Technika lovu v kalné vodě a proudu + fungující nástrahy

Déšť, zvedlé hladiny řek, kalná voda, velké množství plavoucích vázek - všichni to jistě znáte, přijdeme natěšení k vodě a zjistíme že voda ještě není úplně čístá nebo zrovna povodí opravuje koryto řeky někde nad Vámi. Konči pro Vás chytání ? Pro mne naopak ten pocit překvapení a nejistoty teprve začíná.

Skoro celý minulý rok opravovali koryto mé oblíbené řeky, takže čísté vody se člověk dočkal maximálně v neděli (kdy v pátek skončili s prácemi a do neděle se to trošku pročistilo) ovšem pondělí - sobota voda jako kafe. Nechtěl jsem bojkotovat celý rok řeku, kvůli kalné vodě tak jsem si našel metodu, která docela dobře fungovala a funguje i teď na jaře (zvedlá a kalná voda). Převážně chytám na položenou, tak jsem začínal vymýšlet, jak zatraktivnit rybám nástrahu

Krmení jsem úplně vysadil a můžu říct, že to něčemu v kalné vodě přispívá. Příjde mi, že jak se zvedne voda, začne se klasicky hýbat i dno, zvedne se kal, a ryby jsou z toho docela zblblé. Jediné kdy to nějak fungovalo, bylo když jsem měl feedrové krmítko a 2,5 dlouhý návazec - z krmítka se to šoulalo pomalu po dnu těch 2-3m, takže to končilo kolem nástrahy. S klasickými 15-30cm návazci všechno krmení odplavalo hodně za nástrahu.

Nejlepší nástrahou u mne vyhrálo pečivo a červi a žížalky. Na koule, pelety, kukřici, naprosto bez jediného záběru (házeno na stejné místo) ale na rohlík ryby jsou velmi aktivní i v kalné vodě. Toť můj poznatek, a jak je to u Vás ? Chodíte k vodě když víte že je kalná ?

Jinak na plavoucí nepořádek u dna se mne osvědčilo, vzít dva kameny, mezi ně natáhnout 2-3 lajny vlasce (stačí k šutřu připevnit klacek) a hodit cca 2-3m nad lovné místo - docela mi to pomáhá, když po dně letí bordel tak takto "síť" něco pochytá a nedělá to potom neplechu u rozpoznání záběru. Jeden šutr si házím 10cm od břehu, abych ho potom mohl vytáhnout i s vlascem a nedělal bordel ve vodě. A co u Vás ? Máte někdo svojí homemade vychytávku ?
Autor diskuse: ToNebere - Profil , 18.2.2016 všeobecné - techniky lovu

Na co Vám berou nejvíce v kalné vodě ?

A) Pečivo0%

B) Červi17%

C) Žížaly67%

D) Kukuřice0%

E) Pelety17%

F) Boilie0%

G) Umělé nástrahy0%

H) jiné0%

Od 18.2.2016 hlasovalo 12 čtenářů.

Žádné zápisy.