Výběr prvního feedrového prutu i s navijákem

Rozhodl jsem se pořídit si svůj první feedrový prut i s navijákem, ale i po přečtení několika vláken zde stále tápu a nemůžu se rozhodnout.
Prut budu používat na velkých vodních nádržích (přehradách) tudiž má představa je kategorie heavy, vrhací zátěž nad 100g, délka min. 390cm, špicová akce pro delší hody. S navijákem je to horší, tápu ještě víc, jen velikost si představuji 40-50 jinak se nebráním ničemu, může být provedení s přední brzdou nebo zadní s bojovou.
S cenou bych se za prut a naviják chtěl vlést do cca 4000kč. Zkrátka aby prut snesl těžší odhozy a byl schopen delších hodů a k tomu adekvátní naviják.
Budu rád za každý tip, věřím že na základě toho se konečně pro něco rozhodnu.
Autor diskuse: AproXim - Profil , 29.9.2012 feeder - náčiní, doplňky
4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Npaia - Profil | So 6.10.2012 11:45:23

messers >> tvá argumentace ohledně baitu je hodně velká demagogie, zrovna na záběry je lepší mít již seřízenou brzdu a nemuset se zdržovat nějakým přepínáním baitu nebo otáčením kličkou. bojovku jsi asi vůbec nepochopil a předobrzdu nejspíš nikdy nepoužil.

NRytíř - Profil | Ne 30.9.2012 12:03:03

AproXim >> zapomen u Shimana na špičkovou akci(reakce na catanu).
Tenhle znám osobně,to odpovídá tvým požadavkům.
http://www.splavek.cz/zbozi/15-mikado-nsc-feeder-do​-110-g.html

Nyvana - Profil | So 29.9.2012 22:52:16

AproXim - >> Za mě Mikado UV každý má vyzkoušený něco jiného,ale co se tady shodneme tak proč takovou vzdálenost?to už nějaký kaprák.Jinak jestli jsi nikdy neměl feedr tak si to nepleť s kaprákem.Nic ve zlém.Naviják mám red arc a plná spokojenost.
Co píšou kolegové tak Mivardi bych nechtěla opravdu nic a vím moc dobře o čem píšu.Jinak jsou feedry které jsou dost dobrý a výběr stejně zůstane na tobě.Přeju ti šťastnou ruku.

NZIKY - Profil | So 29.9.2012 19:53:36

Hlavně neber nic od mvrady!!!Vlastní zkušenost.Velké problémy s případnou reklamací.Vlastní zkušenost( a cca již 3 kamarádu ,co se taky takhle napálili!!!)Údajně tam mají na vyřizování reklamací poslední půlrok nového "odborníka" ,co neuzná 95 procent.Pak ti řeknou(třeba jako v rybině v HK),že ti reklamaci zamítli,ale opravili a chtějí půl ceny za poškozený díl.Samozřejmě ti prodají novou půlku prutu.Šmejdi!!!Porušujou-obcházejí zákon.Takže za mne,z vlastní zkušenosti-vše kromě mrvadi a ve slušném a odskoušeném obchodě.Ušetříš si případné zklamání.

NWoohooo - Profil | Po 8.10.2012 12:11:42

Juraj >> Meles uplny nesmysly :)))) ty jeden zavodniku

Nkrusell - Profil | Ne 7.10.2012 23:25:41

nofish >> Já jsem chtěl jen říct,že když jdu na kapry tak si vezmu kapráky a chytám cíleně kapry, ale když jdu na čudly tak si vezmu feeder a cíleně chytám čudly,a když zabere vetší ryba tak jí prostě zdolávám.Já přece netvrdím že chodím cíleně chytat velké ryby s feederem s kmenem 0,16 a schválně zdolávám větší ryby pro mé potěšení,to mám vlasec radši upálit a nechat větší rybu jezdit s háčem v tlamce,nebo co mám dělat.

Nnofish - Profil | Ne 7.10.2012 23:10:42

krusell >>Tady nejde o nějaké výpady a o to že tu rybu nějak musíš zdolat. Příklad. Mám jeden feder, na ten budu kapra tahat na osmnáctku kmen, šestnáctku návazec, 10 minut. Takže když chci kapra na feeder tak vezmu ten druhý a mám ho venku během chvilky. Protože tam použiju silnější vlasce a prut je silnější. O to tu jde. O žádné protihroty nejde. Gumu nepotřebuji, vlasec má průtažnost a na pletenku chytám minimálně.
Znovu opakuju že prostě nesouhlasím s tvým zápisem "krusell - ® Ne 7.10.2012 22:19:28". Podle mě je lepší rybu vytáhnout co nejdřívě, nějakému "Je to někdy náročné to přiznávám" se snažím vyhnout. Už kvůli tomu že lov tu rybu vysiluje a že jí ubližuje.
A hodlám to tu mlátit lidem do hlavy neustále. Ryba není sportovní náčiní, ale živý tvor a když ryskuji jeho zdraví, snažím se tu dobu co nejvíce zkrátit.

Nnofish - Profil | Ne 7.10.2012 22:47:45

krusell >> tak ale teď se už ozvu. Raději tu rybu nesportovně vytáhnu a rozhodnu o jejim osudu, než abych se s ní přetahoval třikrát tak dlouho. Tedy jinak řečeno, když vím, že mi může zabrat kapr, tak nebudu chytat plotice na šestnáctku ale na dvaadvacítku s osmnáctkou, dvacítkou návazcem a vím, že je chytnu i tak. Kmen může být klidně padesátka a je k ničemu když bude slabý návazec... Nekompromisně ven a roztrhanou tlamkou moc nejde dohromady, to by se ryba vyřízla. Za to podřená ryba z dlouhého zdolávání a četných výpadů, to je relativně uvěřitelná věc.

Čtou to tu i lidi co se učí chytat, tak jsem uznal za vhodné, uvést názor na chytání se slabým cajkem.

NZajda - Profil | Ne 7.10.2012 22:10:09

krusell >> No ta 0,16 je už na dolní hranici...Zbytečně pak větší rybu vysiluješ..:-(

NRytíř - Profil | So 6.10.2012 14:59:41

kubah >> tak mam brzdu seřízenou na to aby zvládla první nápor ryby(nikdy nevíš co tě zabere) a nechytám pod nohama:-)Nikdy jsem neměl problém u zdolávání s přední brzdou povolit nebo utáhnout.Ovšem v kombinaci s Beastem může být natvrdo...

EDIT:Ale jasný,že při baitu to takhle udělam s vlascem pokad budu u feederu chrápat:-)

Nplavan - Profil | Ne 30.9.2012 13:23:38

Ještě jsme natočili kratičké video