stereotyp?

niekedy som ešte ani poriadne nepretrel oči a už som sa pripájal na mrk-otázky-aktuálne. Dnes mi to pripadá ako stereotyp, neustále tie isté otázky dokola. Akosi tie otázky stratili šmrnc, ked sa chcem nieco dozvediet a zadam otázku, par típkov si to zmýly s pokecom a pisateľ tým pádom "skončil".
Autor diskuse: grafi - Profil , 3.3.2006 všeobecné - ostatní

brach - Profil | Ne 5.3.2006 12:53:08

Mezi všeobecná pravidla by mělo patřit představení se diskutujících. Podle sebe soudím tebe. Představil jsem se? představ se také. Občas se mi chce zapojit se do diskuze, ale protože (po osobních zkušenostech) anonymy přímo nesnáším, diskuzi vynechám, nebo ji trochu opepřím (Mira Ř). Samozřejmě, občas reaguji na neregistrovaného člověka, ale to jen proto, že ho znám (viď goleme).
Zkrátka, je pro mě nepochopitelné, že někdo zůstává v anonymitě - že by ilegalita?

ZN - Profil | Ne 5.3.2006 9:34:55

m.kindl :
tak to jo:-)

Mira Ř | Ne 5.3.2006 9:32:36

S rozšiřujícím se užíváním netu,budou tyto stránky navštěvovat noví zájemci,takže se není čemu divit,že mnohdy se témata opakují,nebo si jsou velmi podobná.Mě však velmi zklamala úroveň některých diskuzí.Napadání,používání téměř vulgarizmů,neschopnost pracovat s názorem jiného a hlavně,kecání o něčem a přitom i ničem.Autor se na něco ptá,ale mnoho příspěvků na to vůbec,ani náznakem neodpovídá.Řeší se nějaké důsledky(což je dobré),ale je nutné se jednoznačně k tématu postavit-ano,ne,nevím atd...Nikdo se povinně nemusí účastnit,ale pokud ano,tak by měl dodržovat všeobecná pravidla diskuze.

m.kindl - Profil | Ne 5.3.2006 9:32:07

ZN - ® Když někdo poradí s odkazem na otázku je věc jiná,to jsem na mysli neměl.Myslel jsem odpověď jako třeba : Jéžišmarjá najdi si to,už se tu několikrát probíralo....

ZN - Profil | Ne 5.3.2006 9:29:22

Já bych to nechal tak, jak to je. To je to kouzlo MRKu:-)

m.kindl :
odkaz na dřívější otázku za aroganci a hlupáctví rozhodně nepovažuji. Proč taky. Kolikrát je to vítaná pomoc.

Kocháčová - Profil | Ne 5.3.2006 9:26:14

Však se dočkáte:o)
A co se týče otázek a zda mají odpovědi nějakou vazbu na otázku. Je to v moci autora otázky, aby si udělal pořádek, ale mám takový pocit, že to tlačíte do nudné roviny. Celej MRK se neustále přizpůsobuje požadavkům většiny. Je to jako s tím svazem. Nelíbí se ti to, tak běž na případně soukromák:o)

m.kindl - Profil | Ne 5.3.2006 9:14:57

Já si myslím,že důležitý na tomhle je že si prostě svojí otázkou vytvoříš svoje vlastní forum a tam se zeptáš.Když ti někdo chce odpovědět odpoví a když to někomu vadí tak ať tam proboha neleze.Ale aby ti do tvojí otázky napsal : najdi si to...To mi přijde jako projev arogance a hlupáctví protože to je zrovna příspěvek k ničemu....
Zkrátka si vytvořím třeba otázku kolik rumu vypijete,tak laskavě prosím abstinenty aby mi tam nepsali že nepijou a že pití na rybách není dobrý a podobně.Otázka je něco jako svoboda slova a když to někoho obtěžuje tak fakt nechápu proč do ní leze ....

mirmen - Profil | Ne 5.3.2006 8:58:10

Ano.

Možná to chce zvýraznit roli moderátora otázky a víc vymazávat nesouvisející ( možná začít drobnou úpravou textu vyjasňujícího pravidla při zadávání otázek a zvýraznit možnost vymáznutí nesouvisejícího a vliv, který moderátor má).

Třeba by otázky oživil i "odkaz na archiv".
Něco na způsob zpráv na Novinkách.cz.
Pod čerstvě zadanou otázkou by se objevilo OTÁZKY SOUVISEJÍCÍ:

- potenciální přispěvatel by mohl prolistovat i starší téma.
- ti, co přispěli do archivní otázky , by případně mohli doplnit tehdejší příspěvky o nové zkušenosti, vždyť vše se vyvíjí . Namátkou - naviják používaný pár desítek hodin a jeho stávající stav s odstupem několika let aj.

