Kombinace prutů na feeder

Zdravím,
jako svůj první feeder jsem si po delším výběru pořídil Imperium Feeder II 3,6 m 40 - 100 g. Před nákupem jsem pouze pár hodin chytal na shimano b. m. medium. Přesto, že jsem byl přesvědčen, že si koupím medium prut, koupil jsem nakonec toto heavy v délce 3,6 m a po měsíci užívání, ulovení cca 200 ks a 9 druhu ryb od oukleje po kapra jsem spokojen. Na řece dokážu chytit i malou rybku jako ouklej 6 cm a naopak při nočním otáčení kapra (byť největší měli jen 45 cm) před rákosím jsem byl docela rád za tento tvrdší prut.
Jelikož začínám uvažovat o druhém prutu prosím o váš názor. Vím, že se to skoro nedá a není to snadné. Lovím většinou na malých nádržích do 5ti ha a malých řekách typu Odra. Druhý prut bych chtěl především na selektivnější nástrahy a lov dravců na rybičku. A dotazy jsou:

A. Z hlediska ustavení dvou prutů na stojaté vodě si myslíte, že je lepší mít jeden delší (aby špičky se přesahovaly a vlasce z jednotlivých prutů si nepřekážely)?
B. Je lepší mít dva stejné pruty, nebo rozdílné?
C. Je už moc nesmyslné uvažovat o druhém prutu super heavy? Konkrétně Imperium Feeder II 3,6 m 60 - 120 g. Není to přeci jen už příliš moc? Myslíte, že naopak je "univerzálnější" si pořídit jako druhý medium? Myslel jsem, že mi bude chybět, ale zatím to tak necítím.

Zkrátka jakou kombinaci prutů používáte vy - pokud už chytáte na dva.
Děkuji moc za názor
Autor diskuse: Daty - Profil , 22.8.2016 feeder - náčiní, doplňky

fheavy - Profil | Čt 25.8.2016 20:48:00

kubah >> mne neurazi,akorat jeho rozsah /dle karty/ feeder prutu je jedna znacka,nastesti takovyho poradce nepotrebuju.ja mam radeji takovy normalni obycejny kluky jako je treba Numen nebo Rene,Dan, a samozrejmne mne obcas inspiruje i Martin M.rad se obcas priucim neco novyho,ale musi to mit pro mne prinos a logiku,
Mozna se pletu ale pro mne nema logiku si vzit feeder prut s 175g odhozem a chytat s nim pravidelne na 18-20ku
To sorry,
Edit: akorat nevim jestlis to myslel vazne nebo ve srande?nechcu nijak prudit jen se proste tomuhle odvetvi mozna venuju vic nez ten pan "Lusky"akorat se verejne nezviditelnuju na e-shopu,moznost by byla ale nemam duvod.

rájovec - Profil | St 24.8.2016 20:22:07

fheavy >> Ten konec se úplně nepovedl, kolega kubah je jeden z těch, kteří když píší o feederu tak z jejich příspěvků je vidět, že vědí o co běží. A není to zarytý trabukář, možná ty pruty ani nemá.

fheavy - Profil | St 24.8.2016 19:13:01

Daty >> jeden z mala prutu o kterym se da rict ze je temer univerzalni je tenhle
http://www.milobrno.cz/feederove-pruty/12029-tn-hea​vy-feeder.html a muzu rict z praxe ze lepsi jsem zatim nemel ,i kdyz cena je extrem,ale to uz je druha vec. V tvem odkazu zminovane trabucco
az tak univerzalni neni/muj nazor/jelikoz jsem ho pouze drzel v ruce a nechytal na nej tak to nejak dal nechcu hodnotit.beru to jen podle prvotniho urceni prutu kategorie heavy a to u mne mrx -v vnesplnuje .proc to uz jsem psal drive v jinych diskuzich a nechcu sr opakovat aby mne tady nenapadaly typci typu kubah a jemu podobni odbornici
Edit : jinak ma Dan pravdu 99,9% je jako ty zimni pneu:-) :-)

xDanielS - Profil | St 24.8.2016 18:18:52

Daty >> Univerzální prut je jako univerzální pneumatiky. V zimě kloužou a v létě nebrzdí... :-)

Palusko - Profil | Út 23.8.2016 13:57:06

Daty >> Navezce pouzivam bezne 0,12-0,16 bez ohladu na hrubku kmena. Kmen ak je ale pod 0,20 sa enormne pretazuje pri nahadzovani, pokial nepouzivas fakt male a lahke krmitka, Skus chytat na 60g krmitko a potom si vsimni ako je dokrutenych poslednych asi 5m po jednej vychadzke. Zalezi aj od kvality vlasca a jeho tvrdosti, mekky sa zacne krutit skor. Navyse na 0,16 kmeni velmi lahko odpalis krmitko pri nahodeni ak sa ti zamota o spicku alebo kriaky, 0,22 ho vecsinou uz ubrzdi aj pri takomto zlyhani.
Vyhoda tenkeho kmena je len v tom ze lepsie reze vodu v riekach, ak je ale prudenie silnejsie aj tak potrebujes tazsie krmitko a to este viac pretazuje ten tenky vlasec takze nakoniec skoncis pri 80g krmitku a 0,22-0,24 kmeni :) Dalsie riesenie je pouzit sokovku, ale to sa uz praktizuje vecsinou pre fakt tazke krmitka cez 80g.