Obústek, vámi oblíbený.

Panové, jaky je váš nejoblíbenější obústek? V kombinaci s háčky bez protihrotu jsem si tento způsob vytahování háčku velice oblíbil a myslím že je k menším rybám daleko šetrnější. Jaký na to máte názor? Za fotky či odkazy na vaše obustky budu rád.
Autor diskuse: michec - Profil , 20.8.2013 všeobecné - náčiní, doplňky

Co raději používám:

A) Pean48%

B) Obustek47%

C) Jiné5%

Od 20.8.2013 hlasovalo 66 čtenářů.

Kruan - Profil | Po 26.8.2013 10:02:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak jak jsem slibil...tady je fotka toho vyprostovace...

jariss - Profil | Čt 22.8.2013 17:19:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Používám tento oboustranný obůstek, který vně dříku ukrývá jehlu na drobné uzlíky, smyčky apd.
Na obůstek jsem navlékl šňůru a nosím jej při lovu na krku, tím pádem je vždy po ruce.
Mám jej strašně dlouho, už ani nevím, kde jsem jej koupil.

Šinic - Profil | Čt 22.8.2013 11:25:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Léta jsem používal pean, ale protože mi občas poškozoval uzel na háčku, tak teď pár let už pouze obustek. Duralový, samo domo, dvě velikosti. Připevňuju ho přes svinovací klip s rychlospojkou spolu s jehlou na Korum zarážky na oděv na hrudi. Je tak snadno k dispozici, nepřekáží, nespadne a neutopí se a nemusím ho hledat.

iPetulak - Profil | St 21.8.2013 17:12:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

První obústek jsem dotsal od kamaráda a přiznám se, že mi to s ním vůbec nešlo. Brzy skončil v rybářské krabici s "nepotřebnými" věcmi. Používal jsem potom dlouhou dobu pean nebo jehelec. U menších háčků mi ale často ničili uzlíky. Nakonec jsem narazil na tento http://www.milobrno.cz/rybarske-potreby-a-doplnky-p​ro-rybareni/vyhacovac-stonfo-58-mini od Stonfa a od té doby nepožívám nic jiného a to jak na háčky s protihrotem, tak i bez protihrotu. Z druhé strany obústku je ostrá jehla, kterou používám na rozdělání uzlíků a smyček. U kolegy děličkáře jsem vyžebral použitý amortizér a jakmile sednu za pruty, dám si jej na krk a je stále po ruce.