Shimano Aspire Ultra Feeder (rok 2012)

dostalo se ke mě info, že Shimano pro příští rok připravilo feederovou novinku ASPIRE Ultra, tak jsem trochu sondoval a rád bych věděl, co vy na to. Zkušenosti nejsou, prut se bude prodávat až asi od února 2012, ale podle použitého materiálu by se dalo předvídat. Kdo by jej rád zkusil? Já určitě. Linky a info sem záměrně nedávám, abych nebyl nařčen z nějaké reklamy nebo tak, kdo chcete, pátrejte a čtěte a pak se můžete vyjádřit. Na internetu je k dispozici vše, hodně zdaru!
Autor diskuse: Pepé - Vsetín - Profil , 17.12.2011 feeder - náčiní, doplňky

je podle vás na trhu jiný lepší nebo alespoň podobný kousek i od jiného výrobce? Bavme se o MEDIUM feederu s ohledem na použitý materiál a předpokládané chování prutu. Když tak do diskuse pište, který.

A) Ano je.68%

B) Ne není.16%

C) Určitě není.9%

D) Nevím.8%

Od 17.12.2011 hlasovalo 77 čtenářů.

marry.24 - Profil | Čt 7.6.2012 20:40:14

Tak konečně po dlouhém čekání dneska dorazila zásilka novýho Šíma Apire.

Pepé - Vsetín - Profil | St 21.12.2011 18:06:39

HmmmmTakJooooo >> zkusím to, bude to můj pohled, který jsem vysledoval a teď poslední dobou i sám zažil, půjde o medium pruty Catana BX, Aerocast a Antares.
Chování prutů (nahazovací schopnosti, reakce blanků na záběr, "rychlost" blanků při záseku, "tvrdost" při zdolávání)

u Catana BX nahazování jde "normálně" dobře, energie daná do náhozu je potřeba větší a blank je celkem přesný (je to i rukama, mám co vylaďovat) "čitelnost" záběru je na zvyku, ale tento blank má v sobě hodně dochvěvů a mnohdy velmi jemné záběry prostě neukáže! Když nezávodíš, tak to nepostřehneš a ani neřešíš. Pokud rybu sekáš z větší vzdálenosti, je třeba vevalit do toho moc energie a ve spolku s průtažností kmenového silonu je opartnou rybu mnohdy dost těžké doseknout - pak je potřeba vylaďovat koncovou sestavu. Parma přes 2 kila na Cataně si s rukou dělá, co chce, zdolávání je spíš "úmorné" veškeré výpady jsou v prutu cítit (pozitivum), ale když ji potřebuješ obrátit na malém protoru při závodech, je to peklo, protože hrozí vyříznutí a na dlouhé zdolávání není čas.

u Aerocast_u je nahazování mnohem jednodušší, přesnost blanku narůstá, čitelnost záběrů je také mnohem lepší, blank má daleko méně dochvěvů a jsou vidět i mnohem opatrnější zákmity. Zásek provedený přes hlavu je relativně rychlý s menším potřebným množstvím vložené energie, při zdolávání přes hlavu ruka tolik nelítá - blank je houževnatější a citlivější, prut je více pevný pro potřebu obrátit rybu a když jde do tuhého, prut se dá bokem (špičkou k hladině vody) a prut znatelně změkne a brání tak vyříznutí ryby, Pocit ze zdolávání se mnohem více zlepšuje.

U Antares_e jsou rozdíly proti Aeru markantní! Prut nahazuje "prakticky sám" s minimálním množstvím vložené energie to lítá jako čert, při tom velmi přesně (chování prutu při opakovaných náhozech se nemění nebo jen velmi minimálně). Čtení záběrů je perfektní! - jsou vidět i nepatrné záchvěvy (blank je VELMI citlivý) a má minimální dochvěvy, tzn, každý jeden "drcanec" se ukáže sám bez toho, že by mezi nimi probíhalo nějaké velké pohupování - špička se velmi rychle ustaluje, dohoupnutí následuje až v blanku "za ní". Blank je přitom velmi rychlý pro zásek i z větší vzdálenosti, vložená energie se prakticky okamžitě předává do kmene a háčku. Parma na Antares_u není v ruce skoro cítit (myšleno tak, že nebere ruku do vody), prut jí nedovoluje "dělat bordel" a přitom se s ní dá velmi dobře manipulovat - zážitek ze zdolávání je skvělý.

Doufám, že z toho pochopíš, o čem to asi je.

mustang - Profil | Čt 5.4.2012 20:15:57

Vloni jsem koupil Antarese a letos Hardyho.U Hardyho mě taky vadil ten transport proto jsem přemejšlel jestli radši nekoupit ještě jednoho Antarese.Nakonec jsem rád že jsem vzal toho Hardyho.Hardyho k vodě těžko dovezeš navázanej.

zmatek - Profil | Pá 7.3.2014 15:01:02

Foto z dnešního zimního lovu na Štramberku. Aspiry Heavy bez prodlužovacího dílu, 0,75 špice, navijáky Shakespeare President XT 40, vlasec Technium 0,18. Špičky dekekovaly i na dálku 60 metrů dobře, za dvě hodiny kolem 40 plotic a perlínků

tucnak11 - Profil | St 10.10.2012 9:10:38

Aspiraka jisem měl v ruce jak sem byl v Polsku ve Warszawie,je pravda že je podaženy a uřasny,jen ne na moji kapsu 9200 kč,Zvyknul jisem se na muj proutek Trabuuko Sygnum MRH-V, a take mi nachytal spousta ryb a za 4 litry.Sygnum je take podaženy prut a to za te prahy aš dost.Každa novinka něco stoji a obzvlašč v Česku.jisem zvedav jakou palku daji na toho Aspiraka.

