Líbí se vám nový časopis Kapří svět?

Dnes jse si koupil časopis Kapr a připadá mi jak katalog firem vyrabějicí návnady-nelíbí se mi. A nejvíc mě rozčílila rubrika "kapři 2014",že do ní budou otištěny jen úlovky, které se chytly jen na výrobky Jet Fish. Časopis přestávám kupovat,nebudu jim platit reklamu a seriózní zprávy se tam stejně nedočtu.
Autor diskuse: kolař - Profil , 3.1.2014 kaprařina - ostatní

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | So 4.1.2014 10:28:10

Tak jestli jsem to pochopil, tak nový časopis Kapří svět, je plátek, kde mají možnost firmy koupit si část časopisu, kde se jejich pochopové literárně vyřádí a to celý je pod taktovkou Jakuba Vágnera? Jak si časopisy nekupuju, tak tohle je pro mě velmi lákavý. Úplně vidím ty články:
" sedím ve svém bivaku LKbaits, popíjím kávu z hrníčku LK baits, když tu se rorezní můj hlásič LKbaits a já zasekávám velkého kapra LKbaits. Ještě že jsem použil smršťovací gumičku od LKbaits, jinak by se mi kapr vyříznul. Respektive nevyříznul, jelikož mám super háčky od LK baits. Každopádně koule Hells Nigga od LKbaits opět zabodovaly. Již uběhlo devet dní z mé desítidenní expedice a světový rekord kapra stále nepřišel. V poslední minutě posledního hodiny lovu však swinger od LKbaits poposkočil a hlásič začal kvílet.........

Po přečtení článuk otočím stranu a pustím se do dalšího článku:
" sedím ve svém bivaku Jet Fish, popíjím kávu z hrníčku Jet Fish............ No a poslední minutu poslední hodiny rybolovu přišel mohutný záběr a na druhém konci vlasce je ON.....

Podle mě to musí být pecka časák

Rváč - Profil | Po 6.1.2014 8:26:04

Na jednu stranu je časopis za cenu 3 piv (jak zde již bylo několikrát zmíněno), na druhou stranu proč si radši nedát ty 3 piva.
Když jsou zde diskuze o drahém vybavení, drahém krmení, většina píše jak si ráda za kvalitu připlatí. Velice podobné by to mělo být i v tomto případě.
Aneb nejsem tak bohatý tak abych si mohl kupovat levné věci a stále dokola číst přijeli jsme na vodu, nikdo v okolí 1000mil neměl ani šupinku, my jsme tam dali novinku super ultra ....... boilííííz a hned sme nachytali 978kg ryb a 3 největší ryby jezera a nikdo jinej nic.

-bedna- - Profil | St 24.12.2014 14:57:45

Z 90% procent si ty časopisy kupují jen testeři firem,aby zjistili jak v něm vypadají oni a nebo jejich kolegové z týmu, a z 10% náhodní kupující.:-)
Na štěstí pro vydavatele, je testerů pomalu víc, jak rybářů,takže i přes absolutní nulový přínos(až na vyjímky),se nemusí bát o budoucnost.:-):-):-)

Suly - Profil | Út 7.1.2014 6:40:47

ufák >> otazka zni jestli se casopis libi, kdyz ano, tak to napisu, kdyz ne, tak lidi napisou proc, tak co je na tom k nepochopeni. a me zas prijde k smichu to, ze bych mel predtim ,nez neco ze sveho pohledu hodnotim sam vytvorit. takova jakasi specialita objevujici se v diskusich ve vsech moznych odvetvych. takze az budu chtit priste rict svuj nazor treba na nejakej film, tak musim nejdriv nejakej natocit? v tomhle pripade zacit psat clanky a nejlip vydavat vlasti casopis?

Piškothonza - Profil | So 4.1.2014 18:48:40

ahoj,mě by ta reklama vůbec nevadila,ale uvítal bych i poutavý články od normálních rybářů,třeba i z menších zapomenutých vod...články testérů s megakrávama už nemůžu ani vidět....

Kocháč - Profil | So 4.1.2014 19:37:13

bart.bm >> Přes to, že o úrovni většiny našich rybářů moc valné mínění nemám, tak si myslím, že úplní blbci nejsou. Myslím si že firmy co tlačí reklamu na svou značku prostřednictvím selat z třeba Francie si nabíhají na vidle. Většinu rybářů podle mě tak max naserou, protože se jim tím vzdalují někam mimo dosah, mimo naši realitu. Víc reklamy si udělají třeba rybou 10kg z České říčky nebo rybníku. S takovým rybářem se mohou spíše sladit. Vůbec nechci shazovat trofeje chycené venku, určitě ty články a trofeje zaujmou určitou skupinu lidí, ale bude to menšina v podstatě skupinka co se mezi sebou zná a pase po rybách 30kg +. protože už i ty v minulosti magické dvacky jsou pro ně obyčejné ryby co se chytají pravidelně.
Já nehodnotím článek podle velikosti přiložené ryby, ale podle formy jakou je napsán a musí mít něco navíc, něco co není běžně k přečtení. Humor, styl, podtext, krásné fotky,...?

Kocháč - Profil | So 4.1.2014 18:46:57

bart.bm >> temnou stránkou psaní článků je to vzdělávání hovad, u kterých nejde etika ruku v ruce s technikou a strategií. Mnohdy umí právě díky článkům víc než si zaslouží. proto se na to dost šikovných kaprařů s prominutím vysralo. Asi by stálo za to tu etickou stránku trochu oživit.

Kocháč - Profil | Pá 3.1.2014 20:32:17

bobrman >> Já ho hlavně ještě neviděl, jsem na něj zvědavej a to právě kvůli té změně. Neumím si představit, že by u nás byla jediná firma, která by zvládla plnohodnotně a kvalitně naplnit třeba jen deset stránek kapra každý měsíc a celý rok. A z toho důvodu si časopis předplatím, protože mě vývoj českých kaprařských firem zajímá. A taky trochu doufám, že se občas nějaký kvalitní článek na WC nebo do biwy na dlouhé večery najde. No a reklama mi fakt nevadí. zajímá mě to a kam se to celé hejbe :o) To je celé.

