Pravdivost řečí rybářů

Stává se vám, že se vám kolegové chlubí přehnanými úlovky ? Každý si aspoň někdy v duchu řekne: ten kecá !! Pokud jste slyšeli nějaký blábol od rybáře, ryb. stráže, funkcionáře , či rady laiků nám rybářům, tak sem s tím. I nadávky roztržky mezi rybáři mají tu své místo. Za trefný či vtipný příspěvek poděkování. :))
Autor diskuse: fanatik - Profil , 13.4.2010 všeobecné - příhody, kuriozity

Lauri - Profil | Pá 22.4.2011 13:20:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když jsem byl malej, tak jsem s rodiči jezdil každý rok do jednoho kepmu k chovnému rybníku. Jednou jsme seděli večer u ohně, přišel starší maník a vyprávěl. Jak vloni s nějakým chlápkem v noci vyrazili s loďkou na ryby. Měli jen podběrák a baterku. Říkal, ženachytali tyb, že to neměli ani kam dávat. Všechno jsem mu s otevřenou pusou hltal. Pak jsme šli spát a já říkal tatíkovi, jakej je ten pán machr, že nachytal tolik ryb. Můj tatík se jen usmál a říkal, že tem maník opravdu vyrazil vloni v noci na ryby, ale ten chlápek co jel s ním, byl můj srejda. Prej rybu s baterkou ani neviděli, natož aby nějakou chytli :))
To byl asi můj první případ, kdy jsem zjistil jací jsou rybáři bajkaři.
A od té doby se s bajkařením u vody setkávám stále

: vydrák - Profil | Pá 22.4.2011 2:29:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enšpígl >> fanatik - >> Zdar.
Mám kamaráda-opravdu dobrýho rybáře.Orlík zná za svou 40-ti letou rybářskou kariéru jak svý boty.
Má ale jednu špatnou vlastnost-je to patologický lhář.Každá ryba,kterou chytil byla tak velká,že mu málem vyrazila prut z ruky.Každoročně mu uteče na Orlíku spousty trofejních ryb(ale jen když u toho nikdo není).
Nebudu rozepisovat jeho bludy-bylo by to na knížku o rybářské latině:-)))
Tak jen poslední jeho lež z tohoto týdne:

V neděli byl Jarouš na rybách a v pondělí jsme se potkaly.Tak co Járo,co ryby??braly??
No jóó,chytil jsem osm kaprů od 55cm do 65cm.Jednoho jsem si vzal a ostatní pustil.Ale jeden ty voe,to byla ponorka.Po půlhodině mi to nekompromisně urval.Minimálně 15 kg!!!.
V duchu jsem se smál a odešel.
Potkal jsem ho včera znovu.Tak co Járo,jedeš o víkendu na ně.No jasný voe.V neděli jsem jich chytil 6-největší 70cm.Toho jsem si vzal-budou zavináče.

On chudák Jára velmi často zapomíná,kolik těch kaprů vlastně bylo:-))Petrův zdar

SOPTIK 52 - Profil | Út 18.5.2010 9:58:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chtěl bych přidat něco,co se týče šetrnosti,nebo lépe řečeno vyčůranosti některých našich kolegu.Když jako kluk jsem doprovázel otce k vodě,tak vedle sedával rybář,který když to urval došel k otcovi se slovy :Vlastíku,navaž mi háček,já už hovno vidim.Když se otec scháněl po háčku,který by mu měl navázat,tak jen povídá : no takový,co máš ty.
A později zet´áka měl také vychovaného.Ten zase přišel k vodě se s tím,že : chlapci ,na co chytáte,já to nestihal ,nebo zapoměl.
Samozřejmě když se to opakovalo,tak jsme ho poslali do prd.....!

