Jezdíte sami na dlouhodobe vypravy, tyden a víc???

zajmalo by me, jestli jezdíte sami na dlouhe vypravy za kapry a jak to zvladate??sam travím max. tyden na rybach...kolikrat sem četl že někdo sedí třeba 14dní uplne sam a bez zaběru,to musí byt už krutý..
Autor diskuse: vikicz - Profil , 29.3.2010 kaprařina - revíry, cestování

ne jak dlouhe vypravy jezdíte sami??

A) 2dny 49%

B) 3dny19%

C) 4dny 7%

D) 5dní2%

E) týden ..13%

F) dva tydny a víc..10%

Od 29.3.2010 hlasovalo 149 čtenářů.

Frederik - Profil | Út 30.3.2010 14:52:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vikicz: ja jezdin vetsinou na vetsinu vyprav sam,ma to sve kouzlo a muzu se na 100% venovat jenom lovu.mam na to klid a nikdo kolem me me nerusi,uz kolikrat sem jel na ryby sam rovnou z prace a ten klid kdyz ses sam u vody clovek krasne vysumi a je rad ze je u vody.kdyz ale jedu na delsi vypravu mam partaka je to lepsi protoze nikdy nevis co se muze stat.

Kocháč - Profil | Út 30.3.2010 14:51:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ono to chytání o samotě má jednu zásadní výhodu, člověk se nerozptluje a má možnost se zaměřit čistě a jen na lov. Na malých vodách při lovu odhozem je to téměř bezpodmínečné. Když je na fleku dva a víc lidí, nadělají ať chtějí či ne rozruch už jen tím, že se spolu baví. Ono jde hlavně o to, že člověk víc pozoruje co se kolem děje a vidí poctatně víc než když plká o kravinách s kolegem. Na odpočnutí od každodeního shonu je lov singl prostě pecka.

Malda512 - Profil | Út 30.3.2010 12:14:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vikicz - >> Když jsem ještě neměl rodinu tak jsem s manželkou jezdil na 4 týdny v kuse. ted však jezdím a to po 2 týdnech 2x v roce.Jezdíme s kámošem většinou dva ale někdy i tři. Jak psal Kocháč nikdy nesedíme vedle sebe. Každý jsme od sebe cca 150 metrů a někdy i více. Je to lepší hlavně z důvodu zdolávání ryb a hlavně i v klidu okolí lovných míst.

GUGU - Profil | Út 30.3.2010 12:07:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

to já řeším tak že musím tahat s sebou (za provaz,dobře se taha) tu nevybuchlou pumu z druhý světový...jak se wandrák oběví,začmu ťukat do pumy,jako z nudy...a už není nebezpečnej nebo i zvědavej wandrák...nechám ji v noci před biwákem,no...je to taková pojistka,když by někdo "zavadil"...(hlásič pohybu prej překonaj,psa jsem měl dokud nezautočil na mně...je to levnější a jistější varianta,noo...aj nikdo si nesedne na blízko,aby mě přehazoval,jsem spokojenej)...jednu už mi sebrali hasiči s policii,někdo mě udal,ale já vím kde najdu další..."nejdůležitější je flek"...(a když si chci odpočinout od ryb na den dva,tak ji tam necham,a vím, když se vrátím,že tam nikdo nechytal) :-)))

syny - Profil | Út 30.3.2010 12:07:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ted uz prevazne sam a musim uznat,ze pokud se chyta na odhoz neni nic lepsiho,nez byt sam.Ono prece jen at se clovek snazi sebevic byt potichu,preci jen ve dvou ci vice lidech ma vetsi duvod casteji chodit po behu atd. a to jsou faktory,ktere podstatne ovlivnuji uspech ci neuspech.Pokud tedy chytat blizko brehu,tak jedine sam.....

