Krmení-směs a ostatní komponenty(Traper)

Zdravím,po zhlednuti recence na krmeni traper a několika diskuzí jsem se rozhodl zakoupit krmení od teto firmy.U nas je nova prodejna a ja s milym překvapením zjistil,že tam tuto značku mají.Koupil jsem si krmení z řady gold-Champion a ještě žluty pytlík kapra z řady secret.Pak jsem navštívil stranku feederklubu kde jsou uvedene recepty na michani krmnení od Trapera.S nepříjemnym pocitem jsem zjitil,že každy recept obsahuje mimo pytlíku se sypkou směsí,ještě mnoho dalších jinych přísad.Tyhle komponenty ,ale u nas neprodavají.Takže než si to namicham a pujdu na ryby jsem se chtěl zeptat jaky zkušenosti mate s tímhle krmením(konkretně champion a žluty sekret) a jestli je opravdu nutne přidavat všechny ostatní komponenty aby se dosahlo uspokojivych vysledku..
Autor diskuse: Johny - Profil , 13.7.2006 všeobecné - ostatní

Petrson - Profil | So 15.7.2006 10:30:31

>> Johny > chápu, že raděj si pohraješ s většími karpoši, než s opakujícími se malými ploťkami. V tom případě naopak řepky přidej víc a taky nějaký partikl - kukuřici, dobře prý na některých řekách teď reagují na buráky. Na tekoucí vodě se hlíny neboj. Je to asi tak - na větší Pl + Pe je ztmavení krmiva někdy nutné, zejména na vodách, kde je světlé dno (pískovny a tak). Ani u kapra tím nic nezkazíš, zvlášť pokud jezdí na hladině a ve sloupci, jak píšeš. Po přidání hlíny vznikne docela hustý mrak, který je z těchto poloh může nalákat k zakrmenému dnu. Navíc ušetříš návnadu.

Johny - Profil | So 15.7.2006 10:27:21

O tom partiklu jsem taky přemyšlel,ale jelikož k vodě chodim tak na 3--4 hodky,tak jsem se bal,aby mi tam ty ryby vubec za tu dobu najeli,když nepoužiju směs.No konopí,řepku,kukuřici mam tak to určitě vyzkouším.

miki - Profil | So 15.7.2006 10:20:10

Johny: Pokavad jsi na lokalitě, kde je kaprů málo, můžeš dělat "psí kusy" a budeš chytat zase jen ty malý potvory, který sežerou vždycky a všechno, ať je to bílý, nebo černý.
Jistou obranou je snad jen krmení partiklem-kukuřice+konopí a to celé máčené cca 48 hod a potom ještě krátce cca 0,5 hod povařené. Krmit bys měl do jednoho fleku asi 1kg a klidně do blízkosti břehu. Chytat pak na větší nástrahy-rohlíkové boilies, podvázaná kukuřice, nebo mini boilies atp.
Když použiješ standartní krmení, stáhneš vždycky jen ty menší, kteří k tomu větší rybu nepustěj. To bys to tam musel naházet a jít tam chytat až tak po třech hodinách. Každopádně můžeš zkusit i jinou metodu lovu a zkusit kapry najít jinde-např. na propad atp., ale vzhledem k tomu co píšeš by to bylo asi ještě horší, protože tohle se nejvíce uplatní když jdou kapři nahoru z větší hloubky-přehrady atp.

Kolči - Profil | So 15.7.2006 9:50:35

Johny: pro kapry udelej radeji svetlejsi krmeni, protoze do tmaveho vice najizdeji mensi ryby.

Johny - Profil | So 15.7.2006 9:38:00

Petrson:No ja bych rad přitahnul především ty kapry(popř.větší cejny),moc jich tu sice není(díky jednomu mistnímu dědulovi,ktery je sice excelentní rybař,ale o to větší masař-klasika,ma pry velkou rodinu.) ale neustale lovení plotic a cejnku pidi velikostí mě už tak nějak ani nebaví.Ted když chodim rano a večer a pokažde chytnu tak 15ks plotic a cejnku a žadny kapr,už je to docela frustrující.Jedna se o malou řeku.Začal,jsem ted chodit na jine misto kde je asi jedna z největších hloubek v tomhle useku řeky(+-3m) a vysledkem bylo,že sem viděl par kapru se na hladině otočit(což je jinde na řece absolutně vzacne) ale lov dopadl tak,že jsem ulovil zase plotice akorat ve vetší velikosti a v menším množství.MYSLÍŠ,ŽE TA ZMĚNA BARVY JE VHODNA I PRO KAPRY?