Asi by to bylo mnohem pracnější pro admini, asi by se prodloužila doba od zadání do zveřejnění otázky.
Asi by si to vyžádalo nějakou formu externí spolupráce na pár desítek hodin měsíčně ( rybář-invalida?).

Možná by stálo za úvahu vyzkoušet to např. na 8- 10 otázkách napříč tématy (plavaná, feeder, mouchařina, vláčka ...), třeba po dobu 1 měsíce .
Pak vyhodnotit, zda změna oživí diskuze v otázkách o příspěvky, které souvisejí se zadáním a zda se sníží pokec o věcech s otázkou nesouvisející.

Jen nápad, nic víc.

liborcarp - Profil | Ne 5.3.2006 8:22:44

Petrson-přesně tak,napsal jsi pravdu.Já už také některé otázky nečtu,hlavně ty hádavé,nemá to cenu se s někým do nekonečna dohadovat.Je dobré znát názor všech ale stejně prdlajs vyřešíme ve finále jseš blbec ty protože máš pípaky atd....Menšinové otázky -ano.A ta zima už půjde do riti,takže pohoda.

Petrson - Profil | Ne 5.3.2006 4:40:56

V poslední době mám trošku podobné pocity. Nevidím to ale tak, že by se MRK jaksi vyčerpal, nazírám to ze subjektivního úhlu - já jsem ten, koho již moc nebaví zejména sáhodlouhé diskuze k problematice legislativy, RS, svazů atd. Otevřu MRK po 2 - 3 dnech, vidím otázku Lov non - stop, u ní 234 reakcí... Několikrát jsem se k tématu vyjadřoval, polemizoval, hádal se...už se mi prostě nechce se tím od začátku prokousávat a mlet to samý. Ale nevadí mi, že se témata opakují - je to logické, přichází nová krev, což mě na druhou stranu těší. Kdyby každý jen způsobně hledal stará moudra v archivu, byly by diskuze asi ještě nehybnější. Navíc, jak píše Amurek, aspoň se témata aktualizují, přibudou nové způsoby, názory... Řekl bych, že jaksi "služebně" mladší frekventanti přebírají štafetu vysoké aktivity. Já dnes spíš přečtu článek, hrabu se v atlasech, semtam ťuknu něco v plkárně nebo se zabývám "menšinovými" otázkami, týkajícími se úzce konkrétních záležitostí - revíru, jednoho typu nástrah, montáže atd.
Avšak mám ještě jedno vysvětlení - myslím, že už na nás všechny doléhá tuhá a dlouhá zima. Jsme nervózní z dlouhého půstu a hlavně - nemáme skoro žádné nové zážitky, praktické konfrontace od vody...Určitě se to zlepší, až začneme pořádně chytat. Pak asi strávíme na MRKu kratší dobu, ale o to intenzívněji budou přibývat svěží příběhy a informace. Aspoň tomu moc rád věřím.

Fery | So 4.3.2006 14:29:09

Žádná otázka neni nikdy stejná..vždy se najde někdo kdo ti řekne nebo poradí něco nového..rybařina je o tom,že jde neustále dopředu a stejná otázka dneska ti muže dát mnohem víc info,než ta samá včera.

Pvl - Profil | So 4.3.2006 10:18:53

grafi : píšeš o tom , že si tvou otázku pár lidí zmýlí s pokecem : Máš možnost tento "pokec" průběžně vymazávat . A jak píše Z N věř, bude líp :o)

ZN - Profil | So 4.3.2006 7:58:44

grafi:
bude to lepší, neboj se :-)

grafi - Profil | So 4.3.2006 7:24:18

ano suhlasim s amurkem, nevadi mi az tak moc ze sa otazky opakuju, ale akosi su tie otazky prazdne.... prečítam otázku co ma zaujíma, potom odpovede a k téme je mozno maximalne 3 z dvadsiatich (napríklad).... Jednoducho ma to trochu asi prestalo bavit.....
neviem, mozno ze ide na mna jarna unava...alebo rybarsky celibat....mozno po prvej vychádzke to bude lepsie....

JKL - Profil | So 4.3.2006 3:14:12

Amurek : To Ti podepíšu, navíc se hrozně rychle mění vybavení - pruty, navijáky, vlasce, krmení, nástrahy,...... - možná je dobře to znovu otevřít z jiného pohledu na věc.