jurasoft - Profil | Po 17.5.2010 16:08:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

když vám napíšu co jsem zažil já tak mi věřit nebudete...před strašnou řadou let, klasická dovolená v létě (14 dní přelomu července a srpna) na Lipně..rybařina s krmítkem a 2 mi forpasy..jednou takhle brzo ráno se vyklubu ještě za šera z karavanu a valím na břeh..zapíchnu vidličky, všechno připravím a už se připravuju k náhozu..nad vodou ranní opar hustý jako mlíko..mohutný švih..fííí letí vzduchem bágo..a bum, rána do tvrdýho rozhodně ne do vody..čučím do tý mlhy, slyším hromadu sprostých slov, zablikání a rozsvítila se petrolejka na pramici zakotvené snad 30 metrů od břehu..lipno přehrada jako kráva a já se trefím zrovna do rybáře zakotvenýho přede mnou...pravda pravdoucí, ruku na to...
za hafo let poté..jeden víkend nudný na škole..večer v sobotu, spíš pozdě večer jsme se v hospodě dohodli, že vyrazíme na ryby..kam, že ..na luleč..foto tady, nevím jestli bude vidět.. http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@sa=s@st=s@ssq=lule%C4​%8D@sss=1@ssp=113826924_123137740_156753004_1566266​36@x=138877640@y=133054816@z=17
přijeli jsme tam pozdě v noci, ve značně "upraveném" stavu..je to v podstatě zatopený lom s přistěvěným brouzdalištěm jako koupalištěm..z jedné strany je louka a z druhé skála s kamenně přírodní skluzavkou (pěkně jsem si tam později odřel pr..del, plavky doslova zhořely tím třením)...přišli jsme tedy s cílem nalovit "úhoře velký jak ruka"..v tý tmě jsme málem šlápli na malýho kluka co se strašně divil co, že jsme to dotáhli za bidla pruty sklolaminát 3 metry..sme si mysleli, že tomu houby rozumí..koukal jak jojo na ty naše 60 gr olova a náš připravovaný nához ale přehrada...švih a bum, rána jako prase do něčeho tvrdýho..přitáhnu olovo a to je placatý (původně kulička)..druhej nához, bum...kluk povídá, že to musíte jen tak zhoupnout..tak jsem pak jen tak zhoupli a žbluňk..do vody...pak jsme vytuhli a vzbudili se až ráno..to byl šok vidět kam jsme házeli...ten kanál má tak 10 metrů maximálně a my házeli tak obrazně na 50 minimálně...pravda, pravdoucí, ruku na to...

Florish - Profil | Ne 16.5.2010 20:41:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enšpígl >> fanatik - >> Jednou mi jed známý, vykládal, jak chytl kapra na vajgl, že na to bere jak blbé ... No samozdřejmě jsem mu nevěřil, ale on mě pořád přesvědčoval, že je to pravda a kdesi cosi. Pak jsem s ním šek kdysi na ryby a on si zapálil. Tehdy nic nebralo a řekl sem mu, at dá na háček teda ten vajgl. A borec na no: ,,Na tento to nepůjde, toto je vojgl z viceroyek, tam to byly LM :D:D:D:D:D
Málem sem se po**al smíchy :D:D:D:D:D:D

LudvaBrno - Profil | Út 11.5.2010 20:44:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Líbila se mně ta historka od Ivo Jahelky: Rozčílilo mě, že za celý den nechytil ani šupinu a že ty míry v autobuse ukazoval jen kvůli tomu, aby se mohl dotýkat mé ženy a to při osmi cejnech a šesti úhořích:-).

yvana - Profil | Út 11.5.2010 20:08:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enšpígl >> fanatik - >> Tak vám přispěju trochou do mlýna.Pozoruji už dva roky manželé,rybáře.On naložený pořád v lihu,jeho žena sama u vody na prutu provázek,ten zavázaný na ruce a čeká na manžela.Potom když přijde,tak je divadlo pro všechny rybáře.Slova se nedají publikovat.Tak jsem si říkala tebe ten chlast vytrestá.Taky,že jo.Byl listopad vrátil se opět nachmelený a přejížděl lodí.U břehu kde jsme chytali chtěl dělat jaký je kabrňák,nohy mu podjeli,pusou se zaryl do písku,nohy do vody.Jak byl zmožený,tak se chytnul lodě,vypadl mu celý bágl z rybařinou a nakonec spadnul do vody celý.No to by jste museli vidět,jak se tam válel a já se válela smíchy.

Bejmák - Profil | Čt 6.5.2010 21:04:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enšpígl >> fanatik - >> taky přidám ,před pár lety na hracholuskach ke mně přijde rybář .rozpovídal se jak chodil s kamarádem na sumce v největším vedru kolem skal z vidlema když vyděli sumce skákali na ně a napychovali je .ptám se ho proto kde má vidle a kamaráda .jo kamaráda stáhl jeden 2 metrovej a utopil ho i s vidlema a sám neskáču.

