je pro Vás dostatečná. Do ukončení
rybářské sezóny v roce 2001 Vám přejeme hodně rybářských úspěchů.

Martin M. - Profil | St 12.9.2001 18:25:45

Knecht> zrejme podle casu vysilani serialu na Nove.

LEVIT - Profil | St 12.9.2001 18:23:46

Knecht: To je přece jednoduchý! Dědové ve svazu už v šeru na nic stejně neviděj, tak co by chodili od vody jen oni. To přece musejí jít všichni, ne?
Ale upřímně: omlouvám se všem starším rozumně smýšlejícím členům a vedení ryb. svazu. Koneckonců, určitě tam nejsou jen samí starší lidi. Ale přece jenom - když jdeme do evropy, nemuseli bychom se od ní v tomhle vzdalovat, ne?
Nicméně těmito mírnými výtkami a náměty k přemýšlení naše vedoucí kolegy asi nepřivedeme, tak co se takhle nějak angažovat? Jinak si tam po sobě stejně dosaděj mladou, nicméně stejně či ještě hůře smýšlející krev...

Knecht - Profil | St 12.9.2001 10:17:13

HNUS! Ja to taky nechapu... Porad se s tema casama nejak sachuje. Rok co rak! Ono i to chytani na MP, kde to (VC, nevim jak jinde) taky o hodinu skrouhli. A pritom v zari je po setmeni nejlepsi chytani (candati, hadi...i kapri!) Porad jeste nechapu, jak se ty doby lovu ustanovuji. Vite to nekdo?

sidlo | Út 11.9.2001 9:53:29

Chachar> tu bych mu musel napsat, tady se nevyjadri i kdyz pozorne cte.

Chacharius | Út 11.9.2001 8:58:32

sidlo: KK nepujde prece proti tem, kteri mu schvaluji ci toleruji jeho nelevne vylety ! Radeji na to vymysli nejaky blabol, aby to zduvodnil.

Vlada S. | Út 11.9.2001 8:48:32

sidlo> Já jsem taky jeden z těch co jen plká, prostě nevěřím tomu, že by šlo něco z mé strany udělat. To se musim vždycky hodně na...., abych šel do něčeho po hlavě co považuju za předem prohraný.

sidlo | Út 11.9.2001 7:39:07

vlada> zkus zatlacit na vasi organizaci at se pokusi neco udelat s timto omezenim a uvidis odezvu, teda alespon u nas kde z 900 clenu se vyda pet P povolenek nemam proste sanci, aby se nejakym zpusobem angazovali a predstava ze budu psat na CRS mi propada jak noseni drivi do lesa. Celkem by mne zajimalo co na to nas velky mag K. Krivanec muskar telem i dusi, ze se mu nezajida jit od vody v sest.

Vlada S. | Po 10.9.2001 16:59:04

sidlo> jo to když bylo na pstruhovce zakázaný chytat s více trojháčky tak jsem je taky nesundaval a říkal jsem si, že takovou blbost budu ignorovat, "vždyť ty Rapaly bez toho nepracujou tak jak maj". Ale pravdou je, že je to takový typický čecháčkovství, hledat důvody proto proč dělat něco jinak, než jak je stanoveno, zdůvodňovat něco tím, že je to blbost a ta se přece dodržovat nemusí. Když má něco stanoveno Švéd nebo Němec (pokud zrovna není na návštěvě v Čechách) tak to prostě dodržuje i když je to ptákovina a třeba se snaží udělat něco proto, aby nastala změna. My radši plkáme, ale že by pro to někdo něco udělal (míněno pro změnu) to ne. Pravda jde to odshora a člověk se chová tak jak ho to učí ti výše postavení, ale možná by to šlo i naopak? (hezká myšlenka, které sám moc nevěřím)

sidlo | Po 10.9.2001 12:49:13

tak se vyser na rad, at mi nekdo prijde z vody vyhodit, fajn dostanu prestupek, ale zachytam si a priste zas. rybu po sesty nevezmu pred tim jen kdyz potrebuju a nakonec kolikrat potkam RS, proste du tam kde neni moc lidi. jiste kdyz to bude nejake strejc co prave vylez z hospody s tim ze po ceste domu se stavi okolo reky buzerovat tak s takovym se nedohodnes, ale jinak snad nebude problem.

ViktorS - Profil | Po 10.9.2001 10:45:45

Omezení denní doby lovu dost dobře nechápu. Většinou, když odcházím od vody po setmění, tak jsem poslední. Na malých vodách nikdo v noci nechytá a na velkých s tlakem rybářů ať funguje rybářská stráž. Na pstruhovce je to neštěstí, zvláště pro nás začátečníky. Ryby sbírají za soumraku, chytat už nemůžu, a tak se nedovím zdali by brali právě moji mušku a nenaučím se ani zareagovat na záběr. A ještě k tomu voda bez ryb. Sportovní rybolov jako vyšitý. Kdy už i u nás konečně začne platit "SPORTOVNÍ". Chodím k vodě relaxovat ne decimovat rybí osádku, jak mnozí funkcionáři předjímají.

vráťa | Ne 9.9.2001 7:50:49

sendwich> se nediv, triploidi jsou v kurzu a bude co čim dál tim horší. Když se každej dovolává Poličky, tak ji má mít, dobře vám tak.

sendwich | Ne 9.9.2001 7:27:02

JVC - tak to nasazovaní s těma rybama je u nás taky velkej problém, každý rok si naše představenstvo odsouhlasí, zakoupení pstruha D. tzv. klecáka, to je ten co nemé ploutve. A vysadí si ho do řeky na úsek 150 m fuj tajbl - co je na tom nejhorší je že ta celá sranda každý rok stojí 40 000,- až 60 000,- fuj.....

JVC - Profil | So 8.9.2001 20:41:45

Nejhorsi je to ale v srpnu. Ryby sbiraji kolem pul desate a ty musis v devet skoncit. Hlavne, ze se muze chytat na polomrtvou rybku a ze si strejci ve vodach mistniho vyznamu nasazuji ryby pro sebe. :-(

vráťa | So 8.9.2001 11:03:36

Je to svinstvo non+ultra, ale nepleteš se.