Revíry místního významu

Vážení kolegové, otvírám tohle téma proto, že mám dost těch lumpů a vydřiduchů. Každý rok si kupuji celosvazovou povolenku. Tedy povolenku pro celý ČRS a každý rok se dovídám na který (podotýkám svazový) revír nemůžu, protože jsem si nekoupil povolenku v třeba Ústí nad Labem nebo v Benešově. Přece může být každému fuk, kde jsem si koupil povolenku, pokud je celosvazová, tak to logicky znamená CELÝ SVAZ.
Osobně jsem přesvědčen že to je proto, aby ty mechem obrostlé staré struktůry (podotýkám, že nejsem žádný mladík a za chvíli mi to bude 60) měli ty svoje místečka u vody pěkně rezervované, aby jim tam někdo nesednul a nemuseli se sebrat a někam jet na ryby. V době kdy jste z Českých Budějovic v Liberci za 5 hodin je směšné, že bych jako jihočech měl kupovat povolenku v Liberci abych si tam mohl nahodit do jejich Příšovické pískovny (vody stejného ČRS jehož jsem členem a kterému platím příspěvky)
Těším se na moudré odpovědi o ekonomických aspektech samostatného hospodaření, o tom jak, kdo a podle jakého klíče rozděluje finance atd...
Blablabla....
Fakt je, že jeden svaz, jeden rybářský řád, jeden soupis revíru, jedny míry ryb to má asi v zemi která je takhle malinká logiku.
Autor diskuse: Kolos23 - Profil , 24.1.2017 všeobecné - revíry, cestování
2 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NJarda Š. - Profil | Ne 29.1.2017 20:41:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> Jde o to, že v Severočeském ÚS na některé revíry (RMV) platí územní nebo celosvazová povolenka jen v tom případě, že byla vydána určitou MO. To je to, co se nelíbí autorovi otázky a já to také považuji za podivné.
V našem ÚS (Středoč.) se na RMV vydávají zvláštní povolenky a územní ani celosvazové na nich neplatí.

NJarda Š. - Profil | Pá 27.1.2017 10:49:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kolos23 >> SvčÚS nemá na netu veřejně přístupný statut územního rybolovu, tak mi není jasné, jak to rozúčtovávají, když na RMV nevydávají zvláštní povolenky, ale členové příslušné MO tam chytají na územní. Zkus si pozvat do této diskuse Jirku Jakeše (fotojakes), jestli by to mohl vysvětlit.

NSiven Polní - Profil | St 25.1.2017 9:04:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Brigády-nebrigády, odliv členů, naschvály mezi MO, vyčůranost zasloužilých a sobeckých struktur líných zvednout zadek - to všechno tady zaznělo a to všechno se vzájemně hrotí a modeluje to nepěkný obraz svazů...
V ČRS je toho mnohem víc než v MRS, konkrétně na Liberecku jsem se s tím osobně setkal.Ale i tady, na JM, se najdou MO (ehm pardon - nyní "pobočné spolky" - hahahaha, už ten název obsahuje náznak dezintegrace....), plíživě se šourající po tomto tenkém ledu.
Je to škoda, možnost navštěvovat rozličné revíry v různých typech krajiny je jednou z věcí, která je na svazové politice na nejvyšších příčkách atraktivity (tedy alespoň z pohledu českého rybáře jako takového).
Bohužel, někteří joudové by chtěli jak společný rybolov, tak soukromý - to vše v rámci Svazu...
Další by se snad jen vyvalili z branky ke "svému" (tudíž nechápu, proč stále svazovému) revíru a chrochtali z ničím nerušeného spánku.... "My nikam nejezdíme, tak co by nám sem kdo lezl", že ano...
Je mi jedno, z jakého důvodu zůstávají RMV v seznamu revírů svazu, vůbec mě to nezajímá - pokud se totiž svaz revíru nechce zbavit, poskytuje ho však MO a já jsem nucen o jeho existenci číst v onom seznamu, pěkně s provokativní informací o tom, že je mi zapovězený, ačkoli mám třeba celorepublikovou povolenku, tak to považuji za provokaci a "chucpe"!
Pokud MO baží po vlastní vodě, a tu nelze vykoupit od svazu (což bych řekl, že aspoň tato část problému je "pozitivní"), nechť si vykope nesvazový rybník nebo osloví soukromé majitele vod, nevím ale, proč by taková voda měla figurovat v seznamu revírů.
A s tím souvisí další věc - proč by pro partu takto zapálených lidí mělo mít nějaký význam, že je to svazová MO? To nevylučuje samozřejmě možnost, že titíž lidé z MO chtějí vlastní vodu, koneckonců je to skupina rybářů - ale PROČ kurňa RMV v rámci MO...?
Je mi jedno, jaké jsou občůrávky a tanečky okolo papírování, je mi fuk, jak se tam místní nadřeli a "zabydleli", ale z morálního hlediska by RMV prostě existovat neměly. Alespoň nějakou spolkovou filozofii by ty svazy mít mohly, ne - i když jejich existence je pragmatickou podmínkou (či aktem obrany) k tomu, aby nedošlo k absolutní privatizaci vod, než že by to byl produkt nějaké "erupce dobra a altruismu"...
Věřím, že nějaký užitek tento status quo pro někoho (svaz/MO) asi má, ale být by to nemělo. )
RMV a "Samostatně hospodařící organizace" = začátek konce, a vlastně počátek oné "privatizace", které by se svazy měly bránit především.
Fajn, jestli se Svazy rozpadnou, budu se muset přizpůsobit, stejně jako všichni. Nerad sice, ale nějak to prostě půjde.
Alespoň budou rozdané necinknuté karty, nevraživost či naschvály se přesunou do soukromých rukou, a špína nebude ulpívat na za nehty nás - členů svazů ...

Nmzxy - Profil | Út 24.1.2017 16:45:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Většina z nás pamatuje Československý rybářský svaz, jeho rozpad, odtržení toho Moravského a také vznik RMV...RMV, to je podle méhé názoru důsledek krátkozraké politiky vždy zpravidla jen několika místních činovníků, kteří přesvědčí většinu členů aby to odhlasovali...Jsou to zpravidla starší lidé kteří mají tento revír pod nosem a jinam na ryby z nějakých důvodů nejezdí.....jsou to v podstatě sobečtí egoisté, kteří v rybářích odjinud vidí konkurenci, nepřítele, který jim plundruje jejich úžasný revír...a někdy tomu tak skutečně i je....