Úprava a sjednocení definice muškaření (lovu na umělou mušku)

Jak by se vám líbilo, kdyby se upravila a sjednotila definice muškaření (lovu na umělou mušku), podle které by muškařením (lovem na umělou mouchu - o název nejde) byl jen ten druh lovu, ke kterému by bylo použito muškařského prutu, muškařského navijáku a muškařské šnůry. Maximálně 3 návazce.
Tedy žádné plovátko, žádné bavorské dřívko, žádný vláčák a jigové mušky.
Byla zmíněna i muškařská šnůra, tedy by se s ní mělo i chytat. Tedy při lovu lajna z oček......
Co vy na to?

Díky
Autor diskuse: Pike - Profil , 28.7.2010 muškaření - techniky lovu

Salmo1 - Profil | Čt 29.7.2010 20:51:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Řízek 5,125 >> Řízek 29,76 - 29.7.2010 15:54:34 >> Ano, zkoušela se omezení a to ihned po osamostatnění.Omezení běžná v r.1993 a následujících letech, které vyžadoval RŘ nebyla brána na lehkou váhu.Neexistovalo chytat na mušku s kuličkou(kovovou) po 1.9., zrovna tak neexistovalo chytat po 1.9.na háček větší než 16st.st, neexistovalo brodění na jaře.Za každé porušení byla odebrána povolenka, při opětovném porušování povolenka v následujícím roce nebyla vydána.Revír byl zavřen od 1.9. do 30.9., pak se teprve začal chytat lipan který byl de facto hájen od 1.1. do 30.9.Proto také mohu označit roky okolo r.2000-2003 jako nejlepší sezony na P vodě co jsem zažil.Byla to doba kdy jsem ještě pstruhy sem tam bral, protože nebyl obecný důvod je nebrat.R.2004 byl posledním rokem, kdy se mohlo chytat na mrtvou rybičku, osobně jsem na ni nikdy nechytal.Osobní míru pro Po a musím podotknout že šlo o f.trutta místní populace jsem měl nastavenu na 36 cm.Zrovna tak jsem počítal chycené lipany až od velikosti 36cm.Lipany jsem ale nebral a nezabíjel nikdy,protože to je ryba která dává možnost rybářům-muškařům se na 100% oddat čisté muškařině až do posledního dne sezony.Tedy metr na měření ryb jsem nikdy nepotřeboval, někde jsem ho asi i nosil a později už možná ani to ne.O nějakém úbytku Po jsem do té doby jenom četl, nebo slyšel.Každé omezení v rybolovu přineslo odliv části rybářů pod CS rybolov.Bohužel toho se zalekl hospodář a začal kopírovat RŔ podle svazového rybolovu a poslední peckou bylo vysazení PD.Vysazením PD šlo všechno do kopru a to tak že totálně.Ovšem pozor PD není příčinou, ale pouze nástrojem.Zrovna tak šlo do kopru místní osazenstvo ryb tam, kde byl vysazen Po jako nepůvodní druh.Důvodů tohoto jevu je mrak, patogeny jejich absence, nebo naopak jejich zanesení, osídlení a rozšiřování teritoria druhem atd.

drozďák 30,42 - Profil | Čt 29.7.2010 13:28:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Řízek 5,125 >> Řízek 29,76 - 29.7.2010 13:20:54 >> letos třeba téměř vůbec.

Jinak si prostě snažím najít nějaké alespoň na pohled atraktivní místo, tam si zalézt.
Když se chci přemístit, vybrodím a jdu po břehu. Když už šlapu, snažím se čumět kam.

Prostě u toho používat mozek - to přeci není těžké pochopit, ne.

