Démonizace vrátků Shimano MADE IN JAPAN, nebo kvalita až za hrob?!

Vlastníci černých či bílých shimáckých "legend" a jiní, kteřím tyto navijáky prošly rukama, jsou ve svém chodu a v tom co má naviják dělat tyto starší kousky natolik nedostižné, že dnešní modely TWIN POWER, STRADIC či GTM-RA blednou nad zpracováním "střev" dřívějších generací závistí?! Nebo to s tou rozdílností zpracování zas tak žhavé není. Pořád budou lepší a horší řady, a přesunutí výroby do Malaysie podle mě leda ušetřilo na pracovní síle, nikoliv že by kvalita šla do kopru. Takže......ring volný a poznatky sem :)
P.S. - kdo začne řešit jiného výrobce, ať se nad sebou zamyslí. Díky
Autor diskuse: L285 - Profil , 24.3.2010 plavaná - náčiní, doplňky

tomato - Profil | Pá 12.4.2013 20:55:15

Trocha oprášim túto starú diskusiu...
Dlhú dobu som používal model Super GTM-RB made in malaysia. Bolo to na také víkendové rybačky, chytanie pri brehu. Tri roky mi to stačilo. Potom som sa trocha začal venovať súťažne plávanej a upsss. Navijáky začali odchádzať. maslový chod, ktorý mali na voľno sa začal meniť na sekavý chod pod sťahovaním 14 gr angličákov. Stačilo to síce premazať, ale išli preč. Medzitým som od kamaráta kúpil staručké shimana SUPER X MATCH. On si na nich vymenil ešte jedno klzné ložisko za guľkové a tie idú perfektne i po 12 rokoch!!! Páni toto hovorí za kvalitu. Idú doteraz a rozhodne schovajú do vrecka i nové navijáky.
Momentálne som komplet všetky navijáky predal a kúpil tieto oldschooly. Keď si tak človek tým všetkým prechádza, tak by neveril aké množstvo modelov shimano vyprodukovalo. Naozaj pozoruhodné. Tak sa mi teraz zišli modely AERO MATCH 2000 (4,6:1), SUPER X MATCH 3000HS (7:1), SUPER X 3000GTM (7:1), SUPER MATCH RE(6,2:1), SUPER AERO 400GT (5,1:1)
Všetko japonci, jeden má 22 rokov!!! A ide teda perfektne.
U mňa rozhodne kvalita až za hrob. Je úsmevné čítať niektoré príspevky, keď dotyčný tieto navi ani nedržal v ruke.
Možno aj v tejto dobe je japonec lepší (stradic FC - mal som ho), ale nemá na tieto staré modely. A to môžem povedať zodpovedne.

atawa - Profil | St 17.4.2013 20:18:16

realita AERO GT 5000 dost dobrý sice malaysia, ale bez problému

atawa - Profil | St 17.4.2013 20:15:56

Neni to přímo šímo,ale made in Japan to je to jo!!!