globalni sraz - kapraři

Co chcete, aby se řešilo na srazu, který si bere za úkol vyvolat a odstartovat konečně nutné změny.
Pište prosím Vaše návrhy řešení a pokuste se vybrat pět zástupců, kteří budou obhajovat Vaše požadavky na srazu, který se bude konat ke konci tohoto roku. Děkuji
Autor diskuse: Kocháč - Profil , 3.8.2006 kaprařina - ostatní

Kocháč - Profil | Po 5.2.2007 16:00:48

pupak :o)))))

pupak - Profil | Pá 24.11.2006 11:41:45

švec - a jeje tak je to jako se vsim na netu, hezky potichu to vysuni do ztracena . . .

švec - Profil | Čt 23.11.2006 20:14:09

pupak:fše se fčas dozvíš.

pupak - Profil | Čt 23.11.2006 12:39:46

Kocháč - nejak to tu vysumelo do ztracena, kdy ze se bude konat ten sraz???? . . . nebo se konat nebude????

Miloš_Dia | Út 12.9.2006 10:21:24

kocháč:
nech to na CW, tam tě poučíme.

Kocháč - Profil | Út 12.9.2006 10:05:31

Rici - ® : jasně, že si provozovatel ohlídá, páč jinak přijde na buben a jedná se o podnikání v tržní společnosti. Jen jsem seděl na fišlách a plkal s RS jedné MO. Svyz jim dluží za ryby, který si vypěstovali, páč to klukům nějak nevychází. Chtějí jim zaplatit, až vyberou povolenky na další rok. Jenže ta kulička se tak trochu nabaluje :o) Hospodaření by mělo být přeneseno na jednotlivé MO a ne centrálně kurwené.
Jde se nekde dostat k rozvaze svazu? třeba za rok 2005?

Miloš_Dia - ®: pro divoké podnikání nejsem. Musí být nastavena základní pravidla.

Miloš_Dia | Út 12.9.2006 9:57:33

Kocháč:
Byzna je byzna - viz. bod 5 ....

Rici - Profil | Út 12.9.2006 9:57:29

Kurva, Miloš byl rychlejší, ale stejně ti sem dám své připomíky, které jsou v podstatě co píše Miloš jenou větou:-))
Máš tam řekla bych několik rozporů:
Jestliže bude bod 5 což je rozumné, tak bod 1 je aut, protože si to provozovatel ohlídá.
Bod 2 si ohlídá 100% taky.
formulaci k bobu 3 moc nerozumím, ale souhlasím s tím, že měla být podpora původních druhů.
Bod 4 si ohlídá provozovatel taky.

Kocháč - Profil | Út 12.9.2006 9:49:21

Miloš_Dia - ® : je to jen změť myšlenek.
K bodu 3. vadí mi i to, že soukromníci naperou bazén kaprem a potom prodávají povolenky ( maso) Byl jsem svědkem takovýho zacházení s rybou, že to bylo k blití. Nechápu, jak může dement co si půjčí prut od kámoše chytat ryby. A majitel mi na to řekl jen, že si to maso zaplatili a že se snaží hlídat ty velké, ale nedělá to kvůli rybě, ale byzně - lákadlu.

Bod 5. je zásadní, ač na posledním místě, tak nejdůležitější.

Miloš_Dia | Út 12.9.2006 9:45:07

Kocháč:
pokud by měl platit bod 5, pak předchozí body postrádají smysl.

Obzvláště bod 3 se ti fakt povedl, už jsi jako Urban.

Kocháč - Profil | Út 12.9.2006 9:25:11

Včera jsem si poskládal myšlenky: co sere mě a co bych chtěl změnit: všechny reakce i ty, že jsem kokot beru

1.Rybář nemůže odnést od vody víc než si zaplatil - má to návaznost na hospodaření a v podstatě se jedná o okrádání sportovních rybářů.
řešení - jednoznačně horní hranice počtu odnešených ryb na povolenku

2. Nedokonalá kontrola RS, bratříčkaření, nevzdělanost, konec amatérského koníčkaření
řešení - profesionální RS, ne z MO(oddělení policie) s pravomocema vstupu na soukromé pozemky.
Tvrdé postihy.

3. Soukromé revíry a jejich tzv. podnikání
jednoznačně nutnost revíru, schválený zarybňovací plán a kontrola.

4. Nedostatečné akceptování vývoje rybářského sportu. Dá se mluvit o dobách lovu, sportovním pojetí, co je to šetrné zacházení s rybou, povinná výbava ( odpadkový pytel,u určytých druhů ryb horní hranice míry a s tím spojená podložka,......)