tym - Profil | Pá 8.6.2012 12:57:55

E.T. >> Jsou i v ČR. Dnes si jej se zájmem prohlížela spousta lidí v Olomouci.

mustang - Profil | Čt 5.4.2012 20:40:22

plavan >> když už si koupim tak drahý pruty tak myslím že nemá cenu šetřit pak na obalu takže jsem koupil snad dobře

vojtabo - Profil | Čt 5.4.2012 20:37:00

sage -a hardy 390 cm má délku rozloženej 173 cm přesně takže to taky není tak hrozné...:)

plavan - Profil | Čt 5.4.2012 20:13:05

sage >> tady je krátké video ze včera při večerní federovačce. Kamarád s Hardy Marksmanem XT 360.

aladar stavbyruka - Profil | Pá 23.12.2011 12:35:30

Pepé - Vsetín >> Som rád že si takto opísal Antares ,on si takéto slová chváli zasluži. Sam vlastním dva kúsky. Antares BX dyna balance medium ma tohoto roku riadne prekvapil keď sa mi na jednej vode podarilo zdolať kapra 77cm ani ne do piatích minút.
Použivam pritom hačiky o veľkosti 14-16 a chytám zo šnurov 0.07 - 0.10 mm.

sage - Profil | St 21.12.2011 18:28:17

Pepé - Vsetín - 21.12.2011 18:06:3 Mně se prut musí líbit na 100 procent,jinak ho vždy po čase prodám-třeba k feederům Antares BX a staršímu Beast L/M multi mohu hlásat pouze superlativa!

plavan - Profil | St 21.12.2011 18:03:38

HmmmmTakJooooo >> to přesné nahazování mě netrápí. Takovej prut, se kterým bych já nahazoval přesně na trhu není. A výrobci prutů jsou v tom nevinně :-)))))
Ale s každým tím prutem jsem odchytal dost, jsem u vody skoro pořád, od dubna do října. A máme v okolí Prahy slušně zarybněno, takže nějakou tu fišku chytím. Ale nemám všechny pruty pořád doma. Když vidím nějaký top prut za výprodejovou cenu, koupím ho, chytám na něj třeba tři měsíce a pak ho za stejné peníze prodám. Nebo třeba tratím pár stovek. A to chytání si hodně okořením, když mám každý týden jinej prut u vody. A většinou chytám na dva feedery. Není to tak, že bych pořád hledal prut, který by mi sednul a pořád jsem nenašel. Naopak, sedl mi skoro každej, až na pár vyjímek. A když teď na tom nejsem finančně dobře, tak si holt prut nekoupím a budu chytat na ty dva, co mám.

Butchi - Profil | Út 20.12.2011 8:16:35

E.T. >>
Díky.
Už je od čeho se odrazit :-)

E.T. - Profil | Út 20.12.2011 7:56:52

Butchi >> hele nejsi to ten co tady brečí a pořád se po nich tady ptá :-)))))) Nebud línej a hledej na googlu:-))))) Jinak na Tebe budu hodnej a něco Ti pošlu. Ale až kolem poledne ju.

Pepé - Vsetín - Profil | Po 19.12.2011 22:43:48

meteor >> Vím, jak to myslíš, ale on umí i říct, že se mu něco nelíbí, pokud to tak je.

Tuto diskusi jsem zakládal právě kvůli tomu, abychom mohli polemizovat, společně se o tom bavit a ze zkušeností s jinými pruty tak nějak vyšpekulovat, jaký asi ten Aspik bude. Je jasné, že se asi těžko trefíme do toho, co to bude zač, ale to bádání je fajn.

sage - Profil | Po 19.12.2011 18:50:16

Já mít prachy a spoustu volného času,tak si koupím všechny ty top feedery o kterých tu je řeč!Nejlepší prut je totiž ten, na který momentálně berou ryby.

E.T. - Profil | Ne 18.12.2011 20:30:17

plavan >> No tak s tou Tvojí figurou nemohu než souhlasit. To jsou Vánoce za dveřma. Kapr na sádle,domácí cukroví. To abych si kupoval příští rok novou postel?? Páč ta moje mě neunese:-DDDDD Když já nejsem línaj se pořádně nažrat. Jo jo je to rychlaj prut jako raketa. Bez problémů s ním hodím ze sedačky 60 metrů. To z hadicí Antaresem ani náhodou. No nebo nedej bože s Bestmastrem.

plavan - Profil | Ne 18.12.2011 19:00:56

Jovánek >> on se dává blbě odkaz, protože na stránkách Hardy a greys se musíš proklikat tím ,jestli chceš produkty pro USA, Asii nebo UK. Řada Marksman XT je zcela nová, ještě ne v prodeji. Je nižší než stávající Marksman Special a Marksman Extreme. Zároveň vyšla i nová řada Marksman Supero, s nižší odhozovkou, ale ta bude asi ještě dražší než Marksman Special. Snad se nebude Vsetínský Pepé zlobit, že to tu ušpiním fotkou Hardy Marksman XT. Tak už jsem je našel na jiném webu v prodeji, tu je odkaz. Odhozovku 60g musíš brát u Hardyho a i u ostatních angličanů d rezervou, je to poddimenzované. Váha 266g značí, že to bude brutus feeder do proudu. Ale oproti Aspire je o dost levnější.
http://www.tackleup.com/hardy-marksman-coarse-rods/​hardy-marksman-xt-12-feeder-rod.html