Vydra 15 - Profil | St 5.5.2010 19:17:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No není tomu dlouho co jsem poslouchal různý bláboly od rybářů, třeba je to pravda a třeba ne, myslím si o tom svoje :) ( ,,,) Rybář asi 50 let mi vyprávěl jak ulovil Lína 52 cm, způsob lovu : použil splávek asi 4g , ponor měl udajně nastavený tak, aby lovil ze dna, vyvážený ho měl aby byla vidět pouze anténka ,,,háček prý malinký, že ho sotva navázal, a nástraha ??? (čekal sem tak žížalu nebo červíky) ale prý na háček přidělal woblera! :D v tu chvíli jsem se začal smát jako nikdy :D a rybář ode mne odcházel se slovy : směješ se jako vůl, ale až to někdy vyzkoušíš, sám poznáš kouzla rybařiny.

Takže pokud jsem dobře pochopil , a chystáte se někdo lovit líny +50 cm tak už víte jak na ně :)

Sihanuk - Profil | St 5.5.2010 18:27:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enšpígl >> fanatik - >> to já slyšel historku o magorovi co šel na velkýho sumce tak si prej přivázal prut k rukoum a sebe k zábradlí a prej mu to vykloubilo obě ruce. Dobrá kravina co? :-))))

wašek - Profil | St 5.5.2010 18:15:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To já jsem pár let zpátky slyšel od jednoho postaršího "rybáře" jak na jednom rybníku nedaleko je 4-metrovej sumec a že ho tam někdo zapřáhl, tak sumec že ho tahal do vody tak to radši cigaretou upálil aby ho tam nestáhl anebo nepřišel o prut. Neudržel sem smích a vyslechnul sem si jak jsem mladej a blbej a že takovou rybu sem v životě neviděl :-D .... a měl pravdu 4-metrovýho sumce sem v životě neviděl a ani neuvidím :-D

GRUPA - Profil | St 5.5.2010 15:09:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enšpígl >> fanatik - >> ...jednou přišel můj otec z hospody s novinkou: musíme nasekat makrele, naházet to okolo, a to je tuty!!!!! ( je to na candáty) Klidně deset kusů za hodinu, a všechno velký........fakt... A vzhledem k tomu že nepatří už mezi ty nejmladší, tak se divím, že každý rok, on a jeho bratr příjdou s nějakou revoluční metodou, která se z 85% ani navyzkouší. Ale při přesvědčování o její pravosti fungují emoce na 110%. ahoj a hodně trpělivosti

rybar z NZ - Profil | Po 3.5.2010 20:42:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

podobné báchorky zažijem vždy ked idem k nám v meste do rybárstva.Vždy ked sa opítam majitela na niake boilies alebo pelety tak začne básniť že je najlepšia gula a že minulý týždeň nato vytiahli spolu s kolegom 3 15 kg ryby a podobne

makáč - Profil | Po 3.5.2010 20:22:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím taky bych něco měl dnes nám přivezli trubky na plyn a ten řidič je taky rybář a když jsem se ho ptal jestli něco o víkendu chytil tak mi řekl že zapřáhl dva amury , jeden mu narovnal háček a druhý mu utrhl 0,35 vlasec tak jsem se celý den smál až se mi klepali ruce při sváření těch trubek a chlapi co se mnou dělají tak se mě ptali čemu se pořád směju takže jsem jim připadal jak když jsem byl zhulenej prostě parádní den.

angelo - Profil | Po 3.5.2010 20:09:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou, když jsem byl s kamošem u nás na řece Moravě chytat, tak prišla k nám jedna neznámá starší paní a nejspíše s jejím manželem.První se nás zeptala do kdy tam budem.Pak tam brblala, že tam chodívaji pořád a ryby tam taky nachytají. Nakonec se otočila a šla. Sotva ušla jeden krok a už to do nás pálila. Kolik ti je? Jakto, že mas dvě udice? Když jsme ji řekli, že nám je víc jak 15 let, tak nám nevěřila a říkala, že zavolá porybného. Tak jsme se sní pohadali a nakonec odcházela vytočená a furt cosi řvala, že někoho zavolá. Nikdo nepřišel. Aspoň nám spestřila lov.

