Jak daleko stát s autem od vody.

Chytám na revíru,kde vede do vody stará silnice,takže prakticky lze do vody vject a chytat z auta.Což někteří z místních taky dělají.Proto se ptám.Žádný zákaz vjezdu tam není ani úprava v RŘ.
Autor diskuse: Petr - Profil , 24.2.2006 všeobecné - ostatní

profo - Profil | Pá 24.2.2006 21:03:16

Petr : souhlasím. Neznám přesně ten revír a proto ti přesně nepovím, ale často to bývá tak jak píšeš.

xycht - Profil | Pá 24.2.2006 20:25:08

Vaclav:...Ale musíš mít povolení k vjezdu do lesa :-)) jinak 500-5000,-

Petr - Profil | Pá 24.2.2006 20:19:15

profo:ono to pásmo je daný,ale ne metrama,ale bodama/objektama/,jezero je ještě spodní kaskádou rybníka a nad částí jezera vede železniční most.Je to prostě hodně specifický revír a mám takový dojem,že hodně záleží na toleranci povodí.Rybáři se chovají slušně-dobrá nechť chytají.Chovají se jak d.....k natlučeme cedule a maj smolíka.

Vaclav - Profil | Pá 24.2.2006 20:18:36

Asi hodně lidí ví,kde je v jižních čechách Staňkov,na břehu jsou campinky,a auta i necelých pět metrů od vody,a nikoho to tam nezajímá,a nejenom rybáři.

profo - Profil | Pá 24.2.2006 20:05:36

Petr : jinak postih za to když tě nahlásí někdo již popisoval níže, ale to je tuším ta spodní hranice. Doporučuji, pokud to nebude zjevná buzerace (jako poodjeťte si dva metry a bude to dobrý) se s nimi nedohadovat a přijmou raději dohodou pokárání a opustit prostor.

profo - Profil | Pá 24.2.2006 20:01:10

Petr : Jinde to chodí tak, že pokud tě RS vykáže a tobě se to nelíbí, můžeš si stěžovat, ale to zátopový pásmo je stanoveno a jaký je musíš si zjistit sám u hospodáře atd... jak jsem psal. Jinak RS není povinná nosit potvrzený papír, kde je popsána rozloha toho pásma.

Petr - Profil | Pá 24.2.2006 19:49:37

Asi ta otázka byla položená špatně.Šlo mi vlastně o to,že přehrada je majetkem Povodí Ohře a to nestanovuje pro rybáře žádná pravidla pouze se odkazuje na RŘ a tam není nic.A RS se chová tak jak jsem popsal.I když se jim někdy nedívím.Viděl jsem tam stát auto-voda do půl kol,pruty na kapotě a rybář schrápal.Spíš jsem chtěl zjistit jak to chodí nebo se řeší jinde.

xycht - Profil | Pá 24.2.2006 19:23:28

Petr: aha tak to sorry :-)) Já myslel že tě naštvala moje odpověď...špatně jsem to pochopil, takže se omlouvám.

profo - Profil | Pá 24.2.2006 19:22:18

Petr : to zátopový je různé. Je to dáno předpisy a ty je potřeba si zjistit u správce povodí, či ÚN nebo hospodáře. Nedá se říci, že pásmo je 500 metrů od vody. Málo kdy tomu tak je.

Petr - Profil | Pá 24.2.2006 19:19:21

xycht-moc se omlouvám,ale s tvojí odpovědí ten vůl neměl vůbec nic společného.To byla ironie na to,že taky umím nějaké spisovné slovo.

Miroslav.S - Profil | Pá 24.2.2006 18:58:27

No, nečekal jsem, že tolik lidí naskočí na můj v podstatě přiblblý rejpanec, ale opravdu mě to rozveselilo, jak od ryb umí našinec okamžitě skočit k emocím. Nepřipadá vám to trochu podobný s jednáním s některými členy rybářské stráže? Kdy se podstata dostává úplně jinam a vyhrotí se emoce?Jinak- Mě je v podstaě jedno, jak kdo mluví, píše, jak postupně dostává naše krásná spisovná čeština na zadek.Na to jsem si už zvykl. Jen jsem měl neodolatelnou chuť si rejpnout a ejhle vlna nacionalizmu se zvedla:-))) Zpětné útoky na mou osobu jsem předem předpokládal, takže je beru:-)
Faktem však zůstává, že podle mě není asi moc dobré jezdit autem až úplně k vodě. Ale naopak také nepovažuji za hrdinství a chlapáctví nosit věci napětkrát od auta půl kilometru k vodě. Otázkou taky zůstává, koho je pozemek u té, zmíněné vody a kdo může povolit nebo zakázet jet autem k vodě. Pokud vláčím nebo muškařím, vůbec se nepozastavuji nad tím, že nachodím kilometry a kilometry. Ale přiznám se, že při sedavé rybařině jsem poměrně pohodlnej člověk a jsem jedním z těch kterí mají rádi auto poblíž. Ale abych zajel až úplně zadkem auta k vodě, to mě zatím nenapadlo. Pokud to ale na té vodě dělají ostatní, tak to buď někdo dovolil nebo toleruje nebo nekontroluje.Nebo to všem obecně vyhovuje. Další věcí je, že v našich řádech myslím není ( naštěstí nebo naneštěstí?) určeno, jak daleko máme auta od vody nechávat. Podle mě je také důležité to , v jakém stavu rybář auto má. Auto ze kterého nic nekape a nesmrdí-podle mě může stát klidně i 3 metry od vody, ale nějaká olejnička, ze které cáká všelicos by neměla nic dělat nejen na louce v přírodě, ale ani na silnici. Ale na kontrolu tohoto problému jsou už jiné orgány. Pokud někoho pošle rybářská stráž s autem o 3O metrů dozadu, zajímalo by mě, z jakého zákona nebo vyhlášky k tomu čerpá informaci a oprávnění.To je to, co mě nejvíc zajímá při nejrůzněších postupech R.S i v jiných případech.
Těm, kterých se dotkl můj ranní rejpanec se v podstatě omlouvám. Někdy je těžké pochopit a zaregistrovat ironii...takže, nezlobte se na mě, já už su někdy takovej.-) a neberte to moc osodně.Třeba, kdybychom se potkali na rybách, byli by z nás fajn přátelé a parťáci. Realita bývá jiná, než psané slovo..