Strnda - Profil | Ne 12.1.2014 21:31:59

Taky jsem neco malo co tam bylo precetl.
Ted uz ma svoje mistecko a to na h,a,j,z,l,u,kdyz je to na dyl tak neco prectu znova:)
skoda ze je tak tvrdej a po p.r.d.e.l.i se smeka:)

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 10:08:40

Tak jsem si konečně po cestě do práce nový časopis kapr koupil a jsem rád, že jsem byl připraven touto debatou i na to špatné.
První dojem je velice dobrý, ještě jsem neměl čas na víc než si ho jen prolistovat. A můžete s tím klidně nesouhlasit, ale mě mile překvapil. Moc se mi líbí mít možnost posoudit práci našich firem. Ještě jsem se nedostal k hodnocení kvality článků, ale první co mě praštilo do očí jsou velké fotky. Někdo může spekulovat, že je to proto, že není dost textu k otištění, tak to suplují fotky na A4. Ale vzhledem k tomu, že kvalitní fotky jsou jedním ze základních nedostatků našich autorů a fotky kladu na stejnou úroveň důležitosti jako text, jsem za ty velké fotky rád. A světe div se i firma Mivardi se za svoje fotky v porovnání s ostatními nemusí stydět. jako první se mi totiž vybaví fotka Mivarďáka na molu, moc pěkná a to bez prdele.
Už jsem rozhodnut, že si předplatné obnovím a je mi v podstatě jedno jestli je to plné reklamy nebo není. zajímá mě jak se s obsahem dlouhodobě naše firmy poperou. Moje očekávání bylo naplněno, jsem spokojen.

Kocháč - Profil | So 4.1.2014 20:16:32

Omlouvám se za rozpoložení, ale dnes jsem byl na schůzi MO a jsem přesvědčen, že je potřeba se aspoň pokusit lidi převychovat, protože je to děs. Jestli se nezmění myšlení lidí, tak není co řešit :o)
No a každý autor by se měl pokusit trochu pomoci přírodě a ne jen nadávat jak to stojí za houno. Všechny nářky nad K-70 a nonstopem jsou v podstatě kraviny.

Strnda - Profil | Pá 3.1.2014 20:14:48

u.x.a. >> tobe se nelibi nic ty hlavo..

ctvrtmile - Profil | St 15.1.2014 15:33:29

Tyto dva časopisy,ač bych si je mohl číst zadarmo,nečtu.Tento způsob rybaření,jaký propagují v těchto periodikách,není dle mého gusta,připadá mi to spíše jako časopis pro nějaké profesionály,nebo pro ty,kteří nemusí nic dělat a můžou sedět u vody od jara do zimy...

F.T.M. - Profil | So 11.1.2014 20:13:19

smike >> Tak můžeš být v klidu, dnes jsem byl na Kapří pohodě kam dorazil jak Jakub Vágner tak také šáfredaktor Radek Holub. Přednesli jakou cestou budou časopis směřovat, kdy mají hlavní záměr aby to byl časopis českého kapraře, kde budou mít prostor jak české firmy produkujicicí své výrobky a nebo distribujicí zahraniční produkty, tak také sportovní rybáři kteří nejsou poznamenaní žádnou firmou. Vyzval přítomné k spolupráci při vytváření profilu tohoto časopisu. Taktéž bylo uvedeno, že to nebude jen o českých článcích, ale budou zde také prezentovány kvalitní zahraniční příspěvky. Sám Jakub Vágner uvedl, že lednové číslo mělo své chyby, kdy tyto se bude snažit společně s redakcí odstranit. Na závěr byla umožněna debata a bylo odpovězeno na dotazy přítomných. Osobně jsem z toho měl dobrý pocit. Jinak ochranku vůbec nepotřeboval páč klávesnicoví akční hrdinové zřejmě nedorazili :-))))))))

fotojakes - Profil | St 8.1.2014 23:20:11

elhierro >> za mě dělala jazykové korektury Kapra externí korektorka, která dnes kontroluje velkou část článků do hlavní sekce tady na MRKu:-) Sice to něco stojí, ale myslím, že je lepší, když se články uveřejňují bez chyb. Ne každý má ten jazyk v malíčku a zrovna já bych si nedovolil vlastní článek zveřejnit bez korektury:-)

Strnda - Profil | Út 7.1.2014 18:48:36

Ja bych uvital misto jedne stranky s reklamou nejakou križovku:) treba i specialnii kaprarskou:)

Radek Fox - Profil | Ne 5.1.2014 15:06:52

Dříve jsem hltal články z každého časopisu o rybách, později jsem si začal kupovat pouze ty o kaprech, abych to zkrátil, pak jsem z nich stáhnul výběr pouze na Kapra. Od loňského roku nemám přečtenou přesnou polovinu, a to už čtu roky jen ty zahraniční příspěvky. Nový lednový mi přišel začátkem tohoto týdne, a ještě jsem ho ani neotevřel, jen jsem přejel rychloposuvem DVD-éčko, které z něj vypadlo. Zkrátka i to nejlepší žrádlo se jednou přejí a je asi čas na změnu, která už snad ani není možná. Často si tedy kladu otázku, že bych začal muškařit ??? :-))))

DOCarp - Profil | Ne 5.1.2014 9:19:14

koblich >> a co takhle poslat do redakce svůj článek a obohatit tak výtisk.Každý nadává že kvalita jde dolů,pořád se opakuje to samé do kola atd ale kolik z vás tam poslalo článek?!
Já osobně si jej rád koupím,reklama ať tam je ta je dnes všude a daleko agresivnější než v Kaprovi.V zimním období kupuji,ale jak můžu k vodě čtivo jde stranou.

Vláďa K. - Profil | Pá 3.1.2014 20:22:26

Vydávat časopis v dnešní době je hrozná věc a bez reklamy to nejde.Tiskárna,grafik,korekce,atd,atd...stojí strašný peníze.Rybářské internet.servery by bez reklamy také nemohly existovat.Navíc v zahraničí(např.v Anglii) je zcela normální,že i na internetu si člověk za přečtení některých článků musí zaplatit.Pokud někdo znáte vydavatele některého časopisu,tak se ho zeptejte,kolik korun má z jednoho prodaného čísla.Možná se budete divit....