Barynka - Profil | Ne 2.5.2010 15:03:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No tak to já mám jednoho kamaráda, kterej pořád kecá !!!
Vždycky když jde se mnou na ryby, tak nikdy nic nechytí a když jde na ryby sám, tak mi tvrdí, že chytil nejvíc ryb. Asi si myslí, že mu na to skočím nebo co :))
Jednou mi řekl, že chytil štiku 69 cm, za týden už to byla štika 65 a za 2 týdny štika 63 cm ... pokaždý jsem se ho schválně zeptala, kolik ta štika měřila a on pokaždý řekl jiný míry a když jsem mu řekla ať mi ukáže fotku, tak mi řekl, že až příště, že se mu nechce pro foťák.

Minulej týden mi tvrdil, že chytal na chovným rybníku (tam je to zakázaný) a že chytil 6 kaprů a velkýho tolstolobika. Pokaždý, když jedu okolo toho chovnýho rybníka, tak je tam kontrola, prostě pán s dalekohledem, takže pochybuju, že by takhle kámoš riskoval a když jsem mu řekla, ať mi ukáže foto tolstolobika, tak mi řekl, že si zapomněl foťák. Zrovna .... fakt směšný

a nebo mi tvrdil, že si koupil feeder za 4000 kč a druhým děckám říkal, že ho stál 2000 :))
ten kluk neumí nic jinýho, než si vymýšlet, pak se diví, že mu nikdo nic nevěří

váchyč - Profil | Út 20.4.2010 21:48:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Občas zajdu na ryby se strejcem u kterého vím,že když řekne ,že to stálo 100 000,tak vím,že to stálo 10 000.Jednou jsem s ním vyrazil na dravce a vytáhnul jsem kudlu cca 45cm a hned volal známému,že on vytáhnul štiku 115cm a že bereou (štiky) víc než kapři. :)))

jirkaas - Profil | Út 20.4.2010 21:44:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou jsem takhle byl s kamarádem u nás na řece Ohři(bylo nám cca 14let), přišel tam starší pán s ještě s jedním tak okolo 25ti let...dědek na nás vytáhl placku ryb. stráže a vyhnal nás z toho místa kde jsme chytaly z toho důvodu že se tam chytat nesmí, a řekl že jestly nezmizíme tak nám sebere ryb. lístek,ten mladší jen zakroutil očima a jen se otočil....nezbylo nám než se pakovat pryč,sedly jsme si je opodál na břeh a čekaly až pro nás přijede táta...dědek si vlezl na to místo kde jsme byly předtím mi a začal chytat...zahlídnul jsem jak placku vrátil nejspíš mladšímu majitely ten mu něco řek,podíval se na nás a šel chytat...děděk chytal asi tak 30ti cm candáty jednoho za druhym a házel si je živý do broďáků ve kterjech byl oblečenej!!!vidět to dneska tak ho hodim do vody a ty broďáky tam z něj sundam;-(

woody - Profil | Út 20.4.2010 21:40:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

loni jsem na zahájení dravců vytáhl potočáka 47 cm. U nás naprosto nevídaná ryba, asi splaval s jarní povodní. Pochlubil jsem se vedle stojícímu kolegovi, který se vidal dál po proudu. Kámošovi jsem poslal MMS a když došel do hospody (cca 15 min) už mu hlásili, že se chytil obří pstruh a že tady vysazovali trofejní kusy.

twister - Profil | Út 20.4.2010 21:03:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

to já jsem zažil chlápka co nahodil na položenou třpytku ... položil na vidličky a přidělal policajta ... když jsem se ho zeptal jestli mu na to něco bere, tak mi řekl, že ne, ale kdyby něco zabralo, tak už to má vytažený ...

eassy - Profil | Út 20.4.2010 20:06:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dneska sem byl vláčet a přišlo za mnou náky děcko a říkalo mě proč na tu třpitku nenapíchnu rohlík .. takhle asi moc nechytnu .. :-) měl sem chut ho hodit do řeky =) ...