Miroslav.S - Profil | Pá 24.2.2006 18:40:54

No,nečekal jsem,že tolik lidí naskočí na můj v podstatě přiblblý rejpanec,ale opravdu mě to rozesmálo.jak od ryb umí našinec okamžitě skočit k emocím.Nepřipadá vám to trochu podobný s jednáním s některými členy rybářské stráže? Kdy se podstata dostává úplně jinam? Mě je jedno,jak kdo mluví,píše, jak postupně dostává naše krásná spisovná čeština na zadek.Jen jsem měl chuť si rejpnout a ejhle vlna nacionalizmu se zvedla:-)))
Faktem však zůstává, že podle mě není asi moc dobré jezdit autem až úplně k vodě. Ale naopak nepovažuji za hrdinství nosit věci napětkrát od auta půl kilometru k vodě. Otázkou taky zůstává,koho je pozemek u té, zmíněné vody a kdo může povolit nebo zakázet autem k vodě. Pokdu vláčím nebo muškařím, vůbec se nepozastavuji nad tím,že nachodím kilometry a kilometry. Ale přiznám se,že při sedavé rybařině jsem poměrně pohodlnej člověk a rád mám auto poblíž.Ale abych zajel až úplně zadkem k vodě,to mě nenapadlo. Pokud to ale na té vodě dělají ostatní, tak top buď někdo dovolil nebo toleruje nebo nekontroluje. Další věcí je, že v našich řádech není ( naštěstí!¨) určeno,jak daleko máme auta od vody nechávat. Podle mě také záleží na tom, v jakém stavu rybář auto má. Auto ze kterého nic nekape a nesmrdí-podle mě může stát klidně 3 metry od vody, ale nějaká olejnička,ze které cáká všelicos by neměla nic dělat nejen na louce v přírodě,ale ani na silnici.Ale na kontrolu tohoto jsou už jiné orgány. Pokud někoho pošle rybářská stráž s autem o 3O metrů dozadu,zajímalo by mě,z jakého zákona nebo vyhlášky k tomu čerpá informaci.To je to,co mě nejvíc zajímá při nejrůzněších postupech R.S i v jiných případech.
Těm,kterých se dotkl můj ranní rejpanec se v podstatě omlouvám. Někdy je těžké pochopit a zaregistrovat ironii...takže, nezlobte se na mě, já už su takovej.-)

xycht - Profil | Pá 24.2.2006 17:21:38

Petr: s tim volem se klidni....pokusil sem se ti pomoct, ale už napříště až uvidim nějakou tvojí otázku tak se jí obloukem vyhnu...Mimochodem s tim parkováním v zátopovým území to neni taková blbost jak se ti asi zdá.

marchi | Pá 24.2.2006 16:57:10

m.kindl :No ved práve CESKY král! Asi vedeli aký je to vychcaný č....k tak to radsei pustili nemcom.

Miloš_Dia | Pá 24.2.2006 16:49:18

už toho nechte....

m.kindl - Profil | Pá 24.2.2006 16:45:44

JKL - ® Pro upřesnění - Měl jsem na mysli bitvu na moravském poli,kdy moravané zradili českého krále přemysla Otakara II a tím místo přemyslovců v naší zemi začali vládnout Habsburkové.Bylo to okolo roku 127? a od té doby a na jeho počest..to už si nepamatuju.Bitva na Bílé Hoře je taky kapitola sama pro sebe :-) Doufám že alespoň ten hokej vyhrajem :-))))