Sven - Profil | Pá 3.1.2014 19:39:48

Žádný, současný, rybářský časopis, napěchovaný reklamou a bezcennými bláboly, bych dnes nekoupil a od nějakého sedmilháře tuplem ne....

Taky - Profil | St 24.12.2014 0:28:29

Teď , s odstupem času musím bohužel konstatovat , že časopis je tu bohužel spíš pro výrobce a prodejce , než pro čtenáře. V článcích českých autorů je víc fotek krmení , než ryb nebo přírody. Je to děs. Pořád je to samá přímá a nepřímá reklama , ale nějakého přínosného čtení je velmi málo. Bohužel si nevzpomínám na jedinej článek, jehož autor by něcou nepropagoval.

kolař - Profil | Ne 12.1.2014 20:17:03

Pánové kaprařina není jenom o tom na čí boilies chytate kolik toho do vody naházíte bohužel to lednové číslo bylo jenom otomhle.

Bisoň - Profil | Ne 12.1.2014 9:39:22

F.T.M. >> Jak říkáš, vše bylo v pohodě. Ani se mi nezdálo, že by se přítomní nějak negativně stavěli k nové podobě časopisu. Nový majitel, nový styl. Za mne, Proč ne! Držím jim palce do budoucna.

JHolc - Profil | Čt 9.1.2014 17:03:53

elhierro >> Naprosto souhlasím. Předplatné časopisu jsem dostal omylem pod stromeček. Omylem proto, že kaprařina mi vůbec nic neříká. Obsah článků, který je vlastně o ničem, články jeden jako druhý, bez hodnotných informací, bez nápadu, v mizerném slohu a se "skrytou" reklamou. Dobře, to jsem od toho periodika čekal. Ale úroveň pravopisu s hrubými chybami, které mě nadzvedávají ze židle, překlepy, atd.. Prostě hnus a velice špatná vizitka časopisu.

TAV - Profil | St 8.1.2014 15:36:04

Martin M. >> To si zase myslím, že některé autory článků podceňuješ :) Kdyby si každý dal práci s tím, že by si to po sobě několikrát přečetl a zkontroloval, nebo třeba poprosil přítelkyni, myslím, že podstatná část chyb by ubyla :D

Kocháč - Profil | St 8.1.2014 11:06:18

schreier >> Taky si myslím, že tam chybí i jiné techniky, třeba šoulačka, zig. Mě by zajímal lov na malých vodách, různá maskování a k tomu by byly super fotky. Kaprařina přeci není jen lov na jezerech.

kolař - Profil | Út 7.1.2014 17:25:31

FRANK71 >> Bylo by skvělí, kdyby 40% kaprařů co pravidelně časopis kupujou si od něho dalo 3 měsíce pauzu. Takle si tam budou psát co chtějí.

smike - Profil | Út 7.1.2014 7:30:51

tak jsem časopis taky koupil.je to takové dobré čtení na záchod :)

FRANK71 - Profil | Po 6.1.2014 23:53:19

Ten Vágner je, ale lišák, umí prodat i reklamní leták, který jiný firmy dávají zadarmo a zde mu někteří ještě klepou na rameno, jak je to skvělý.:o))

čertice bertice - Profil | Ne 5.1.2014 23:16:32

chlapci chlapci já se do toho musim vložit lednové číslo jsem ještě nečetla ale přepokládám že se od těch ostatních nikterak až zas tak nemění... standartní situace článek, ,,skrytá" reklama v následujícím článku, zpráva od vody a reklama která mi zas tak nevadí každý chce vědět co je v trendu nového. každý z vás je tady mistr na lov kaprů a každý má stejně tu svou miss kterou dá pod háček, má své top místo a svůj ,,in "návazec". To ce se dočteme v kterémkoliv časopise může a nemusí být na našem revíru úspěšné. Myslím si že utrácíme spoustu peněz za nesmysly takže 80 kč nikoho nezabije, i za cenu že se podívám na fotce na pěkného kapra a občas si přečtu dobrou myšlenku. Všem přeji do Nového roku pěkné úlovky a krásný čas strávený na rybách.... neboť ten se do života nepočítá...

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 5.1.2014 20:33:25

Tulo >> Být namlsaný internetem, který je zadarmo a kritizovat tištěné médium, které je oproti internetu patrně nahovno a za které se platí, je jistě zajímavá informace pro tvůrce toho média a podnět k zamyšlení.

Tulo - Profil | Ne 5.1.2014 18:02:15

Tak jsem si koupil nové číslo a je zcela normální.Je tam vše,reklama,recenze,návod na montáže,fotky,nějaký članek.Jediná zhovadilost je jednostraná rubrika kapři.Spoustá z vás co to kritizují jsou akorat namlsaní internetem.

k-70 - Profil | Ne 5.1.2014 9:55:51

kolař - >> a cos čekal...časopis Kapr se zmršil od doby co se jmenuje Kapří svět. A to že ti to připadá jako katalog firem, tak to ti nepřipadá. To je katalog a ještě drahej katalog. :-)

Luděk Černý(Lc1) - Profil | Ne 5.1.2014 9:24:36

koblich >> a co by tě třeba zajímalo? Ono když píšeš 2 až 3 články ročně, tak je těžké pořád dokola něco vymýšlet. Pokud se ti nestane nějaká neočekávaná příhoda je skoro nemožné něco zplodit))))

Kocháč - Profil | So 4.1.2014 20:30:58

NeBeroun alias Qwert >> Určitě ne cestou agresivního moralizování, spíš ke každému článku po kapkách a s rozumem :o) Čtenář na to musí přijít sám, nic se nedá nadiktovat. U nás je standardem, že se problémy ošetřují zákazy v duchu rčení, že na našince platí jen malý dvorek a bič, ale našinec je i vykuk a na všechno umí najít kličku :o) Pokud myšlenku nepřijme za svou padá v niveč. Musí na to jakoby přijít sám a myšlenku přijmout za svou :o)) Potom to půjde.
Ale to se trochu vzdalujeme od témata Kapr :o)))

Martin Matuš - Profil | So 4.1.2014 18:50:28

Co jsem videl noveho Kapra, tak jsem se jen utvrdil v tom, ze az mi skonci predplatne Total Carpu, prodlouzim ho. Platit za reklamu firmam co si predplati nekolik stranek v casopisu mi prijde absurdni, kvalita "clanku" je zalostna. Reklamni katalogy a letaky dostavam k predplatnymu Total Carpu zdarma
Odebiral jsem uz nekolik kaprarskych casopisu z uk, vsude je plno reklamy, ale clanky jsou o nekolik svetelnych let nekde jinde vcetne koncepce jednotlivych casopisu. Jako genialni obchodni tah mi prijde umistovani ryb jednoho vyrobce do zprav od vody.