CarpHunder - Profil | Ne 18.4.2010 19:31:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To když se mi do ruky dostala povolenka, kde cejni vážili od 3 do 5kg. Candáti 7-9 kg, 10 kg kapři, 2kg plotice a tak. Smutný na tom bylo, že tu povolenku vyplňoval mírně retardovaný mladý takyrybář. Ten co nic nepustí a byl několikrát chycen při činu ( příkladem 12 pstruhů nacpanej v broďákách) Co na to vedení MO? Tak ho nechte, ať si zachytá.

Sven - Profil | St 14.4.2010 21:53:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Také mám takového kamaráda. Na ryby vyrazí tak 2x za sezónu ale až po důkladném a dlouhodobém přemlouvání. Vyjímkou jsou gulášovky, které se mnou objíždí pravidelně. Já chytám a on mě zajišťuje u stánku s občerstvením .Oba si to parádně užijem. On se občerství a naváže komunikaci s veškerým přítomným něžným pohlavím a já alespoň nemusím jezdit sám.
Jednou jsem ho vylákal na dravce a kupodivu, jednoho sebevraha ulovil. Asi se už sám svatý Petr na to nemohl dívat. Míra krásně rostlé štičky se po důkladném měření všemi směry a úhlopříčkami ustálila na poctivých 65cm. Tedy na místě a v okamžiku přemožení.
Na druhý den povyrostla o deset cenťáčků a do měsíce se zaokrouhlila na krásných 80cm.
Už dlouho na ni nepřišla řeč ale předpokládám, že tentokrát ji do metru mnoho scházet nebude.
Vašíku zdravím ! :-)))
Tak schválně, kdo Ti to první práskne :-)))))))

pechy - Profil | St 14.4.2010 21:17:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enšpígl >> fanatik - jednou sem prijel k vode a stary rybari mi rikaj jak vcera muj znamej (treba pepa)zaprahl na pritoku sumce z gumovyho clunu a prej ho vozil prez hodinu po rybniku az ho zavezl k hrazi kde mu zajel do stuhliku,nebo nejaky travy co tam byla,tak ho prej tam vodsad doloval,trhal travu a byl tam az do tmy:-))druhej den jeden rybar rikal,ze pepa vytahl sumce 145cm,za chvili dalsi rybar vcera tu prej nekdo vytahl sumce 180.....,za tyden jinej220cm ,kdyz sem pak mluvil s pepou...tak rika..na pritoku sem furt trhal ve vazkach,tak sem jel ke hrazi(s elektromotorem)a tam sem si vytrhaval flek ve stuhlikach abych mel klid od rybaru:-)))takze rybari lzou jak svina:-)

Plumley27 - Profil | St 14.4.2010 20:56:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Loni v létě se mi pokusil bratranec nakecat, že jeden starší rybář chalupář ulovil na našem oblíbeném revíru štiku, která měla 98 cm. Nakonec z toho byl jenom kapr 35 cm.

c@m@ro - Profil | St 14.4.2010 19:52:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jednou jsem šel za kamošem kterej si vymýšli jak svina:D od prvniho rybáře jsem se dozvěděl že chytil 1 kapra kolem 60 a o 15 minut pozdějš o asi 4 fleky d¨ál už byli 4 kolem 70

Frake - Profil | St 14.4.2010 19:45:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou na menším rybníku mám nahozené na angličáka cca 30m od břehu a přijde nějaký děda, rozdělá si věci vedle mě a ptá se.. ? Proč máš nahozena tak daleko, tady se chytá 3m od břehu... Jeho teorii jsem mu vubec neodsuzoval, ale chytal sem dál podle svého. Neznámý děda s naslouchadlem, me říká po 2. Nahod' si to 3m od břehu jinak nic nechytíš... Po 10 minutách, jsem měl 30m od břehu záběr, vytáhnu kapra 45cm. A děda hnedka nahazuje na moje místo.. Tak jsem mu řekl, '' proč nechytáte 3m od břehu, tak daleko nic nechytíte ?'' A on jen blbě čuměl.. :-)

Kamy - Profil | St 14.4.2010 16:56:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jinak mohu říci že ne jen rybáři jsou ulhaní a 100x řečená lež se stává pravdou. Nevím kde fáma co tu napíšu začala ale je také zajímavá.
Dost často jezdím k místnímu zatopenému lomu. Jezdím tam již od mala kdy mě tam brával na ryby děda, který zde do jeho uzavření pracoval.
Již mnohokrát jsem zaslechl, od lidí co tam jedou na výlet nebo za koupáním, jak vypráví nějakým známým co jsou zde prvně fámu o zatopených jeřábech, autech a další technice ve více jak 50m hloubce. Někteří přidají i obří sumce. Je to někdy k nevydržení tyto bludy poslouchat a tak dost často uvádím věci na pravou míru. Je zábavné pozorovat protažené obličeje.