Amurek - Profil | So 4.3.2006 0:22:32

Můj názor je že každý den se registrujou další a další rybáři tady na MRKu.Nejsou to samí začátečníci ale i Ti kteří už mají nějaké zkušenosti Ti kteří si zřídili internet až dnes a mohli by poradit i těm kteří jsou tady na MRKu nejdéle. Nikdo neví všechno.Jistě v archívu se dá toho najít dost ale za tu dobu co je tady MRK se toho hodně změnilo.Pokud se chce nováček něco dozvědět tak tam toho najde dost a dost ale pokud by chtěl něčím novým přispět je blbost aby přispíval nebo odpovídal na otázku která je už 5 let v archívu.Proto je dobré že se otázky po nějaké době znovu opakujou.Potom se někomu může zdát že je to stereotyp.Nevím tohle je můj názor a myslím si že tak by to mnělo být.Pořád se něco mnění a pokaždé se dá ke stejné otázce napsat něco nového,něco co hodně rybářů ještě neví.

Kocháčová - Profil | Pá 3.3.2006 23:26:07

liborcarp - ® : konečně normální názor. Máš recht:o)

liborcarp - Profil | Pá 3.3.2006 23:19:23

Rybařina nezná odpověd.Jiný den jiná odpověd.A o tom to asi je, nebo né?

Kocháčová - Profil | Pá 3.3.2006 23:15:57

Plácáte blbosti. Na co si kur*a pořád stěžujete? Kdo se chce dozvědět, ten se dozví. A to, že už ti to připadá stereotypní je normální. Něco jsi se už dozvěděl a už není tak jednoduchý tvoji touhu po vědění uspokojit. Prostě je to chat o rybařině nebo minimálně rybářů. Pořád nás tady spojuje to, že chodíme všichni na ryby, někdo častěji a někdo méně. Ale každej kdo tady plká je teoreticky zdroj nějakých informací o fišlích. Jen se ho musíš umět zeptat a nesmíš čeket, že se bude chovat tak jak si to představuješ:o) To je celý:o)))

ZN - Profil | Pá 3.3.2006 22:24:25

grafi:
prosím tě, v co se to zvrhlo?

Topoľčanec - Profil | Pá 3.3.2006 22:15:18

ja som dal otazku zákaz olovených záťaží a chlapi tam kecali o oblečení :-)))))

grafi - Profil | Pá 3.3.2006 21:49:19

Spočiatku som túto sekciu vnímal tak, že tu možno vycucať more užitočných informácií....
Dnes si začínam uvedomovať, že sa to tu zvrhlo a stane sa, že mrk. neotvorím i týždeň.....žiaľ

Hlinyr - Profil | Pá 3.3.2006 13:10:58

To už tak bývá. utvoří se skupinka lidí, která si řekne vše, a pak jsou z nich mistři, které šíleně vyvádí z míry opruzování začátečníků. Vždyť archiv je tak přehledný, že.

macin - Profil | Pá 3.3.2006 12:35:21

Podobná otázku tu už byla:)))Ne je to fakt pořád to stejný dokola až na malý vyjímky,lidi jsou totiž zhnilí si to najít v archivu a přitom je to tááák lehký

kozlikl - Profil | Pá 3.3.2006 11:46:38

Souhlasím s Grafim většinou jen plky plky a plky.

benny | Pá 3.3.2006 10:48:18

Hraji: mozno plkarna nie je to prave najme na online pokec, ale to som len spekuloval v odpovedi na danu otazku

Dalibor - Profil | Pá 3.3.2006 10:45:05

Vzhledem k době jakou již MRK funguje mi přijde logické že se otázky opakují.Je jednodušší se zeptat než hledat v archivech a nově příchozí ani netuší, že to lze a neochází jim, že se na to už asi někdo ptal. A že se někdo rozkecá,je to holt diskuzní server ale zadavatel má možnost to pročistit v otázce dle potřeby.
Prostě není tolik témat kolem rybaření aby byla nevyčerpatelná.

hraji - Profil | Pá 3.3.2006 10:36:58

benny: ale chat tu samozřejmě je, viz "bulvár" na titulní stránce dole, a Plkárna, co ještě víc je třeba

benny | Pá 3.3.2006 10:29:40

mozno to bude aj tym, ze kopec otazok je tu danych duplicitne a tak to straca zmysel a nie je tu ziadny chat kde by mohli vseobecne pokecat a tak kecaju v otazkach

hraji - Profil | Pá 3.3.2006 10:06:12

Pokud zadáš otázku a máš pocit, že ti v ní někdo zbytečně zavazí příspěvky o ničem, nejdřív je upozorni a potom je smaž. Jinak to nejde. Máš pravdu, že málokdy se otázka celou dobu řeší jen odborně.