Rajsi - Profil | So 4.1.2014 18:30:33

Čtu to tady, nevydržel jsem to a šel koupit také, abych si KS vyhodnotil sám. Připadal jsem si jako bych postupně vlezl každému výrobci na stránky, otevřel zprávy od vody a mrkl na novinky. Nenadchlo mě to. Rád jsem si přečetl jen rozhovor s MK, kapitolu od Billa Cottama a líbí se mi jak je udělaný článek - péče o kapra. (ještě víc se mi teda líbí ten kapr :-))Nejvíc mě ale zklamalo, že v rubrice kapři2014 budou jen úlovky na jetfish, to mi přijde až trapné. Myslím, že alespoň tato rubrika by mohla zůstat rybářům. Uvítal bych třeba také nějakou foto soutěž. Foťák si bere k vodě snad každý a opět by bylo něco pro čtenáře. Celkově se mi časopis nelíbí. Už jen to množství velkých fotek mě nebaví, osobně se mi tak velké fotografie dost blbě prohlíží, ale zase kdyby tam nebyly, tak by nebyl ani na titulce nápis 16stran navíc. Časopis kupovat nebudu.

TWIN 69 - Profil | So 4.1.2014 12:33:35

Děkuji všem za shrnutí kvality časopisu KS.Ušetřili jste mě zbytečnou cestu do trafiky a za tyto peníze radši pošlu DMS na charitu.

Slavíček - Profil | So 4.1.2014 12:24:37

NeBeroun alias Qwert >> Je pravda že reklama tam zkrátka bejt musí . Ale na druhou stranu to dnes začíná postrádat úroveň . Ono číst přijel jsem postavil jsem nakrmil touhle firmou nic jiného nechtěli z krmili jsme desítky kg už hodně lidí včetně mě nebaví číst .

Gwortoh - Profil | So 4.1.2014 10:58:42

A já čurák si ho předplatil :o((((

Lee-Haney - Profil | Pá 3.1.2014 21:02:53

Tyhle časopisy by se mohly spíše dávat zadarmo na promo akcích,nakonec jsou to spíše reklamní letáky.Mám doma hodně starších čísel a co si namlouvat.Ze začátku si člověk našel pár kvalitních článků,ale po určitém čase je to stejná nuda stále dokola akorát ochucena o obalovací pastu.Ano nové číslo jsem neviděl tak můžu držet hubu,ale pokud někoho zajímá boj firem na poli reklamy tak budiž.K takovým věcem ale slouží reklamní leták a ne časopis za slušné prachy...

RS - Profil | Pá 3.1.2014 20:38:22

Časopis "Kapr"a podobné bohužel už nejsou pro obohaceni (informační) nás čtenářů,ale pro obohacení (finanční) jejich majitelů a to ať už přímo či nepřímo......:-(

Chosé 2 - Profil | Pá 3.1.2014 19:50:33

kolař - >> Dobře děláš, kdysi jsem kupoval všechno co bylo cítit rybinou, ale dnes si to neprolistuji už ani zadarmo v trafice, jak to mnozí dělají. Na mě by pouze prodělávali :-)
Je to každého věc, ale už ani mezi řádky mi to nic nedá :-)

Kocháč - Profil | Pá 3.1.2014 19:41:21

F.T.M. >> Byť jsem novou formu ještě neviděl, tak se na změnu těším a věřím, že to bude krok dopředu. Reklama mi nevadí.
Zítra se ho pokusím někde sehnat.

elhierro - Profil | Pá 3.1.2014 19:32:23

Čekal snad někdo od mistra všech rybářů nějaký zázrak? Že by platilo známé pořekadlo: jaký pán.......... :-)

Taky - Profil | Čt 7.1.2016 8:57:19

Kocháč >> Máš naprostou pravdu. Ten Frankův článek je parádní. Jednak po obsahové stránce, a také se mi líbí styl jakým je napsaný. Nevím jestli je to víc práce autora nebo překladatele, ale je to krásně napsáno. Škoda že takhle přínosné a čtivé články pochází téměř výhradně z per anglických profíků. Ke článkům typu přijel jsem, nakrmil X kilo boilie XY, a nachytal jsem nic moc , ale byl jsem spokojen se ani nebudu vyjadřovat. Bohužel stále převažují.

tuzemak - Profil | Po 19.1.2015 17:57:53

je jen škoda,že ten časopis má tak tvrdý papír.-))

fishmen17a - Profil | Pá 16.1.2015 20:45:06

Tento časopis jsem přestal kupovat asi před třemi lety. Přišlo mi,že je to svým obsahem pořád to samé,že si dám pauzu.Třeba příde něco nového.Nějaké ty novinky a informace mi chyběly ale po sjednocení Kapra s Kapřím světem se mi časopis přestal líbit.Plno reklam,články jako lov v Africe nebo dva týdny ve Francii.Připadalo mi,že je to úplně jiný svět.Když jsem četl-přijeli jsme,nasedli do člunu,prozkoumali echolotem deset hektarů přehrady a označili místa zavezli nástrahy do vzdálenosti tři sta metrů.A ke každé nástraze nasypali pět kilo boilies atd.. Nevím,takové články mi nic nedaly. Na české poměry,na ty naše vody(bahňáky) a podmínky. A hlavně pro člověka,který nemá takové možnosti.Mnohem víc poznatků,mi dalo třeba jen jedno krátké video tady s M.Maťákem. Hlavně z nich dýchá ta pohoda,která je jenom u vody. Před pár dny,jsem stál v trafice a přemýšlel,koupit či nekoupit.A jak to tady čtu,asi si jej nekoupím. :) První čísla Kapra byly skvělé,ale to sjednocení nebyl dobrý nápad.Jelikož samostatný časopis Kapří svět stál už tehdy za nic.

bart.bm - Profil | So 10.1.2015 15:41:15

Kocháč >> asi máš pravdu.Mladí jsou doblí a zfanatizovaní chlebodárci.Je to škoda.Člověk by si rád počet.Asi budu muset vyštráchat první čísla kaprománie,kapra a dalších časáků...kdys jsem narazil u nás v knihovně na čísla rybářství z let 1979-1986 ty jo to bylo počteníčko...sice to nemělo moc stran ale zas to bylo o něčem jiném.Troufl bych si říct že obsahem to převyšovalo mnohá dnešní periodika.