Lidl - Profil | St 14.4.2010 16:42:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já zas slyšel toto: Normálně jak jsem jel chlapí na tý lodďce čumim do vody a co nevidim! Kus od lodi mi plave stádo amurů větší než ta pramice.... Tak tohle pochází z úst jisté osoby, která následně dostala přezdívku krmič:). Když tohle vypustil z pusy, totálně mě to rosekalo:)...

sp1ke - Profil | St 14.4.2010 15:44:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nechtěl jsem to původně psát, ale pro prolistování se to sem hodí. Nemám to z první ruky, ale původce této legendy bych ještě snad byl schopen dohledat. Jedná se o naprosto neprůstřelnou teorii, která popisuje důvod tvaru těla cejnů.
Základní premisou je, že cejni zimují (ale i během roku přebývají) v okolí skal ve velkých hloubkách. No a jak jich tam jsou nacpány stovky a stovky cejn vedle cejna a tisknou se na sebe, tak při růstu tělo nemůže růst do šířky a logicky roste jen do výšky (a hloubky?) :).

Johny274 - Profil | St 14.4.2010 15:11:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou sme jeli na rybnik a cestou sme viděli malej potůček ve kterym mohlo byt asi tak 50 cm vody.Najednou kamarad zacal vypravet ze tam sou i kapri pres 50 cm my se mu tlemili do ksichtu ale on se urazil a tak sme mu chteli udelat radost a sli sme tam jednou zachytat.On nahodil na žížalu a my se jenom smal ze chy ti mozna tak rymu ale on to nebral vazne a po hodine sme si s kamosama rekli ze to sbalime a pudem jinam.Zacali sme balit a najednou mu neco zabralo a verte- neverte vytahl kapra co mel 55cm.a my jen na nej blbe cumeli s otevrenyma hubama.
Asi mluvil pravdu no....................

Efis9 - Profil | St 14.4.2010 15:02:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vzpomínám na jednoho barona prášila, jak nás krmil tím, že má takove dlouhej prut, na dotaz jakej, řekl "bič s očkama" to nemůžeš znát. I přes veškerou snahu vysvětlení, že se jedná o "bolognese" si stál za svým, že je to bič s očkama. Zřejmě na tento prut chytal udájně metrový amury na lužnici (na konkrténím fleku) v místech kde je 20 cm vody :-)))) Krásné na tom bylo, že tomu sám věřil :-))))))

hevlín - Profil | St 14.4.2010 14:11:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky mezi náma, když jsme byli malí byl jeden kamarád sedmilhář. Jednou nám vykládal, že včerejšího dne šel na ryby na hliník. To je takový zatopený lom na hlínu u nás. Okolo bývala dřív skládka. No a jak tam prý šel, tak na místě zjistil, že si sebou nevzal žádnou návnadu. Vzpoměl si tedy, že vedle jsou zahomenky a vydal se tam. Vybral si tam nejkrásnější dýni a z ní vyřezal 3 kostičky. Dvě nahodil na dvounávazec na těžko a jednu na plavanou. Nejdřív měl záběr na brčko. Prý zápolil s tím protivníkem ve vodě hodinu a když to konečně dotáhl ke břehu, tak na háčku byla cedule samsung-calex :D Všichni, co jsme to poslouchali, tak jsme uchcávali smíchy. To ale ještě nebylo všechno. Povídal dál, že tenhle prut teda jako zabalil a nechal tam jenom ten na těžko. Za chvíli prý záběr a na ten dvounávazec chytil dva kapry najednou, Šoupl je prý do tašky a upaloval domů, co by se tam dál zdržoval, ne? S vážnou tváří nám takhle navykládal tisíce povídaček .-)