Fery - Profil | Út 30.3.2010 11:56:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

..nejdýl jsem byl sám deset dní a byl jsem překvapenej,jak dobře jsem to snášel..absolutní relax a pohoda..

patlal - Profil | Út 30.3.2010 11:37:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Raději jezdím s parťákem ale občas ten týden sám dáma většinou si hodně odpočinu,beru to jako relax.

mejla - Profil | Út 30.3.2010 11:14:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když vidím co se za posledních pár let potuluje u nás okolo vody tak je na místě se malinko zabezpečit.Nepříjemný zážitek zažil můj kamarád v lonské sezoně kdy vyrazil sám na víkend na Labské rameno,místo si během týdne poctivě připravil, začal rybařit a s dobrým pocitem usedl do křesílka a pozoroval přírodu.Místo si vybral co nejdál od ostatních rybářů,v houštině kde na něj nebylo vidět a to byl jeho záměr aby měl klid. Jaké bylo jeho překvapení když se u jeho bivaku zjevil mladík romského původu a jeho všímavost a zvědavost nebrala konců, vy máte ale pruty ty museli stát peněz a což teprve ty navijáky a kolik vás to stálo dohromady atd. atd. nic jiného "milého" roma nezajímalo.Jak se rychle zjevil tak taky zmizel,a kamarád ? Prý tak rychle ještě nikdy neměl sbaleno, třeba si to kamarád namlouval ale............... co kdyby,bůh ví co by se mohlo stát obzvlášt v dnešní době.

Kocháč - Profil | Út 30.3.2010 10:06:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle mě je ideální varianta vyrazit ve dvou a sednout si třeba 50m od sebe. Na malých vodách je kontraproduktivní se namačkat na jeden flek a prošít vodu několika páry vlasců. Úplně sám jsem několikrát vyrazil taky, většinou tak na ty dva dny. Nejdelší singl akci jsem zažil asi 5dní, na jednu stranu je to paráda a člověk se hodí do úplně jinýho rytmu a nálady, ale na druhou stranu je bez pomoci. Minulej rok jsem vystartoval v noci k záběru a udělalo se mi dost blbě, asi adrenalin a ten šok. Byl jsem na vodě úplně sám, bylo to na konci zimy. Kdyby mi tam jeblo, tak mě za pár dnů někdo objeví v trávě. Co se týče lovu na vyvážku, to je úplný šílenství. Jeden známej takto přišel o valnou část výbavy. Vyvážel a na břehu ho totálně vyrabovali. Než se dostal zpět k fleku byl bez stojanu, prutů s navijáky, hlásičů a dalších drobností a to nepotěší.

Takže podle mě lov singl paráda, ale mít někoho někde opodál kdo v případě potřeby pomůže.

Mafi - Profil | Út 30.3.2010 9:55:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak samozřejmě na ryby je lepší jezdit alespoň ve dvou - těch důvodů PROČ bylo již řečeno dost. Samozřejmš, že né pokaždá vše vyjde jak si naplánujete.
Toto se mi stalo dvakrát a dá se říct, že nelituju.
Cca před dvěma lety sme se s parťákem dohodli, že hned po novém roce jak bude slušné počasí vyrazíme na víkend na jeden soukromáček. vše bylo připraveno, a telefon od kámoše vše zazdil. Byl jsem tak natěšenej, že jsem vypálil sám. to jsem ještě nevěděl, že na rybníku budu nejen bez par´táka, ale bez kohokoliv jiného, neboť majitel musel taky někam odjet, takže suma sumárům - 3 dny sám na rybníku bez parťáka i bez rybářů - prostě paráda !!
A další bylo podobné, akorát, že jsem sám strávil 2 dny na druhém břehu Lipna , kde nejbližší civilizace byla cca 3 km ode mne. Ale jsou to zážitky , které už vám nikdo nikdy neveme - A vo tom to je !!!

