Problém nedostatečné kontroly RS

Myslíte si že v ČR funguje RS dostatečně úměrně tlaku rybář na volné vody?
Autor diskuse: Nick Nash - Profil , 4.3.2016 všeobecné - ostatní

u.x.a. - Profil | So 5.3.2016 13:22:31

RS nefunguje dle mých představ, moje představa je taková stráž by jezdila kolem vody na zásadně černých koních( min 10 koní) , stráž by měla zapálené louče a zapalovala by bivaci a nehlídané rodpody i s pruty, kolem vody by taková RS vzbuzovala řádnou nervozitu, napětí a strach, na rybáře v loďce by střílela RS zapálené šípy.. RS by jezdila hlavně za šera a za tmy..

Ravachol - Profil | Pá 4.3.2016 13:25:58

Nick Nash - >> Jasne ze dostatecne nefunguje, to je bez debat. Podle mě ani fungovat nemuze.
Pri tech tisících kilometrů břehů kolem revírů je utopie zaplatit a zajistit alespoň částečně
kvalifikovaný a spolehlivý lidi co by tohle vyřešili. Když není ani státní aparát schopnej zajistit,
aby se součastná společnost nechovala k říční síti jen jako k povrchový stoce, dopravnímu prostředku a jednoduchýmu způsobu jak se obohatit na regulacích, bagrování a elektrárenských
turbínách - pak nečekám že pár nadšenců s plackou by mělo mít nějakej výraznej efekt na pestrý a bohatý společenství vodních živočichů o jejichž ochranu by primárně mělo jít.
Na tohle prostě žádnej dráb nemůže vživotě stačit - každej musí být zodpovědnej u vody sám za sebe a chovat se k ekosystému a rybí populaci maximálně ohleduplně. Jiná cesta jak se někam pohnout není. Stačí začít maličkostma - když vidím ty mraky plastovejch, plechovejch a skleněnejch odpadků, co si rybáři k vodě přinesou a nechaj je tam, vystříkaný místa roundupem a jinejma herbicidama až do vody, osazovací plány plný duháků a kaprů v absolutním rozporu s ideálem zdravýho společenství ichtyofauny ...tohle nikdo neohlídá, prostě musí každej používat selskej rozum i bez biče nad sebou.
Spousta lidí tady volá po více kontrolách a více pravomocích. Pravomoc musí mít někdo rozumnej,
ne kdejakej samozvanej vykladač bližších podmínek řádu, zákona a ochrany přírody. .
Tyhle lidi musí někdo zaplatit, vzdělávat a bohužel opět musí bejt aparát, kterej bude na kvalitu jejich činnosti zpětně dohlížet - to se musí taky zaplatit. ČRS je náš svaz a dozor nad námi samotnými nám nikdo jinej platit nebude. Chtěl bych vidět to nadšení u výdeje povolenek s každoroční položkou deset litrů navíc za zajištění kvalitního dozoru nad námi samotnými :)

Chosé 2 - Profil | Pá 4.3.2016 10:46:38

Ohledně této záležitosti je toho v Mrku na několik večerů. Nic nového včetně podobných témat, plků, hádek a výkřiků do tmy zde tato otázka nepřinese.:-(

http://www.mrk.cz/diskuse.php?kw=ryb%E1%F8sk%E1+str​%E1%BE

Juraj - Profil | So 5.3.2016 19:26:26

Jinak mám na porybný vyloženě kliku a kontrol docela dost. Jeden mi jí píše jen jednou do roka, ale když jde okolo, tak mu ukážu, že mám vše v pořádku a on na to, že mi to nebude psát 10x do roka.

Jeden rok jsem měl měl na začátku pět docházek a čtyři kontroly (na různých revírech).

Ročně mám běžně 3-10 zápisů v povolence. Jen houšť a větší kapky. Před každým, kdo dobrovolně lítá kolem vody smekám. Ono by trochu úcty z našich řad taky neuškodilo. Jsou lidi, kteří mají vše v pořádku a při kontrole se tváří, jak kdyby mu RS sežral nedělní oběd.

hraji - Profil | Pá 4.3.2016 11:34:43

Celý systém provádění kontroly je ze strany státu zcela špatně nastaven. Nejsou stanovena žádná jasná pravidla pro zabezpečení účinné kontroly.
Otázky "výdělku" o které zde psal karlos2, to je zoufalé nepochopení toho, co je to výdělek.
Za tu směšnou almužnu to nikdo dělat nemůže. Pokud to někdo dělá kvalitně, pak jedině jako srdcař, rozhodně ne pro peníze.