Petr - Profil | Pá 24.2.2006 16:21:22

Nejsem pražák ani brňák aprvním dvoum pánům děkuji za odpověď - jděte se bodnout/zelí,Miroslav S./,hlavně mi šlo v otázce o to,že když stojím od vody cca 20m tak mě RS pošle o dalších 30m dozadu k místní vrbičce a nevím proč.Zátopové pásmo je cca 500m od vody a tudíž bychom/hele vole je to spisovně?/museli nechávat auta pomalu v místním městečku na náměstí.

m.kindl - Profil | Pá 24.2.2006 16:17:13

Miloš_Dia - ® Zajímavý :-))))
Já jsem sice Pražák jako poleno ale jak by řekl největší Čech Jára Cimrman : Nejvíc se cítím být Čechem.Někdy se ve mě vaří krev když vidím tu přiblblou reklamu na sračky jménem Starobrno a doporučoval bych tvůrcům nastudovat dějepis protože Brno bez svolení Prahy nikdy nesmělo vařit pivo :-)

JKL - Profil | Pá 24.2.2006 16:13:28

m.kindl: Pro upřesnění - tzv. Moravský Šlikův praporec se rekrutoval z německých žoldáků najmutých moravskými pány za peníze českých stavů. Proto taky na Bílé hoře nevěděli kudy utíkat. :-)))

marchi | Pá 24.2.2006 15:18:27

Peter:Auto parkujem tak aby bola v bespečí priroda aj ono samo.
Treba si iba odmerať čas za aký si schopný dobehnút k autu , aby si to stihol skôr ako dáky lopkári.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Miloš_Dia | Pá 24.2.2006 15:04:37

Zajímavé čtení pro pragofóbisty:

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2005121301

G.Moolis - Profil | Pá 24.2.2006 14:55:34

M.kindl: Vlastně za to všechno můžou Turci a Apačové.

tulo - Profil | Pá 24.2.2006 14:25:35

m.kindl-doufam že nas neporazíte v tom hokeji?

šeptal - Profil | Pá 24.2.2006 13:58:02

m.kindl: Ale to ty přece nemůžeš pamatovat. No, naštěstí už si krásně vládneme sami. :o)

m.kindl - Profil | Pá 24.2.2006 13:44:27

Ty první dva příspěvky jsou teda hustý :-))) No já myslím,že každej kdo kritizuje Pražáky to dělá jen a jen ze závisti že on není taky Pražák.Jinak jestli mají někdy někde na Moravě pocit že my z Prahy jsme Švédi tak jim připomínám že kdyby nás Čechy Moravané zbaběle nezradili v bitvě na Moravském poli tak by tady několik set let nemuseli vládnout Němci :-)))

drda - Profil | Pá 24.2.2006 12:52:43

Zoidberg: no jo. Debil je debil ať je z Brna nebo z Prahy. Takovému nepomůže ani se přestěhovat :o)))

xycht - Profil | Pá 24.2.2006 12:48:31

Podle mě se nesmí parkovat v zátopovém území....

Zoidberg - Profil | Pá 24.2.2006 12:46:25

drda: :o))))))))))))))))))) chcháááááá - lámu se smíchy v pase. Kámoš z Brna si musel tu nálepku dát za okno, protože měl pražskou značku na koupeném autě a někdo mu přes noc vypustil kola a vyklepal světla :o(
---edit---
Protože toto je můj poslední příspěvek na téma Praha vs. Brno, zdůrazňuji, že nejsem Pražák ani Brňák :o))))))))

G.Moolis - Profil | Pá 24.2.2006 12:20:48

profo: debata myslím skončila. Nejsme ve při.

profo - Profil | Pá 24.2.2006 11:52:19

G.Moolis : nechci se vměšovat do debaty mezi tebou a Drdou, ale kde to najít jsem Petrovi v tom příspěvku taky napsal.

LudaT - Profil | Pá 24.2.2006 11:49:52

Miroslav.S: Naprosto souhlasím s Azbestem, protože osobně si myslím že "Blbec se najde kdekoliv".
A když seš ten ortodoxní brňák byls někdy v Líšni tam taky kolikrát autama parkujou až u dvojky na hrázi se starejma škodárnama z kterejch odkapává olej a pochybuju že to sou "Pražáci".

drda - Profil | Pá 24.2.2006 11:49:25

Zoidberg: tu znám, tu si můžu zapět s tebou. A když se nám bude chtít, můžeme ještě přidat: Brno je zlatá loď, za děvčaty z Brna choď...
A s tím nápisem... nevím, neumím si to vysvětlit. Snad jen, že by se za Brňáka nikdo nestyděl? :o)))

Kocháč | Pá 24.2.2006 11:44:27

Petr - ®,: možná ti někteří počítají s rybou, na kterou nebudou stačit. To se potom šikne nějakejch pár koňských sil. Ale je dobrý mít i závěsné zařízení:o)

drda - Profil | Pá 24.2.2006 11:41:27

G.Moolis: to si musí každý, kdo hodlá jet autem k vodě, zjistit. Policajty to pak už zajímat nebude. Myslím, že se to dá přirovnat k zákazu vjíždět na polní a lesní cesty. Taky tam nemusí být příslušná značka.