Stanislav Uhlíř - Profil | Út 30.3.2010 9:26:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Venca888 >> ano máš pravdu,ale občas se tu někdo chytí na blbost a pak se diskuse řítí někam úplně jinam :-)

Venca888 - Profil | Út 30.3.2010 9:14:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nejezdim... neni to ani bezpečný ani zábavný. maximálně jsem přechrupnul u nonstop vody přes noc, když kolega odjel v půlnoci domu.

Stanislav Uhlíř - Profil | Út 30.3.2010 9:11:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sám na ryby jezdím maximálně na jeden den,při dlouhodobějších výpravách už jedině s kamarádem a trvalo mi 4 roky než jsem našel "pravou krevní skupinu" aby jsme si nelezli na nervy,normálně pokecali a měli stejné nároky na pořádek kolem sebe,klid u vody atd...
Důvod proč ne sám? Obyčejnej lidskej strach z hajdaláků,kteří nechodí za odpočinkem. Setkal jsem se u vody se zlodějíčky,povětrnou děvou,pytláky i s Romulany,kteří vyráželi k vodě za obživou a to jak v podobě kol od aut,tak i ryb (tím nechci urazit slušné lidi). Takže přes byť jedinou noc s minimálně jedním člověkem.Cítím se pak alespoň trochu bezpečněji.

Končan - Profil | Út 30.3.2010 9:04:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No já jezdím s kámošem, který sice nechytá, ale k vodě jezdí když má čas.Jinak zehnat nějakého spolehlivého parťáka na ryby to je zázrak.Dneska je to trochu jiné.Buď je někdo v práci,má rodinu,nemá peníze nebo jse mu nechce jezdit třeba 50 km někam na pár dní.Jinak si mysím, že ve dvou je to lepší.Třeba na focení ( když je co) na pomoc s postavením bivi,nafůknutí člunu,na vaření,nebo například když je potřeba zajít do obchodu nebo na pivko je toho víc.Ale zas někdo radši jezdí sám a má klid.Záleží na každém jak mu to vyhovuje.

DADE - Profil | Út 30.3.2010 8:54:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vikicz - >> Týždeň sám na malej vode, kde sa chytá na dohod je v pohode, no na veľkých vodách ,kde je nutné zavážať a tým pádom opustiť na chvíľu lovné miesto je v dnešnej dobe dosť o hubu,to by som už neriskoval, vtedy ani pán 9mm nepomôže.

románek - Profil | Po 29.3.2010 20:33:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Delší výpravy a sám mám již za sebou poslední dobou se i sám bojím jelikož jsem parkrát natrefil na lidi co my zrovna nebyli moc sympatičtí a ve více lidech je alespon sranda ale zase nenajdeš tak dobrý místa takže záleží co chceš jestli pokec s kámošema a nebo někde zalízt do křoví a lapat potichu třeba nonstopku!!

andy.rybar - Profil | Po 29.3.2010 20:28:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejdýl jsem byl sám 3 dny a jak píše kapr000 pouze s 9mm u pasu.V poslední době je to u Labe celkem Bronx!Néé že bych mněl strach ale lepší prst na spoušti než 158 ne telefonu!:-D

Chose - Profil | Po 29.3.2010 20:19:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když to tu čtu,tak přemejšlím nad nějakým parťákem a je to sakra těšký nějakého dobrého najít.Z mnoha rybářu co znám bych mohl říct dvou až třem lidem dobrý parťáku. Každý jsme jiní,každý si to představujem hold jinak.Já mám rád u vody klid a ten mám,když jsem sám.Většina rybářu jede k vodě za uspěchem,což je v mém případě až někde na třetím místě.

bart.bm - Profil | Po 29.3.2010 20:07:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vyzkoušel jsem i tuto možnost a několikrát.Je to jiné než s parťákem a víc si všímáš toho co ti tzv šeptá voda.Je to dobrá zkušenost vyjet někam na týden o samotě.A když si chci pokecat není problém zavolat domů a žena klidně mluví i hodinu v kuse o))))) potom je zas božský klid o))))

rakosníček - Profil | Po 29.3.2010 19:41:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No hele já chodím sám jen k nám na náš rybníček,a nebo sám tak maximálně na 1 denní výpravu ale třeba přes noc mě ještě naší samotného bohužel nepustí ale stejnak by to byla nuda já jezdím na více denní výpravy , více méně jen s jedním kámošem a sem za to strašně rád protože suprově pokecáme o rybách ale i o jiných věcech ……