*Shimi* - Profil | So 5.3.2016 17:13:02

Mrknato - >> Pavle tohle je boj s větrnými mlýny. Tady si někteří pomatenci, a tak nějak se mi zdá, že je jich čím dál tím víc, myslí, že by RS měla konat podle potřeb MO. Viz. komentář MrKose "....pokud má MO informace o tom, že člen RS nekoná podle jejích představ.....". To je neuvěřitelný. Kurňa podle jakých představ MO????? RS má konat jen a pouze podle zákona i kdyby to mělo jít v některých případech proti "vlastní" MO. Viz. nesmyslné BPVRP apod.

LosPafkos - Profil | So 5.3.2016 14:44:28

nofish >> Na Mrku jsem získal jistotu,že ryb.svaz je združení hovádek a pomatených jedinců :-)
Tímto bych chtěl MM poděkovat.

kakr - Profil | So 5.3.2016 7:32:38

nofish >>
Klidek, Pavlík si vezme prášky a bude vše OK.
Dnes je sobota a v raplhauzu jede wifina celý den........

sven - Profil | Pá 4.3.2016 23:50:43

buket >> dobrý nápad. Tak směle do toho, můžeš začít !
Která konkrétní RS, by měla zvýšit četnost kontrol ?

Willow - Profil | Pá 4.3.2016 19:52:42

nofish >> Já osobně,jsem minulý rok,dal 12 podnětů na odbor Živ.prostředí.Tam se nejvíce divili,že nemají ty to zprávy od Rs,to,že se jednalo o Mve a jejich nedodržování minimálního průtoku ,nemá cenu ani zmiňovat.Není náhodou jedna z funkcí Rs i to,jak kdo dodržuje min.průtoky a podobné prasárny,ze strany Mve.Natož v době tak velkého sucha.

nofish - Profil | Pá 4.3.2016 19:21:52

Zásadní problém, který si skoro nikdo neuvědomuje, je v celém systému. "Uživatel navrhne RS". Tím to už začíná. Koho navrhne? Proč ho navrhne? Nenavrhne náhodou jen lidi které zná, kamarády, lidi kteří ho budou na slovo poslouchat....? Ať se nad tím každý zamyslí. Je to jako by si řidiči mezi sebou vybrali kontrolu na silnici a ještě vybrali, který člověk a kde bude moci kontrolovat, s tím, že ho mohou kdykoli odvolat.
Celý systém okolo RS je postaven špatně. Nemluvě o tom, že spousta jejich členů má funkci spíše z důvodu "osobní důležitosti", než aby byly aktivními členy a podobně.

sven - Profil | Pá 4.3.2016 12:34:24

karlos2 >> ve výčtu prebend se zapomnělo na svítilny, noktovizory, vysílačky, dalekohledy, ........... .ale především na slušivé uniformy.
Její nositel je automaticky pozdvižen mezi VIP a oko každé rybářky, zálibně spočine na jeho personě.:-)

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2016 12:17:20

já 2 >> A co by se stalo, kdyby jsi byl kontrolován třeba 1000x? Byl by u vody větší pořádek, víc ryb.....?

dvorák - Profil | Pá 4.3.2016 12:10:06

Ne,nefunguje.

MrKos - Profil | So 5.3.2016 17:02:42

Mrknato >> mám tu vzkaz od kolegy Nofishe a měl by sis vypnout tu ignoraci. To je nástroj pro pomatené jedince a možná pro děti. Je to podobné, jako když zavřeš oči a myslíš, že tě nikdo nevidí.

N nofish - ® So 5.3.2016 16:55:31

MrKos >> Prosím tě, on mě má ten blázen v ignoraci, potom co jsem ho už kdysi rozhodil tak, že nedokázal odpovědět. Vyřiď mu jenom, že jak pořád mele o povolenkách pro RS zdarma, že o tom nic nevím. U nás nedostává RS povolenku automaticky. Není na to snad ani ždný nárok. Je to spíš taková odměna za činnost, i když odměnit by měl spíš zřizovatel, tedy úřad/stát.

nofish - Profil | So 5.3.2016 13:41:00

MrKos >> Že to RS dělá skoro zadarmo, s tím souhlasím. Na druhou stranu, nelze omlouvat špatně odváděnou práci tím, že je špatně placená a tak ji prostě dělám špatně.
Tohle je o lidech. Co mám zkušenost, tak si fakt hromada lidí drží ten odznak jen pro pocit jakési důležitosti, přitom je jim k ničemu. Jiný ho nedostane, protože tam ti si ho drží. Respektive nevím o že by někde probíhalo nějaké aktivní vyhledávání lidí, kteří by to na nějaký ten rok vzali nějak zodpovědněji a když už nemají čas/náladu, tak prostě přišli, že za ně mají najít někoho jiného.

kakr - Profil | So 5.3.2016 7:40:33

nofish >>
Klídek, ještě přijde Jeep, 750 000kč na 29ha a jiné evrglíny.....

nofish - Profil | So 5.3.2016 7:37:55

kakr >> obavam se, ze na tohle uz prasky neexistuji.
Mrk upada. Mrknato je vic a cic otravny, Bachyho v privlaci nahradil nejaky saleny madar, kaprari uz neotravuji s nonstopem kazdy den, a tady jeste nestihl nikdo prevezt tema na duchodce a masarky.

