Naviják Tica Cambria

Ahoj, sháním naviják na přívlač a tento se mi líbí, navíc ho mají na jednom webu za 1500 a k tomu druhý zdarma. Máte s tímto navijákem někdo zkušenost? Dík.
Autor diskuse: colek - Profil , 21.6.2009 dravci - náčiní, doplňky

stormandnature - Profil | Út 20.4.2021 13:25:00

Gigi1893 >> letos jsem se ještě pořádně nedostal k vodě, takže jsem je ještě neměl v zápřahu. Jen jsem si byl párkrát zaházet na rybníku. Vypadají hezky. Doufám, že dostanou zápřah co nejdřív, nejlépe i s rybou.

jak017 - Profil | Pá 12.3.2021 15:51:00

Charley7 >> Co znám, tak jsou 2 základní systémy oscilace. Worm shaft tj. drážka ve tvaru levé a pravé šroubovice vysoustružená po obvodu hřídelky. Hřídelka rotuje a po ní se posunuje tam a zpátky unašeč, který pohybuje nahoru a dolů cívku. Druhý systém je "S" curve, což je vlastně klikový mechanismus, který vrtí cívkou nahoru a dolů. Hlavní rozdíl je v počtu zdvihů cívky na jedno otočení klikou - worm shaft umožňuje daleko větší počet zdvihů na otočku klikou a tudíž plynulejší ukládání vlasce, což je u velkých big pitových navijáků s dlouhou cívkou skoro nezbytnost. U malých navijáků s krátkou cívkou je to obvykle řešeno jednodušším "S" curve.
Jinak Tica je Tica, jsou to držáky. Mám Galanty už asi 5 let a pořád točí jako nové. Jediné minus je větší vůle kliky, ale za ty léta se vůle nezměnila, takže to asi není na škodu. Sceptery má kamarád a je to dost podobný naviják. Galant má navíc quick drag matici, což je vlastně okopírovaný baitrunner spool od Shimana. Scepter má jen obyčejnou přední brzdu.