-bedna- - Profil | Čt 25.12.2014 14:21:20

Kocháč >> A nebo tam prostě na všechnu odbornou práci,používají odborníky.(cop.Jan Werich):-):-), a ne jen na focení,ale i třeba vydávají nějaké požadavky pro uveřejnění a ne jak tady -něco nám dodejte a něco z toho uděláme.
Ale jak píšu, v této podobě si ten časopis prostě nekoupím,nelíbí se mi a kdybych cestoval třeba vlakem dvě hodiny,tak vím,že pro cestu si jej nevezmu,protože za deset minut, by ležel na stole a já se celou cestu zase nudil.:-)

syrus - Profil | St 24.12.2014 14:15:57

messer >> nekupuju už rok a půl a mám klid.Vyhozený peníze.Rozumy od cyklodresařů nepotřebuju.Stejně jim nevěřím:)))

messer - Profil | St 24.12.2014 13:57:57

Dnesni casopisy o rybach stoji vsechny o prdu,reklama....reklama.....reklama....,pak nejaky clanek o chytani velkych kapru navazujici s reklamou na urcite boilies,hacky,snurky,pak zase reklama,reklama,reklama....opravdu tohle mam kupovat????

kobr.d - Profil | St 24.12.2014 11:34:42

Už dva měsíce jsem si nekoupil žádný rybářský časopis. Nehty si bez nich nekoušu :-)

Krocajda - Profil | Po 2.6.2014 23:14:09

Forgi >> Ne není ale nebaví mně to, někdy si to musím přelouskat dvakrát,třikrát abych tomu rozuměl.:-)

Krocajda - Profil | Ne 1.6.2014 22:28:38

Taky si myslím že tý reklamy je tam až moc,a pak bych oželel i slovenský články :-),je to někdy pro mne otravný louskat slovenštinu.

Freefish - Profil | Po 10.2.2014 13:55:57

Všechny časopisy týkající se kaprařiny vydávané v ČR stojí za prdlačku.Jen samá reklama,články převážně z nechutných soukromek ,které nikomu nic nedají,typu přijeli jsme, nasypali bobule nachytali a jedeme domů.Nekupuju ani jeden fujtajbl :-(( p.s. nejúžasnější mi přijde rubrika úlovky ze světa se to tuším jmenuje a pokaždé začíná 40kg+ odporným mutantem bud z Rainbow nebo Aquy vyhnaném na růstových hormonech.Kam ta kaprařina směřuje je smutné :-(

jurasoft - Profil | Pá 17.1.2014 7:40:12

Miki >> to máš složitý..normálně na část zpráv týkajících se sportu nekoukám..občas ale zapomenu přepnout..tak se stalo, že jsem na nově viděl zprávu o tom, že máme více-mistra světa v žonglování s balonkem..a taky více-mistryni světa v psaní na psacím stroji..a určitě se jich najde víc...no ale ruku na srdce, ty by jsi se díval na tv kde 3 hodiny žongluje někdo s balonkem raději než třeba "utkání" dvou uhlazených pánů s motýlkem kteří u zelenýho sukna s tágem štouchají do barevnejch koulí ? Já raději to zelený sukno. A že se nepíše o našich rybářských sportovcích ? Nesouhlasím ! V časopisu Rybářství určitě. Je dobře, že jsou specializované časopisy pro určitý druh zájmu. Osobně si nekupuju zahrádkáře, filatelistu, chovatele a jiné odborné časopisy i když zahrádku mám na balkoně, známky jsem v dětství sbíral a rybičky mám v obýváku. Rozčiluje li tě ten časopis Kapr tak moc tak to tady nečti a nekupuj ho..já si o něj musel říct, neměli ho vystavený tak pochybuju, že tě na stánku PNS dráždí..

mzxy - Profil | Čt 16.1.2014 16:11:11

jurasoft >>
Před prutem jako tužka z dílny Jendy Tužky byl nejlepším prutem surfový prut 390 cm s vrhací zátěží 750 gramů, na soukromé řece sice není pláž ze které se dá nahazovat 250 metrů s 600 gramovým olovem, ale možná by to šlo nahodit 150 metrů po proudu.
Protože ti nejěvětší kapři se zdržují daleko od břehu...Dobová informace a dobové reklamy českých prodejců v českých kapro-magazinech...po vyprodání zásob mořských surfových prutů se rybářům chytajícím na hektarových pískovnách servírují informace, že ty svině velké ryby jim plavou pod nohama...a že stačí proutek 330 cm s vrhací zátěží 1,75 libry
Někteří lidí za metrák bolilies, pár prutů a slipy s logem výrobce napíší cokoliv.

jurasoft - Profil | Čt 16.1.2014 15:03:50

Rád si přečtu časopis kte budou články typu : jel jsem s cestovkou Franty Vonáska na soukromou řeku kde jsem obul broďáky co prodává Honza Jeblý z Horní Dolní, vzal jsem do ruky prut co mi na míru vyrobil Jenda Tužka. Na kolečko co mi prodal Pepek Námořník jsem na šňůru od firmy Vomaáčka a syn. navázal uzlem co vymyslel Pavel Vomáčka mouchu "černá prdel se žlutýma očima" co mi vyrobil Honza Čudla...co Vám budu říkat..co hod to ryba jak můj wocas po modrý pilulce. a další by mohl být o zázračné plechové lžičce co i v chlorovaným městským bazénu vytáhne aspoň plavčíka. Když si vzpomínám tak v nějakým časopise jsem si tohle podobnýho četl a hned mě napadlo, že tací snobové a zbohatlíci my kapraři (aspoň já ne) nejsme.

meteor - Profil | Čt 16.1.2014 13:30:11

Fishky >> no faktem je, že některá z českých kaprařských legend psala články typu: "Hrčí mi brzda na mém výborném Shimanu BBLC... nahodil jsem bezkonkureční koulíz Smradlavá fusekle od Tondy Bezrybky... vlasec XYZ držel jak helvétská víra, protože je prostě super..."