Petrson - Profil | So 15.7.2006 9:02:17

>> Johny > ještě poznámku, teda pokud se chceš zaměřit jen na ty plotice (nebo perlíny, vyskytují-li se taky v revíru). Bude lepší směs ztmavit (nejlépe hlínou, popř.červeným nebo hnědým barvivem) - pokud by si vnadil standardně světlou směsí na tmavém dně, zvlášť ty větší by to mohlo odradit. Přitom jiné druhy do krmení najedou taky, mám to vyzkoušeno i na stojácích a byl jsem překvapen - jeden záběr za druhým od větších plotic a perlínů. Jo, a pokud nechceš, aby ti tam kapři najeli dřív, omez řepku :-)

Kolči - Profil | Čt 13.7.2006 19:05:26

Johny: jak rikam, pokud to nechces na zavody, je zbytecny krmit ostrym. Kdyz ryby nezerou, proste nezerou, a nebudou zrat ani cisty krmeni. A navic usetris hromadu penez:-)

Johny - Profil | Čt 13.7.2006 9:47:54

Dík za odpovědi.Jsem rad,že nemusim shanět všechno možny abych uspěl.Chystam se především na cejny a na kapry,i když pěknych plotic +-35 je tam taky dost.Určitě to teda zředím kuku.šrotem+strouhanka,no a pak tam přidam řepku konopí,kroupy,možna červi-to musí stačit.

modrák | Čt 13.7.2006 8:13:29

S oblibou používám černý secret. Praktikuji to podobně jak píše Kolči, šrot míchám 1/1 kukuřičný a ječný a navíc přidávám partikl v podobě vloček, krup, řepky nebo konopí (i v kombinacích) v poměru cca 1/3 až 1/5. Na jednu vycházku (3 až 6 hodin) toho míchám tak 2 až 4 litry (na stojáky). Hlínu přidávám jen na řekách a to až do poměru 1/3. Prozatím spokojenost.

Bulk - Profil | Čt 13.7.2006 6:14:17

george.brain: No jenže ty partnerské prodejny moc nefungují:-(

george.brain | Čt 13.7.2006 2:08:12

Jo a zapoměl jsem dodat, že lepší je zředit krmení hlínou.

george.brain | Čt 13.7.2006 2:07:10

Johny: Firma SEMA provozuje eshop: http://www.fishop.cz na kterém si můžeš objednat co potřebuješ a vyzvednou na prodejně co nejblíže tvého bydliště. Mimo jiné řada GOLD je určena pro závody resp. se jedná o docela silné krmení. Nicméně vlastní směs v této řadě neobsahuje např. partikl, ten si musíš přimíchat.

Samostatnou otázkou je, co a kde chceš chytat. Podle toho je možné odpovědět. Rozhodně neexistuje universální recept:-)))

Musím upozornit, že jsem touto firmou sponzorovaný. Nicméně krmení Traper rozhodně není špatné.

Petrson - Profil | Čt 13.7.2006 1:53:50

>> Johny > letos jsem vyzkoušel směs Lín a karas (nezávodně) této značky a ředil zhruba jak píše Kolči. Výsledky mě potěšily, ryby pokaždé najely na zarkmené místo, obvykle do 5 minut. Skoro pokaždé šlo o kapry a karasy a bílou rybu. Líny jsem chytil na jednom revíru, kde jich moc není. I když to nejsou Tvé typy, snad trochu pomůže, že krmení této značky ryby účinně naláká, i když se zředí.
PS: Míchal jsem ještě s řepkou (asi proto ti kapři), vločkama, při plavačce jemně mletýma a piškoty nebo rohlíky.

Kolči - Profil | Čt 13.7.2006 0:05:48

Johny: jestli to chces na bezne (nezavodni) chytani, je celkem jedno jak to smichas, jen nemichej prilis rozdilne vune. Na feederklubu jsou zavodni recepty na ostre krmeni. Tobe bude stacit, kdyz vezmes toho Golda a zredis ho 1:4 kukuricnym srotem se strouhankou. Nema cenu tam sypat ciste krmeni, kdyz nikde nemas zadnou poradnou konkurenci, jako na zavodech.