Johny - CT ESC - Profil | Po 29.3.2010 19:37:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja jezdím maximálně na 3 dny sám...už jen proto že volných dnů na rybařinu je poskrovnu a jinak se s borcama moc nepotkáme. Jednak je vždy si co říct, člověk se u vody víc baví a čas rychleji utíká i bez záběru. Dalším celkem podstatným plusem je že si člověk přijde jistější - přece jen nechytám vždy uplne mimo civilizaci a sami jiste vsichni víme co dokaze skupinka ožralců z hospody :-))
Dalším plusem už jak tady nekdo zminil je že nejses na vsechno sam (focení, tahani bagaze, clun, atd.) a třeba se často stává ze pokud ti neco chybi ma to ten druhej a naopak - pak taky možnost podelit se o dobrej napad s ostatnima.

Nejvetsi nevyhodou je pak zase určitě vetší hluk u vody...to je nekdy opravdu problem, ale vetsinou je to asi prvni noc nez se vsechno zklidni :o))

Jak tady nekdo psal že když jste z nekym tak zase tolik nepřemyslite o rybareni ale na druhou stranu musim rict - casto borci třeba na 4 hodiny vytuhnou a pak nastava klid a spousta casu na premysleni...v tehle dobe vetsinou nejvíc vymyslím a pak se zase muzu venovat jinym vecem...

Ovsem maximum je dle mého 3 lidi na rybach...2 idealka :-)))

jarda 2004 - Profil | Po 29.3.2010 18:45:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vikicz >>Čau chlape moc tě zdravím a k těm výpravám pokud je možnost tak jezdím čím déle tím lépe a klidně sám jak tomu bylo i mnohokrát. Je to jiné než s kolegou nebo dobrou partou a čím dál jedeš tím víc to má nádech dobrodružství. Ono jed někam 1200Km a být sám je moc zajímavá zkušenost a je to trošku víc o rybách a technice kdy máš daleko víc času na přemýšlení nad lovem a technikou lovu. Má to i svoje úskalí jako focení ryb balení všeho sám a dlouhého řízení ale na druhou stranu je to kouzelné. Já nejdéle vydržel 27 dnů bez jediného záběru a pak jsem dlouho přemýšlel nad tím kdy zas vyrazit.

Florish - Profil | Po 29.3.2010 18:37:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To vůbec ... sám chodim akorát tak na jednodenní výpravy. Ale když jedu na více dní, tak je parťák důležitější něž pruty a navijáky ... :) A to hned z několika důvodů. To zde ale již bylo psáno takže se nebudu opakovat.

Sampus - Profil | Po 29.3.2010 18:36:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Velmi rad som v minulosti chodil na vypravy sam,bohuzial roky pribudaju a pri vode sa najde obcas kadejaka chatra takze je rozumnejsie chodit vo dvojke.Ale partak mi musi 100%sadnut inac idem napriek vsetkemu radsej sam.

kapr000 - Profil | Po 29.3.2010 17:58:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jezdil jsem taky sám a hrozně rád ale u dva roky ani náhodou vozím sebou kámošku 9mm a už mi dvakrát pomohla. Před dvěma lety jel kámoš sám stím že já přijedu za dva dny nedostal jsem volno. Než jsem stačil přijed tak kamarád ležel v nemocnici a bez všech věcí doktoři říkali že může bejt rád že žije. Našla ho ženská která jela na pole byli to naši spoluobčáné tmavší pleti a dokonce asi věděl i kdo jenže jse nic nenašlo takže můla. Jediný čeho jse bojej je pes a 9mm jinak ničeho.