Jojo, to bylo POBÁVKO :-)

meteor - Profil | Čt 16.1.2014 13:25:29

Kocháč >> nechápu... jak se můžeš TĚŠIT na nový formát časopisu, který byl dosud reklamním tlampačem jedné firmy, přičemž ten "nový formát" zjevně znamená pouze to, že časopis bude reklamním tlampačem více firem.

Jak jsi psal - nezávislých autorů není mnoho, tedy pak nerozumím tomu, PROČ číst články těch závislých :-)

PS: časopis v novém hávu jsem neviděl, jen spekuluji ;-)

Fishky - Profil | Čt 16.1.2014 9:11:42

mzxy >> Přesně. Starší časopisy měly kouzlo, nebyly tak moc zaujaté a příběhy byly ze života, číst se to dalo dokola. Dnes přispívají spíše "profíci" (čti testeři), kteří samozřejmě přihřejí polívku tomu či onomu a objektivita bere za své, kouzlo je ta tam, ale reklama z baits kuliček mlátí do očí už z titulní stránky... nekupuju žádný časopis a jen tak se to nezmění.

J.P. - Profil | St 15.1.2014 12:31:57

Tomajo- ale ptal jsem se tě,zda se ti libí Kaprománie :-) Děkuji za odpověď.

J.P. - Profil | St 15.1.2014 10:54:20

Tomajo- jak se ti líbí Kaprománie :-) Tu si kupuješ :-)

Petanek81 - Profil | Út 14.1.2014 12:13:11

Kocháč >> Nečetl jsem celou diskuzi. Jen jsem zaznamenal, že to měl snad přebrat Vágner a že se má změnit koncepce časáku. Zrovna to s JF mi tam hodně vadila a po změně to není lepší :). No co, aspoň ušetřím :).

slavina - Profil | Ne 12.1.2014 10:33:58

Taky >> Tak otázka je o kapřím světě tak tam bude těžko článek o LRU nebo přívlači. Bude tam jen ten 20kg kapr asi.

slavina - Profil | Ne 12.1.2014 10:28:42

Miki >> Odpověděl sis sám,asi to nikoho nezajímá a asi se to moc neprodává tak o tom nikdo nepíše. Nikdo tě nenutí si ten časák kupovat.

Miki - Profil | Ne 12.1.2014 10:23:31

A já si myslím, že je to dobrej časopis. Pomáhá dostat tu kapří stvůru z našich vod. Tyhle časopisy tomu přispívají měrou vrchovatou. Já když dostanu rybářský časopis, kde se na mě na první stránce šklebí nějákej blázen s kaprem v náručí a zbytek je reklama, tak už mám taky rudo před očima.
Je zvláštní, že se třeba o úspěších naší reprezentace v přívlači, LRU a nebo feederu moc nepíše. Asi to nikoho nezajímá. Ale kde kdo chytil kapra 20 kilo, toho jsou plný časopisy. Tak že jen tak dál.

Pete - Profil | So 11.1.2014 21:37:49

F.T.M. >> ještě te musím doplnit v tom ze přednáška JV byla po technicke strance suverénně nejlepší a když pominu jeho nadaní prezentovat tak tomu pomohli lidi v sale, kteří ji věnovali narozdíl od ostatních přednášek opravdu pozornost.

kobr.d - Profil | Čt 9.1.2014 16:23:55

Dnes jsem vyhrabal v šuplíku první čísla časopisu (ještě pouze Kapr) a jsou oproti novému číslu bezkonkurenční. Přesto si ho budu zřejmě kupovat i nadále, protože je to u nás to nejlepší co koupit lze (bohužel).

kolař - Profil | St 8.1.2014 18:44:12

Použijte při psaní program Word a máte po starostech.Opravuje hrubky za vás.

elhierro - Profil | St 8.1.2014 16:41:53

TAV >> No můj názor je prostý. Vydavatel časopisu by měl být zodpovědný za obsah, tedy i za pravopisné chyby. Tedy v redakci by měl být "KOREKTOR", který bude dohlížet nad tím, aby časopis byl dle mateřského jazyka. Pokud v časopise mají firmy svůj prostor, který nikdo "nekontroluje", pak to asi bude dobrej "kapří guláš". Dle mého názoru periodikum bez chyb, je vizitkou vydavatele.

elhierro - Profil | St 8.1.2014 11:58:58

Tak jsem měl možnost prolistovat časopis. Co říct? Pro děti dobré, takové obrázkové leporelo. K textovému obsahu je lepší se nevyjadřovat, dětem to asi postačovat bude. :-) Kvůli fotkám si netřeba kupovat časopis, na netu jich je hafo a zdarma. Grafická úprava se mi jeví jako podprůměrná. Tak hlavně ať se to líbí dětem a předplatitelům, o mě jistě vydavateli nejde.

schreier - Profil | St 8.1.2014 11:01:42

Časopis Kapr se mi líbí, ale radši bych v něm uvítal víc článků od českých vod, nebo lov kapra třeba na plavanou a jiné nástrahy, přece je pořád hodně rybářů co chytá i na něco jiného než boilies..

Kocháč - Profil | St 8.1.2014 10:54:50

Taky >> Myslím si, že o to, aby časopis neobsahoval hrubky by se měl postarat editor. To je podle mě chyba redakce, ale odstranitelná bez větších problémů. Co se týče pravopisu, potýká se s ním lépe či hůře každý.
Potom co se týče obsahu, je to na každém co od časopisu čeká a chápu, že všichni nebudou mít stejný vkus a požadavky. Druhá věc je, že v současné době internetu je těch informací opravdu tolik, že zavděčit se všem prostě ani nejde. Prostě už jsme toho přečetli moc a skoro vše už tady bylo.
Já osobně třeba vůbec netoužím po zprávách ze světa od Briggse, nějak mě to moc nezajímá, ale chápu, že jsou lidi co se rádi podívají na další fotky kaprů z JAR.

