Shimano Ultegra 550 XSC - zařezávání vlasce vedle rolny

Potřeboval bych poradit, co dělat se zařezáváním vlasce do plastu vedle rolny. Přestože si dávám pozor a překlapěč vracím ručně, je to stále horší. Navijáky mám půl roku nové. Reklamace to asi nevyřeší - připadá mě to jako výrobní chyba!! Budu rád za každý nápad!
Autor diskuse: Wendy FOX - Profil , 8.10.2015 kaprařina - náčiní, doplňky
5 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Ndukin - Profil | Ne 6.3.2016 8:18:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky >> Ahoj. Jsou presvedceni o tom, ze je to dobre reseni.. Nevim co jim je... Kdyz daji na speedcast kovovou tak asi nebude drazsi nez ten plast, blby vylisek, je ale tvarem jednodussi pro vyrobu.
Chteji zachovat design rozdvojeneho dratu preklapece ale ta konstrukce podle me nedovoluje bouchat ty krytky z kovu jako na bezicim pase, proto furt ten plast.
Je to moje teorie, jsem jen blby obrabec kovu :o)

NFit - Profil | Pá 4.3.2016 20:09:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, mám XSC 10 000 a po roce používání se mi taky nic nezařízlo. No ale preventivně jsem od dukina objednal nerezové krytky a vypadá to moc pěkně, dnes jsem to vyměnil a myslím, že budu spokojenej :)

NLuger46 - Profil | Pá 4.3.2016 18:37:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Breakdown >> takhle bych to nebral, bazary jsou plné všech navy, samosebou , že nejvíce Uklteger a Pennů protože se jich taky moře prodalo :)) to nic o kvalitě nevypovídá

NBreakdown - Profil | Pá 4.3.2016 17:45:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chendler >> Zajimavy..rikal jsem si,jestli to dela treba prumer vlasce,pletenka,ze na neco to muze byt nachylnejsi,slabsi prumer se urcite zarizne snaz.Asi bude jistota se na to nejak pripravit a poprosit tu toho dobreho clovicka o vyrobu nahradni krytky.Ale prekvapuje me,ze to maji i drazsi modely Ulteger co stoji 7,8 tisic,tam uz to musi fakt nastvat neco takoveho.

NBreakdown - Profil | Pá 4.3.2016 17:33:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chendler >> No jsem zvedavej,asi je to 50 na 50..nekomu se to zarizne po dvou vychazkach,nekdo dva roky nic.Uz jsem toho tu na mrku pocetl dost..

NFishky - Profil | Čt 12.11.2015 11:27:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Luger46 >> Měl jsem celkem hodně navijáků, a namotali toho strašně moc, časem se objeví vůle, chyby... ale aby se zaříznul vlasec do plastové mrdky u rolny na první vycházce u vody, to se povedlo jen nové ultegře. Zvláštní je, že se takhle dojebal jen jeden naviják - má teorie je, že ta plastová mrdka nebyla tak uplně hladká, silon tam na sekundu "zastavil" a prořízl se. Rukama to být nemůže, to by se dojebal i druhý naviják... ;-)

Nbacklead - Profil | Čt 12.11.2015 8:40:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Luger sice těch navijáků měl hodně, ale moc dlouho s nima nemotal dle inzerátů - všechny prodává "párkrát" použité a všechny (což je zajímavé) během jednoho roku. Takže zkušeností až tak nebude co? A tady rozdává rady ostříleným borcům a bude jim tvrdit, že je to rukama. Tady je vlákno zařezávání vlasce u Ultegry XSC a ne jaký kdo je úchyl na předražené navijáky.

Nmurphyy - Profil | Út 10.11.2015 23:10:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Maxi Sob >> pozri kolko navijakov mal Luger, daj na neho, dobre ti hovori.
verim ze zo vsetkych tych navijakov co mal, bola citit spolahlivost ze Luger?
a nemenil len preto ze by nieco ten navijak nesplnoval, to uz potom dost zalezi ze clovek chce nieco nove, krajsie, lepsie vyskusat. aj 15 rocna ultegra XT dnes splnuje to co moderny kaprar vyzaduje od navijaku..