FRANK71 - Profil | Pá 4.3.2016 19:34:09

Mrknato >> byl by to zajímavý dotaz pro pána Šímu. Zajímalo by met co by na to říkal, že úřední osoba příjme dar v podobě povolenky zadarmo.😀😀

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2016 19:20:08

já 2 >> Vysvětli nám, proč právě RS by měla mít povolenku zdarma a ne třeba předseda obecního úřadu, nebo krajský hejtnan? Co má MO ČRS společného s RS? Co s ní má společného uživatel, mimo toho, že ji navrhne? Koho jsou vlastně revíry? Až si to kritici kontrol RS uvědomí, musí nutně dojít k tomu, že uznají, že to je jen formální orgán a tím, že ho svaz zneužívá ztrácí zcela svůj kretdit, jako osoba úřední...... Jestli svaz potřebuje pasáčka kapř, tak si musí na to zjednat někoho jiného......

Willow - Profil | Pá 4.3.2016 19:14:14

Mrknato >> Ono to jako tak funguje:-)),všichni naivní,že Rs nemá na naftu,benzín a jiné požitky.:-)Byl jsem na VČS jedné nejmenované MO,jako pozvaná návštěva.:-)Tam se v bodu c,objevilo,,úkolovat Rs a vyžadovat její vyšší aktivitu a spolupráci,,.:-)Nechali o tom málem hlasovat,dokud jsem nezvedl ruku a neřekl,že Mo nemá nárok úkolovat Rs.Tolik blbých pohledů jsem v životě neviděl.Pak tvůj výrok,,svazomilice,,chápu,ten který má být kontrolován,úkoluje kontrolní orgán.A ten benzín atd.,dají si to do nákladů ,myšleno Mo,protože za úplatu,načerno úkolují Rs,která ví,že nemůžou,ale za plnou nádrž,to jde.:-))To bude asi keců.:-)

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2016 15:52:29

sven >> Nechal bys o tom hlasovat, jo?......))) Česani také chtěli hlasovat o zaříznutí Babiše, ale nějak si to kluci přes noc rozmysleli. Jestli o něčem hlasovat, tak o zrušení CR a CS rybolovu. Jednak by bylo mnohem víc peněz na ryby a rybařina by přestala být zábavou CS pepiků a přestupků by ubylo. No a pokud svaz skutečně může trestat přestupkáře i podruhé, po té, co se vycení přestupková komis na pověřené obci, tak by bylo praktičtější trest zadržení povolenky nahradit finančním trestem, který by šel do revírů, když ten obecní nejde....... Je to jednoduché dosti.

vaga - Profil | Pá 4.3.2016 13:07:42

rovnako ako u nas, schopnej rs malo, podj.bavacov, pytliakov vela.. reci plno ci u piva ci na nete, makat nema kto

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2016 12:07:15

Nick Nash - >> Prosím tě a proč tě trápí, zda jsou kontroly RS dostatečné, či nikoliv? On není jen špatně nastaven systém kontrol prováděných RS, ale také a to hlavně benevolence RO a její "hlavy" MZe k uživatelům = svazům, kterým umožňuje měnit téměř jakékoliv zákonem a vyhláškou stanovené podmínky výkonu ryb. práva........

karlos2 - Profil | Pá 4.3.2016 11:56:03

hraji >> O výdělku tu nepadlo ani slovo, já reagoval pouze na to že ostatní to dělají zadarmo. Pokud se někdo chce stát členem RS musí přeci vědět co ho čeká, jakou dostane či nedostane odměnu, co se od něj očekává a podle toho koná. Stoprocentně souhlasím s posledním odstavcem tvýho příspěvku.

karlos2 - Profil | Pá 4.3.2016 10:48:36

kopr69 >> Není to zcela pravda že ostatní RS to dělá zdarma. Každý člen RS má povolenku k lovu zdarma, je sproštěn brigád u nás dostává 800,- Kč/rok na činnost, RL na deset let neplatí 500,. Kč ale 50Kč. Co je nejdůležitější, každý kdo se stane členem RS ví do čeho jde.