Slavíček - Profil | St 8.1.2014 10:34:45

Jak uz psal me se nelibi ta blamaz ze lidi co tam pisi delaji kolikrat ze ctenaru blbce.Ale za tohle nemuze redakce ale samotny autori clanku otazka z ni jinak jestli by pak bylo co dat do casopisu! Jako priklad uvedu na cele vode kde sedela elita evropy jsme meli zabery pouze mi .Zkratka to snad autor nemohl myslet vazne? Me osobne by takova reklema spis odradila

F.T.M. - Profil | St 8.1.2014 6:58:09

smike >> To bude určitě v slušné rovině. Ber to tak, že na netu je každý bijec a hrdina a v reálu jsou tací jedinci k popukání :-)))))

elhierro - Profil | Út 7.1.2014 18:34:10

ufák >> myslíš, že třeba ten řezník ti řekne, že si kupuješ pravou svíčkovou a přitom ti prodal sekanou? Nebo že by ti sklenář místo skla dal plexisklo? A zedník ti postavil zeď z papíru místo z cihel a tvrdil, že to jsou cihly? Zkrátka že klienta "oblafnou"? Ne každý podnikatel má svou filozofii podnikání založenou na lžích, smyšlených story atd. Jinak on jako rybář dokázal opravdu hodně, ale jsou věci, které nebyly, nejsou a nebudou "košér". A navíc rybolov a show byznys moc dobře k sobě nejde. Tedy jde, u lidí neznalých, u rybářů co vědí, ne. Ale jak píšeš, každý má nějaký podnikatelský záměr. Nic zase jdu.

ufák - Profil | Út 7.1.2014 6:29:51

musím se smát u této diskuze jak všichni brečí že je ten časopis špatný,drahý,že je tam hodně reklamy,že je tam toho málo a onoho hodně..ono je nejjednodušší si ho prostě nekoupit a to jde i bez té kupy keců tady !!jak tu někdo říká,kdedko vypaluje zobáček a stihne prohulit ten časopis za večer,to třeba zase nechápu já !!takže kdo chce ať si ho koupí a dá těch "nekřesťanských" osm pětek (za mě ano) a kdo ne,dojde si pro ty cigára,v tom souhlasím s Tulo,Radek Fox,Kocháč .
Mimo to by mě zajímalo,kteří z těch co tu kritizují kvalitu článků,někdy napsali článek který měl hlavu a patu ??co já jsem četl,tak jedinej odtud píše články Bobrman a ty si vždy rád přečtu protože stojí za to !!

Tavris29 - Profil | Út 7.1.2014 0:11:41

FRANK71 >> No, lišák.... :o)

P!F - Profil | Po 6.1.2014 23:37:22

kolař - >> Kukni, ja rad citam rozpravky. O drakoch, o obroch, kludne aj o kaproch. Sice je pravda, ze vacsina z toho co najdes v tomto casaku je sci fi, ale cita sa dobre.

rover - Profil | Po 6.1.2014 19:51:42

Pokud bude "vydávaný" čtvrtletně, rád si ho na internetu přečtu.

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 10:29:27

Po druhém prolistování jednoznačně nejkrásnější fotky v článku Jerryho Hammonda - jak správně pečovat o úlovek.

K tomu co se mi nelíbí asi až později, až to celé pročtu, ale jedno vím už teď. Velké fotky s kaprem přes dva listy dostávají na prdel a ztrácí hodnotu. Když už krásná ryba, tak si musím trápit oči a mozek tím, že je rozdělena a tím nabourává požitek z fotky. A takových kaprů je tam hned několik na straně 8-9, 12-13, 32-33, 34-35, 36-37 ( a tady mě to hodně sere), 60-61, 62-63 a mohl bych pokračovat dál. To je podle mě škoda. O to víc vystupuje v dobrém slova smyslu fakt nejkrásnější fotka Jerryho na str. 92, ta fotka je pecka a kapr nádhernej a ani nemusí mít 30kg :o)

Taky - Profil | Po 6.1.2014 8:19:11

Radek Ráliš >> Radek Fox - 6.1.2014 2:07:12 >> se snažím bejt soudnej, a dělat věci pořádně. A když si myslím že na něco nemám aby to bylo pořádně, tak to nedělám ;-) bohužel ne každý má sebereflexi :-)

clarence - Profil | Ne 5.1.2014 22:40:09

Mitchell >> A s tím Kubík počítá ,že to jako ty udělá 90% lidí co si koupilo první číslo a zase budou nějaké korunky

Tulo - Profil | Ne 5.1.2014 21:24:26

Mitchell >> to jako kvuli jedné recenzi je vše na hovno?Bavíme se o časopise v ceně jedných cigaret a děláte tady z toho kovbojku.Koupím si ho sem tam když si vzpomenu,někdy zaujme někdy né.Co by se taky dalo pořád psat o kaprařině?Pro koho vydávat časopis,pro začatečníky,pokročilé,dětí nebo Netipa??

syrus - Profil | Ne 5.1.2014 17:32:29

metal >> Máš úplnou pravdu.Jenom mažou med kolem huby.Mě už ty kecy o koulích otrávily totálně.Předražený sojovky.Časáky sem přestal kupovat a koule si budu dělat svoje.A nejlepší rovnátka na celým světě taky nepotřebuju.
Už to přesáhlo únosnou mez.Já si hlavu blbnout reklamou nenechám.

