Prut pro lov ostroretek na plavanou

Ahoj, doposavad jsem vicemene uspesne (ikdyz s katastrofalnim pozitkem) lovil ostroretky na univerzalni kaprovy teleskop 2.6m (no hruza) a konecne jsem se rozhoupal k tomu, ze bych si koupil nejaky poradny plavackovy prut. Jelikoz jsem ale prevazne muskar, tak se v nabidce plavackovych prutu moc nevyznam.

Ostroretky chytam na mistni ricce (pstruhovka) na pulgramovy splavek, navnada kroupy. Vesmes na vzdalenost cca 4m. Jsou tady kusy v prumeru kolem 40cm, obcas se objevi i neco do padesati...

Koukal jsem se na nabidku prutu, ale uz pri prvni kategorizaci jsem se v podstate zaseknul. Matchovy, blognesovy ci bic? Znacka? Ceske obchody prevazne nabizeji Mivardi, ale na ne jsem tady moc chvaly necetl. Takze asi Sensas?

Budu vdecny za kazdou radu, chci kvalitni, lehky, jemnejsi prut (aby si to chytani clovek uzil). Cenove bych se chtel dostat do 6500Kc.

Diky!
Autor diskuse: Fofr - Profil , 29.7.2013 plavaná - náčiní, doplňky

splavek - Profil | Po 29.7.2013 19:24:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fofr - >> Jak už psal kolega podemnou,uplně postačí obyč match prut.Tak 3.90-4.20 m a zátěž do 20g,Klidně bych neváhal i z jemější gramáží 12-15g.Cenově je tvůj strop víc než luxus.Myslím,že i z navijákem se v pohodě vlezeš do poloviny ceny.Značka se těžko doporučuje,co rybář to jiný názor.