Lov z loděk

Chci se zeptat, jak je to s lovwem z loděk, můžu lovit z lodky která je privázána ke břehu nebo musí byt zakotvena a nijak spojena s břehem?
Další dotaz se týká tahnuti nastrahy za lodi (trpitky), jedna se o hlubinnou privlac nebo je tento zpusob lovu zakazany? Diky
Autor diskuse: atc24 - Profil , 31.1.2006 všeobecné - techniky lovu

drda - Profil | St 1.2.2006 19:39:56

Radek Ch.: obávám se, že kdyby došlo na "lámání chleba", měl by s vysvětlením tohoto pojmu problém i leckterý člen RS. Můj názor je takový, že když se loďka trvale dotýká břehu, je navalena na břeh. A když ji ještě budeš mít pojištěnou lanem, myslím, že bys problém s RS mít neměl. Ostatně tento způsob lovu hodlám na Hartě využívat v místech, kde je lov z loďky zakázán. Apropos, ta voda vypadá nádherně.

Radek Ch. | Út 31.1.2006 21:36:28

Drda - a co je to loďka navalená na břeh ? Do letoška se na Hartě nesmělo lovit z lodi a já to řešil tak, že jsem z ní sice chytal, ale špice byla zčásti na břehu, zbytek na vodě ( no spíš se musím přiznat, že se špice břehu dotýkala zčásti a jak foukal vítr, tak zbytek lodi opisoval " vějíř " ). Byl to lov z lodi navalené na břeh ? Přiznám se, že jsem to tak zkusil asi jen dvakrát a furt mě bolelo za krkem, jak jsem se kolem sebe ohlížel. Byl to břeh skalnatý a celkem nepřístupný, takže jsem si to ohlídal, ale furt jsem měl strach, že přifrčí motorový člun s ryb. stráží a začne dohadování, co je navalený a nenavalený :-)

drda - Profil | Út 31.1.2006 7:28:36

Lovit z loďky navalené na břeh smíš i na revírech, kde lov z loďky povolen není. Lovit z ukotvené loďky už na takovém revíru nesmíš. A jakékoliv vláčení nástrahy za jedoucí loďkou se považuje za hlubinnou přívlač.