5.Nutná decentralizace moci svazu a přenesení odpovědnosti na menší celky ( Mo, soukromníci, sdružení) Tržní hospodářství od A do Z.
Tedy samostatné rozhodování, na plný úvazek odpovědná osoba. Povolenky vydává každá organizace na svoje vody. Jednoduše nechat fungovat trh, nabídku a poptávku.

Kocháč - Profil | Čt 7.9.2006 15:44:57

Xaxajláma - ® : tvoji vizi považuji na hodně dlouhou dobu nereálnou. Co by se mělo stát, aby lidi na soukromácích nebo i svazovkách nezacházeli s rybou jako prasata? Když je to jedno majiteli revíru ( hlavně že zaplatí) a o šetrném zacházení s rybou na svazovkách a přísnosti RS si taky nedělám iluze.

Xaxajláma - Profil | Čt 7.9.2006 12:41:20

Kochac: zakon ma, dle meho nazoru, upravovat zakladni ramec navazany na spolecensky, eticky a tradicni zaklad daneho statu. Soucasti by samozrejme mela byt i perzekuce nejzavaznejsich prestoupeni techhle norem. Ostatni necht se upravuje na miste (lokalita, region), vcetne bezneho soudnictvi. Pri zkostnatelem mysleni vetsiny obyvatelstva vcetne pravnickeho, soudnickeho a statne-exekutivniho, kdy vsichni potrebuji vsechno do mrte popsat a na tom se pak otaceji, jako kdyby nebylo nad slunce jasne, jaky smer ten ci onen nabral, tuhle vizi povazuji zatim na delsi dobu za nerealnou. A taky je z ni patrne, ze jsem liberalni clovek.

Kocháč - Profil | Čt 7.9.2006 10:59:19

Miloš_Dia - ® : tak fčíl už to gómu, rozmrdáme stát :o))) anarchie, ryby fetí od globzně

Miloš_Dia | Čt 7.9.2006 9:07:47

Kocháč:
Ne, zákony jsou nástroje kterými se stát nechává veřejně korumpovat od daňových poplatníků, dopředu a cash, a za odměnu jim za to dává pěkně pokouřit buzeraci.

Kocháč - Profil | Čt 7.9.2006 7:37:33

Xaxajláma - ®: A co zákony? To je taky buzerace, která vede ke korupci?

Xaxajláma - Profil | St 6.9.2006 19:50:21

Kochac: probuh, uz si zvykni na to, ze je clovek individualne odpovedny ... musi byt pritomno vzdelavani a to siroce dostupne (ted nemyslim bezne skolstvi, ale aktivitu provozovatelu) .... zkousky, papirovani a buzerovani nevede ke zlepseni, maximalne tak ke korupci a cernemu byznysu

LudaT - Profil | St 6.9.2006 12:34:53

Kocháč: tak na ten tlak se ptáš nesprávné osoby, to ví jen má hezčí polovička. :-)

Kocháč - Profil | St 6.9.2006 12:27:12

LudaT - ® : jasně, že plácáme, ale tím člověk občas k nějakému názoru dojde nebo si minimálně cosi ucelí. Musím odjet na KD, ale vrátím se. Jinak si matně vzpomínám na plán společné chytačky. Pořešíme, pokecáme :o) Jestli nebude moc velkej tlak na lože ve tvé nepřítomnosti :o)))

Miloš_Dia | St 6.9.2006 12:26:33

Kocháč:
Zkoušky ? Si děláš kozy, ne ???

LudaT - Profil | St 6.9.2006 12:22:16

Kocháč: já nejsem vcelku proti, ale problém nejsou podle mě zkoušky, ale lidi. Každej člověk je zodpovědný za svoje jednání. Když jdu do lesa na procházku taky nechci zkládat zkoušky z "luftování po lese", abych věděl že nemám dělat bordel, rozdělávat ohně, pucovat šamponem auto, házet po srnkách šutry atd.. Kdo bude chtít prasit ten prasit bude a žádný zkoušky mu vtom nezabrání, je to v lidech. "-) Nicméně my dva to tady nevyřešíme, takže je to jenom mlácení prázdný slámi a žádný řešení nebude nikdy ideální.