Taky - Profil | Ne 5.1.2014 17:31:33

Teď jsem se odhodlal, a přečetl jeden z článků. V podstatě jsem se z něj dozvěděl 2 zajímavější věci. Kolik LKBoxů čeho autor nakrmil, a že nejlíp mu to bralo v zóně zakázaného rybolovu.jinak v celku nehodnotné 4 stránky... jdu blejt

metal - Profil | Ne 5.1.2014 16:15:13

Už můžu i já zhodnotit to co mi přišlo. Kapra mám předplaceného od samého začátku, takže můžu krapet srovnávat. Ze začátku pecka, to jsem měl rád. Pod vedením JJ se mi časopis líbil a to i po jeho odchodu do lonského prosincového čísla. Prostě to furt jelo v kolejích které mi vyhovovaly. Nové číslo mě zklamalo na plné čáře. Rozdělení mezi boilí barony se mi nelíbí už jen z důvodu že já mám ty nejlepší koule na největší kapry a já to dělám takhle a jedině takhle je to dobře, protože ostatní to dělají jinak. Budou tam tedy zastoupeny jen ty velké firmy které na tohle mají prachy ?? No nevím uvidím dál co se z tohohle vyvine.
Můj největší problém že prostě musím číst a časopis mi vyhovuje, takže asi stejně budu nadále kupovat i přez štosy rybářských časopisů. Kaprománie také nejni nic extra, tam to v poslední době upadá. Ale co se dá dělat, kepř je jen jeden.
Ještěže se mi poštěstilo a díky jednomu hodnému pánovi jsem si zkompletoval zřejmě nejlepší časák o kaprech který kdy v ČR vycházel ..... Kapří svět.

Horda - Profil | Ne 5.1.2014 11:54:31

Mitchell >> a jak obstál oblek v recenzi ? předpokládám na výbornou :-)

alda2211 - Profil | Ne 5.1.2014 11:48:21

me se nejvic libi ze je ted soutez o chytani s wagnerem a doufam ze to vyhraju neumim ani popsat jak jsem napnuty .......

elhierro - Profil | Ne 5.1.2014 10:02:51

Kanál F&H? Tak to je fakt "kanál" a já jsem z toho názoru na něj rozbitej jak cikánská hračka. :-)

hraji - Profil | Ne 5.1.2014 10:00:55

Kocháč >> ono je to stejné asi ve většině rybářských disciplín. Jde o to lidi přitáhnout, ne vyučovat. A taky jde o to, aby si mysleli, že to úplně poslední, co stojí mezi nimi a těmi nejúžasnějšími rybami, je poslední model rovnátka na vlasec. Tak ho musí koupit.

FRANK71 - Profil | Ne 5.1.2014 9:23:28

DOCarp >> Když budu nadávat na dálnice, tak mně taky napíšeš, že je mám postavit sám?

Poušťák - Profil | So 4.1.2014 21:53:09

Ještě že Mrk není měřítko na to co stojí úplně za hovno a co ne..o)

millihaus - Profil | So 4.1.2014 21:01:07

Ahoj kolegové rybáři, každý od takového časopisu čeká něco jiného. Pro mě je to celkem příjemná a osvězující změna po letech odebírání. Nový design, nový koncept. Stejně si z toho vytáhnu jen co chci a nebo taky nic. A reklama? Aspoň vím o všech novinkách. :o)) Na dlouhé zimní večery a na záchod po náročném pracovním dni je to v pohodě. :o)) Za mně ANO

elhierro - Profil | So 4.1.2014 20:30:25

Kocháč >> S tou přírodou máš recht, člověk se k ní chová jak "dobytek". Na druhou stranu chápu myšlenkové pochody kaprařů, leč musí tolerovat kolegy, kteří si holt pro kapře, povětšinou násaďáka, k té vodě chodí a pro jsou také rybáři. Je potřeba se vypořádat se šmejdy, co vody drancují za účelem osobního profitu, či šmejdy, kteří záměrně porušují nejen RŘ, ale i zásady slušného chování. Vše je tedy opravdu v lidech, ve vzájemné toleranci a úctě. Pokud tohle lidé nepochopí, bude čím dál hůře.

elhierro - Profil | So 4.1.2014 20:19:55

A musím napsat jednu věc. Ať nejsem kaprař (sice kapry také chytám, ale ke kaprařům mám na míle daleko), tak všechny ty kluky, jako je Karel Nikl, Michal Kučera, Jarda Těšínský, Tomáš Blažek či Lukáš Krása moc obdivuji. Dokázali strašně moc, aby byli úspěšní, pomalu s těma kaprama snad pod vodou žili a spali, aby pochopili jejich životní potřeby a chování. Do vývoje svých výrobků dali vše, co načerpali za několik let. Pak přišla doba a vyrojilo se stovky firem, které mají v názvu BAITS. Ti všichni již pouze kopírují tyhle velikány a možná i právě proto je situace u vod i na trhu jaká je. Tím rozhodně nechci křivdit "novým firmám a firmičkám", je to jejich volba a já je respektuji.

Záměrně se nezmiňuji o Jardovi Vítkovi a Milanovi Zelenkovi, o nich mnoho nevím, leč to byli asi průkopníci.

Kocháč - Profil | So 4.1.2014 20:09:36

elhierro >> Nemyslím si. Technika jak chytit rybu jde dopředu rychleji než morální a etická úroveň lovců. Jako by se pračlověku dal do ruky kvér :o) Nenásilnou formou by se měl do lidí hustit vztah k přírodě, aby jim došlo, že to může být ještě hezčí koníček, aby se naučili přírodu chránit pro sebe a i ostatní. Zrovna tuším v prosincovém čísle Kapra jsem četl malý článek o pytlíku na koulís od kluka tady z Mrku s nickem F.T.M. Prvně jsem ho přeskočil jako nějakou reklamní masírku, ale následně přečetl a nakonec je to nej info z toho čísla. Jednoduchý zlepšovák, kdy pytlík má ucha na pantech s přeskama, tedy jde bez problémů pověsit na klidně 15cm tlustou větev. Zní to jako kravina, ale kolikrát se saky s koulísem věší po halouzkách nebo zalamují větve nebo váhu neunesou. Pár takových kaprařských fleků s dolámaným okolím už jsem viděl. No a zrovna toto téma se dá nenásilnou formou zpracovat tak, aby to i pomohlo okolí kolem vody a je to taková geniální blbost :o)))

elhierro - Profil | So 4.1.2014 20:02:34

NeBeroun alias Qwert >> Jsou zdejší přispěvatelé snad redaktoři a dopisovatelé? Nejsou! Tak co to povídáš za bláboly a proč je i tak trochu haníš? Prostě ti lidé chtějí za své peníze zajímavé čtění a mají právo kritizovat. Leda že by byla nějaká "nová doba" a vydavatel kritizoval čtenáře za to, že jsou nespokojeni a časopis málo kupují. Pobavil jsi mne.