Dlouho předlouho jsem tuhle problematiku vůbec neřešil a hamtal vodou jak imbecil.
Letos, asi by tě to mohlo vzhledem k položené otázce uspokojit, jsem v květnu zabrodil dvakrát, a to na konkrétní místo. Jinak jsem nebyl ani u vody.

tomashr - Profil | Čt 29.7.2010 13:22:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

drozďák 30,42 >> Tohle co píšeš, je přesně to, co mě poněkud vadí na ChAP. Kdekdo odsuzuje toho masařícího "dědka se srkačkou" (na MP, na pstruhovce by se asi mluvilo o klasické rotačce).
Jenže se opomíjí to, že děda sebere své dva kapříky/tři duháky a je od něj pokoj. Pokud narazí na flek, kde mu na to bude skákat hejno podměrečných nebo hájených ryb, tak ho to spíš štve a kouká jak by se jim vyhnul. Jenže "moderní ChAP" je až příliš často v tu chvíli naopak nadšen, jak si skvěle zachytá, když to pouští a už mu vůbec nedojde, že z těch x desítek podměrečných pstroužků nemusí zdaleka každý přežít. Na MP to mimochodem je o tom samém, tam se zas často objeví CHaP realizující se třeba na tlouštích v době hájení/tření, kdy si dobře zachytají atd.

Je fajn ryby pouštět, ale občas neuškodí taky trochu myslet :-(

drozďák 30,42 - Profil | Čt 29.7.2010 9:33:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plošné zákazy jsou k hovnu.
Stačí vymezit pojem muškaření vztažně k definici zákl. výbavy - viz mnozí přede mnou.
Muškařská šňůra, prut, umělá muška.

Pakliže tne který správce revíru (MO) uzná za vhodné, pravidla zpřísní (omezí jednu mušku, proti proudu, pouze sucho, mokrou, jinde zakážou strýmra nebo kýho čerta). Tohle si má každá MO ošetřit sama vzhledem k charakteru daného revíru.

A je strašně krásné, jak si to tady dokážeme všechno opakovaně říct, nadefinovat, leckdy se i kupodivu shodnout. Jenže k těm účtům, co tu skládáme, mi nějak chybí hostinský....

Salmo1 - Profil | St 28.7.2010 22:02:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

strejka >> Tak určitě svaz nepodpoří žádná omezení.Proto i nadále rybáři mohou a budou moci časně z jara probagrovávat torza hejn lipanů.Zrovna tak na podzim mohou rybáři na pseudomušky tahat zbytky generačních pstruhů.Fungujeme po heslem dělejte si co chcete, hlavně že je vás hodně, dobře se bavíte, platíte a o ostatní se nestarejte.

strejka - Profil | St 28.7.2010 21:39:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle mě je úchylné vymýšlet metody a omezení, abychom v té mizérii chytali méně a obtížněji ryby, tedy jako méně škodili a napomáhali tak zlepšení stavu. Já říkám hovno. Tímhle se nepomůže ničemu, nevyřeší se nic, jen se cesta k totálnímu zničení maximálně trochu zpomalí. Žábu na prameni to ale nevyžene. Mělo by se řešit jak udělat, abychom mohli chytat víc ryb, kterým v tom počtu nebudeme škodit (aby se to projevilo) ani francouzem, ani streamrem, ani třema mouchama, ani broděním atd. atd.. Fakt se odmítám sebemrskačsky omezovat v tradičních a obvyklých metodách muškaření kvůli tomu, že je Svaz zrůda, která zničila naše pstruhovky. Vidím v tom stejnou logiku jako vyhlásit sbírku na děravý státní rozpočet...
PS: protihroty, omezení úlovků, hájení reprodukčně nejsilnějších ryb, lokální zákazy lovu a brodění atd. atd., to všechno beru, ale to bych bral, i kdyby byly řeky plné ryb...

kakr - Profil | St 28.7.2010 12:17:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pike - >>
Ještě než by vyšla úprava v BP, tak by se při známé vitalitě českomoravského rybolovce vedly na MRKu sáhodlouhé diskuze, jak navrhovanou úpravu obechcat.