jak chutna jeseter ?

Proc se jeseter tak malo v CZ vysazuje ?
Jak chutna jeho maso, je opravdu bez malych kosti ?
Autor diskuse: dedek51 - , 26.7.2006 všeobecné - ostatní

Igor - Profil | Po 31.7.2006 10:54:52

Pokud vím, tak na žádném ze soukromáků, kde se vysazují, se nesmí brát.

Pike | Ne 30.7.2006 11:06:20

Jesetera nebrat

xycht | Ne 30.7.2006 8:51:31

Petrson: do těch soukromáků se dává ale Jeseter sibiřský ne? :-)

Petrson - Profil | Ne 30.7.2006 1:52:48

Myslím, že jeseter malý, který kdysi býval hojný v dolních tocích Dyje a Moravy, by si zasloužil repatriaci. Je škoda, že tato ryba, jejíž úlovky v původním souvodí dosáhnou tak počtu prstů na 1 ruce za rok, v našich vodách chybí. Nemám pocit, že by se tím něčemu uškodilo, protože tento druh by akorát vhodně doplnil původní říční ryby - parmy, ostroretky, podoustve...Navíc je dobrým bioindikátorem. A nezapírám, že bych jeho maso alespoň jednou rád ochutnal. Jenže, jak už Hrouzek naznačil, asi by nejdřív muselo dojít k evoluci v myšlení těch, kteří tvoří zarybybňovací plány.
Co se ale týče jiných druhů jeseterů, byl bych velmi opatrný. I vzhledem k tomu, že jde o silně reofilní druhy, nepovažoval bych jejich vysazování za přínosné. Přesto jejich znamenité přírůstky ve vhodných (soukromých) vodách s písčitým dnem leccos naznačují.

švec - Profil | Čt 27.7.2006 13:03:56

Heinz :jak kdy.Už jsem chytl několik jeseterů a někteří se nechali táhnout jako kus hadru,o nějakém boji natož výskocích se jim asi ani nezdálo.Někteří ale hópó fest.

Heinz - Profil | Čt 27.7.2006 10:46:25

Měl jsem na prutě 11kg jesetera, jak chutná zatím nevím, ale souboj s ním lepší než s kaprem. Než ho dostaneš k břehu , tak udělá 3 výskoky, ten první následuje okamžitě po záběru. Super adrenalin...

Hrouzek - Profil | Čt 27.7.2006 10:21:22

Pyzda-nekoštnul parde,jen můj foták.

švec - Profil | Čt 27.7.2006 8:11:59

Tady z těch odpovědí budou mít určitě radost majitelé soukromáků ve kterých se tato ryba vyskytuje.-))

šeptal - Profil | Čt 27.7.2006 7:21:58

Chuťově znamenitý, místo kostí snadno chrupem překonatelné chrupavky v zanedbatelném množství, po vyjmutí hřbetní struny - jakési imitace páteře, lze konzumovat jako rohlík. Blbě se čistí - kůže jak z pošťácký kabely a furt produkuje děsně smrkanců. A proč by se vysazoval? Nejsme v Sovětském Svazu.

Bulk - Profil | Čt 27.7.2006 7:17:51

dedek51: Kup si ho někde v rybárně a zjistíš jak chutná.

Robert(původní) - Profil | Čt 27.7.2006 6:49:03

Jeseter je dost dobrá ryba, na Ukrajině je v hospodě dražší než candát. Malé kosti opravdu nemá. Není ani moc tučný, ani moc suchý, tak akorát.

Kolči - Profil | Čt 27.7.2006 0:18:12

Hrouzek: jiste, klapriky jsou nejlepsi:-)

Japčák - Profil | Čt 27.7.2006 0:16:41

V jestřabicích jsem Ho lapl doruky, v naprosté mělčině (na muchy a na přívlač moc nejdou) alespoň mě a sežrat ho , no takový hlad zatím nemám .....
Takže na otázku odpověď nemám.....

Pyzda | Čt 27.7.2006 0:01:38

Hrouzek : jsi asi jeden z mála, pardů soukromáků, který může posoudit jeho chuť. Do svazovek se bohužel, nebo bohudík nenasazuje. Neříkej, že si ho nekoštnul?

Hrouzek - Profil | St 26.7.2006 15:22:40

Jeseter je natolik zajímavá ryba, že bych takovou otázku nikdy nenapsal...

Vysazuje se pro masaře, ne pro ostatní menšinu co si chtějí zachytat i další druhy ryb.... Tak proč vysazovat něco jiného než klapříky..

Jinak co se týká chutnosti této ryby, určitě bude vynikající...