Kocháč - Profil | St 6.9.2006 12:11:13

LudaT - ® : Myslíš si, že by nebylo na škodu, kdyby rybář musel vědět něco z první pomoci, něco o přírodě ne jen té co se vztahuje k vodě, ale i o chráněných stromech a živočiších. Když seš na rybách tak jsi v přírodě a měl by jsi vědět jak se k ní chovat. Znát všechny důležitý tel. čísla. Když se děje prasárna, tak se nebát zavolat policii a nebrat to jako bonzování, ale starost o prostředí. Možná to trochu přeháním a bude to vypadat jako umělé vytváření pracovních míst, ale někam by to vést mohlo. Věřím, že né třeba do prdele :o))

LudaT - Profil | St 6.9.2006 12:02:17

Kocháč: tomu bych docela rozuměl, ale pořád nevím k čemu ty zkoušky. Copak dnes se u státních vod nedějou různý prasárny, a zkoušky mají všichni, nebo alespoň většina:-).Chce to jak říkáš kontroly a tvrdý postihy, pak už bude v zájmu každýho aby si zjistil (například ze zadní strany zakoupené povolenky, nebo krátké přílohy) co může a co ne. Například pokuta cca 15000,- už odradí lecjakýho lajdáka. A poznávání ryb je kapitola sama o sobě, když něco nepoznám tak to pustím, stejně jako houbaři, taky se jim může sakry vymstít když si vezmou houbu, kterou neznají na 100%. Navíc kaprům stříhaj fousi i lidi co poznají karase od kapra. :-)

Kocháč - Profil | St 6.9.2006 11:52:28

LudaT - ® : není vejde se to i sem. Když jsme u té kontroly. Není až tak veliký problém nemít RS, ale oddíl policie - klidně ji nazvu říční, ikdyž je to blbost. A ta může hlídat všechny vody a přilehlé rezervace a chráněné oblasti. Na této organizaci se mohou dělat závěrečné zkoušky, stejně jako se dělá řidičák s policajtem od dopravky nebo co to je. Potom by nebyl problém, aby bylo dostáno aspoň něčemu. V jakékoli organizaci tě za poplatek naučí nebo se naučíš sám a složíš zkoušky. Potom není problém přijít k vodě třeba soukromé a požadovat státní lístek. Splněním těchto zkoušek by jsi věděl aspoň co jsi chytil, jaká je zákonem stanovená dolní míra, který ryby jsou hájené a kdy,...
Tahle říční nebo vodní policie by byla placená z daní potažmo přijmu z poplatků za státní lístek.

LudaT - Profil | St 6.9.2006 10:49:35

Kocháč: a opravdu si myslíš že nějaké zkoušky zajistí, lepší chování???? :-)) Kolik lidí má řidičák? Zkoušky dělali všichni, ale na silnicích to vidět nebylo. Je to na majiteli, vysral se na to, tak mu lidi zlobí. Samozřejmě že by měla být kontrola státu nad provozovatelem revíru jestli plní všechny povinosti ze zákona, nejsou týrány ryby atd., jaká to už je jiná otázka.

Kocháč - Profil | St 6.9.2006 9:55:55

Včera jsem byl na jednom soukromáku na žraso a jako se po hokně uklidnit pohledem na haldinu, lovící rybáře a něco dobrého zakousnout.
Než přijel kolega, tak jsem zažil toto:
1. Rabáři tam lovící byli dobytkové, kteří se neumí chovat k rybám a masí vše a hned grilují
2. Majitel byl lehce ve střehu, aby v opilosti a euforii nezmasili i nějakou trofejní rybu
3. Rybáři nemohli mít ani státní lístek nebo 100%ně většina z nich
4. Majitel to toleroval, páč si za zábavu zaplatili dost peněz

Co z toho pro mne vyplívá?
1. jednoznačně konec anarchie na soukromácích
2. potřeba zkoušek všech lovících, a je jedno jestli chytají na svazovce nebo soukromáku
3. na zkoušky navazuje místo a kdo by je měl dělat. Určitě ne jen svaz nebo radši nějaký odbor MěÚ
4. Změna zákona by měla řešit nově vzniklý stav a požadavky trhu a přírody.

JKL - Profil | Čt 24.8.2006 18:47:49

Kocháč : Ty zprávy mě fakrt děsí, nechtěl by mne strejda adoptovat? Mě to předkové dost pohnojili a jak to vypadá, zas to přijde na přetřes!!!!. HELP ME !!!