NJ.Dufek - Profil | Ne 1.11.2015 0:03:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Wendy FOX >> Zdar, podělím o svojí zkušenost, ale také u předchůdce. U novějších modelů Shimano Ultegra, už jsem se také bál jejich zakoupení, po negativních recenzích. Staré modely do roku výroby 2005 mám 4 kusy a dva nejstarší stále používám bez nejmenších problémů a bez jedinné údržby( kromě koupele cca 5 hodin ve vodě v kuse:-)), skoro 15 let ( intenzivně i 300 dní v roce).

Ndukin - Profil | St 28.10.2015 10:23:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Resit se to nebude. Museli by delat kovovou nahradu s nejakym eloxem treba. Nebo nerez a to je potreba udelat tak jak to delam ja coz pochybuju protoze seriove by to byla palba. A jeste tezitko na druhou stranu. Kdyby to udelali z hliniku nebyla by zivotnost protoze diky tomu tvaru by se tam stejne udelala drazka. Proste to podelali..

Nroxtidy - Profil | St 28.10.2015 8:23:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

murphyy >> ano, negovali, ale i tak velky vyrobce by mel uznat chybu a snazit se ji napravit hned a ne cekat na dalsi generaci. Ta bude mimochodem kdy? I kdyby to bylo zitra, tak je pozde pro lidi, kteri ten navijak maji a treba na nej dlouhou dobu setrili.
Pokud by se k tomu postavili celem a nehrali mrtveho brouka, tak proc se k takove firme nevratit zas a zas, kdyz budu vedet, ze opravdove problemy skutecne resi.
Jakakoliv obhajoba neopripada v uvahu.

Nmurphyy - Profil | Út 27.10.2015 21:27:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Toufi >> tu neide o to zeby shimano nevedelo urobit dobry preklapac bez zarezavania, tu podla mna slo skor o nieco ine, moj nazor:
vidime ze u strasich modelov, napr. tvoj spominany baitrunner, dalej terajsie kaprove rady dole od ultegry, dalej skoro vsetky privlacove rady dole od technia, maju tu cast preklapaca z nejakeho kovoveho kompozitu, tam to vlasec do hlbky nejak nevyreze. (aj napr. u predchadzajucej ultegry XSB to tak bolo)

potom urobili dalsiu verziu napr ultegru XSC, nove rady x aero apod..a tam aky preklapac daju? taky ako predtym, alebo jednodielny aky ma aero technium?
tak si asi povedali, urobime nieco nove, aby sme tu "strednu" novu triedu nejako zas odlisili..a asi im prislo, ze to aktualne riesenie bude to prave. teraz uz si urcite uvedomuju ze tym strelili vedla..
kludne by som sa aj stavil, ze v dalsej generacii to uz bude zvladnute :)

podobne to bolo zrejme aj s dizajnom ultegry, keby radikalne nezmenili dizajn, uz by to bolo skoro technium, ale to predsa musi mat punc vlajkovej lode a typicky shimanovskeho stylu ako malo doteraz aero technium, cize male skor zaoblene telo bez vyzyvavych vyrezov :)

NFishky - Profil | Po 26.10.2015 15:02:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FildaR >> žádný konstrukční řešení to není, to ses soudruhy z Shimana nechal opít rohlíkem ;-) Je to regulerně konstrukční vada - a Shimano by ji mělo všem zákazníkům bezplatně odstranit.

Neasi - Profil | Pá 9.10.2015 9:47:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jenom to pak nezapomen vyvazit. Ale to ti dukin urcite rekne. Mel jsem ten samy problem a radsi nez reklamovat koupil jsem ten nerez. Myslim, ze to nekdo zkousel reklamovat, ale nevim, jak dopadl. Ale podle toho jak znam ochotu lidi z Normarku, tak asi zaplakal...

NNAVI73 - Profil | Čt 8.10.2015 23:34:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podívej se do diskuze Ultegra vs. Penn Affinitty , a najdi člena s nickem Dukin, prodává zde držáky rolničky z nerezu a všichni si to vychvalujou.