Jak zahustit sýrové těsto?

Zkoušel jsem vyrobit těsto rozmačkáním měkkého sýra s hladkou moukou nebo strouhankou.V obou případech bylo ale těsto velmi měkké a z háčku bylo rychle obráno bílou rybou.Poraďte prosím,jak dosáhnout větší pevnosti a tuhosti tohoto těsta,př.jak se sýrové těsto dělá jinak.Díky.Autor diskuse: Petr C. - , 26.7.2001 všeobecné - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NSergo Aš | Pá 27.7.2001 15:54:36

Oprava:já dělám,těsto tak

NSergo Aš | Pá 27.7.2001 15:53:03

Nevim,jestli je to to,co si představuješ,ale jádělám sýrové těstotak,že vezmu prostředek z čerstvého chleba(nebo starší namočím ve vodě a tu pak vymačkám),k tomu přidám měkký tavený sýr a uhnětu z toho těsto.V létě je to v Chebu na Ohři na ploťky kolikrát lepší,než rohlík,nebo kostňáky.Panebože to jsou souvětí!

NPetr | Pá 27.7.2001 10:22:44

Vyzkouším a díky za rady!

NBobo | Pá 27.7.2001 9:38:01

DAs tam tam syr a vajce a dohustis s mukou. Ked to neprezenies zo syrom malo by to drzat.

Nfixo | Pá 27.7.2001 8:23:14

skús cesto zmiešať s vatou, má to jednu nevýhodu, ak ryby ocucajú syr, vata ide lepšie dolu z háčika nožom.

NPetr C. | Čt 26.7.2001 12:40:02

Bobo - prosím upřesni!

NBobo | Čt 26.7.2001 11:56:38

Daj tam vajce.