Je opravdu lepší method mix do method krmítek než běžná krmítkovka a v čem ?

A nedal by se vylepšit např. rybý moučkou ,olejema atd. to by se přiblížila method mixu ano či ne ?
Autor diskuse: Button - Profil , 31.3.2012 feeder - nástrahy, návnady

buket - Profil | St 4.2.2015 23:18:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Button - >> Tak jsem rád, že nežiji v nějaké prapodivné pohádce na kouzelném revíru :-D :)

buket - Profil | St 4.2.2015 23:06:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Button - >> Ahoj, to máš úplně jednoduchý. Pokud budeš chytat s method krmítkem na rybníku kde je 10 kaprů na metr, tak je jedno co použiješ. Když ale potřebuješ, aby si toho ryby všimly i z větší vzdálenosti, je dobré mít směs co nejvíce smradlavou. Normální krmítková směs také jinak lepí a mohlo by se ti stát, že při hrubší zrnitosti na kterou je namletá nebude tak dobře lákat.
Ještě odstaveček k ceně. Při vycházce kde chytám s běžným feederovým krmítkem nemám problém do vody naházet 2kg "levnějšího" krmení např o ceně 140 Kč + partikl + nástrahy. Pro stejné odpoledne s method feederem je to přibližně necelé 1kg krmení při suprovém braní ryb. To je okolo 80-140 Kč podle směsi. Nemusím načínat celou bonduelku, neboť obvykle dávám malou peletku na vlasu, což je další úspora.
Zpočátku jsem si říkal pesimisticky, že 120 Kč za kilovou směs je hodně, ale po několika letech vím, že se takto dá krásně zachytat a ještě to nestojí tolik peněz.
Doufám, že ti bude moje rada užitečná.

Jiryyy - Profil | Út 3.2.2015 9:51:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pardón, nějak se mi to podělalo a nejde to upravit...

No, jak sem psal, na method krmítka chytám už 2 roky s normálním feederovým krmením a nebyl problém. Hlavním důvodem je cena method mixu. Nicméně sme si teď s kamošma koupili method z krmivahulin.cz, kde sme koupili 15 kg (pro každýho 5) a 1 kg vychází na neuvěřitelných 39 Kč, což je pecka. Za tuhle cenu se ani klasický krmítkovky moc nedají sehnat. Vzali sme příchť Calypso, jelikož mám dobré zkušenosti s peletami této příchutě (za 4 hodiny sem chytil víc jak 25 kaprů). Tak uvidíme, za zkoušku to určitě stojí. Pak dyžtak napíšu, jak to fachčí.

Fishky - Profil | Pá 30.8.2013 11:18:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Button - >> je to, jako kdybys položil otázku, zda je mezi Škodovkou a Mercedesem fakt takový rozdíl... většina krmítkovek bude podstatně horší, na druhou stranu ano, dá se to "předělat", ale je to jako kdybys tuningoval onu Škodovku a předělal celé auto - aby se podobalo mercedesu. To už si rovnou můžeš pořídit metoďák. Definici co je metoďák nenajdeš - ale veřejností je vnímán pojem jako takový hodně vytuningovaný "šrot" do krmelce (na kapra) - prostě na rychlé přilákání ryby svou atraktivitou. Od kousků boilies, pelet přes boilies směs, rybí moučky, posilovače... tam najdeš všechno možné. Svým způsobem rozdíl vnímám osobně v množství - krmítkovky můžu dát kýbl a rybu chytám "hned" a jakoukoliv. Metoďák je často mnohem silnější (atraktivnější) a větší dávka menší rybu třeba odrazuje a chytám kapry. Samozřejmě záleží i na vodě, kde chytáš. Vesměs při obyč lovu je jedno, co tam dáš a na rozjetí místa na málo prochytávané vodě to stačí, jakmile si ale chci zachytat, vždy raději sáhnu po něčem "lepším".